Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Dedektör üzerine Devre tasarım kursu

Başlatan mc_307, 15 Şubat 2015, 23:56:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

acemi-usta

bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

pro-TR

pcb yi basıp denemem lazım, bu konu ile ilgili dosya işyerindeki PC de kalmış, ordan alıp evde denemem lazım sanırım perşembeden sonra devam edecez. bu arada kafanıza takılanı sorabilirsiniz. ayrıca devrede sinyal çıkışı olduktan sonra devre tamamen bitmiş olacak, zira kodda bir değişiklik olmaz. belki 1-2 ufak düzeltme yaparız.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

acemi-usta

allah kolaylık versin ustam amaç bişeyleri öğrenip yapmaya çalıştığımız devrelern çope gitmemesi  öncü olduğun için tşkkürler  hayılısıyla  bi çalıştırrsın  bu arada bize ses katı snyal bölümü yan algılama kısımlarını öğretirsn parçaların işlevi görevleri gibi  saygılar
bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

acemi-usta

selami usta  poreje nedurum da ustam

pro-TR

Alıntı yapılan: acemi-usta - 25 Şubat 2015, 20:46:57
selami usta  poreje nedurum da ustam

ustam bugün mesaideyim, yarın nasipse kartı basıp bi deneme yaparım, eğer kartta bi problem çıkmazsa büyük ihtimal herşey tamam olur.

devran55

Ustam dört gözle zilin calmasini bekliyoruz

acemi-usta

allah kolaylık versin  ustam 4 gözle bekliyoruz inşaalh  bir sıkıntı çıkmaz allahın izniile

pro-TR

Alıntı yapılan: acemi-usta - 25 Şubat 2015, 21:18:59
allah kolaylık versin  ustam 4 gözle bekliyoruz inşaalh  bir sıkıntı çıkmaz allahın izniile
tşk ederim ustam;
vardiya tutanlar bilirler uzun ve yorucu olur vardiyalar normal hayatı kesintiye uğratır. benim vardiyalar 24 saat sürüyor, sabah aldım mesaiyi yarın sabah 8 de teslim edecem. bu arada kartın PCB şemasını ekliyorum. yarın kartı üretip bir deneme yapacam, siz kartın basılmasında acele etmeyin. yarın gece bir cevap yazarım. inş.

NOT: burdaki pcb yi son hali ile değiştirdim. bu pcb de çalışmaktadır.

acemi-usta

vardiye  zor iş ustam insanın gecesi gündüzü   karışıyor allah kolaylık versin ustam

acemi-usta

pro-TR

sprint layout 6 ile açabilirsin. mazluma sor o buralardaydı deminden sana o yardımcı olabilir.

mc_307

Selami ustam bende gececiyim bugün allah kolaylık versin.
Acemi ustam zipten ćıkarttin mı
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

acemi-usta

Alıntı yapılan: mc_307 - 25 Şubat 2015, 22:22:38
Selami ustam bende gececiyim bugün allah kolaylık versin.
Acemi ustam zipten ćıkarttin mı
yok mc ustam

acemi-usta

pro-TR

slm arkadaşlar devreyi bugün müsait olup basıp deneyebildim. devre 1-2 ufak problemi dışında gayet güzel çalışıyor. ufak problem dediğim elimdeki 16f876A lar yanıkmış dalgıc35 (hakan abinin) işlemcisi ile çalıştırdım.
kartı birazdan yayınlarım, devre çalışıyor.

pro-TR

ARKADAŞLAR yeni kartımız bu, üzerinde yaptığım değişiklikler;
elimde 2n2222 olmadığı için yerine BC546 taktım, dolayısıyla bacak yapısı değişti. 1. opamptan 1k direncle LF398 e giden direncin yeri hatalıymış düzelttim.
birde LCD E pininin yerini değiştirdim.2 tane test noktası daha ekledim yapım aşamasında kolaylık açısından ve LF398 in 7. pine giden  100R yi 39R yaptım.
başkaca bir değişiklik yok. arkadaşlar bataryayı doğru ölçmesi için 10K direnç yerine 20K trimpot ekledim
bu arada hexdeki değişiklikleri de yapmak gerekiyor eski hexde ekran görüntüsü alınamaz bilesiniz.

acemi-usta

pdf olarak vere bilirmisin selami ustam  veya hangi proğram bu dosyayı açar

mc_307

Alıntı yapılan: acemi-usta - 26 Şubat 2015, 17:34:02
Ustam sprint layout 6 yı kur

mc_307

Alıntı yapılan: acemi-usta - 26 Şubat 2015, 17:34:02
ustam a4 de 2 adet pcb aldım ve pdf buyur.

mc_307

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious