Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Teknoloji Ekibi Resistivity Yapalım.

Başlatan kripto55, 13 Eylül 2014, 00:40:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kripto55

Arkadaşlar birazda farklı sistemler üzerinde çalışalım. Hem daha aktif bir site olur hemde sıkılan arkadaşlara biraz heyecan katmış oluruz.

Bu sayfada kabul görmüş yapılmış bir resistive cihazı yapalım. Dökümanları toparlayıp çalıştırıp sitemize has bir Leksan tasarlayıp Teknoloji ekibi sitesi üyelerine kazandıralım.

Şimdi kolları sıvama zamanı sitede herkezin aktif olarak bilgi paylaşımı yapmasını rica ediyorum. ( bu sayfa proje çıkınca yazılar dökümanlar eklenecektir).
*********************************************************************************************************************
Şimdi bilmeyenler için kısa bir resistivity açıklaması:

Özdirenç (resistivity) birim uzunluk ve kesit alana sahip bir iletkenin elektrik akımına karşı ne ölçüde direnç gösterdiğinin bir ölçüsüdür. Özdirençdir
Yani ortaya çıkacak bu projemizde cihazın problarıyla verdiğimiz akımı görüntü kod çözücü bir yazılımla anarmol durumları gözlemlemek olacak.

***********************************************************************************************************
Linkback: Teknoloji Ekibi Resistivity Yapalım.

e_z_e_l

kripto55 ustam ekleyeceğim dosyayı bi inceleyin bi aralar bende araştırmıştım bu konuyu.
İnsanı ayakta tutan iskelet ve kas sistemi değil, prensipleri ve inançlarıdır.

e_z_e_l

yani mantık olarak böyle çalışıyor sanırım. saygılar.
İnsanı ayakta tutan iskelet ve kas sistemi değil, prensipleri ve inançlarıdır.

BERK

kripto ustam iyi bir düşünce fakat  basit bir tasarımla iyi bir dinlemeye yapamayız

kripto55

Yapacagimiz resistive pic kontrollu ve zor bir devre olacak bu devre ile kumasi yapacagiz.cesitli yazilimlarla goruntu okumasi yapacaagiz simdi bir devre uzerinde. Calismaya basladim.

Teknoloji ekibi olarak guzel seyler yapalim.

napolyon59

Resistivite cıhazları ıyı bır operator kullanması durumunda en ıyı zemın etudunu yapan cıhazlardır, artık goruntu aktarım programları ıle cok daha ıyı etutler yapılıyor mutlaka kullanılması gereken bır cıhazdır yapılası lazım.

kripto55

Amac sitemize cok guzel seyler kazandirmak bence bunu teknolji ekibi olarak define sistemleri icin. Kullanilan bir. Cihaz haline getirebiliriz.

Karadağ

Bu konu üzerinde çalışabiliriz aslında.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

mc_307

Devran55 ustam bu tarz bir aletle denemeler yapıyor. Eksi ve artı yanlarını onun katkılarıyla öğrenebiliriz... epe rezistivite idi onun ki...
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

kripto55

Benim icinde epe kabul gormus devre bunun uzuerinde calisalim . Devreyi yapip calistirip turkiyede ilk forumca yapilmis bir resistive olsun.

beyazkuvvet

Çalışmaları takipteyim.Bende elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.

kripto55

Arkadaşlar Teknoloji ekibi olarak çalışmalara devam ediyoruz. Bir tane örnek yazılım araştırdım ve buldum bu programın üzerinde çalışabilir veya bir kaç farklı programlara toprağı tarayabilir ve etüt yapacağız böylece topraktaki yabancı cisimleri tespit edeceğiz. ^-^ ^-^ ^-^  Görüntülü olarak.

****************************** ÖRNEK PROGRAM *****************************************************************************

nişancı

Valla güzel işler cikariyon kripto ustam tbrikler takipteyiz :D

kripto55

Snaypır ustam şunu bir bitirelim inş. sırada android telefon ile alan tarama projem var sırayla.

nişancı

Tek kelimeyle harikasin ustam fakat tlf nu yeni değiştirdik Windows tabanlı olsun ^-^

kripto55

Zaman buldukca bir devreyi üzerinde çizimleri yapıyorum. İnş. güzel bir şey olur.. Herşey bittikden sonra en zor kısım toprağa verilecek gerilim olayları ve görüntü yorumlama olacak bunu nasıl aşacağız ... Çok çalışcaz çok O0 O0 O0

kripto55

Durduk sanmayın çalışmaya devam ediyoz. ;D ;D ;D  Çizim bir bitse son düzenlemeleri yapıp çalıştırıp .. Daha sonra problar ve görüntü yorumlama işine geçecem. Çok farklı yazılımlar enterasan..

devran55

Kardesim kolay gelsin malzemeleri tamamladim yapmaya basladim cihazi

kripto55

Maşallah Usta bizde Bu işi daha professionalleştirmeye çalışıyoz. Anakart çizimleri olması şart yoksa çoğu kimse delikli pertinaks ile yapamaz birde bu cihazlar hassas entegre ile yapılıyor en ufak kablo oynamasında çalışmayabilir. Dikkat et..

devran55

Anladim kripto usta baski devre hazirdi zaten bende dedimya sana zaten malzemede eksik vardi onuda dun senle konustuktan sonra merkeze indim aldim yazilimida hallettik

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious