Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Teknoloji Ekibi Resistivity Yapalım.

Başlatan kripto55, 13 Eylül 2014, 00:40:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

spradon

Alıntı yapılan: kripto55 - 23 Eylül 2014, 11:23:13
Guzel.bilgileri foruma aktaran herkese tesekkur edyorum .cakmis oldugunuz cubuklarin voltaja ne. Kadar duyarli herhqangi bir noktadan gerilim verildiginden rahatlik okuyAbiliyormusnuz ozellikle topraga caktiginizda.
Kullanmış olduğunuz sonda tungsten malzeme kullanabilirsiniz. sondalara uygulanan gerilim kazanç ayarıyla değiştirebilirsiniz. 3,5 ve 5 voltluk gerilim uygulanıyor. Arama yaptığınız yer biraz nemli olursa daha verimli bir ölçüm yapabilirsiniz. İki faklı gerilim uygulanmasının nedeni 5 voltluk gerilim uygulandığında yüzeye yakın değişkenleri es geçiyorsunuz, yani daha derinlemesine ölçüm yapmış olursunuz. yüzeye yakın olduğunu düşünürseniz bu sefer kazancını 3,5 volta ayarlarsınız. Kullanacağınız sondaların iletkenliği iyi olmalı. Dört dörtlük bir ölçüm yapmak istiyorsanız bunlara dikkat edin. Saygılar..
Linkback: Ynt: Teknoloji Ekibi Resistivity Yapalım.

nişancı

Anladim ustam saolasin , devre Bi ortaya cıksında güzel Bi test yapariz veya sizin yaptğiniz devreymi dizsek ^-^

karamurat

spradon ustam 2 yıl önce bu cihazı yaptın ve bıraktın demek ki bizden 2 yıl öndesin... peki şimdi neyle uğraşıyorsun  ustam...saygılar

spradon

Karamurat ustam, artık bu işler bana ağır gelmeye başladı , kendi işimle meşgulüm şu an, o zaman bayağı bir heyecanlıydım. Epe'nin manyetometreyide yaptım, oda şu an elimde ama uygun bir yazılım bulamadım çalıştıracak. cihazları yapıp bir kenara atıyoruz. Araziye çok fazla çıkma şansım olmadı. Memlekette olmuş olsaydım durum daha farklı olabilirdi tabi. Şu anda bu cihazı Türkçeye çevirmeye uğraşıyorum. Yapabilirsem buradan yayınlarım. Elektronikçi yada yazılımcı değilim ama yinede bir uğraşacam. Saygılar.

beyazkuvvet

Abi şunun çalışan hex. kodu hangisi hangi dosyayı indirsem farklı bir hex. çıkıyo.

spradon

Hex-411'i yükle, çalışır. osilatör 'XS' ,  'POR' hariç diğerleri kapalı. kolay gelsin.

napolyon59

Selamlar spradon ustam seni bu sitede görmek güzel rısıstıvıteyı daha deneyemedık sana demıstım telefonda notbukuda gönderdik hüseyin ustaya deltayada 3d eklentısı yapılması için inşallah yakın zamanda gelirse pc  senin yardımınla yapmiş oldugumuz resistivityi deneyecez deltayala da çekımı yapıp yayınlarız.Spradon usta hatırlarsan bu resıstıvıty kullanımı notlarını bana gonderırım demıstın bır ara vaktın oılursa bana postalarsan sevinirim.ilgine teşekkür ederim saygılar.

spradon

Alıntı yapılan: napolyon59 - 24 Eylül 2014, 01:09:40
Selamlar spradon ustam seni bu sitede görmek güzel rısıstıvıteyı daha deneyemedık sana demıstım telefonda notbukuda gönderdik hüseyin ustaya deltayada 3d eklentısı yapılması için inşallah yakın zamanda gelirse pc  senin yardımınla yapmiş oldugumuz resistivityi deneyecez deltayala da çekımı yapıp yayınlarız.Spradon usta hatırlarsan bu resıstıvıty kullanımı notlarını bana gonderırım demıstın bır ara vaktın oılursa bana postalarsan sevinirim.ilgine teşekkür ederim saygılar.
A.s. Napolyon ; birçok şeyi burda yazdım, birde aşağıdaki dosyayı ekliyorum. bundan sonrası size kalmış. Yapmış olduğunuz denemeleride burdan paylaşırsanız memnun oluruz. İyi çalışmalar, saygılar..

spradon

Yukardaki dosyada örnek olarak 100 metrekarelik bir alanın R ve C parametrelerinin nasıl girileceğini yazdım. bu alan büyükte olabilir küçükte, bu şemaya göre ölçme alanınızı ayarlayıp R ve C değerlerini değiştirebilirsiniz. Ölçme işlemine R0-C0 karesinden başlayabilirsiniz. Sonda sıralamasıda C1 ve P1 aynı sırada, C2 ve P2 aynı sırada olmalı, yanlış yere çakarsanız ölçme işleminiz hatalı olur. Herkese kolay gelsin.

beyazkuvvet

Cihazın beslemesindeki 7805 i lm2576 5v ile değiştirsek sıkıntı yaratırmı acaba ölçüm ile ilgili ?

çünki 16x2 lcd nin led beslemesini harici bir regülatör ile de beslesek zamanla sıkıntılar çıkabiliyor.

kripto55

:D

beyazkuvvet

Pcb çiziminiz güzel hoş fakat cihaz her ne kadar bataryadan da beslense bence sıkıntılar çıkartabilir.Nedenine gelecek olursak pcb üzerindeki yol kalınlıkları çok ince ve ayrıca orjinal pcb den esinlenme yaptığınız için bilmiyorum dikkatinizi çektimi ama özellikle op-amp ların beslemeleri devamlı ortak dolaşıyor aynı şekilde GND hattıda seri dolaşıyor.

Bunun yanında entegre ayakları ve diğer malzemelerin lehimleneceği pad kalınlıkları amatör çıktılarda delik delerken ve lehim yaparken sıkıntılar çıkartabilir.Padlerde iyileştirmeler yapılabilir.

Birde gözden kaçan bir husustur belki orjinal şemada olmadığından dır pcb üzerinde gnd hattını bana kalırsa edindiğim tecrübelerden yola çıkarak konuşuyorum tek hat üzerinden dolaştırmak yerine komple power plane ile pcb nin boşta kalan kısımlarını da gnd ile kaplanırsa devre daha stabil çalışacaktır.

Yazılan bir mesajda dikkatimi çektiği için söylüyorum kabloların oynatılması bile elde edilen sonuçları değiştiriyor denilmişti.Buradan yola çıkacak olursak aynı şey pcb çizimi içinde geçerli olabileceğini düşünüyorum.

Ayrıca dikkatinizi çektimi bilmem ama devre üzerinde kullanılan 16x2 lcd nin led bağlantısı yapılmamış.Dergideki çizimden yola çıkılarak aynı şema ile ilerlenirse sonradan ilaveler yapılması bence eksikleri gidermek adına güzel olacaktır.

Bende sırf bu cihazın nasıl çalıştığını merak ettiğim için çalışmalara başladım.Forumdaki bu konuya ilgi gösteren ve bu cihazı yapmaya çalışan arkadaşlar ile paralel olarak bende kendi pcb mi çiziyorum.İlk aşamada deneme için demo bir pcb tasarlıyorum.İlk tasarımda butonlar vs. ler pcb üzerinde daha sonraki aşamalarda değişiklikler yapabilirim.

Şuan işte olduğum için resim paylaşamıyorum.Yarın geldiğim noktayı paylaşacağım.Bundan dolayı beslemedeki LM2576 olayını dile getirdim.Acaba regülatör değişimi dc-dc konverter olduğu için sorun yaratırmı ?

kripto55

Buradaki aamaç bir PCB baglilik değil projenin ortaya cikarilmasidir dileyen istediği ddüzenlemeyi yapar çizer paylasir benim pek vaktim olmadigindan sadece cihazi forumca yapip calistirabilmek bu basariyi hep birlikte yasamaktir regülatör olayida bu cihaz hassas calisan bir cihaz oyuzden voltaj değişkenliği vs etkileyebilir denemesini yapabilirsiniz kimsede karsi cikmaz aksine destekleriz ..

Ve çizilen yollarda  2 amperlik bir akimda gecimide sagliyor buda yeterlidir ama dahd iyisi neden olmasin degilmi .... ^-^ ^-^

kripto55

arkadaşlar gerekli düzenleme için konuyu kendi sayfamda devam ediyorum.

Bilginiz olsun.

devran55

karamurat

Devran ustam hayırlı olsun toplamışın cihazı....saygılar

devran55

Eyvallah ustam tesekkurler bir kac eksigi kaldi onemli olan testlerden gecebilmesi

kripto55

Zaten amac kutu vsdegil define bulma yonteminde isimizi nasil gorecek ihtiyacimiza yanit verebilcekmi

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious