Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Teknoloji Ekibi Resistivity Yapalım.

Başlatan kripto55, 13 Eylül 2014, 00:40:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kripto55

Tmm başarılar sana. Resistive ile ilgi bazı kişiler toprağın altındaki cisimlerin voltaj ile tepkimeye girdiğini ve tepkime sonucu maddenin görüntüsünü röntgen gibi çekildiğini bahsetmişler .

Ne kadar doğru bilinmiyor deneyerek öğreneğiz. ^-^ ^-^

**********************************************************************************************************************
Linkback: Ynt: Teknoloji Ekibi Resistivity Yapalım.

devran55

Anladim usta ornek cekim goruntusu snuffler programi ile alinmis yabanci kaynaklarda var bugun baya yordu beni kripto usta lehimlemeyi bitirdim simdi 12v adaptorle enerji verdim aku olmadigi icin cihaz calistirdim dostum ilk basta soil resiztivite yazisi cikiyo ekranda ondan sonra rakamlar geliyo

kripto55

o rakamlar toprağa verilen gerilimin ve ölçüm bildirisi yapıyor .. bundan sonra en önemlisi rs 232 ile bağlantı yapılıp doğru bir şekilde pot ayarı yapman lazım birde toprağa vereceğin problar hazırladınmı anten hesaplaması yaptınmı yoksa saglıklı verim alamassın.

kripto55

Ufakdan ufakdan devam ediyoruz çalışmalara..Çizimler ve devre düzeltmeleri.....

*****************************************************************************************

onur600

Sonuçlarını merakla bekliyorum.
Ustalar,ben bu yönde bir devre oluşturmanın çok zor olmadığını.En azından bu devrenin kısa ölçümleme açısından akıllarda fikir oluşturur düşüncesindeyim.
Benim için program tarafı çok daha önemli. hazır programlar ne derecede iş yapıyor pek bilmiyorum.
Kolay gelsin...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

kripto55

Onur usta bu yonde biseyler katma derdindeyiz ilginiz icin tsk bir proje tam ciksin ins. Guzel seyler olacak.dediginiz gibi asil isin program yonu bu cihazla ne kadar dogru metal goruntusu dahi aldikalrini. Idda eden yabanci ustalar var.

Bir yazilim var cok dikkatimi ceken 3d goruntu kodlayici cihazin verdigi frekanslardan 3d sekil attigini bahsediyolar hersey supriz usta belki dogru belki yalan yada tahmindir.

Biz su anlik yolumuza devam ediyoruz.

devran55

Muhanmed usta butonlarida taktim test amacli sikinti yok cihaz calisiyor tek kutulamasi kaldi

kripto55

kripto55

ustalar herkez kış uykusu moduna girdi sanırım ne bir yorum nede bir bilgi neyse biz yolumuza devam edelim teknoloji ekibi olarak.

***************************************************************************************************************************

e_z_e_l

merakla bekliyoruz kripto ustam takipteyiz.  saygılar.
İnsanı ayakta tutan iskelet ve kas sistemi değil, prensipleri ve inançlarıdır.

kripto55

Usta ilgin için tşkler en azından ilgi duyulduğuna sevindim.. Boşa kürek sallamayı sevmeyenlerdenim yaptığımız en azından teknoloji ekbi sitemize faydalı olsun. O yüzden site hepimizin ufakda olsa katılsak yeterli demek beni daha çok motive ediyor.

skorpio

Usta takipteyin Allah kolaylık versin

Mustafa-

Kripto ustam bu epe dergisinin yıllar önce yaptığı bir çalışma yıllar öncesinde Alemdar usta ile beraber yaptık denedik...
Geotech'de çıkan 2.parti uyumlu yazılımlada denedik bir hayrını göremedik...

Bunun ne devresinden nede yazılımlarından fayda yok gibi geldi bize...

ama senin çalışmanı merakla sitedeki arkadaşlarla beraber takip etmekteyiz...
başarılarının devamını dilerim...

saygı ve sevgilimle

kripto55

Ustam siz nerelerdeniz arar olduk sizi. Ilginiz icin tsk ustam evet epenin projesi en mantiklsisi bu geldi ve uzerinde kendim icin duzenleyip denemelere balayacagim .

Siz deneme esnasinda problari nasil tasarladiniz.

kripto55

Ustam eline saglik tesekkur ederim. Geldigin nasil belli oluyor sakin arayi acma ustam ozletme. Kendini...

sahbaylar

kripto ustam  yorum yazacak olursak 10000 kişinin mesajını okumaktan rezistivty yapmaya fırsat bulamazsınız  ;)  akıllıca takipteyiz işte ne güzel. yaramazlık edende yok gürültü edende  kalabalık etmeyelim ki rahat çalışasınız  ;)
Olduğu kadar , Olmadığı da kader.( mevlana)

napolyon59

e_z_e_l

Alıntı yapılan: kripto55 - 17 Eylül 2014, 23:10:38
Usta ilgin için tşkler en azından ilgi duyulduğuna sevindim.. Boşa kürek sallamayı sevmeyenlerdenim yaptığımız en azından teknoloji ekbi sitemize faydalı olsun. O yüzden site hepimizin ufakda olsa katılsak yeterli demek beni daha çok motive ediyor.

ustam elektronikten anlamadığım için yardımda edemiyorum. tek yapabildiğim takipte kalıp sizlere dua etmek.

saygılar.
İnsanı ayakta tutan iskelet ve kas sistemi değil, prensipleri ve inançlarıdır.

devran55

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious