Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

TeknolojiEkibi Rezistivite Paylaşımı (EPE Resistiviteyi medifiye ediyoruz)

Başlatan beyazkuvvet, 02 Kasım 2014, 20:27:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eserdar

İşim gereği telefon hatlarının bakımı ve onarımı ile uğraşıyorum, bir keresinde bizim dolabın yakınındaki trafo (Yağlı tip sokak trafosu) patladı ve 110v (tek faz) toprağa karıştı bunu nasıl anladım dolaba bağlı bütün telefonlar ve modemler yanıyor, yenisini takıyorlar onlarda yanıyor. Trafo ile dolap arası 250 metre dolabın topraklamasına kontrol kalemini değdir enerji var. Daha sonra trafonun onarımını yaptılar ve sorun düzeldi.
Bir mum diğerini tutuşturmakla, ışığından hiç bir şey kaybetmez.

quentus

birde şöyle bir durum sözkonusu.. çıkış ve kazanç değeri 1'de iken etki mesafesi 3-5 metrelik bir cihazda ben simetri ve kaydadeğer bir yapı yakalayayım.. ŞAHSIMA metresini görmesemde olur:) kaçımız net bir görsel yakalarda ve yerde müsait ise bu ikidemi yoksa 3'temi çıkar der?:)   kazma-kürek ve azminden başka sermayesi olmayan insanlara bakınca ultra şanslıyız.. ama sürekli gelişen teknolojodenmidir bilinmez artık herşeyin zahmetsizini en kolayını istiyoruz.. yerli bir üreticimizden alan tarama almıştım (bence oda düzgün ve başarılı işler çıkarmakta) çok emek verdim ve artık 10 metreden tek parayı bile yakalayabiliyorum.. ben eldeki mevcut teknolojilerimize zaman ayırmak, onların lisanından anlamaktan yanayım..

spradon

Alıntı yapılan: eserdar - 28 Eylül 2015, 22:54:14
İşim gereği telefon hatlarının bakımı ve onarımı ile uğraşıyorum, bir keresinde bizim dolabın yakınındaki trafo (Yağlı tip sokak trafosu) patladı ve 110v (tek faz) toprağa karıştı bunu nasıl anladım dolaba bağlı bütün telefonlar ve modemler yanıyor, yenisini takıyorlar onlarda yanıyor. Trafo ile dolap arası 250 metre dolabın topraklamasına kontrol kalemini değdir enerji var. Daha sonra trafonun onarımını yaptılar ve sorun düzeldi.
ESERDAR kardeşim ben 154kv trafo merkezinde çalışıyorum, bu tip arızaların kat ve kat büyüğünü her gün görüyoruz, bu olayı açıklamaya uzun uzun anlatmaya gerek yok,
google amcada hepsi var zaten...

kawizen

onur600

Trafoda 110v un isine. Bunu kontrol kalemiylemi olctunuz.
Sizin yaşadığınız olay bambaşka bir olay.
Biz o bahsettiğiniz 154kv lık enerjilerin üretim santrallerini kuruyoruz...
O zaman yıldırım düşen bir bölgede canlı bir varlık kalmaz.Yıldirimin gücünü bilirsiniz umarım...
10m den tek para bulan alan taraması olanın bu sitede işi ne arkadaş.Ben de yapıyorum ama sizler gibi başarılı olamadı....
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

spradon

onur600

LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

quentus

Alıntı yapılan: onur600 - 28 Eylül 2015, 23:29:16
O zaman yıldırım düşen bir bölgede canlı bir varlık kalmaz.Yıldirimin gücünü bilirsiniz umarım...
10m den tek para bulan alan taraması olanın bu sitede işi ne arkadaş.Ben de yapıyorum ama sizler gibi başarılı olamadı....
nasıl yani? bu mantığa göre başarılı olanın bu forumda işi yok öylemi? burası kaybedenler  kulübümü? bu nasıl bir mantık?

bay17

Arkadaslar  rica ediyorum  , bir birimizin iletilerini okurken cok yonlu dusunelim , icinde kotu niyet olmayabilir . Sonuc bir de olsa bu sonuca ulasmanin yol sayisi sonsuzdur . Bu durustan bakabilirsek  ve anlayisli olabilirsek bilgimiz ve gucumuz artar. 
Bizim sorunumuz , biz olmamali ... 
'' Denizi seviyorsan dalgaları seveceksin.. Uçmayı istiyorsan düşmeyi de bileceksin ! Korkarak yaşarsan, sadece hayatı seyredersin ''

onur600

Alıntı yapılan: quentus - 29 Eylül 2015, 02:10:56
Alıntı yapılan: onur600 - 28 Eylül 2015, 23:29:16
nasıl yani? bu mantığa göre başarılı olanın bu forumda işi yok öylemi? burası kaybedenler  kulübümü? bu nasıl bir mantık?
Bu yazdığınız cümle,ne alaka?Şimdi bir şeyler yazarken yaptım başardım diyorsunuz.Öyleyse ispat etmek size düşer.
Yazdıklarınızı okuyanları yanlış yönlendiriyorsunuz.
Bu sayfada herkes bir şeyler paylaşıyor.Acaba şöyle yada böyle olur mu diye.Şema ekleyen var,kod ekleyen var,döküman ekleyen var.Yani hepimiz sesli düşünüyoruz.Olur yada olmaz bunu zaman gösterir.Birlikte öğreneceksek öğrenelim.
Ama birbirimizi kandırmanın gereği yok...
Kazma,kürek ve azimden başka sermayesi olmayan ne demek bu hakaret kime.Ben şahsen belki 100 ün üzerinde yer açtım ve bunların bir kısmında cihaz dahi kullanmadım.Bir kısmını da bu forumda paylaştım.Bir tek mezar taşı dahi kırmadı o sizin sermayesine laf söyledikleriniz.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

quentus

durumu kısaca bir özetleyeyim..

öncelikle söylemek gerekirse benim bir başkasına birşey iddia etmek gibi bir zorunluluğum yok.. buradaki her tecrübemi kime hangi gerekçeyle ispat edeceğim.. hangi birine.. kaldıki tek mezar taşı kırmadığını iddia etmişsin o zaman senin hesabına gelelim , insanları kandırma-yanlış yönlendirme haydi ispat et!!

insanları yanlış yönlendirdiğimi söylüyorsunki asıl hakaret budur! bunu söyleyen, lafını bilmeden konuşan aldığı cevap karşısındada gocunmayacak-incinmeyecek.. zira istediğini söyleyen istemediğini duymaya mecbur kalır.. ama bu konuda net konuşmak gerekirse insanları kandıranında, bir başkasına iftira atanında ALLAH bin belâsını versin.. bunuda kendi şahsıma zerre rahatsızlık duymadan söylüyorum çünkü kendinden eminim..

yazılanları nasıl okuyorsun nasıl yorumluyorsun bilmiyorum ama kazma kürekten başka sermayesi olmayan adama hakaret ettiğimi nerden çıkardın? o yorumu yüz kişi okusa birisi olağanüstü bir gayret gösterse böyle bir sonuç çıkaramaz bunuda bil istedim.. ama tekrar bir polemik konusu olmasın diye daha açıkça söyleyeyimde tekrar gereksiz provakasyonlara yeltenen olmasın.. önceki yorumum çok açık olmasına rağmen ;

elimizdekinin kıymetini bilmiyor, herşeyin en mükemmelini en kusursuzunu zahmetsizce istiyoruz kazma kürekten başka ekipmanı olmayan insanlara göre daha şanslıyız dedim.. şimdi söyle bakalım arkadaşım.. bunun neresini anlamadın?

yorumunun başında cümle ne alaka demişsin.. alan taramasıyla şu mesafeden tek para bulan adamın burada ne işi var demişsin.. yazdığınımı unuttun yoksa ne yazdığını bilmiyormusun.  al işte o alaka..

benden sonra bir arkadaş yorum yazmıştı.. çok yönlü düşünün diye.. şahsıma beni anlamış.. bende onu anlamıştımki yorumuna ama şöyle böyle diye yanıt yazmadım.. bak!!

kısacası ; insanları kolaylıkla suçlayamazsın, burada işleri ne diyemezsin bu sadece site yönetimini kastı aşan durumlarda bağlar ve yetkili kılar.. burada kimse buranın zaptiyesi yada hakimi değil.. bunuda hatırla istedim.

quentus

burada şu işi yapan başaran adamın bu forumda işi ne diye düşünürsek yada bu yönde hareket edersek forumda adam kalmaz.. bilginin limiti yoktur.. herkes kendine göre bildiğimin üzerine sağlamdan extra ne koyarım derdinde.. forum yetkilileri hariç kimse böyle bir talepte bulunamaz, hesap soramaz.. insan sorumluluğunuda yerinide iyi bilmeli.. bak yukardaki görseli ben paylaştım.. daha 3 ay önce o cihazı edindiğimde hiçbirşey bilmiyordum.. azimle öğrendim.. bir başkası bunu yapamıyorsa o benim kandırdığımı yada attığımı göstermez, o konuda çaba sarfetmediğini haliyle yetersiz olduğunu gösterir..  burada tek derdim gereksiz diyaloglarla konuların sulanmasını engellemek..

ama yine söylüyorum.. yalan söyleyeninde, insanları kandıranında ALLAH belasını versin.. iftira atanı, kesim hükümle insan yargılayanıda rabbim bildiği gibi yapsın..

üreticiyi onunla suçla, vatandaşı bununla suçla, onu suçla,:bunu suçla.. oh ne güzel memleket ya..

onur600

Her türlü ispata varım tarihi hiç bir yapıya zarar vermediğime dair.Buyur gel bizzat gezdireyim.Yol masraflarında benden olmak kaydıyla...

Alan tarama konusunda yanlış yönlendiriyorsun.Halen iddalıyım.Sizinde iddanızı kanıtlamanızı beklerim.Kandıran kimsede Allah belasını verir.Ama bela okuma taraftarıda değilim...

Evet kazma kürek olayına sizin anladığınız şekilde bakarsak dedikleriniz o yönüyle doğru.Ben yanlış anlamış olurum. Kabul...

Ne alaka değince arkadaşım sizce mantıklımı 10m den tek para bulan birinin bu veya bir başka sitede cihazlar üzerine konuşmasına...İş te bu alaka.

Suçlama değil bunlar sizin iletinize yapılan yorum.Bir fazda 110v diyosunuz.Nerde bu değer.Neyle ölçtünüz diyorum.Buna cevap yok...

Zaptiyelik değil olay.Bakın bir çok kişi burda okuduğuna göre cihaz almaya kalkıyor.Yazarken onuda düşünün.Ben size fırsat olsada anlatsam.Kurban almaktan vazgeçtim alan tarama sat diyenler var...
Bilmem anlata bildimmi?
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

onur600

Yani birilerinin düşüncelerini çürütme değil derdim.Elindeki avucundaki son parasını ne halta yaradığı cihazlara kaptırmaması.
Cihazın adı modeli ne olursa olsun...
Foruma kayıt olduğumdan beri çok böyle tartışmalara girdim.Belkide suç bende.Banane diyememek işte.
Şöyle bir geriye baktığımda bundan sonrası için yapacak pek de yapacak bir şey kalmadı.
Bu bağlamda kalp kırdıysam affola.
Kendinize iyi bakın.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

quentus

110 volt? değer? kim söylemiş bunu? kime sormuşsun.. daha bence konuyu bilmiyorsun, dönde yukarı bir bak bu tartışmalar kiminle kimin arasında olmuş.. şahsıma böyle bir soru gelmişmi??

beni gezdirecekmişsin.. eyvallah paramız var pulumuz var kimseye ihtiyacımız yokda bu iş nasıl olacak? ispat dediğin orası burası yer gezdirmekmidir.. ben iddiamı her şekilde ispat ederim zaten sanada uzak değilim.. sivasa yolun düşerse her şekilde varım.. hemde kendi elinle.. gelirken tedbiren ortalama 5 gramlık 14 ayar altın ve bir tanede bronz paranı kendin getirde şuydu buydu alana önceden gömülmüş mevzusu olmasın..

quentus

kardeşim kimse bilmediği bir şeyi almasın.. kimseye alsın demiyoruz.. sadece izlenimlerimizi paylaşıyoruz.. oda olumlu olduğu için!

pro-TR

s.a.
arkadaşlar yaw konuya yazı yazmayalı neredeyse 2 sayfa olmuş, okuduğumda ise site ile veya paylaşım ile uzaktan yakından alakası olmayan şeyler, agalar derdiniz ne? derdimiz herkes bildiği kadarıyla bişeyleri paylaşmak veya fikirlerini önermek değil mi? tartışmak ve eleştirmek olumlu olduğu sürece faydalıdır, aksi düşman eder birbirimize...
burda kimse kimseyi tanımaz genelde, neyi, niye paylaşamıyorsunuz anlamış değilim. maksadınız sidik yarıştırmaksa bu site buna uygun değil kusura bakmayın.
kalp kırmayın lütfen.... benide yanlış anlamayın.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

sahbaylar

Arkadaşlar birbirinize darıldıysanız şimdiden söylüyüm bayramda barışırız diye düşünmeyin o zamana kadar çok zaman var . Derdinizi hala anlamış degilim. Herkes birşeyler yazmış ve yazılanların hiçbiri tartışma çıkaracak cinsten degil. En kısa yolu denemeli videolarla ispat etmelisiniz diyerek konuyu kapalısınız. Birde şunu ilave edeyim herkes elindeki cihazı kullanabiliyorsa veya dilini biliyorsa memnunsa boşverin gerisini. Mesela ben güya kaliteli bir cihaz aldım 5000 tl ye ancak 1750 tl aldıgım cihaz ondan daha güzel ve istikrarlı caliştı vesselam. Hadi bakalım şimdi tutun ellerinizi sarılın birbirinize
Olduğu kadar , Olmadığı da kader.( mevlana)

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious