Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

TeknolojiEkibi Rezistivite Paylaşımı (EPE Resistiviteyi medifiye ediyoruz)

Başlatan beyazkuvvet, 02 Kasım 2014, 20:27:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

impossibleman

Alıntı yapılan: kripto55 - 08 Aralık 2015, 02:05:14
Alıntı yapılan: impossibleman - 07 Aralık 2015, 00:59:18
Devran55 arkadaşın rezistive cihazı ile aldığımız görüntülere yorum yapacak arkadaşımız var mı. şimdiden teşekkür ederim.

cihaz ile guzel bir yer yakalanmıs .. anomaller yuksek oranda boşluk gösteriyor tahminimce bu.  devran55 ilede yuzyuze konustuk data sonucunuzu oda yuksek oranda boşluk veriyor dedi.

Yorumunuz için teşekkür ederim üstadım.
Linkback: Ynt: TeknolojiEkibi Rezistivite Paylaşımı (EPE Resistiviteyi medifiye ediyoruz)

spradon

impossibleman

Alıntı yapılan: spradon - 09 Aralık 2015, 13:35:30
direnç ve kazanç değerlerini kaça ayarladınız ?

Üstadım 3 kademe olanı ortaya getirdim. diğerini 2. kademeye aldım.

spradon

kazanç 1mk, direnç 100ohm'da tekrar ölç, kayıt tuşuna basınca bazı durumlarda toprağa ters polarite gönderir. her karede en az iki üç defa kayıt tuşuna bas, birde bu şekilde aynı yeri ölç. prop aralığı mesafeyi nemli toprakta küçük tutun. iki metreden fazla olmasın.

impossibleman

Alıntı yapılan: spradon - 09 Aralık 2015, 20:16:55
kazanç 1mk, direnç 100ohm'da tekrar ölç, kayıt tuşuna basınca bazı durumlarda toprağa ters polarite gönderir. her karede en az iki üç defa kayıt tuşuna bas, birde bu şekilde aynı yeri ölç. prop aralığı mesafeyi nemli toprakta küçük tutun. iki metreden fazla olmasın.

Üstadım neden böyle söylediniz çekimlerde bir gariplik mi görünüyor. Merak ettiğim için soruyorum İnşaAllah kusuruma bakmazsınız.

spradon

Aynı yerde tek seferde sonuç alamayabilirsiniz. Gerekirse 3-4 defa ölçüm yapıp görüntüleri karşılaştırırsanız daha olumlu sonuç almak mümkün. Ama nemli toprakta bu cihazlarla sonuç almak biraz zor. Toprak kuru olursa daha verimli olur.

spradon

Kanaatimce toprak yapısında bozulmalar var, tekrar ölçülmenizi tavsiye ederim.

impossibleman

Alıntı yapılan: spradon - 10 Aralık 2015, 11:01:02

teşekkür ederim üstadım

catalgaya

s.a arkadaslar küçük olçekli bir yıgmada çekildi bu görüntünün yorumu ne olabilir

impossibleman

Alıntı yapılan: catalgaya - 12 Aralık 2015, 17:58:59

s.a arkadaslar küçük olçekli bir yıgmada çekildi bu görüntünün yorumu ne olabilir

dosyaları ve "data değerlerini gösterir bir resim" atma şansınız varmı

impossibleman

Arkadaşlar bu çekimler hakkında yardımcı olabilecek varmı? Epe yine sahalara çıktı, ama bu sefer başarabilmişizdir umarım. saygılarımla

wtrk

arkadaslar neden kullanıcı arkadaşlar 3*3 ten büyük alan ölçümlemesi yapmıyor anlamıyorum..

Biaz daha geniş alan da daha dar ölçüm aralıklarıyla ölçümleri alsanız daha sağlıklı sonuclar ortaya çıkar.
NoBodY CaN StoP Me.!!!

impossibleman

Alıntı yapılan: spradon - 10 Aralık 2015, 11:01:02

Üstadım daha geniş olarak yani 6x4 ve kazık aralıkları 1 metre çekim aldım. dosyaları attıyorum şimdi.

impossibleman

Alıntı yapılan: wtrk - 14 Aralık 2015, 08:16:19
arkadaslar neden kullanıcı arkadaşlar 3*3 ten büyük alan ölçümlemesi yapmıyor anlamıyorum..

Biaz daha geniş alan da daha dar ölçüm aralıklarıyla ölçümleri alsanız daha sağlıklı sonuclar ortaya çıkar.

ustam bu sefer de 6x 4 olarak genişletip aralıkları 1 er metre ile çektik. Yorumlarınızı rica ediyorum. dosyaları altta atıyorum.

impossibleman

6x4 ebatında 1 er metre aralıklarla yeni çekim aldık. Yorumlarınızı rica ediyorum.

devran55

impossibleman

impossibleman

kara1453

impossibleman

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious