Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

VLF dedektör geliştirme.

Başlatan YAK, 11 Nisan 2008, 20:08:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emekli AMCA

merhabalar..

okantex senin dediğin gibi tek başına  bir cihaz yok .

pc osilaskop kullanabilirsin. yalınız pc yi hatalardan korumak içn ses kartına girmeden önce bir devre gerekir diye düşünüyorum emniyet açısından  ..devre gerektirmeden ses kartına minik jakla girilip osilasyonları görebilirsin. önce burayı oku istersen senin ingilizcen var. scopu ,kullanımı ve faz kaymalarını izah ediyor..

https://www.cs.tcd.ie/courses/baict/bac/jf/labs/scope/meastech.html
Linkback: Ynt: VLF dedektör geliştirme.

karakus

Mrhaba arkadaşlar  Emekli amca benim tsgs tx si whitesin tx ses cıkısına 2 tane bc darlington bagladım  whitesin başlıgını kullandım firekans 6.56 khz den yukarı cıkmadı  bende elimdeki hazır dd başlıgı kullandım  firekans 13 .25 khz 
Your link to the file: http://www.savefile.com/files/1667718

emekli AMCA

merhabalar..

Karakuş videonu izledim güzel bir çalışma .devre tgs tx classic in .

classic in tx de pnp tr nin emiter drenci frekansta etkili 100ohm luk ayarlı drenç takıp frekansla oynayabilirsin...kolay gelsin.....

emekli AMCA

Arkadaşlar tekrar merhaba...

Ben tarsos ile ilgili çalışmalarım bitti..

şimdi sizlerin görüşüne sunup fikrininizi alıp yayınlayacağım..

linkteki rar dosyasında 2 adet mpg formatında görüntü var

1.mpg çekim ve ayrım özelliğini ..

2. mpg  de cihazı bilerek ayarını kaçırıp öttürüyorum başlığa mir nonferro metal yaklaşınca susuyor aynı şekilde çok ağır mineralli bir taş parçası cihazı susturuyor..

bu testi şunun için yaptım bazı arkadaşlar yaptıkları makinelerin taşa toprağa sigara alüminyum folyosuna öttüğünü  yazıyorlardı tarsos göreceğiniz gibi aksine öten dedektör  bu metaryalleri görünce susuyor.

taştan kayadan etkilenmez  ama çok büyük metal parçalarında şaşabilir bu da vlf lerin karakteri içindedir.
Böyle bir durumdan şüphelenirsek.
şüphelendiğimiz bölgede topraktaki metalin değersiz olduğunu anlamak için çihazın ayarını bozup öter duruma getirerek başlığı gezdirdiğimizde dedektör susuyor ise alttaki değersiz dir

2.mpg deki görüntüler bu işe de yarayabilir

açık fikirlerinizi bekliyorum.. Hoşçakalın..

http://www.savefile.com/files/1680756

warcy

sayın emekli yine döktürmüşsünüz performans gayet iyi görünüyor videodan anladıgım kadarıyla eline saglık bukadar olur gercekten iyi görünüyor mesafe tatmin edici eline yüregine saglık...

Uykusuz

Katkılarınız için teşekkürler.

asenkron

amca mp3 formatında videoyu seyredemedim.mutlaka performansı iyidir.basarılar.

remzi

Emekli amca videoyu izleyemedim daha ama bir iki sorum olacak. Ben nexusu toprakta denedim bobini az hareket ettirince ötüp duruyor.
Senin bu cihazda böyle yapıyormu amca.

İyi çalışmalar.

Videoyu ileyemedim ama eline koluna sağlık amca. Bize bu bilgileri verdiğin için.

Allah razı olsun...

emekli AMCA

merhabalar.

videoyu neden izleyemiyorsunuz ..winamp ta izliyorum  oluyor...

remzi

Benim pc açmıyor emekli amca codec lazım...

warcy

emekli amca kısmetse nezaman kavuşuyoruz tarsosa bittimi bütün testleri.

çavuş

buyrun arkadaşlar izleyemeyenler için codec programı:

http://www.savefile.com/files/1682072

emekli AMCA

Arkadaşlar Çavuşun verdiği kodeksi yükleyin daha da olmazsa linkte .avi formatında var.

http://www.savefile.com/files/1682087

mutlaka izleyin ..dedektör bu .  ilginizi çekerse yeni bir konu başlığı açacağım yok ilgi görmezse sadece isteyen arkadaşlara dosyasını yollayacağım..

remzi

emekli amca izledim. eline sağlık çok güzel çalışıyor. mesafede oldukça iyi. Şemasını bekliyoruz emekli amca.
Toptakta deneme şansınız oldumu?

YAK

sn emekli amca çalışmaların güzel.sen konu başlığını aç.isteyen yapar istemeyen yapmaz.Bu arada belki geliştirme açısından olumlu fikirler sunanda olabilir. kolay gelsin.

sbtor

Emekli amcanın yaptığı makinayı izledim çok güzel görünüyor ama vlf varnayıda aynı sabit başlık görüntüyle yayınlamıştı bizlerde yaptık başlık sabit olunca çok çok güzel ama başlığı hareket ettirince başlıyor ötmeye
hemde başlığı marangoz tutkalı ve talaşla yapıştırdığım halde

çünkü başlık sabit. para vs metali yere koyup başlığı üzerinde gezdiren görüntüyü görmedikten sonra yapmaya değmez
daha önce nexsus varna için yazılanları en başından itibaren okumanızı tavsiye ediyorum en mükemmeli
deniyordu sonuç koskoca sıfır      ???
herkese saygılar

emekli AMCA

remzi .. yanımda büyük plastik kova içerisinde %80 mineralli toprak ve kaya parçaları dolu kova var 2.videoda o taş parçasını görüyorsun aynı metal gibi tepki veriyor.

profesör..bu dizayn diyelim v.1 versiyon geliştirmeye açık .bu bir ticari proje değil.

hiç bir bilgi olduğu yerde kalmamalı...ben de taraftarım...

asenkron

yeni baslık acman bilginin derli toplu olması bakımından faydalı olur.
merakla bekliyoruz.

emekli AMCA

Alıntı yapılan: sbtor - 22 Temmuz 2008, 18:33:09
Emekli amcanın yaptığı makinayı izledim çok güzel görünüyor ama vlf varnayıda aynı sabit başlık görüntüyle yayınlamıştı bizlerde yaptık başlık sabit olunca çok çok güzel ama başlığı hareket ettirince başlıyor ötmeye
hemde başlığı marangoz tutkalı ve talaşla yapıştırdığım halde

çünkü başlık sabit. para vs metali yere koyup başlığı üzerinde gezdiren görüntüyü görmedikten sonra yapmaya değmez
daha önce nexsus varna için yazılanları en başından itibaren okumanızı tavsiye ediyorum en mükemmeli
deniyordu sonuç koskoca sıfır      ???

neye sinirlendiğinizi anlayamadım...???

Bu başlık VLF Geliştirme ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı yer.

özelliklerini sizin belirlediğiniz harika bir dedektör denenmiş şemamız maalesef elimizde şimdilik yok..:)

ben bu kadar geliştirdim ..masa üstü testleri de olsa bu kadar iyi ayrımı bu forumda kimseden videosunu seyredemedik..sinirlenme iki opampla yapılan bu devreyi sen de yap geliştirenler arasına katıl....

çavuş

emekli AMCA,izlediğim kadarıyla TARSOS daha 1. vitesle TGS olsun NEXUS olsun bunları sollamışa benziyor vede çalışmalarınız oldukça profesyonel.devreyi sabırsızlıkla bekliyorum....
saygılar....

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious