Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Dedektör üzerine Devre tasarım kursu

Başlatan mc_307, 15 Şubat 2015, 23:56:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mc_307

acemi ustam analog devre elemanları ile opamplara kesin çalış . biraz okudum ben, onları anlamadan öğrenme zorlaşır. şu ara onları bitirip kursa öyle devam etcem. yoksa burda herşeyi sorup laf kalabalığı yapcaz :D ha sormasına sorarım ama biraz temel olsun...
Linkback: Ynt: Dedektör üzerine Devre tasarım kursu
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

acemi-usta

bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

acemi-usta

devrenin bu kısmı  ayrı olsa daha mantıklı olmuyormu işaretli olan kısım
bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

acemi-usta

Alıntı yapılan: mc_307 - 26 Şubat 2015, 22:15:50
acemi ustam analog devre elemanları ile opamplara kesin çalış . biraz okudum ben, onları anlamadan öğrenme zorlaşır. şu ara onları bitirip kursa öyle devam etcem. yoksa burda herşeyi sorup laf kalabalığı yapcaz :D ha sormasına sorarım ama biraz temel olsun...
bende okudum  kafa basmıyorki O0

acemi-usta

acemi-usta

pro-TR

arkadaşlar gece yoktum, devre çalışıyor sorun yok, kartta gnd ile ikiye bölme nedenim analog yapıyla dijital yapıyı ayırt edip paraziti kesmek için bu şekilde çizdim. bu arada 16F serisi işlemciler beni deli ediyor, kontrolü zor. bu devre baran1 in devresine göre mesafesi oldukça iyi yalnız arazide nasıl bir tepkisi olur bilmiyorum. zaten devrenin sinyal işleme tekniği hatalı, opamp kısmına çalışanlar anlarlar sebebi gnd nin altındaki sinyali işlemeye çalışıyoruz ve opamp single besleme, aslında bu devreye -5v veren bir kat girilse daha iyi olurdu ama bu devre ders devresi, bir sonraki devremizde daha iyi şemaya çalışırız, ona grafik ekran ve ayrımıda ekleriz. ama önce bu devreyi yapmanız lazım ki, ilerideki devreleri de yaparken bişeyler öğrenmiş olursunuz.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

acemi-usta

yarın pcbyi hazırlayım ben ustam  üstünde çalışmak için

acemi-usta

arkadaşlar bu şemaya bi göz atın bakim nasıl bişey

pro-TR

arkadaşlar devrenin çalıştığını göstermek için bir video çekeyim dedim, hiç bu kadar gülmedim. demekki herkes her işi yapamaz. video çekmekte bir sanatmış ve ben maalesef bu işte iyi değilim. Ancak devrenin çalıştığını bilesiniz diye yine de videoyu ekliyorum. ben güldüm birazda siz gülün  :D    :D    :D

mc_307

Ustam guzel olmuş valla. Nefes nefese kalmışsın :D
Yalnız bu örnekleme güç hassasiyet ground vs. Nedir nasıl işler ustam.
Birde metale ötünce metali ćekmenize rağmen bir süre ötmeye devam ediyor gibi

acemi-usta

-abey bu çihaz metali yakaladımı bi sefer bırakmak istemiyor  O0    * ^-^
eline sağlık selami ustam  valla bi sefer ayağa kalktımı  ilerleme olacak işllah vidyoda güzel olmuş
selami ustam djtl vlf bölümünde bi şema ekledim o nasıl bişey bi baksan özerinde biraz çalımak istiyorum değerse devam ederim saygılar

pro-TR

sanırım bu devreyi yapan çıkmayacak, kimseden ses soluk yok.

Karadağ

Alıntı yapılan: pro-TR - 27 Şubat 2015, 14:33:21
arkadaşlar devrenin çalıştığını göstermek için bir video çekeyim dedim, hiç bu kadar gülmedim. demekki herkes her işi yapamaz. video çekmekte bir sanatmış ve ben maalesef bu işte iyi değilim. Ancak devrenin çalıştığını bilesiniz diye yine de videoyu ekliyorum. ben güldüm birazda siz gülün  :D    :D    :D

Eline sağlık Pro-TR. Yapanlar olur mutlaka acele etme :)
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

pro-TR

Alıntı yapılan: Karadağ - 28 Şubat 2015, 19:41:22
Alıntı yapılan: pro-TR - 27 Şubat 2015, 14:33:21

Eline sağlık Pro-TR. Yapanlar olur mutlaka acele etme :)

karadağ ustam bu devreyi yapmaktaki amaçlarımdan birisi de elektronik bölümünde okuyupta ödevi metal dedektörü olan öğrenciler için kullanabilirim düşüncesiydi. sorun yok. sadece başlangıçta bayağı bi heyecan vardı ya onun için yapan yokmu diye  düşündüm.

nişancı

Ustam takipteyiz , müsait bir zamanda kısmetse yaparız, elinize sağlık.

acemi-usta

selami ustam dökümanları bi yayınla  malzeme listesi vs bunun üzerin de çalışma olmayacakmı birazdada ha ilerletme gibi bidurumu yokmu 

fearless_035

Paylasimi yapn baslayalim ustam ogrenciligimi ozlemisim
"Hayat bir tecrubedir yasamak gerekir.." ;)

"T€kNoLojī €kīBī"

fearless_035

"Hayat bir tecrubedir yasamak gerekir.." ;)

"T€kNoLojī €kīBī"

mc_307

Selami ustam dersten soğuma.yok. opamp ve diyot gibi konulara calışıyorum. Bu konuları burda işleyeceksen derse devam edelim. Yoksa  yavaş gidersek daha iyi olacaktır.
Son dosyada malzemeler belli arkadaşlar. Ayrıca daha önce verilen isis dosyasındaki hex bu devre için. Yapmaya baslayın hemen .
Selami ustam senin devreye talibim :)

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious