Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Teknoloji Ekibi Resistivity Yapalım.

Başlatan kripto55, 13 Eylül 2014, 00:40:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

devran55

Ustalar cihazin kendi programini kullanmiyorum snuffler programini indirdim bilgisayarima onunla kullaniyorum nasipse acilmis oda mezarlar ve tunellerde cekim yapacam o zaman goruntuleri paylasirim
Linkback: Ynt: Teknoloji Ekibi Resistivity Yapalım.

teknik2230

Atmega ile rahat  calisir pik bardaksa atmega kovadir heves kiran yazi yazmazsan iyi olur

devran55

Cihazin direnc ve kazanc ayarlarini degistirdigin zaman 3.5v ve 4.5v gerilim veriyor topraga kac metreye kadar etkili olur deneyip bakcaz su an  1metredeki denemelerimde cihaz cok iyi

teknik2230

devran55

Valla ustam bisey diyemicem cihazi 4 metreye kadar deneyecegimiz acilmis yerler mevcut bakalim tepkisi nasil olacak o zaman diyebiliriz su bu metrelere inebilir diyebiliriz su an bir sey solemek yanlis olur

teknik2230

Krom madeni aramasini yapabilecek cihazla ugrasmistim  tabi  diger madenleride  teorim  suydu  her meyvanin cicegin  kokusu  farkliysa  yamis oldugu  frekasta  farklidir  5khz de tepki  veren bir calismam oldu  yarim kalmisti  raftan indirip calismami bitirecem ayrimli bir maden dedektoru yani

beyazkuvvet

Alıntı yapılan: devran55 - 05 Ekim 2014, 18:30:05
Valla ustam bisey diyemicem cihazi 4 metreye kadar deneyecegimiz acilmis yerler mevcut bakalim tepkisi nasil olacak o zaman diyebiliriz su bu metrelere inebilir diyebiliriz su an bir sey solemek yanlis olur

Hocam cihazın kullanımı ile ilgili bilgi verebilirmisin.

Cihazı açtın cubukları yere çaktın.Sonrasında ne gibi işlemler yapıyorsun ?

beyazkuvvet

Alıntı yapılan: teknik2230 - 05 Ekim 2014, 18:20:42
Atmega ile rahat  calisir pik bardaksa atmega kovadir heves kiran yazi yazmazsan iyi olur

Şayet işi biliyorsan yazdığın dile hakimsen benim için pic ile atmeganın arasında pek fark yok..

İşi donanıma yoracak olursan piclede aynısını yapılır ilave donanım kullanırsın.

fazla uçmaya kaçmaya gerek yok ayaklrımız yere basacak şekilde ilerleyelim ki sonra yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar denemeler ileride havada kalıp kendi hevesimizi kendimiz kaçırmayalım.Kaçacaksa baştan kaçsın başka şeylere heves edelim

yanlışmıyım?

spradon

Arkadaşlar öncelikle herkese kolay gelsin, Cihazın net derinliği hakkında kesin bir şey söylemek zor. Devran55 bir an önce derinlik denemelerine başlarsan en azından cihazın kaç metreye kadar etki ettiğini hepimiz öğrenmiş oluruz. Sondalara gelince topraklama çubukları ile daha net ölçüm yapabilirsiniz fakat sert zeminlerde çakıldığı zaman yamulma söz konusu , ikincisi nemli yerlerde kullanıldığında oksit yapar. Sondaların ne tür bir metalden temin etmeniz gerektiğini daha önce yazmıştım. Sondaların toprağa çakılacak kısmı 40 cm olmalıdır. Sondaların üzerinde bulunan kare parçalar sondaların eşit oranda toprağa çakılması ve kolay kullanımı içindir.
    Gelelim ölçme işlemine; 3. sayfada vermiş olduğum sonda sıralama sayfasının bir çıktısını alın yanınızda bulunsun. Öncelik olarak ölçme yapacağınız alanı 1'er metrekare parçalara eşit olarak bölün gerekirse inşaatçı ipi kullanın , ölçme yapacağınız yerde karışıklık olmaması içindir.  Alanı bölümledikten sonra her.gi bir köşesinden başlayabilirsiniz. İlk ölçme yapacağınız kare R0*C0 olacak. Bu değeri cihazdan mode tuşu yardımıyla girebilirsiniz. sondaları önünüze aldığınızda yönde c1 ve p1 karenin solunda, c2 ve p2 sağında olacak. Sondaları toprağa çaktıktan sonra 1 defa '' SAVE '' tuşuna basın ve bırakın. Sondaları yerden çıkarıp Bu sefer bir önündeki kareye geçin ,Örneğin R0*C0 'ın sağından devam edecekseniz bir sonraki parametre değeri R1*C0 olacak. Eğer ki doğru devam ederseniz R0*C1 olmalıdır. Ölçüm yapacağınız yönde parametreleri cihazdan değiştireceksiniz. Biraz kafanız karıştı kusura bakmayın, şemayı incelerseniz çok daha kolay çözeceksiniz. Bu arada ölçme işlemi bitmeden cihazınızı kapatmayın. Cihazla aynı anda iki farklı yerin ölçme işlemini yapamazsınız. Bir yerin ölçme işlemi bittikten sonra verileri bilgisayarınıza 'snuffler' yardımıyla indirip kaydedin. Ondan sonra Yeni bir ölçüm yapabilmek için cihaz belleğinin boşaltılması gerek. Bunu yapmak için cihaz kapalıyken 'SAVE' tuşuna basılı tutarak cihazınızı açın. cihaz silme işlemine başlayacaktır. Bu yaklaşık 3,5 dakika sürer. Cihazınız yeni bir ölçüm için hazır demektir.
Anlamadığınız bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım. Herkese iyi çalışmalar...

beyazkuvvet

eyv. spradon hocam.Allah razı olsun.

Demek istedikleriniz az çok anladım.Yani aramak istediğiniz alanı 4 e bölüyorsanız her gözü ararken hafızayı pc ye attıktan sonra tekrar silip tekrar diğer göze geçiyoruz ve sağ sol olarak r c değerini arttırıyoruz.Peki bu r-c olayını çizime dökerek anlatabilirmisin hocam paintte ufak bir çizim ile açıklayabilirmisin tam anlamı ile pekiştirelim.

Bende cihazı yavaş yavaş toparlıyorum kısmetse kutu ile uğraşıyorum.

beyazkuvvet

Resimleri görsel olarak forum sayfasına göre ufaltamazmıyız çok büyük çıkıyorlar sayfanın yapısı değişiyor..

spradon

Bütün karelerin ölçümünü yaptıktan sonra PC'ye atıyorsunuz, daha sonra silme işlemini yapacaksınız.

teknik2230

Beyazkuvet şunu söylemek istediğiniz pik atmega dan daha iyi pik tıkanma yapar atmega yapmaz

beyazkuvvet

http://www.picproje.org/index.php/topic,55509.msg426444/topicseen.html#msg426444

Al kardeşim.Aç bi oku öğren.Senin tıkanmaz dediğin chip nasıl tıkanıyormuş gördünmü?

Sebebi ne ? elindeki malzemeyi değerlendirememekten dolayı.Olay tamamen insancıl...Bana en kalın işlemciyi de getirsen tasarım olaylarına hakim değilsen en kallavisini de kullansan fayda etmez.

Ama elindeki malzemeyi tanırsan neyi sevdiğini neyi sevmediğini bilir ve tasarımınıda buna göre yapar ve iyileştirirsen değişen birşey olmaz benim için..

Olay rezistive den atmega pic olayına getirdin...Yapta görelim hocam ne diyim daha aman seninkisi daha tıkanmadan çalışsın. :P adam bak 876 ile bir devre yapmış herkes yapmak için kuyrukta :P

Şu 5khz lik tepkimeleri algılayan cihazını yapta çıkart bakalım hocam bizde görelim..atmega ile yap ama :P

haydi kolay gelsin.

teknik2230

Bir devre yapmistim yurt dışındaki sitelerde bir Türk bizi gecti demişlerdi atmega iyidir birde bu devre bosluk bulmaz.boslukgu hicbir cihaz tesbit edemez

beyazkuvvet

Vallahi resim atmadan duramıyorum :P sona yaklaştıkca heycanım artıkça artıyor..

[size=78%]Şu resim olayında forum'a otomatik resim boyutu düzenleme ile ilgili eklemeler yapılırsa çok güzel olacak.[/size]

[/size][size=78%]Buton deliklerini deldim.Bir tek komitatörler ile 12v akü girişi sigorta ve on/off anahtarı kaldı.Onlarıda tamamladık mı olay bayramdan sonraya kalıyor...[/size]

Mustafa-

Alıntı yapılan: teknik2230 - 05 Ekim 2014, 21:59:51
iyi pik tıkanma yapar atmega yapmaz
bu kuyruk acısı ne sizdeki anlayamadık ama...

beyazkuvvet

Alıntı yapılan: M-usta-FA - 06 Ekim 2014, 11:54:18
Alıntı yapılan: teknik2230 - 05 Ekim 2014, 21:59:51
iyi pik tıkanma yapar atmega yapmaz
bu kuyruk acısı ne sizdeki anlayamadık ama...

adaşım hani derler ya sal ipini gitsin diye aynı o hesap ...  sal ipini gitsin..

Bu arada mustafa hocam senle görüşebilirmiyiz senin yardımına ihtiyacım var hocam..

beyazkuvvet

Alıntı yapılan: teknik2230 - 06 Ekim 2014, 22:02:11
beyaz kuvvet devre okumadı galiba:))

nediyosun be abicim ? ne devresi okumadı. hadi al atmeganı git nerede ne yapıyorsan git başka yerde yap saçma saçma konuşma milletede salça olma..

beyazkuvvet

Alıntı yapılan: teknik2230 - 07 Ekim 2014, 13:25:34
Alıntı yapılan: beyazkuvvet - 07 Ekim 2014, 12:47:27
Alıntı yapılan: teknik2230 - 06 Ekim 2014, 22:02:11
beyaz kuvvet devre okumadı galiba:))

nediyosun be abicim ? ne devresi okumadı. hadi al atmeganı git nerede ne yapıyorsan git başka yerde yap saçma saçma konuşma milletede salça olma..
yürü  git  lan  şalca  sensin  bulaşan  sensin  bulaşık

hadi abicim hadi...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious