Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

THE PW sandbanks.

Başlatan YAK, 27 Ağustos 2008, 22:24:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

serkan2727

mukadder

http://xxboys.persiangig.com/sand/IMAG0107.jpg
sol üst köşedeki trafo benzerleri :
http://www.bluemavi.com/vitrin/kategori_vitrini1_new.asp?p=3%20&kategori=578
bluemavi de ki sayfada gözükse de devredeki ortak uçlu ve gerilim yükseltici olarak kullanılıyor. İlk resimde İranlı eleman bu olayı çözmüş. Daha önce ki sayfalara bakarsan sandbanks'ı yapmış olan arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilirler. Önce onlara email le ulaşmaya çalış. Onlar bu işin içinden gelen ve olayı çözmüş arkadaşlarımız.

YAK

elinle saracaksın tek çaresi bu.

mukadder

videodaki carlos'un modifiye devresi. en doğrusu kendisine sormak , LM318 ve LM709 lu iki modifiyesi var. 

serkan2727

elinle  nasıl  sarılacak-trafo  devrede  ne  işe  yaıyor-en fazla  derinlik nedir

mukadder

serkan 2727 kardeşim video daki carlosun modifiyesi 400 Hz 100 mikro saniyedir ve trafo kullanmaz.
ilgili link:
http://www.geotech1.com/forums/showthread.php?11921-Site-poland/
burada pcb ve yerleşimi veren modifiyeleri ve açıklamaları var. Siteye üye olmadan görme şansınız yok. Fakat önce hangi sandbanks yada modifiyesini yapacağına karar vermelisin.

mukadder

sandbanks' ı trafonun olduğu katı iptal edip 2 adet 9V pil yardımıyla, NE555' li yada ICL7660 gerilim üreticiyle çalıştıranlar var. carlos'un son modifiyesi youtube video bağlantısının bir üstündeki mesajda verilmiş.

mukadder

serkan2727 ihtiyacın olan dosyalar

mukadder

İvconic'in modifiyesi polonya pi yada avt5196 olarak bilinir.trafonun yükseltici olarak kullanıldığı başka bir modifiye. bundan sonrası sizin biraz kurcalamanıza kalmış.

mukadder

Sandbanks'a gerilim dörtleyici kat değişikliğiyle yapılmış değişik plaketler. NE555 gibi yüksek akım çıkışlı entegre kullanılması gerekmektedir. Gerilim ikileyici olarak 40 mA de 8V civarı çıkışa sahip olduğunu deneme sonucu gördüğüm ve gerilim ikileyici olarak 50mA'e kadar akım verebilen bir devre. Fakat  gerilim dörtleyici olarak denemesini yapmadım. Daha önce yapılmış çalışan devreye dayanarak uyarlama yaptım. Düşük gerilim düşümlü diyot (1N5818 vb.) ve low dropout'lu regülatör entegreleri ek çözüm olarak düşünülebilir.
187 demek NE5534/OP27/OP37 gibi offsetnull ayarı 1,8 ve 7 inci ayakla yapılan tekli opamp anlamına gelir. 154 TL061/TL071/TL081/LM741 gibi tekli opamplar. 157 LF356/LF357/LM318  gibi tekli opamplar olup  gary pulse1'in 157 düzenlemesinde TL061/TL071/TL081/LM741 in de çalıştığını şaşkınlıkla gözlemlemiştim. Denemelerde opampların çalışma gerilimleri ve rx/ry/rt  gibi offsetnull ayarı için kullanılan dirençler datasheetler ve denemelerle uyarlanacak kısımdır.  Skorpio arkadaşımızın gönderdiği plaket değiştirilerek kullanılmıştır. Bu forumdan güzel bir sandbanks versiyonu ya da klonu çıkacağına inanıyorum. Kendi özgün tasarımını yapmak isteyen arkadaşlara yardımcı olmak başarının kendi eserleri olmasını sağlamak amacıyla yaptığım çalışmada varsa hatalarımın affını dilerim.

mukadder

LM709 lu

mukadder

154 versiyonu

mukadder

157 versiyonu

mukadder

187 versiyonu

serkan2727

Aldığınız mesafe nedir

mukadder

Serkan2727 kardeşim transformatör için istediğin çözüm gerilim katlayıcı devrelerle aşılabilir. Ben deneme yapmadım trafo için çözüm gösterdim.  Tercümede 20 cm civarı demesine rağmen modifiyelerinde farklı mesafeler belirtiliyor.  Gerber2 pdf dosyasında modifiyesi için yazan 2,5 cm çaplı para için 30-32 cm. Polonya pi modifiyesi için aşağıdaki linkte videosu var.
http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=2447.msg19471;topicseen#msg19471
orijinal sandbanksın videosu
http://uploadkon.ir/?file=20130518016.3gp
carlosun modifiyesini izlemişsin
orijinal sandbanksın dosyasında farklı modifiyelerle ilgili açıklamalar var. İllaki derinlik diyorsan delta pulse olduğunu söylerler. Hammerhead hız açısından iyidir ve 1TL yi havada 35-40 cm den alır. Sandbanks arkadaşlarında ifade ettiği gibi stabil bir cihazdır ve onun kadar klonlanmış başka bir dedektör bilmiyorum. Her dedektörün yer ve arama ortamına göre üstün olduğu yerler vardır. Roma döneminde güzellik banyosu yapılan bir gölden bir akrabam bahsetmişti. Bu gölde suyun altında ve çamurun içindeki hediye için atılan para ve  hamam tasları konusunda pals indüksiyon bir cihaz diğerlerini yaya bırakırken başka bir ortamda smw diğerlerini yaya bırakır. aynı dedektörün tantal yada elektrolitik kondansatörle yapılması, karbon yada metal film direnç kullanılması, opamp gerilim ayaklarına bağlanan seramik filtre kondansatörleri bile farklılık yaratır.
sandbanks dengeli ve kendini ispatlamış bir cihazdır. Bir zamanlar en kaliteli whites dedektör ile arkadaşın birisi 2 metre derinlikte kazı yapmıştı ve son sözü arkadaş işini gücünü bırakıp bu mesafeye sandalyeyi benim için mi gömdün olmuştu. 20 yıl önce başka bir arkadaş ta yarım metreden büyük İskender gümüş para bulduğu tarlaya bira kutusu gömüyor ,gelen salaklar define buldum diye sevinip bayram etsinler diye. 4 yıl sonra parasız kalınca biraz harçlık kazanayım diye aynı yere gidiyor ve dedektör sinyal verince tamam diyor defineyi buldum diye bayram ediyor ve kazıyor , çıkan bira kutusunu gömene epeyce bir küfrettikten sonra ulan diyor bunu buraya  gömmüştüm diyerek aklı başına geliyor. Kısacası bu alanda her türlü sürprize açık olacaksın. Kötü dedektör yoktur, bulan dedektör iyi dedektör, bulamayan da uğursuz dedektördür.
Benim yapabileceğim yardım bu kadarla sınırlı , bol şans.

skorpio

skorpio

bu da pcb ve yerleşim doğruluğu deneme yapılınca anlaşılır ben denemedim

mukadder

12V gerilim katı ve yerleşimi

mukadder

12V için değişiklik yapılan elemanlar

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious