Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Dedektör üzerine Devre tasarım kursu

Başlatan mc_307, 15 Şubat 2015, 23:56:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mc_307

Ustam once analog o zman sonra basit yazılimli olsun. Selami ustam hatta ses ayrimlı bi pinpointer yapsak nasıl olur. Gerekli de bi ürün
Linkback: Ynt: Dedektör üzerine Devre tasarım kursu
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

wtrk

Bende hakkımı ayarlama kolaylığından dolayı dijitalden yana kullanıyorum ustam..
NoBodY CaN StoP Me.!!!

kripto55

Arkadaslar bırbırımıze  destek amaçlı olarak uzak erişimli yazılım linkı ekledim ..Linke tıklayıp ındırıp basıtce kuruluyor..Çorbada bızımde tuzumuz olsun....

http://www.teamviewer.com/tr/

mc_307

Ustam brn pi 1 bizim işimizi görürse onu işleyelim ve yeniden yazılım yapalım. Altına duyarsızlığını ćozer ve mesafesini de artırırız belki. Tabi bize anlatım icin basit ve uygun bir devre ise

pro-TR

o zaman şöyle yapalım 28 pinli 16f876A gibi biri şlemci seçip, başlangıç olarak 2x16 lcd kullanalım, ayar noktaları dijital olursa kolay olur. hatta doğan görünümlü şahin yapalım. potlarla ayar noktalarını kontrol edelim. devrede biraz mesafe olması açısından da analog kısmı zengin tutalım. ayrıca ayrımıda analog olarak ekleyelim. ayar yapması açısından kolay olur.
yalnız arkadaşlar siz bu tip şeyler istedikçe yapılması zorlaşacaktır. yani ayrımı bekleyen arkadaş 1-2 opampla bu işin olmayacağını bilmesi lazım. ne kadar çok istek o kadar çok analog yapı demektir.
2x16 mesela bargraph vs ekleriz sorun olmaz ama dediğim gibi ne kadar çok istek o kadar çok kompenent demektir.
şimdiki sorumda eklentiler olmalı mı? lcd,ayrım, sesle ayrımın belirtilmesi vs. istiyorsanız ona göre çizelim.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

mc_307

Ustam bizim gibi ilk okul 1 öğrencisi icin kolay öģrenilecek birsey olsun o zman. Sen hocasın sen bilirsin. Bizim seviyemizi anlamışındır hatta seviyesizligimizi :D
Sence bize hangisi daha kolay olursa o olsun

acemi-usta

Alıntı yapılan: mc_307 - 18 Şubat 2015, 23:29:01
Ustam bizim gibi ilk okul 1 öğrencisi icin kolay öģrenilecek birsey olsun o zman. Sen hocasın sen bilirsin. Bizim seviyemizi anlamışındır hatta seviyesizligimizi :D
Sence bize hangisi daha kolay olursa o olsun
katılıyorum
bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

pro-TR

tamam o zaman ayrımı vs kaldırıyorum bilinen bir devre üzerinden gidelim ve baran1 üzerinden gidelim. eğer 3-5 tl fazla demezseniz o devreye mesafe için 1-2 kompenent ekleyelim. ne dersiniz

acemi-usta

bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

pro-TR

evet arkadaşlar tam açık şemayı veriyorum, hem resim hemde isis dosyası olarak..
şemayı daha sonra parça parça kısımlara ayırıp incelemesini yapacağız. gerekirse üzerinde tartışacağız. ben orj. şemaya mümkün olduğunca sadık kaldım. sadece araya bir eklenti yaptım. sample-hold eklentisi, vakti gelince ne işe yarar? devreye katkısı nedir? üzerinde tartışırız. baran1 yapanların birde bunu denemesini istiyorum. eklentinin maliyeti 5tl ancadır. herneyse....
sorusu olan veya önerisi olan varsa söylesin, kart çizildikten sonra eklenti yapılması olmayacaktır.

PCB kartı çizip şemasını buradan vereceğim.

wtrk

NoBodY CaN StoP Me.!!!

mc_307

Alıntı yapılan: pro-TR - 18 Şubat 2015, 23:35:10
tamam o zaman ayrımı vs kaldırıyorum bilinen bir devre üzerinden gidelim ve baran1 üzerinden gidelim. eğer 3-5 tl fazla demezseniz o devreye mesafe için 1-2 kompenent ekleyelim. ne dersiniz
Aynen ustam iyi olur hem elimizdeki brnlarıda duzeltiriz

pro-TR

arkadaşlar açık şemayı yanlışlıkla diğer bölümüme yazmışım buraya taşıdım.
açık şema hakkında görüşlerinizi bildirmeyi unutmayın

bu arada şemada 1-2 ufak hata vardı tekrar düzelttim. şuan pcb şemayı çizmeye başladım

wtrk

Alıntı yapılan: pro-TR - 19 Şubat 2015, 09:14:46

bu arada şemada 1-2 ufak hata vardı tekrar düzelttim. şuan pcb şemayı çizmeye başladım

Sağolasın usta, aslında imkanın olsa camtasia ile çizimi yapıp kaydetsen ve onuda paylaşsan süper olur.
NoBodY CaN StoP Me.!!!

pro-TR

Alıntı yapılan: wtrk - 19 Şubat 2015, 09:58:26

Sağolasın usta, aslında imkanın olsa camtasia ile çizimi yapıp kaydetsen ve onuda paylaşsan süper olur.

camtasia? o nedir ustam

wtrk

Alıntı yapılan: pro-TR - 19 Şubat 2015, 10:11:39
Alıntı yapılan: wtrk - 19 Şubat 2015, 09:58:26

camtasia? o nedir ustam

Ustam bende daha önce grafik ve 3d tasarım dersleri eğitim videoları hazırlarken kullanıyordum..
PC'de yaptığınız bütün işlemleri videoya kaydediyorsunuz, yani çiziminizi yaparken videoya alıyorsunuz, sonrasında paylaşmak için:
NoBodY CaN StoP Me.!!!

pro-TR

güzel bişeymiş, ilerleyen zamanda bizde kullanırız. bu arada kartın çizimi de bitti. zaten basit bir devre olduğu için çizim uzun sürmedi. son kontrolleri yaptıktan sonra PCB çizimini de ekleyeceğim. gün içerisinde fırsatım olursa da devreyi parçalayıp, kısım kısım anlatmaya çalışacağım.

acemi-usta

selami ustam şema  konusunu parça  parça veya bölüm mesela hangi bölümü ne işe yarıyor parçaların görevlerini  arkasından pcb sini yapsak  olurmu eklenti dediğiniz faydası varsa neden eklemeyelim  saygılar

wtrk

Teşekkürler ustam sabırsızlıkla bekliyoruz inşallah..
NoBodY CaN StoP Me.!!!

pro-TR

ustam ben pcb çizimini yaptım, baskı devre halinde yayınlamıyorum sebebi öncelikle kartı benim deneyip, sinyal çıkışını gördükten sonra PCB yi yayınlayıp devreye devam edelim. şu da var yarın sabah ALLAH cc nasip ederse 4 günlük ankara seyahatim var, dönüşte kartı deneyip, sonuçlarını sizinle paylaşacağım. o zamana kadar uygulama ve projeye devam edemeyeceğiz. sadece teorik olarak cepten nete girerek konuyu takip edebilirim.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious