Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

THE PW sandbanks.

Başlatan YAK, 27 Ağustos 2008, 22:24:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mukadder

response speed tepki hızı yada algılama hızı demektir. Pals sayısının 500 e çıkarılıp için entegrasyon hızının buna uygun hale getirilmesi için yapılan değişiklik ile ilgili açıklama. Devrenin bobin akımı dolayısıyla devrenin çektiği akım ve algılama hızı bu değişikliğe bağlı olarak artar. Başka deyişle daha hızlı aramaya imkan verir.

[/size]Toko bobinle ilgili internette hiçbir bilgiye ulaşamadım. Cool2o10 Allah'ın sevgili kulu olmalı.[/size]
Linkback: Ynt: THE PW sandbanks.

cool2o10

Alıntı yapılan: mukadder - 30 Mart 2015, 10:02:00
response speed tepki hızı yada algılama hızı demektir. Pals sayısının 500 e çıkarılıp için entegrasyon hızının buna uygun hale getirilmesi için yapılan değişiklik ile ilgili açıklama. Devrenin bobin akımı dolayısıyla devrenin çektiği akım ve algılama hızı bu değişikliğe bağlı olarak artar. Başka deyişle daha hızlı aramaya imkan verir.

Toko bobinle ilgili internette hiçbir bilgiye ulaşamadım. Cool2o10 Allah'ın sevgili kulu olmalı.

Est. inş. hepimiz öledir. faydalı olabiliyorsak ne mutlu . Bilinen faydalı birşeyler varsa paylaştıkça artar mezara götürmüycez :D .

ing olarak sadece kısa bir yeri yazdım kusura bakmayın türkçe terimleri biraz zor anlıyorum. ing olarak daha iyi anlıyorum. benim kastettiğim orası ve ondan öncesi siyahla belirttiğim yerler demek istediğim devre cok rahat geliştirmeye açık upgradable zaten ayrıntılı şekilde manuel tarzı komple açıklanmış devre bazı arkadaslar direk schemaya bakıp bazı seyleri es geçiyorlar.

mukadder

açıklamayı cevap olarak değil işaret ettiğin şeyin anlaşılabilmesi için yardımcı olabilmek amacıyla yazdım.

cool2o10

Alıntı yapılan: mukadder - 30 Mart 2015, 18:27:14
açıklamayı cevap olarak değil işaret ettiğin şeyin anlaşılabilmesi için yardımcı olabilmek amacıyla yazdım.

anladım tşk. gerçektende yararlı olucaktır arkadaşlara neler yazdığı konusunda ben o yüzden eksik kalıyorum bazı yerlerde sadece ing olarak vererek.

serkan2727

toko nun  yapımını  daha  anlaşılır  şekilde   anlatabilecek  varmı

serkan2727

cool  bu  devre işe  yararmı

cool2o10

tako için yanlış hatırlamıyorsak sarı olan IF transformers çalışacaktır. Voltage Pump.  Nothing Critical. Eger elinizde tako transformatör varsa sadece geri sarma için bir yol açısından gösterdim.  Anything with a 1:3 Ratio should work
. İlla tako gerekmemesine karşı orjinaline sadık olarak yapmak isteyen arkadaslar olacaktır  alternatif olarak tako yerine daha önceki sayfalarda verildiği gibi ikinci bir 9 voltluk bateri yerine kullanılabilir. yalnız özen isteyen bir devre baştan belirteyim uğraqstırır voltaj ayarlamalarında zaten dikkat ederseniz 150 olanında belirtiyor. adım adım anlatıyor gercı burda sanırım opamplar -+5 volt olarak görünüyor sadece 12v ses katında 1 transitör anahtarlamayı yapıyor  dediğim gibi ugrastırır ama geliştirmesi cok acık olan bır devre. bir iki resim yükleyeyim ayrıca 18L12 ile 79L05 in açıklamalarınıda ekliyeyimki ayaklarını yalnış bağlama olayı olmasın.

cool2o10

yukarıdaki 78L12 ve 79L05 PDF lerde tam çıkamamış olabilir datasheetine bakarsınız internetten. 78L12 için V-OUT V-İN GND ye 79L05 TE GROUND OUTPJT ve İNPUT yerlerine iyi bakarsınız . ayrıca yukardaki resimlerde TR2 is TIP31C

Uğraştıracak bir devre baştan belirteyim ....

serkan2727

cool  abi  sen sandbanks  yaptınmı  nasıl

cool2o10

Alıntı yapılan: serkan2727 - 31 Mart 2015, 15:08:10

Şunu söyleyeyim tako kullanılmayanını gördüm orjinal olarak eski tip 709 kullanılanı değişiklikler yapılmış halini ben yapmadım ama çalıştığını ama epey ugrastırdıgını biliyorum. ayrıca bobininde önemli olduğunu . sonuçta çalıştığına şahit oldum o şekilde  :D  ama dediğim gibi uğrastırır hemde epey.verim konusuna gelirsen o konuda birşey demiyeceğim benim en sevdiğim yanı bu devrenin geliştirmeye açık ve orjinal hali bir sır gibi duruyor ortada  ;D  anca bu nasıl denir ya ben bunuda yapıcam ama ugrasıcam hemde epey ve sonunda nedir ne değildir anlayacağım riskide göze alıyorum diye yapılabilecek bir devre yoksa hadi hop ali verdi pcb veli verdi schema . al malzemelerde yerleştir hemende çalışsın tarzı diğer devreler gibi değil zaten kafadan splittir tarzı besleme gibi düşün voltajı devamlı ölçeceksin uğrasacaklar için çalıştıramayabilirliği de yüksek bir devre risk anca yapmaya baslıyacak biri her hatasında farklı fikirler verip duzeltecek bir ekip ile anca toparlanır Proje tarzı yapılabielcek bir devre diye düşünüyorum amatörler hele hiç bulaşmasın bencesi.. CLONE olanları yapıldı bir sürü.....

Birşey daha ekliyeyim control açısından örneğin yaptınız ses olayınız yok vb vb aşağıda  arızalar durumunda ing olarak vericem türkçeye kolay şekilde çevirirsiniz yardımcı olucaktır.
Aman dikkat yüksek voltajlı yerlere

1)   Do we have Audio? (Well we had) check for audio out (disconnect the battery pack) connect     pin 8 IC6 to +9v and pin 1 to neg (for a brief moment) if there is audio GOOD and remember that there is no way that a shorted coil could have damaged the 555 (IC6).
2)   Do we have a pulse on the coil? (replace battery pack) Disconnect the coil set DVM to AC switch on is there a reading? Yes GOOD that will mean that TIP31A and IC1 is OK
3)   Check IC4 pin 6 IC7 pin 10 and IC5 pin 6 for signal you should be able to do it with a PC scope mine goes up to 20 Khz you can get it at.http://www.zeitnitz.de/Christian/Scope/Scope_en.html by the way there is an under score between Scope and en should one of you want to write down the address.
4)   Failing that proceed to check the transistors the most probable one to my opinion that could get damaged would be the TIP31C but i did a check on it and has found it to be OK good initiative on his part way to go. Check all the other transistors but do be aware that some are ECB and some EBC NPN and PNP.
5)   Next would be the diode?s, cap?s and resistor?s if you still do not find a fault then it could be that there is a setting between VR1 and the control pot (the big knob) having done all of that and it still does not work go thought all the solder points check all wiring for continuity (this should be point number one) and finally if you till have not found the fault then replace the IC?s one by one but that would be my last resort.

cool2o10

Oldu ve çalışır şekle geçirdiniz makinayı kısaca altın için vb   vb nasıl ayar yapıldığınıda yazıyım tam olsun .

No metal close to the coil. Settings are found by holding  Gold close to the coil and set the detector so that you hear a sound .  The settings are than for gold only ( and maybe silver .  For iron you find a different setting . Put  a dial under the knob and make some marks for the different settings....

cool2o10

Alıntı yapılan: cool2o10 - 31 Mart 2015, 15:26:04
Alıntı yapılan: serkan2727 - 31 Mart 2015, 15:08:10

Bunu yazmamın sebebi yukarıdakine ilaveler içerdiği için alıntının değiştirilmiş hali

Şunu söyleyeyim tako kullanılmayanını gördüm orjinal olarak eski tip 709 kullanılanı değişiklikler yapılmış halini ben yapmadım ama çalıştığını ama epey ugrastırdıgını biliyorum. ayrıca bobininde önemli olduğunu . sonuçta çalıştığına şahit oldum o şekilde  :D  ama dediğim gibi uğrastırır hemde epey.verim konusuna gelirsen o konuda birşey demiyeceğim benim en sevdiğim yanı bu devrenin geliştirmeye açık ve orjinal hali bir sır gibi duruyor ortada  ;D  anca bu nasıl denir ya ben bunuda yapıcam ama ugrasıcam hemde epey ve sonunda nedir ne değildir anlayacağım riskide göze alıyorum diye yapılabilecek bir devre yoksa hadi hop ali verdi pcb veli verdi schema . al malzemelerde yerleştir hemende çalışsın tarzı diğer devreler gibi değil zaten kafadan splittir tarzı besleme gibi düşün voltajı devamlı ölçeceksin uğrasacaklar için çalıştıramayabilirliği de yüksek bir devre risk anca yapmaya baslıyacak biri her hatasında farklı fikirler verip duzeltecek bir ekip ile anca toparlanır Proje tarzı yapılabielcek bir devre diye düşünüyorum amatörler hele hiç bulaşmasın bencesi.. CLONE olanları yapıldı bir sürü.....

Birşey daha ekliyeyim control açısından örneğin yaptınız ses olayınız yok vb vb aşağıda  arızalar durumunda ing olarak vericem türkçeye kolay şekilde çevirirsiniz yardımcı olucaktır. ayrıca ses kartı için küçük bir osiloskop devreside eklenmiş halde....
Aman dikkat yüksek voltajlı yerlere

1)   Do we have Audio? (Well we had) check for audio out (disconnect the battery pack) connect     pin 8 IC6 to +9v and pin 1 to neg (for a brief moment) if there is audio GOOD and remember that there is no way that a shorted coil could have damaged the 555 (IC6).
2)   Do we have a pulse on the coil? (replace battery pack) Disconnect the coil set DVM to AC switch on is there a reading? Yes GOOD that will mean that TIP31A and IC1 is OK
3)   Check IC4 pin 6 IC7 pin 10 and IC5 pin 6 for signal you should be able to do it with a PC scope mine goes up to 20 Khz you can get it at.http://www.zeitnitz.de/Christian/Scope/Scope_en.html by the way there is an under score between Scope and en should one of you want to write down the address.
4)   Failing that proceed to check the transistors the most probable one to my opinion that could get damaged would be the TIP31C but i did a check on it and has found it to be OK good initiative on his part way to go. Check all the other transistors but do be aware that some are ECB and some EBC NPN and PNP.
5)   Next would be the diode?s, cap?s and resistor?s if you still do not find a fault then it could be that there is a setting between VR1 and the control pot (the big knob) having done all of that and it still does not work go thought all the solder points check all wiring for continuity (this should be point number one) and finally if you till have not found the fault then replace the IC?s one by one but that would be my last resort.

serkan2727

peki  carlosun  modifiyesi  nasıl  abi

cool2o10

serkan2727

cool2o10

Bastada dediğim gibi geliştirmeye açık bir devre şunu söyleyeyim burdaki üye arkadaslar çok daha iyi işler çıkartırlar buna eminim.

Bak şunuda balirteyim sandbanksta zaten 300 ve 150 yukarıda paylastım yazıyor neyın ne ıs ıcın kullanıldığı vb vb altın için ayarının nasıl arttırılabildiğinden hızlı arama ıcın hangısının kullanılabılecegıne vb vb ...

ayrıca bir örnek şu kadar açık olduğunu düşünebilir insan sandbanksında içinde yazılanları okuyunca...

sadece örnektir konu ile ilgisi yok...

http://md4u.ru/art/b_comber.html

cool2o10

burda 300 Dpi ve 150 Dpi çözünürlük için adresini bir daha veriyim çözünürlükleri farklı 300 DPİ daha iyi.

http://www.geotech1.com/cgi-bin/pages/common/index.pl?file=projects/sandbanks/index.dat&page=metdet

serkan2727

cool2o10

Alıntı yapılan: serkan2727 - 07 Nisan 2015, 20:24:18
ayrımlımı bu

hangisi sandbanks tarihi 1979 yazıyor bakarsan PDF ye  ;D  beach comber dan bahsediyorsan onda disc modulu var bakarsan pdf sine zaten detaylı acıklanmıs ıkısıde hemde oldkca fazla detaylı hangisinde neyin olup olmadığı .

mukadder

verdiğim baskılı devrelerde R16 kullanılmıyor. UA709 yüzünden tırsmamak için offsett null ayar bilgilerini ekteki pdf  ye aktardım.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious