Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

TeknolojiEkibi Rezistivite Paylaşımı (EPE Resistiviteyi medifiye ediyoruz)

Başlatan beyazkuvvet, 02 Kasım 2014, 20:27:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BERK

Alıntı yapılan: zahit85 - 30 Eylül 2015, 00:49:24
ARKADAS alan taramalarla alakalı 10m de tek parayı bulmaz demis.alan tarama olarak cubuklardan bahsediyorsan bu benim alanıma giriyorki.burda detaylı bir sekilde 10 m bulurmu açıklık getireyim.hiçbir alan tarama 10 m deil 1 m den dahi hiç bir maddeyi tesbit edemez. alan taramalar topragın altına sinyay veya manyetik bi dalga göndermez.aksine peki metali nassıl yakalar topragın altında kalan metal toprakta uzun süre kaldıgından 45 derece açıyla topragın yuzeyne dogru manyetik bir dalga çıkar bu dalga topragın yuzeyinde 1.80 e kadar yukselir.alan tarama bu çıkan dalgayı yakalar. tek paradan çıkan manyetik dalga  metale göre deisir.10m dende yakalar daha fazla derindende yakalar .tek parayı çok uzun süre toprak altında kaldıysa yakalar 7 metreden tek parayı yozgatta bizzat çıkartmıslıgım vardır bildigmiz basit alan tarama cubuklarıyla keramet cihazda deil paradadır. paranın yaydıgı dalga yuzeye ulasıyorsa nekadar derin olursa olsun yakalar. ama hiç bir alan tarama altını bulamaz  alan taramalar manyetik alanı saptar altının manyetigi yoktur oksit yapmaz .eger ben altın buldum diyorsa birileri o altın som deildir. içinde baska metal karısımı vardır som altını kesinlikle bulamaz.alan taramalar manyetik alan saptadıgından günün her saati kullanılmaz kullanılırsa yanıltır. en dogru sonuc nokta atısı ögle saatlerinde yapılır  maddenin manyetigi öglen saatlerinde topraktan direk yuzeye cıkar.

Zahit aramıza hoş geldin arkadaşım.Bir fikir karmaşasını ortadan kaldırma ve forum üyelerini doğru yönlendirme adına birkaç izahatda bulunacam.
Diamanyetik olan altın gurubunu ve yapıları ele alarak kısa bir izahatta bulunacam.Bu izahatda bulunurkende düşük karatlı altın grubunu es geçecem.Toprak altında kapalı sistemlerde bulunan altın'da dört şeyi gözlemleriz.
1-Metan gazı
2-Şua
3-İyon taşınımı
4-Nano teknolojide incelendiğinde bu grupta çokta az olsa bir manyetik alan olduğu araştırılmışdır

18/22/24 karat grubu okside olmaz her.gi bilindik bir manyetik alan oluşturmazlar.Altın gruplarında şua 45 derece kırılarak toprak yüzeyine çıkar ve toprak yüzeyinden 1m bilemedin 1,2m yükselir .Toprak altında çeşitli değişimler bu kırlmalarda değişimlere neden olabilir.

İyon taşınımı ise şua yolunu takip eder toprak yüzeyine çıkar 1m -1,2m  yükselir ve kuzeye akar gider.Biz burada bu değerli grubunu bulurken iyon taşınımından faydalanırız.Her bir metalin kendine has rezonans değeri vardır.Gönderilen frekans aşağıdaki malzemeden elektron koparacağı  için yukarıda bunu ya statik alıcılarla yada kişi kendi aura enerjisini kullanarak radyestezi yoluyla belirler.Elektron koparmada  en zayıf olan malzememiz altın grubudur.Burada göstermeye çalıştığım toprak yüzeyinden akan iyonlar  öyle 180cm gibi bir mesafeye yükselmez.Diğer konu altın grubunda manyetik alan olmadığı için altın gurubunu manyetik alan oluşturuyor düşüncesiyle arayamayız.
Toprak altındaki yapıların tesbitinde ise bu defa manyetik bozunumdan faydalanırız.Bu bozunum aslı itibariyle çekirdeğin etkisiyle olan bir bozunumdur ve zamanla toprak yüzeyine  ulaşır.


Linkback: Ynt: TeknolojiEkibi Rezistivite Paylaşımı (EPE Resistiviteyi medifiye ediyoruz)

nişancı


quentus

etrafındaki katmanlarıda göz önünde bulundurursak tam olarak girişe yada tünele benziyor..

quentus


Faraday

Öncelikle herkese merhabalar,
Bu konu rezistivite olmasına rağmen alan taramalar neden tartışıyor anlamış değilim. Çubukçu arkadaşlar varsa iddiaları LRL bölümünde paylaşabilirler. Ne bulduklarını sanıyorlar, iddia ediyorlarsa orada anlatabilirler. Her an parayı bulup forumu terk etme ihtimalleri varken bari herkesin görebileceği alanlara yazsınlar. Bu konuda sadece rezistivite paylaşımları görmek istiyoruz.

Bu konudan takip etmekle beraber uzunca bir süredir de rezistivite araştırmalarımı sürdürüyordum. Kesin bilgilere ulaşmadan bazı tespitlerde bulunup da bazı şeyleri iddia etmek istemedim. Birçok makale okudum yerli ve yabancı olarak. Ve hala okumaya da devam ediyorum. Ve bu yorumda da sizlere edindiğim bilgileri aktaracağım.

Öncelikle şu 5V muhabbetine değinmek istedim. Bu cihaza 5V ile çalışmaz diyenlerde var, 5V ile 5 metre derine indiğini iddia edende. Ama doğrusunu bilen az insan var. Cihazın çalışması için 5V yeterlidir. EPE'nin de bazı sonuçlara ulaşması bu yüzdendir. Bu cihaz 5V ile çalışır. Ama siz toprak altındakileri kaçırmak istemiyor, yüksek çözünürlükte, daha derine inmek istiyorsanız gözünüzü biraz yükseklere dikmeniz gerekiyor. Birkaç yüz volt buna en iyi örnek. Çünkü toprağın direnci belli. Siz üzerinden geçen akımı hesaplayacaksınız. Toprağa verilen voltaj o yüzden etkili. Mantıklı düşünülürse ne demek istediğim anlaşılacaktır. Siz genel olarak bu cihazda toprağa bir akım gönderecek ve akabinde toprakta oluşan gerilimi ölçeceksiniz. Yani bu ikisi birbirine bağlı değerler olacak. Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı. Şimdi 5V ile de çalışır, sonuç verir. Ama 5V ile çalışan bir sistemle iki metrenin altına inmesini ve yüksek çözünürlükle görüntülemesini beklemeyin. Bu işi hakkıyla yapmak, gerekli eliminasyonları yaparak daha yüksek voltajlara çıkmak tabi ki size yol, su, elektrik olarak dönecektir. Bu işi hakkıyla yapıp bilimsel makaleye döken insanlar da bundan bahsediyor. EPE sonuçta bir ürün, ama yıllar önce tasarlanmış yüzeysel bir cihaz. Yerin 5metre altını gösterecek bir kabiliyeti olduğunu düşünmüyorum. Yüksek çözünürlükte ufak detayları atlamamak adına ve yapılan ölçümlerin hassasiyeti bakımından birkaç yüz volt gayet güzel sonuçlar verecektir.

Gelelim yana yakıla dem vurduğunuz derinlik meselesine. Kim ne derse desin bu cihazın derinliği, kullandığınız tekniğe göre değişir. Rezistivite cihazlarını sektörde en fazla jeofizikçiler antik yapıları bulmak için veyahut da topraklama yapan firmalar yapacağı topraklama hakkında bilgi edinmek için kullanıyor. Çeşitli amaçlara göre yöntemler belirlenmiş durumda. Bahsettiğim bu teknikler çeşitli şeylere göre, örneğin toprağa çaktığınız kazığın çakılış biçimine göre değişmektedir. Ben araştırmalarım sonucu bizim için en mantıklı bulduğum Schlumber yönteminden bahsedeceğim. Bu yöntemde kazıklar eşit aralıklı çakılmaktadır. Ve düz lineer bir şekilde çakılmalıdır. Siz nerede okuyor, duyuyorsunuz bilmiyorum ama bu işi bilen ve hakkıyla gerçekleştiren hocaların görüşü bu yönde. Derinlik sizin kazıklarınız arasındaki mesafenin üçte biri kadar olmalıdır. Yani 10 metre derine inmek istiyorsanız; kazıklarınız 30 metre ara ile çakılmalıdır. Bu da size 90 metre alan gerektiriyor. Tabi bu seferde kare şeklinde çakarak kolaya kaçıyorlar ama kare şekilde çakmak da pek düşünülen kadar olumlu sonuç veren bir yöntem değil. Rezistivite cihazında kazıklar arama yapılmak isteniyorsa, ve özellikle define amacı ile kullanılacaksa, kazıklarımız düz bir çizgi şeklinde çakılmalıdır. Kare, üçgen şeklinde çakılamaz mı? Tabi ki çakılabilir. Ama toprak altında bir şeyi kaçırmak istemiyorsanız düz bir çizgi şeklinde çakmalısınız. Ancak bu sayede toprak altındakileri tam olarak değerlendirebilirsiniz. Ölçümler sırasında gürültüyü minumuma indirebileceğiniz en iyi yöntem ve çakılış şekli budur. Aksini iddia etmek bu konuda yazılan makalelere ihanettir. Bu güne kadar okuduğum hiçbir makalede aksini de görmedim.

Bu yazımı burada tamamlıyorum. Bu mesaj bir temenni, ufak bir bilgilendirmeydi. Doğru bilinen yanlışlardan bahsettim. Ticari ürün kaygısı güdüldüğünü hissettim biraz. Yanlışa yönlendirme, insanları soğutma adına yapılan yorumlar vs. beni yıldıramaz belki ama buna kendini bağlayan insanları soğutabilir. Bu konu amacından uzaklaşmaya başladı. Rezistivite tasarımı ile ilgili olarak bundan böyle "TE Rezistivite" konusu altında yazacağım. Çok yakında yüksek çözünürlüklü, 3D görüntülemeli bir Rezistivite nasıl tasarlanır adım adım onu anlatacağım. Bu konuyla ilgili sorunuz varsa o konu da cevaplayabilirim.

TE Rezistivite konusu: http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=6428.0

Takipte Kalın !
Saygılar
Faraday

walkman

Alıntı yapılan: wtrk - 29 Eylül 2015, 22:00:14
Alıntı yapılan: walkman - 29 Eylül 2015, 19:14:31
Arkadaşlar bende çalışmalarımın sonuna yaklaştım. Yakında 24 problu resistivity projemin denemelerini yapacağım. Test ve data aktarımı konularında fırsat buldukça birşeyler paylaşırım. Kavgaya gerek yok paylaşıma devam :)

Ustam kaç volt çıkışı var ki ☺☺☺
Ticari değilse testlerden sonra paylaşımını bekliyoruz.
;D
Ara sıra M-usta-FA usta ortamı yumusatmak için youtube den video ekliyordu, oda görünmüyor bu aralar.

wtrk usta çıkış voltajı için iki farklı deneme yapmayı planlıyorum birincisi 30-48V civarı diğeri de 110V ila 120V arası olacak. Çoklu prob uygulaması ile kullanım açısından hem pratik olacak hemde veri açısından daha gerçekci bir cihaz ortaya çıkacak.
Projeyi şimdilik yayınlamayı düşünmüyorum sağlıklı sonuçlar aldıktan sonra olabilir.

walkman

prob dizilimi ve İndüksiyon polarizasyonu ile alakalı bir çalışma


walkman

Epe den ölçüm ile alınan verilerin Surfer de 3d olarak grafiklendirilmesini anlatan bir örnek çalışma 


wtrk

Alıntı yapılan: walkman - 30 Eylül 2015, 17:14:11
Alıntı yapılan: wtrk - 29 Eylül 2015, 22:00:14
Alıntı yapılan: walkman - 29 Eylül 2015, 19:14:31
Arkadaşlar bende çalışmalarımın sonuna yaklaştım. Yakında 24 problu resistivity projemin denemelerini yapacağım. Test ve data aktarımı konularında fırsat buldukça birşeyler paylaşırım. Kavgaya gerek yok paylaşıma devam :)

Ustam kaç volt çıkışı var ki ☺☺☺
Ticari değilse testlerden sonra paylaşımını bekliyoruz.
;D
Ara sıra M-usta-FA usta ortamı yumusatmak için youtube den video ekliyordu, oda görünmüyor bu aralar.

wtrk usta çıkış voltajı için iki farklı deneme yapmayı planlıyorum birincisi 30-48V civarı diğeri de 110V ila 120V arası olacak. Çoklu prob uygulaması ile kullanım açısından hem pratik olacak hemde veri açısından daha gerçekci bir cihaz ortaya çıkacak.
Projeyi şimdilik yayınlamayı düşünmüyorum sağlıklı sonuçlar aldıktan sonra olabilir.

Ustam kış gelmeden toprak ıslanmadan bitirirsen inşallah, bende buralarda bir teste talibim.
Malum rezistivitenin ıslak ve nemli toprakta çalışmadığı iddia ediliyor.
NoBodY CaN StoP Me.!!!

quentus

ercan usta program işinde  altın vuruş yaptı.. hepimizden önce çözdü:)))) artık metre ve derinlik dahil tam sonuç :)))) ister surfer, ister voxler  x y z değerleri sorunsuz çalışmakta:) hadi gözün aydın!

kawizen

Faraday kazıklar kac metre aralık ta olmalı en fazla.amper yukselse cozunurluk artar aslında karadag ustadan yazılım bekliyom

nişancı



pro-TR

Alıntı yapılan: ercan - 01 Ekim 2015, 22:31:02
Alıntı yapılan: snaypır - 01 Ekim 2015, 22:24:48
Ercan ustam videonun linkini buraya ekleyebilirmisiniz .

http://s3.dosya.tc/server5/25nq12/snuflerden_surfere_veri_transfer.rar.html


ercan abi verdiğin video için tşk ederim, çok açıklayıcı bir kullanım olmuş, sayende bizde bu tur programları kullanmayı öğreniyoruz.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

ercan

Alıntı yapılan: pro-TR - 02 Ekim 2015, 02:07:34
Alıntı yapılan: ercan - 01 Ekim 2015, 22:31:02
Alıntı yapılan: snaypır - 01 Ekim 2015, 22:24:48
Ercan ustam videonun linkini buraya ekleyebilirmisiniz .

http://s3.dosya.tc/server5/25nq12/snuflerden_surfere_veri_transfer.rar.html


ercan abi verdiğin video için tşk ederim, çok açıklayıcı bir kullanım olmuş, sayende bizde bu tur programları kullanmayı öğreniyoruz
Alıntı yapılan: pro-TR - 02 Ekim 2015, 02:07:34
Alıntı yapılan: ercan - 01 Ekim 2015, 22:31:02
Alıntı yapılan: snaypır - 01 Ekim 2015, 22:24:48
Ercan ustam videonun linkini buraya ekleyebilirmisiniz .

http://s3.dosya.tc/server5/25nq12/snuflerden_surfere_veri_transfer.rar.html


ercan abi verdiğin video için tşk ederim, çok açıklayıcı bir kullanım olmuş, sayende bizde bu tur programları kullanmayı öğreniyoruz.


Rica ederim bende daha dün öğrendim kurcalarken.

nişancı


eserdar

Bir mum diğerini tutuşturmakla, ışığından hiç bir şey kaybetmez.

catalgaya



s.a Toprak altına yamur sularını toplamak için yapılmış 3metre boyunda 2.5 metre eninde su tankı betondan yapılmış derinliği 2.5 metre yüzeyden boşluğun başlama kalınlığı 35cm wenner yöntemi ile çekim yapıldı cıkan sonuç bu tank bukadar uzun dikdörtgen değil çekimde fazla cıkmış
su tankının içine çekimden önce 2 tane 20 litrelik teneke attım dibe batırdım ama görüntüde cıkmamış

nişancı



Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious