Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

THE PW sandbanks.

Başlatan YAK, 27 Ağustos 2008, 22:24:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mukadder

opamp offsetnull ayarları için değişikliğe esas olan bölüm
Linkback: Ynt: THE PW sandbanks.

serkan2727

serkan2727

mukadder usta  son soum  size  carloson  modundaki  trim pot lar  neye  göre  ayarlanacak  entegre  ayaklarına  gelen  voltlar  kaç volt  olmalı  saygılarımla

mukadder

Carlos sandbanksta pozitif gerilim regülatörünü 555 gerilim üreteci ile değiştirmiş, ayrıca 380 volta çıkan bobin gerilimlerine karşı sürücü olarak 400 volta dayanan IRF740 kullanmış. Düşük pil geriliminde rahat çalıştığı için TL431 i tercih etmiş. 0,5 mm bakır telden 22 cm çap ve 24 tur sararak 350 mikro henrilik bir bobin kullanmış(resimde 300 mikro H bilgisi var). Bobini frizbiye monte etmiş. Opamp offsetnul ayarı için 10 turlu potansiyometre kullanmış.Devreyi LM709 la çalıştıramadığı ve uA709 u bulma imkanı olmadığı için opamp değişikliklerini yapmış. 2,5 cm çapında parayı 20-25 cm uzaktan algılayan bir olduğunu belirtmiş. 400 Hz civarında ve 100 mikro saniye darbe uzunluğu  için kaliteli 47 nF kondansatör ve ısıl değişimlere karşı kaliteli direnç kullanılmasını belirtmiş. Gerilim üretecinin devrede oluşturduğu gürültüyü süzmek için ilave  100 nF lık seramik kondansatör kullanmış. Devre deneysel olarak gözüküyor. Pot yada trimpotlar referans integre giriş gerilimi, örnek alma darbesinin gecikme süresi ve zaman aralığı ile ilgili gözüküyor. Bunlar benim anlayabildiklerim. Carlos soruları cevaplandıracağını belirttiği için devre hakkındaki sorularını bizzat kendisine sorabilirsin.

galaksi

Carlos 2013.03.29  modifiyesi..

serkan2727

deneysel  oldugu için  işe  yaramazmı

serkan2727

carlos  cavap  yazmıyor

serkan2727

galaksi  usta  lay  yapsana  şunu  ya::)

mukadder

bütün metal dedektörleri deneysel olarak işe başlarlar. sorularına cevap alabileceğin, 30 cm derinlik videoları olan, yardımcı olacak arkadaşların ve lay dosyalarının bolca bulunduğu, en az malzemeyle yapılabilen bir dedektör diyorsan surf master pi derim.
[size=78%]Surfmaster linkleri:[/size] http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=1183.0
http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=4480.0
http://www.geotech1.com/forums/showthread.php?18655-Surf-PI-Pro
videoları:

sandbanks bizim gibi devrenin orasını burasını mıncıklamaktan hoşlanan ve nostalji sevenlere göre bir devre.

serkan2727

tesekkürler

serkan2727

pulsede  çalışma  mantıgı  şumu  300  volata  yükseltip   demirle  karşılacınca  sesi  değişme

serkan2727

led ne  işe  yarıyor

pro-TR

s.a.
arkadaşlar bu sandbaks devresi yıllar önce yaptığım devrelerden birisidir. örnekleme katını 2 ye çıkardığımızda ayrım ortaya çıkıyor ama afaki ve stabil bir ayrım olmuyor maalesef. benim anlamadığım bu devre vasat bir devre iken yapan arkadaşlar nasıl bir verim almışlar?
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

serkan2727

30 cm 1 metre kare  başlık  olurmu-

serkan2727

Surf master en fazla ne kadar çeker

Mustafa-

serkan2727

mustafa  usta  tanıdınmı  beni 

mukadder

sayın pro-TR ustam satır aralarına sakladığın soruya kendi düşüncemi açıklayarak cevap vermek istiyorum. Kabul buyurursanız çorbada benim de biraz tuzum bulunsun.

serkan2727

mukadder

bu forumda beni elli sefer cebinden çıkaracak ustalar var. ben konuyu onlara bıraktım. cevabını onlar verecek, ben değil.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious