Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Teknoloji Ekibi Resistivity Yapalım.

Başlatan kripto55, 13 Eylül 2014, 00:40:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

devran55

kato

ustam başarılarının devamını dilerim  kolaygelsin...

UNIQUE - TA5DF

Ustalarım daha önce asenkronusta ile resistiv yapmıltık. Anlık ölçümleri ekranda görüyorduk. Hatta 86 metredeki suyu blmuşluğum var. Takip  ve destekteyim. Pc başına geçince döküman paylaşırım
TA5DF

onur600

Ustam 86m bizi aşar...
Büyük ustaların büyük mesafesi ne diyelim ;)
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

kripto55

Ustam bilgi için tşk şimdi bu cihazda bazı saklanan sırlar var. Bu makine yabancı forumlarda mükemmel boşluk bulduğu söyleniyor. Şimdi bu işte prop daki sırları çözmek lazım sargı nasıl olacak gelen prb kablosunu toprağa etki veripde alınan ölçümün sapmaması ve çok güzel verim almak için bazı teknikler neler onları peşindeyiz.. Araştıra araştıra gidiyoruz ...

devran55

beyazkuvvet

İsiste şema çizimini yapıp exe. yi attığımda neden lcd çalışmıyor ?

Realde sıkıntı yaşanmıyorsa bende yapmayı düşünüyorum bu cihazdan..Başlangıç olmuş olur..

devran55

Kripto ustam   sitesinde gormusundur epe resiztiviteyle olculen  mezarin datasi

devran55

devran55

Burda resiztiviteye uyumlu snuffler programi kullanilmis

kripto55

Evet usta bu teknikle cok guzel seyler olacagina inaniyorum ama oncelikle bu isi professionalce halletmek yoksa pata kute olur ama bu seferde. Istedigimiz sonuc cikmiyacaktir malum biz teneke boru aramiyacagiz define arayacGiniz.

spradon

Herkese selamlar; siteye girmeyeli uzun zaman olmuştu. devran arkadaş bu cihazın yapımına başlandığını söyledi bir göz atayım dedim. Bu cihazı 2 yıl önce yapıp çalıştırmıştım. o zamanlar dökümünü ve biliglerini paylaşmıştım ama, ne olduğunu pek bilen olmadığı için ilgilenen pek çıkmadı. Öncelikle işin neresindesiniz. Kafanıza takılan soru olursa sorabilirsiniz. bu cihaz iyi bir kullanıcının elinde 8-10 metreye kadar rahat çalışır. Bu cihazda dikkat etmeniz gereken kısım sondalar. Çok kaliteli ve sağlam sonda kullanmanız gerekiyor. Sondaları toprağa çakarken eşit olarak çakıldığına dikkat edin. ölçme yapacağınız alanı bölümlerken mesafelerinin eşit olmasına dikkat edin. cihazınızın direnç ve kazanç ayarlarını toprağın yapısına göre ayarlayın. Ölçme işlemi bittikten sonra kullanacağınız program snuffler. Herkese kolay gelsin.

spradon

Ayrıca yukardaki resimde görmüş olduğunuz mezar yaklaşık 2 metrede çıkmıştı.
Saygılar.

beyazkuvvet

Arkadaşlar devrenin çalışmasını tam bilmiyorum fakat bu cihazdan bende yapmak istiyorum.Bugün picli kısımı isiste simule ettiğimde pic çalışıyor fakat lcd de karakterler çıkmıyor.Bunun sebebi sizce analog kısmın olmadığına mıdır ? yoksa benim bir yanlışım mı oldu acaba ?

İsiste picli kısmı simule edip lcd de karakterleri görebilen varmı deneyebilirmisiniz acaba ?

spradon

spradon

Unutmamanız gereken bir kısım daha var. Sondaları cihaza bağladığınız kabloların ölçüm yaparken üst üste gelmemesine dikkat edin.

nişancı

Ustam verimi nasildi bu cihazin , hiç denedinizmi

nişancı

Daha doğrusu halen kullaniyormusunuz sanirim bunu ilk yapan sizsiniz komsu sitedede baya bahsedilmiş  8)

kripto55

Guzel.bilgileri foruma aktaran herkese tesekkur edyorum .cakmis oldugunuz cubuklarin voltaja ne. Kadar duyarli herhqangi bir noktadan gerilim verildiginden rahatlik okuyAbiliyormusnuz ozellikle topraga caktiginizda.

spradon

Alıntı yapılan: snaypır - 23 Eylül 2014, 09:31:47
Ustam verimi nasildi bu cihazin , hiç denedinizmi
Kardeş istanbulda olduğum için çok fazla deneme şansım olmadı. arazi şartlarında bir mezar ve tünel tespit ettik. onun dışında bir yere gidemedim. Şartlar elverişli değil, ikincisi bu cihazlar dedektörler gibi bak geç sistemi gibi değil, ölçme işlemi biraz zaman alıyor ama en azından uğraştığına değiyor.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious