Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Teknoloji Ekibi Resistivity Yapalım.

Başlatan kripto55, 13 Eylül 2014, 00:40:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

beyazkuvvet

pcb boyutlarını biraz daha değiştireceğim besleme kısmını da deneme için hem lm2576 ile hemde 7805 ile yapacağım.Çizimde opamplar ile ilgili kısım ve besleme kısmı kaldı..

Yanlız bu arada şunuda merak ediyorum.

Yere kakılacak olan çubukların tam boyutlarını ve hangi metaryalden olacağını söyleyebilirmisiniz ? Bu arada onların da teminini yapayım.

Birde bu problarda kullanılacak olan kablo ile ilgili tavsiyesi ve fikirleri olan varmı acaba ?

benim iş yerinde test yaptığımız bir kısımda kullandığımız bir kablo var aynı ölçü aleti kablosu gibi.Yine zaten test te direnç okuma akım okuma testi vs. yapılıyor.

Linkback: Ynt: Teknoloji Ekibi Resistivity Yapalım.

spradon

Yere çakılacak sondalar tungsten metal veya yere çakıldığında kolay yamulmayacak iletkenliği yüksek sonda kullanabilirsiniz, sonda kalınlığı 8mm, sondanın yere çakılacak uzunluğu 40cm olmalıdır. Kablolar ise 4mm çaplı tek damar TTR kablo kullanabilirsiniz.

walkman

beyazkuvvet ellerine sağlık pcb güzel gözüküyor. Ellerine sağlık. İlk eleştiriyi ben yapayım ^-^

0R dirençleri atlama yerine kullanmışsınız. Ancak 805 kılıflı yapacak arkadaşlar için bu sıkıntı olacaktır. Yolların düzenlenmesinde alternatif düzeltmelere gidilmeli.

kripto55

eline sağlık güzel olmuş isteyen arkadaşlara alternatif pcb ..

şimdi ben bu cihazda farklı durumlar gözlemlemek istiyorum daha önceki alan tarama deneyimlerimde toprakdaki gerek simetrik manyetik gerekse maddenin iletkenliğinden dolayı pirinç kullanmayı planlıyorum ama aklımda henüz bir çizim yok. Elim şu an hayli dolu olmasından dolayı yavaş yavaş sağlam adımlarla gitmek istiyorum.

Şimdi bu ölçüm konusunda ben tek damar telden yana değilim aklımda daha değişik şeyler var. Ben konunun başında belirttiğim gibi herkez kendi doğrularıyla gidebilir tek bir proje veya pcb baglı kalmak zorundalığında değiliz..

spradon

Alıntı yapılan: kripto55 - 25 Eylül 2014, 23:44:26
eline sağlık güzel olmuş isteyen arkadaşlara alternatif pcb ..

şimdi ben bu cihazda farklı durumlar gözlemlemek istiyorum daha önceki alan tarama deneyimlerimde toprakdaki gerek simetrik manyetik gerekse maddenin iletkenliğinden dolayı pirinç kullanmayı planlıyorum ama aklımda henüz bir çizim yok. Elim şu an hayli dolu olmasından dolayı yavaş yavaş sağlam adımlarla gitmek istiyorum.

Şimdi bu ölçüm konusunda ben tek damar telden yana değilim aklımda daha değişik şeyler var. Ben konunun başında belirttiğim gibi herkez kendi doğrularıyla gidebilir tek bir proje veya pcb baglı kalmak zorundalığında değiliz..

Sayın kripto55; tek damar kullanmanın nedeni kabloların ölçme işlemi yaparken üst üste gelmemesi gerekmektedir. 4*4 hepsi birarada kulanamazsınız, aksi halde hatalı çölçüm yaparsınız. Meger cihazlarının ölçüm tekniğini araştırırsanız ne dediğimi daha iyi anlayacaksınız.
Saygılar.

beyazkuvvet

Gelişmeler resimlerdeki gibi.Sonda çubuklarının da siparişi verildi bakalım nasıl olacak.

Kullanacağım kablo ise aynı bu cihazın mantığı ile çalışan bir makinede kullanılan kablodur.Ölçü aleti kablosu gibi omh değeri çok düşük.

Bahsettiğim gibi pcb tasarımını kolaylaştırmak için analog kısmı modül haline getirdim.İş yerinde birde paslanmaz metaldan ona metal yaptım :D

Modül ile pcb tasarımı çok kolaylaşıyor.Bakalım fiyat konusunda anlaşabilirsem kutulardan adetli yaptıracağım.

ahmettek

beyazkuvvet

Dayanamadım işe gitmeden lehimleyebildiğimi lehimleyip lcd den görüntü alayım dedim.

Artık akşamdan sonra yavaş yavaş toparlarım..

Yanlız elimde tl071 yok onun yerine op07 kullansam sıkıntı olurmu acaba ? pin to pin ikiside..

walkman

beyazkuvvet ellerine sağlık. Çok şık olmuş. ;)

beyazkuvvet

arkadaşlar.

Kafama bir soru takıldı.

Şimdi devredeki x1 kristali şemada 3.6864MHz olarak belirtilmiş.

fakat malzeme listesinde X1 3·2768MHz crystal  olarak verilmiş.

bugün devreyi toplarken çıkma kristal kutusunda şemadaki belirtilen [size=78%]3.6864MHz değerinde bir kristal buldum.[/size]
[/size]
[/size][size=78%]Şimdi eksik kalan malzemelerimi sipariş ederken kristal de almak istiyorum hangi değere göre sipariş vermeliyim ? [/size]
[/size]
[/size]
[/size]

walkman

Ustam kristal 3.6864MHz değerinde olsun.

Mustafa-

Walkman ustanın yazdığı değer olacak... Yazılım asm dosyasında kristal değeri verilmiş...

ellerinize sağlık kolay gelsin
saygılarımla

spradon

beyazkuvvet

şansa kadere elimde nasıl olduysa 1 tane çıktı işte kutudan.

Netten yedek olması için nereden temin ederiz ?

direnç.nett  3.2768mhz olarak var.10 adet isticem bakalım.asıl 3.6864   bulabileceğim bir yer bilen varsa yedek almak fena olmaz.

Bunun yanında pcb de ufak bir aksilik yaşadım onu tazaleyip eksik 1-2 malzemem var tl071 vs. onlarıda tamamlayıp denedikten sonra paylaşımlarda bulunacağım.

devran55

beyazkuvvet

devran55 hocam ellerine sağlık biran önce bende bitirip denemelere başlamak istiyorum bu akşam anca çubukları yapabildim.

Sizden hem cihazın nasıl kullanıldığına dair hemde çubuklar ile ilgili bilgi ve tecrübelerinizi dinlemek isterim.Benim cihazda hemen hemen bayramdan sonra ya bitecek gibi.

analog kısmı modül haline getirdim karadağ hocanın gibi metal kutu yaptıracağım numune bayramdan sonraya kaldı ve eksik bir kaç opamp ım var onları tamamlamam lazım.

şuan kutulama ile uğraşıyorum.

çubuklar ile ilgili de şunu merak ediyorum

@spradon hocamın yaptığı çubukların born vida bağlantılarının olduğu kısımda kare parça yaptırmış.Bunun ne gibi artısı veya neye faydası var? Bu parçalar olsa ne olur olmasa ne olur acaba ?

Birde şu komutatörlerden nereden bulurum acaba ? bir kaç yerde baktım uzun tip olanları var..

devran55

Ustam cubuklardaki kare parca cubuklari topraktan cikarirken rahat olur yoksa baska faydasi olacagini zannetmem ben elektrik topraklama isinde kullanilan bakir kazik kullandim 40cm uzunlugunda olcum isi her metre karenin direnc degerlerini girip olcuyosun benim ilk denemem 90cm de alt yapi borusunu cok rahat gordu simdi 4 metredeki su tunelinin ustunde deneyecegim

kato

merhaba ustalar bende  takipteyim projenin sonuclarını merakla bekıliyorum .
bende yapmaya duşuniyorum .
kulanımı ve nsıl yapabilirim bilgi ve ayrıntılı dökuman paylaşırmısınız
benim pek fazla elektronik blgim yok .
saygılarla .

teknik2230

Bakir çubuklar daha iyi ise yarar bu devre  çalışırsa atmegalisi benden

beyazkuvvet

Alıntı yapılan: teknik2230 - 05 Ekim 2014, 16:44:26
Bakir çubuklar daha iyi ise yarar bu devre  çalışırsa atmegalisi benden

bakır çubuk işe yarar fakat çubuklar toprağa kakılacağından dolayı çekiçlerken yamulma riski var ve nemli topraktan çıkarttığınızda bakırın üzeri tam bilmem ama oksit tutabilir.

Atmega ile yapılanın ne farkı olacak ki ?

Asıl iş pic ile pc yazılımı arasında bitiyor :P sahadan bilgiyi ne kadar sağlıklı alırsan ve pc de ne kadar güzel filitreleyip işlersen daha net sonuçlar çıkartan cihazlar yapabiliriz tabi..

Bende kısmetse bir bitireyim bende çok hevesleniyorum.

Devran hocam çektiğin görüntüleri paylaşırmısın bizler ile ?

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious