Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Dedektör üzerine Devre tasarım kursu

Başlatan mc_307, 15 Şubat 2015, 23:56:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fearless_035

"Hayat bir tecrubedir yasamak gerekir.." ;)

"T€kNoLojī €kīBī"

pro-TR

arkadaşlar sprint layoutta malzeme listesi görüntüleme ve oluşturma için 2  resim ekledim. malzeme listesini görüntüleme için PCB şemayı açıp sağ ust köşedeki R ikonuna tıkladığımızda pencerede liste görülecektir.bu listedeki malzemelere dokunduğunuzda da şemada yerini göstermektedir.  bu listeyi TXT formatında indirmek içinde pencerenin alıtındaki "export" ikonuna bastığınızda istediğiniz yere kaydedebilirsiniz.
ayrıca yerleşim planı içinde ister layoutu direk kullanın isterseniz de, sol editorun en altındaki photoviewer ikonuna tıklayarak elde edebilirsiniz. buradan ister ekran alıntı aracı ile dosya olarak kaydedin. ister direk kullanın.
devredeki sesin gecikmesi sorun değil. yani 1-2 ufak değişiklik yapılabilir.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

onur600

Selami ustam videoyu yeni izleme imkanım oldu  eline sağlık diyorum...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

acemi-usta

bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

mc_307

Alıntı yapılan: acemi-usta - 09 Mart 2015, 15:28:08
burda sonmu oldu yaw ???
Yok ustam bu ara selami usta yogun biraz. Devam edecez inş
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

acemi-usta

bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

acemi-usta

perhidrol harici kullana bileceğim başka bir madde varmı  baskı devre için bitürlü bulamadım ben eskiden her ecsanede vardı şim di bulamıyorum önerisi olan

pro-TR

arkadaşlar konuya nasıl devam edelim bilmiyorum. deneme devresini yaptım ve sundum. başka ne yapabiliriz.

pro-TR

Alıntı yapılan: acemi-usta - 09 Mart 2015, 17:11:08
perhidrol harici kullana bileceğim başka bir madde varmı  baskı devre için bitürlü bulamadım ben eskiden her ecsanede vardı şim di bulamıyorum önerisi olan

eczanelerde satılan perhidrol çok pahalı, berber malzemesi, kuaför malzemesi satan yerlerde litre hesabı satılıyor, 1 lt si 7.5 tl bir kez alınca 1 seneden fazla gidiyor bana.

acemi-usta

selami ustam  düşünsene eczanede perhidrol diyorum  çoğu ne olduğunu bilmiyor medikalden  perhidrol diye verdiklerde normal oksijen suyu çıktı ;D

serkan2727

nasıl çizim oluyor  lay da  agalar

mc_307

Alıntı yapılan: pro-TR - 09 Mart 2015, 17:13:23
arkadaşlar konuya nasıl devam edelim bilmiyorum. deneme devresini yaptım ve sundum. başka ne yapabiliriz.
Ustam yaptiğin devreyi hikayelestirip anlatirmisin ? Yani  , aklimızdan bir dedektor tasarlamak gecti,once ne lazim akü, sonra bobin, bu bobine aku ile sinyal vermemi için ne parcasi gerekli. Sectigimi parcanız artisi eksisi ozellikleri.sonra diger parcaları neden nicin nasıl takmaliyiz ozellilleri nedir gibi.....

acemi-usta

Alıntı yapılan: pro-TR - 09 Mart 2015, 17:14:24
Alıntı yapılan: acemi-usta - 09 Mart 2015, 17:11:08

eczanelerde satılan perhidrol çok pahalı, berber malzemesi, kuaför malzemesi satan yerlerde litre hesabı satılıyor, 1 lt si 7.5 tl bir kez alınca 1 seneden fazla gidiyor bana.
tşkr  selami usta bi kuaförden bula bildim şimdilik elinde yoktu cumartesi alacam inşllah 1 lt yüzde50 dozajında   eczanelerdeki yüzde 3 

onur600

Selami usta herkesi kendi gibi sanıyor.15 günde dedektör hazırlıyor maşallah...
Aynı okuldaki hocalar gibi yaz tahtaya;o oraya,bu buraya hop oldu bitti;)
Sakın kızma ustam samimi olarak yazıyorum.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

acemi-usta

Alıntı yapılan: pro-TR - 09 Mart 2015, 17:13:23
selami ustam bizim amacımız 1 dedektör devresini en basitinden yola cıkarak çalışma şeklini sıfırdan bir devreyi nasıl yapa biliriz han gi parçaları ne iş gürü mesela ses sistemini hangi parçalar bir araya gelerek sıralaması  algılama bölümünün oluşması sıralaması eleman değerleri şema daki şeklin pcbye aktarılması  yani kısacası sen öğretmen biz 1 ci sınıf öğrencisi   tabi buna zamanınız olurasa tabi  haftada 1 ders  verseniz  yeterli bizim için tabi burda yazdıklarım sadece siz değil bize bu iyiliği yapa bilecek herkes için yazdım llaki dijital demiyoruz analog  da olur  saygılar

mc_307

Bence verilen devreyi bi yapalım ögrenci arkadaşlar. Onun uzerinden olcümler falan alarak ilerloycez inş

acemi-usta

yapacaz tabiki   ama kurs açısından biraz hazır gibi oldu  biraz  şemasından yan  ders almamız lazım :D

acemi-usta

pcb ve yerleşim dosyaları

mc_307

selami ustam bu ekran olur sanırım bunu alıyorum.
http://www.direnc.net/2X16-Lcd-Display-TC1602A-SOL-UST-YESIL-1-ADET,PR-18313.html
ayrıca bir tane direncin değeri verilmmeiş xx yazıyor o ne olacak. 410r direnç yok sitede. 820r 2 tane paralel bağlayacağım..

acemi-usta

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious