Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Teknoloji Ekibi Resistivity Yapalım.

Başlatan kripto55, 13 Eylül 2014, 00:40:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

serkan2727

Karadag usta adil  ol bu tip cihazlar ise yaramayacagini soyle
Linkback: Ynt: Teknoloji Ekibi Resistivity Yapalım.

ServetsizServet

Alıntı yapılan: beyazkuvvet - 07 Ekim 2014, 15:40:50
Alıntı yapılan: teknik2230 - 07 Ekim 2014, 13:25:34
Alıntı yapılan: beyazkuvvet - 07 Ekim 2014, 12:47:27
Alıntı yapılan: teknik2230 - 06 Ekim 2014, 22:02:11
beyaz kuvvet devre okumadı galiba:))

nediyosun be abicim ? ne devresi okumadı. hadi al atmeganı git nerede ne yapıyorsan git başka yerde yap saçma saçma konuşma milletede salça olma..
yürü  git  lan  şalca  sensin  bulaşan  sensin  bulaşık

hadi abicim hadi...
merhaba arkadaşlar ,
konu içerisindeki devre çalışır yada çalışmaz tecrübe etmek isteyen devreyi yapar sonuç itibarı ile denemekten yana olanlar yapıp görsünle bunun için kırmayın birbirinizi lütfen :)
Okumak tutkuların en soylusudur,

ServetsizServet

amacımız paylaşımda bulunmak öğrenmek öğretmek ,bunu biz saygı ve sevgi çercevesinde yapıyoruz  bu sitede ve bu site bizim hepimizin  ;)

kato

merhaba ustalar ben cıhazı yapmak istiyorum tabiki siz ustaların yardımıyla.
bunun butun ayrıntılı dosiyası varsa elinizde eklermisiniz.
benim elekteronik bilgi epe kısıtlıdır,oyuzden ayrıntılı bilgi istiyorum pcb.yerleşim planı,acık şeması,ve kazıkların ölculeri
saygılarl ve butun herkeze başarılar.

beyazkuvvet

Ben cihazı bitirdim.Fakat çalıştırıp deneme aşamasın gelemedim eksik malzemelerim var temin için uğraşıyorum.Bitirip denemelerimi yaptıktan sonra herşeyi paylaşacağım zaten ...

Acele etmez isen temiz bir çalışma olacak.Yapım aşamasında çizimler bana ait olduğu için çıkacak olan sorunlarına da yardımcı olurum.

ServetsizServet

Alıntı yapılan: beyazkuvvet - 08 Ekim 2014, 17:01:50
Ben cihazı bitirdim.Fakat çalıştırıp deneme aşamasın gelemedim eksik malzemelerim var temin için uğraşıyorum.Bitirip denemelerimi yaptıktan sonra herşeyi paylaşacağım zaten ...

Acele etmez isen temiz bir çalışma olacak.Yapım aşamasında çizimler bana ait olduğu için çıkacak olan sorunlarına da yardımcı olurum.
teşekkürler beyazkuvvet işte bu :) paylaşım

serkan2727

kaç  senedir  bu  işteyim  bu  tür  cihazlar işe  yaramaz

Ankebut

3 yıl önceki mesajın..........
serkan2727
[/color]Ynt: pusula varsa alan taramada doğrudur bence

« Yanıtla #5 : 18 Şubat 2011, 11:54:46 »
bir tane  alan tarama videosu  var  bionikmi  ne  öyle  bir  şey   bir  bileziği  4-5  metreden  gördü 
bu  kadar  çok  alan  tarama  yapan  firma  var  bence  kesin  doğru  alan tarama olayı
ama  doğru  devre  nette  yok  galiba

Mustafa-

Alıntı yapılan: serkan2727 - 19 Ekim 2014, 14:31:45
kaç  senedir  bu  işteyim  bu  tür  cihazlar işe  yaramaz
sen bu projeye sponsor ol bence....

kripto55

Arkadaşlar bakıyorum konu amacının dışına çıkarmaya çalışan arkadaşlar var.Lütfen rica ediyorum bilip bilmeden denemeden test ve sonuçları ortaya çıkmadan karalama yapmayalım.

Bakın yine hatırlatıyorum amaç hep birlikte bilen bilmeyenle bilgimizin yettiğince bir proje ortaya çıkarmak.

Amacımız Teknoloji Ekibi gibi güzel bir forumda hepbirlikde değerli ustalarım yardımıyla faklı cihazlar yapıp denemek. Çalışıp çalışmadığı ekip arkadaşlarımız yapıp denediklerinde ortaya çıkacaktır.

Aksi halde çalışmaz diye söylem yapanlar lütfen rica ediyorum ya hiç yorum yapmasınlar yada arge ve test sonuçları varsa kendi denedikleri yayınlasınlar bizde görelim.

Aksi halde ispatlanamazsa laf kalabalığı yapılmasın :::birşeyler başarmak isteyen arkadaşlarımızın moralini bozmasın ustalarımıda kızdırmasın rica ediyorum..

beyazkuvvet

Cihazdan çubuklara giden kablolarda kullandığım kablo ile sanırım aynı kablo ( marka farkı olabilir belki ) ama özellik ve yapı olarak kablo tibi aynı kablo.

Malzeme alırken geziniyordum.Gözüme ilişti paylaşmak istedim..

http://www.direnc.net/SILIKONLU-PROB-KABLOSU-KIRMIZI-,PR-16305.html
http://www.direnc.net/SILIKONLU-PROB-KABLOSU-SIYAH,PR-16304.html

Bence bana kalırsa bu tip kablo kullanılması daha mantıklı.Çalıştığım iş yerinde çamaşır makinelerinin testlerinin yapıldığı platformda çamaşır makinelerinin gövde topraklama vs. testlerinde makine üzerinden voltaj ve akım geçirerek direnç hesabı vs. yapıyor.Biraz karışık bir test yöntemi var ama mantık bu cihazdaki ile aynı.

Ve bu hatta kullanılan kablolar yine aynı bu şekilde bir kablo..Ben tavsiye ederim...Pazartesi eksik malzemelerim geliyor zaten hava yağışlı olmazsa denemelerimi yapıp sonuçları paylaşacağım..

UNIQUE - TA5DF

Epe yazılımını zamanında Türkçe ye çevirmiştim. Ama arkadaş kartı bir türlü yapamamıştı. İnşallah çalışırsa yeniden yapmak isterim.
TA5DF

Ankebut

Herkese bol bol başarılar diliyorum. Resistivity cihazlar kullanım alanı sınırlı(kaya ve sulu yer oluşumları)olmakla ve pratik anlamda çalışma yapılamamakla birlikte, neredeyse en doğru ve en net sonuçları ve görüntüleri verebilen ve derinlik bakımından kullanılan malzemelere bağlı olarak yüzlerce metre derinden veri alabilen cihazlardır. Ayrıca toprak altında bulunan ve toprağa oksit yayabilen cisimlerin yaydıkları oksitlerin alınan 3d görüntülerinde görüleceği üzere; metallerin çevrelerinde yaydıkları oksitle orantılı olarak metalin çevresindeki toprağın iletkenlik açısından değiştiği ve  metalden uzaklaştıkça koyudan açığa giden bir renk tayfı meydana gelmektedir.Altın metalinde böyle bir tayf çok ince bir şekilde görülmekle birlikte diğer metallerde bu tayf çok belirgin bir şekilde katman katman olmaktadır. Bu da metal ayrımı konusunda altını diğer metallerden çok rahat bir şekilde ayırmaktadır. Altın metali oksit yapmadığı için çevreside görüntülerde temiz görülmektedir. Çevresinde bir tayf meydana gelmemektedir. Ancak toprağa temas etmek ve çevresinde boşluk olmamak ve metal bir kutunun içinde olmamak
kaydıyla. Saygılarımla.

beyazkuvvet

Cihazı kısmetre yarın toparlamayı düşünüyorum.Ne yazıkki malzemelerim geldi fakat gelen malzemelerden tl071 yerine tl072 gönderildiği için ve komitatörlerden birinin eksik geldi için zaman kaybettirdi.Bende hazır havalar iyi giderken yapıp denemek istiyorum fakat aksilikler peşimi bırakmıyor.İnş yarın tl071 lerim geldiğinde ufaktan toparlamaya devam edeceğim.

beyazkuvvet

Alıntı yapılan: UNIQUE - TA5IFD - 21 Ekim 2014, 15:47:16
Epe yazılımını zamanında Türkçe ye çevirmiştim. Ama arkadaş kartı bir türlü yapamamıştı. İnşallah çalışırsa yeniden yapmak isterim.

Hocam sen yazılımı kaldığın yerden düzenlemeye devam et cihazın konuştuğumuz gibi  benden :D

mc_307

Bu kış buna yoğunlaşalım. Güzel bir şeyler çıkacak. Alternatif şeyleri hep sevmisimdir alternatif tıp gibi :)
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

karamurat

ARKADAŞLAR ÇALIŞMALARINIZI TAKİP EDİYOR MERAKLA BEKLİYORUZ... KOLAY GELSİN

beyazkuvvet

entegreler geldi cihazı toparlamaya başladım.Yarın komitatörlerin bağlantılarını yapacağım.Akü bağlantısı için konnektör seçimi yapıp bağlantılarını yapacağım bunun yanında sigorta yuvası vs. derken cihaz bitecek :)

onur600

LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

mc_307

Onur ustam, başka bir forum için tapatalkta kullanıyordum. Meğer tüm tapatalkta üye olduğum forumlara gidiyormuş imza. Sabah silmiştim aslında, niye geldi bu şimdi. Bi yönetici silerse sevinirim.
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious