Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Pulse IB dedektörler ile ilgili bilgi

Başlatan Karadağ, 16 Eylül 2012, 12:19:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Bu başlık altında Pulse IB sistemler üzerine bişeyler yapalım istiyorum. Bu konuda bilgisi tecrübesi olan var mı? Ben çok da haşır neşir değilim bu konu ile.

Saygılar
Linkback: Pulse IB dedektörler ile ilgili bilgi
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

pro-TR

s.a.
karadağ ustam faydalı olacaksa şayet benim önceki çalışmam olan sashconun PI-IB sistemi ile ilgili şemayı paylaşmak istiyorum. devre aslında basit bir devre hatta daha da basitleştirmek adına yarı micro işlemcili yapmak işleri daha da kolaylaştıracaktır. burda tek sorun başlık akortudur

Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Karadağ

Akord derken vlf lerdeki gibi mi? Ayrıca bu sistemde alınan sinyaller ile ilgili örnek var mı?

Saygılar

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

theplot1978

Hocam ben sana cift bobinli calisan bitane pulse devre gonderecem yanliz entegreler falan silinmis

asenkron

selami dedigin akort degil baslık sıfırlama ayarı.akort ayarı vlf lerdekı paralel kondansatorun hesabı ayarıdır.
burdakı zorluk verılen sınyal dc oldugu ıcın sıfırlamada zorluk cıkarmaktadır.cözumu ıse aynı frekansta sınusle ayarı yapmak.
geldıgınde ögretıcem sana .

Karadağ

Alıntı yapılan: theplot1978 - 16 Eylül 2012, 13:07:55
Hocam ben sana cift bobinli calisan bitane pulse devre gonderecem yanliz entegreler falan silinmis

Bu çok işe yarayacak. Teşekkür ederim.

pro-TR

Alıntı yapılan: asenkron - 16 Eylül 2012, 13:15:43
selami dedigin akort degil baslık sıfırlama ayarı.akort ayarı vlf lerdekı paralel kondansatorun hesabı ayarıdır.
burdakı zorluk verılen sınyal dc oldugu ıcın sıfırlamada zorluk cıkarmaktadır.cözumu ıse aynı frekansta sınusle ayarı yapmak.
geldıgınde ögretıcem sana .

peki ustam, artık nasibimiz öyle olacak sanırım, bu arada akort, sıfırlama adı herneyse eksiklerimizi sen söyleyecen usta...

Karadağ

Merhaba,

theplot1978 un göndereceği devreyi beklerken bende biraz araştırma yaptım. İlk edindiğim bilgiler bu sistemde pulse gönderilirken alıcı bobin üzerinde oluşan sinyali inceleniyormuş. Artık devre gelince sinayllerni hep beraber göreceğiz.

Saygılar

pro-TR

s.a.
karadağ ustam, PI- IB sistemde başlığı sıfırlama yapmayı öğrendikten sonra ötesinde zor bi iş yok, hadi vlf de tx,rx sinyallerini çakıştırıp çıkışta mV seviyesinde bir akort ediliyor, ama bu PI-IB de sıfırlama işinin mantığını çözebilsek, analog yapı hiç problem olmazdı

çanaf

Merhabalar. Bu konularda üstün tecrübe ve bilgilerine çok önem verdiğim site üyelerinden soyadı gibi çok değerli dostum ,kardeşim, Mustafaaltun hocamın  bu konulardaki engin bilgilerinden yararlanmak adına kendisini burada daha aktif olmaya davet ediyorum...

theplot1978

çözecez insallah selami hocam herbirimiz bi işin ucundan tutacağız ortaya bişeyler çıkacak........ ilk zamanları düşünün bi nerden nereye geldik yabancı sitelere uye olup neler yapmışlar diye bakıyorduk şimdi yabancı kardeşlerimiz türkçe öğrendi

mustafaaltun

merhabalar pı-ıb la bayadır uğraşıyorum artık sonlara geldiğimi düşünüyorum.pi sisteme ikinci bir bobini koymanın çok avantajı var özellikle ayırım sinyalleri belirgin bir şekilde ortaya çıkıyor.bunun yanında tam olarak  toprak ayarı probleminide ortadan kaldırabiliyorsunuz .özetle aradığımız sinyaller alıcı bobinde oluşuyor.ancak bir vlf dedektöre göre ne kadar avantajı olur yada varmıdır onu bilemiyorum deneyip göreceğiz.
bu arada sizlere yardımcı olmak amacıyla şunu söyleyebilirim.elinizde bulunan herhengi bir pi dedektöre bu başlık sistemini takıp ilk opamp ta oluşan bahsettiğim sinyalleri görebilirsiniz. bunun için yapmanız gereken verici bobin yine yerinde bağlı olacak sadece opampa giden kısmını verici bobinden ayırıp alıcı bobinin ucuna bağlamanız yeterli olur .alıcı bobinin diğer ucu zaten + da . daha sonra opamp cıkışından sinyalleri görebilirsiniz .bu arada tabiki alıcı ve verici bobinlerin sıfırlanması gerekiyor .sıfırlama işi de skop la çok basit vlf kadar uğraştırmaz.
xr 71 de denedim oluyor. hatta alıcı bobini sıfırladıktan sonra xr 71 çalıştırıp algılamasını ve oluşan sinyali görebilirsiniz.tabiki toprak ayarı ve ayırım için triger noktaları xr 71 de yok .daha sonra trigerler in eklenmesi gerekiyor .

çanaf

Merhabalar,Sevgili kardeşim Mustafa, şahsım adına çok çok teşekkür ederim.Paylaşımlarınızın kalıcı ve katılımcı olarak devamını şevkle beklerim.

pro-TR

Alıntı yapılan: mustafaaltun - 19 Eylül 2012, 14:17:34
merhabalar pı-ıb la bayadır uğraşıyorum artık sonlara geldiğimi düşünüyorum.pi sisteme ikinci bir bobini koymanın çok avantajı var özellikle ayırım sinyalleri belirgin bir şekilde ortaya çıkıyor.bunun yanında tam olarak  toprak ayarı probleminide ortadan kaldırabiliyorsunuz .özetle aradığımız sinyaller alıcı bobinde oluşuyor.ancak bir vlf dedektöre göre ne kadar avantajı olur yada varmıdır onu bilemiyorum deneyip göreceğiz.
bu arada sizlere yardımcı olmak amacıyla şunu söyleyebilirim.elinizde bulunan herhengi bir pi dedektöre bu başlık sistemini takıp ilk opamp ta oluşan bahsettiğim sinyalleri görebilirsiniz. bunun için yapmanız gereken verici bobin yine yerinde bağlı olacak sadece opampa giden kısmını verici bobinden ayırıp alıcı bobinin ucuna bağlamanız yeterli olur .alıcı bobinin diğer ucu zaten + da . daha sonra opamp cıkışından sinyalleri görebilirsiniz .bu arada tabiki alıcı ve verici bobinlerin sıfırlanması gerekiyor .sıfırlama işi de skop la çok basit vlf kadar uğraştırmaz.
xr 71 de denedim oluyor. hatta alıcı bobini sıfırladıktan sonra xr 71 çalıştırıp algılamasını ve oluşan sinyali görebilirsiniz.tabiki toprak ayarı ve ayırım için triger noktaları xr 71 de yok .daha sonra trigerler in eklenmesi gerekiyor .

s.a. mustafa ustam;
Pı-Ib sistemin gücü benim edindiğim izlenimlere göre, vlf den güçlü, pı den zayıf, bu zayıflık dezavantajı ayrım ile ortadan kalkıyor, zira toprak sorunu büyük oranda aşılıyor.
gelelim başlık sıfırlama işine, bu konuda bize biraz daha detaylı bilgi verebilirmisiniz?
zira benim uğraşlarımda; eğer pı-ıb başlığını dd yaparsanız, her.gi bir metali başlığa yaklaştırdığımızda eğer o metal tx e yakın olursa sinyal farklı, rx e yakın olursa sinyal tam tersi istikamette farklı oluşuyor, ama tam ortada bir sorun yok.
eğer başlık sıfırlamasını consantrik yani Oo yaparsak bu seferde sıfırlama işi epey tırmalattırıyor,
sizden ricam şekil,resim, belge ile bize PI-Ib başlığı akortu konusunda detaylı bilgiler verebilirmisiniz? veya başka nasıl yardımcı olabilirsiniz?

theplot1978

Sayin hocalarim aklima takilan bir suali sizlere sormak istiyorum ....... gecmis zamanda minelab la ilgili bir arastirma yaptim gpx serisi dedktorlerle ilgi bir satici firmanin teknik servisiyle gorustum bana minalabgpx serisi dedektorlerin ne vlf nede pulse sistemle calismadigini ikisinin karisimi bir cihaz oldugunu soylemisti acaba minelab gpx ler pi+ib midir eger oyleyse ayrim konusunda cok basarili cihazlar degil diye biliyorum

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Bu akşam dükkana siteden Profesör geldi. Kendisi ile Pulse IB konusunda biraz konuştuk. Sağolsun bobin konusunda bilgi verdi ve beraber bir bobin yaptık. Sonuçta videoda gördüğünüz eğri oluştu. Görüldüğü gibi bakıra ve demire birbirinin zıttı yönde eğri oluşuyor. Yorumlarınız..

Saygılar

Karadağ

Bu ilk denemeydi. Değerlide bir tarafa değersizde diğer tarafa olması işi çok ama çok kolaylaştırır. Müsait olduğumda dedektör olarak yaparım bişeyler

çanaf

Merhabalar karadağ ve profesö rkardeşim.Çok özlenen bir görüntü olduğu kesin.Umarım çok güzel sonuçlar elde edeceksiniz.Başarılı olacağınıza tam olan inancımla  kolay gelsin.

theplot1978

Hammerhead  in bir versiyonunda cift bobin var acaba dd amaclimi yapildi o sema

pro-TR

s.a.
1 haftalık eğitim programımdan sonra siteye geri döndüm :D
PI-IB sistem için yapılan çalışmalar gözdoldurucu, profosör ustamız ustalığını göstermiş eminim karadağ ustamızın elinde bu sistem bir başka güzel olacak,devre ile ilgili çalışmalarda sonucu merakla bekliyorum.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious