Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

THE PW sandbanks.

Başlatan YAK, 27 Ağustos 2008, 22:24:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pro-TR

slm mukadder usta;
söylediklerimi anlamaya başlamışsınız, sizi tebrik ederim. yalnız beni yanlış anlamayın. biraz eksikleriniz var, şöyle anlatayım.
verdiğiniz sönüm eğrisi grafiğine göre;
verilen grafik ham sönüm eğrisidir. yani sönüm eğrisinden bir dirençle alınıp, kırpıcı diyotla kırpıldıktan sonraki kalan kısımdır bu resim. bu grafiği x ve y ekseni olarak düşünün.dikey olan x eksenimiz ve değeri mV tur.zaten şekildende anlaşılacağı üzere 0,7v yani 700mV luk kısım 4148 in polarmaya girmeden önceki oluşan sinyaldir. 0,7v (aslında 1n4148 datasheeetinde 0,6-0,7v ta polarmaya girer. yani iletime gecer ve üst kısımlardaki sinyali diğer tarafa geçirir) burada söylediğiniz gerilim bölücüye felan gerek yok. sebebi sinyali daha yukarıdan kırpmak isteseydik. seri 2 adet 4148 girdiğimizde devreye 0,7+0,7v =1,4v dolaylarına kadar sinyalimizi elde edebilirdik. Ki şekilde görülen sinyalde ayrım için buna gerek olmadığını düşünüyorum. ama çok kereler denediğimide bilmelisiniz. dezavantajı yok. dezavantaj sadece opampın sinyali büyütmesinde kazanç yarıya düşüyor ve aşılabilir bir durumdur bu.
demin ki bahsettiğim x ve y koordinatı şeklinde düşünün dediğim kısmın y koordinatıda şekilde görüldüğü gibi zamandır. birimide microsaniye cinsindendir. saniye bazına aldığımızda;
1 sn =1000 mS  (milisaniye)
1mS =1000uS (microsaniye)
1uS =1000nS (nanosaniye) burada nano teknoloji dendiğinde diyen kişilerin neden nano teknolojisi dediğini anlayın ki adam yaptığı işlemi nano süresinde gerçekleştiriyor. konumuza dönelim.
mevcut devrelerimizde yapmamız gereken örnekleme noktalarımızı senin belirttiğin grafikteki A,B,C kısmına çekmemiz gerekiyor ki ayrımı inceleyebilelim.
diyelim ki bahsedilen yere örnekleme noktamızı çektik, ayrım denen şey ben burdayım diye bağırır mı?
bağırmaz.  :D

neden bağırmaz? bunun nedenini bir sonraki mesajımda yazayım. ancak bu arada bu aşamadan sonra ayrımı görmek veya yaptırmak istiyorsak
şunları iyi bilmeliyiz.
salınım nedir? [size=78%]http://tr.wikipedia.org/wiki/Sal%C4%B1n%C4%B1m[/size]

bunu inceleyelim.
ayrıca opamp nedir? opamplarda sinyal işleme teknikleri nelerdir. nasıl olur? opamp çeşitleri nelerdir? mesela neden delta pulse ilk opampında LF357-LF356 harici opamplarda çalışmaz.
ve son olarakta
tanjant, atanjan,cosinüs vb trigonometrik işlemleri bilmemiz. gerekirse bu işlemleri bir opampa yaptırmamız gerekmektedir.

istemeyerek yazımı uzun tuttum, kusuruma bakmayın
Linkback: Ynt: THE PW sandbanks.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

serkan2727

video  olarak  anlatın

serkan2727

iyi devre mi bu pro

mukadder

diyotlar yüksek gerilimlerden opamp girişini korumak içindir. gecikme süresi de bobinde oluşan yüksek gerilimlerin düşmesini beklemek içindir. Oysa sönme eğrisinde ayrım yapılabilecek bölüm yüksek gerilimlerin olduğu bobin akımının kesildikten hemen sonrasında ki bölgeye işaret etmektedir. gerilim bölücü dirençten amaç bu bölgedeki gerilim değişimlerinin diyot kesim sınırları içersine alınmış örneğini alarak bu bölgeyi incelemek amacıyla matematiksel ifadeyle yüksek gerilim bölgesinin bölme işlemi yapılarak opamp la başlayan inceleme sürecini başlatmak amacıyla.1400V / 2000 =0,7V gibi bölmek. çok dar bir bant olduğu için zor bir durum. ayrım hemen gelmez haklısın diamanyetik bir metalin paramanyetik bir tuzunun toprakta oluşması bile ayrımı farkettirir. benim amacım teorik bir tartışma başlatmak amacıyla değil.olaya farklı bir bakış açısıyla yaklaşmak için. galiba aynı frekansta değiliz.

serkan2727

helal  olsun  muadder  usta  tuz  topraktaki  tuz  ayrımı  bozarr.......helalllll  olsun.eletronik  yusek  muhendisi sin  kesin

mukadder

serkan kardeşim sen ortalığı şenlendirme yolunu seçtin. 15 yıl önce bana ilginç bir soru sorulmuştu. yıllardır dedektör kullanan iki kardeş elektron bir paraya kaliteli ve ayrımlı bir cihazın neden alüminyum sinyali verdiğini sormuşlardı. toprakta hale etkisiyle oluşan tuzlar buna neden olmuştu. 2000 yıllık bir bakır paranın havada tespit ve toprakta tespit durumu derinlik açısından farklı olduğu gibi alaşımlara karışan demir kalıntısının ayrımı bozduğu da yapılan bir araştırmada tespit edilmiş bir olgu. Allah  neşeni arttırsın.

pro-TR

Mukadder usta salinim ile ilgili bir link ekledim o kismi okuyun ve gozunuzun onune bir yay getirip bir salinim halinde o yayin hangi noktasi daha hareketlidir dusunun, daha sonra osilaskopunuz varsa bir pulse cihazin sonum egrisine bakarak basliga bir metal yaklastirin sonumdeki hareketlenmeyi y koordinatinda bakin ne goreceksiniz
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

mukadder

Usta grafik senin grafiğin olduğu için http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=4806.20
Soruları senin cevaplaman uygun olur diye düşündüm. Fakat belki ihtiyaç duyulur diye araştırma görevlisi olan kızıma okulda iyi bir osilaskop var mı diye sordum. "Evet üç girişlisi var, her zaman deneylerde kullanırız. Fonksiyon jeneratörü var mı" diye sordu. Bende içimden " ne alaka  sorular yine çalışmadığımız yerlerden gelecek, sınıfta kalacağım" diye düşünürken şeytan bombayı patlattı "pro-TR usta çalışmış kopya çekersin"
Mutlak gereklilik söz konusu değilse ve uygun olursa aşağıdaki linkte bazı bilgiler var
http://www.miymd.com/index.php/projects/tpimd/

mukadder

Aşağıdaki linklerde ayrımlı pi videoları var

bunlardan oldukça başarılı gözüken surfmasterdaki verici ve opamp katını profesör ustanın ilk yazısında belirttiği fakat açıklama yapmadığı ayrım yapabilme özelliğinin eklenmesi amacıyla, twinloop mantığıyla birleştirip uygulasak yada surfmaster a twinloop mantığıyla ikinci bir bobin katı eklesek ayrım konusunda bir ilerleme sağlanabilir mi.

mukadder

Yardımcı olması bakımından,
Pro-TR ustanın belirttiği salınımla ilişkili video linki

Profesör usta ve Karadağ ustanın bilgilendirme yaptığı deney linki
http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=4488.0
Profesör usta ve Karadağ ustanın birlikte yaptığı deneyin video linki

Karadağ

Alıntı yapılan: mukadder - 19 Mart 2015, 12:03:14
Yardımcı olması bakımından,
Pro-TR ustanın belirttiği salınımla ilişkili video linki

Profesör usta ve Karadağ ustanın bilgilendirme yaptığı deney linki
http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=4488.0
Profesör usta ve Karadağ ustanın birlikte yaptığı deneyin video linki

Profesör ile benim yaptığımız deney şu anda ib olarak kullanılan sitemin deneyi. Son ürün olarak küçük başlığında bunu kullanan lorenz z1 in at nalını tam ayıramadığını bir kaç kullanıcıdan duydum. Bu lorenzin handikapı mı yoksa sistemin handikapımı bilmiyorum.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

mukadder

teşekkürler ustam. bu konuyu halledeceğiniz konusunda ümidimiz hiç bitmeyecek.

Karadağ

Alıntı yapılan: mukadder - 19 Mart 2015, 13:12:02
teşekkürler ustam. bu konuyu halledeceğiniz konusunda ümidimiz hiç bitmeyecek.

Nanoda hallettik gibi görünüyor. Araziye çıkalım birde oradan bakalım o zaman tam net hallettik diyebileceğim.

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

mukadder

inşallah hayırlı bir haber alırız. bunu hak ettiğinizi düşünüyorum.

serkan2727

bu nebe  tek para 1 cm

serkan2727

Karadağ

Alıntı yapılan: mukadder - 19 Mart 2015, 14:18:06
inşallah hayırlı bir haber alırız. bunu hak ettiğinizi düşünüyorum.

Allah razı olsun. Ben elimden geleni yapıyorum. Gerisi Allaha kalmış.

Saygılar

mukadder

Allah'a emanet ol. Bu konuda sana ve süperscan daki ayrım çalışmaları konusunda profesör ustaya Allah'tan yardımcı olmasını niyaz ederim.

serkan2727

col2010 bu işe yararmı

cool2o10

fikir açısından :

sandbanks 300 için birçok şey yapılarak optimize edilebilir o yüzden geliştirilebilirliği yüksek bir devre.
şöyleki zaten dikkat ederseniz response speed bölümüne bakarsanız.

şunlar yazılı :

To get the very best from your "Sandbanks" several things
can be optimised, but the first step is to fit a printed circuit coil,
as described in the April 1979 issue. This really does increase
the sensitivity to gold and silver tremendously. Having fitted
this and made the appropriate changes to the sampling circuit,
the next improvement is in the response speed. This is defined
by two things, the pulse rate of IC1, and the integration time of
IC5. The pulse rate can be increased to 500Hz by changing C2
to 33nF. This change allows the integration capacitor C12 to be
reduced from 0.47µF to 47nF. The circuit now is 10 times as
fast as it was and will detect a coin being thrown through the
coil.

kısacası : anladığım  ıc1 ile başla sonra ıc5 ve ıc7 yi hızlandır. buda bir mod.

birde illada toko coil kullanıcam derseniz yapımını alta ekledim.gerçi gerek yok demişler arkadaslar onceki topiklerde farklı secenekler sunmuslar.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious