Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

VLF dedektör geliştirme.

Başlatan YAK, 11 Nisan 2008, 20:08:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Uykusuz

Arkadaşlar bende niçin sorun yok anlayamadım. Şimdi save file' ye mov formatlı orjinal videoyu yüklüyorum. Bu esnada siz de elinizde quick time yoksa edinin. Sonra yok açılmıyor yok kapanmıyor ben anlamam  ;D
Linkback: Ynt: VLF dedektör geliştirme.

emekli AMCA

kolayı var formatını değıştiririm ;)

Uykusuz

Savefile hata verdi ben de rapide yükledim. Video mov formatında.  ;)

http://rapidshare.com/files/120869445/CIMG4311.MOV.html

emekli AMCA

uykusuz..

ben forumda arkadaşlara opamplar arasındaki kondansatörleri çıkarırsanı ac kuplaj dan dc ye.. olur demiştim. olmamış .  kart p tsi elimde olacak .
yeni bir eşik ayarı doğrudur yapılacak .7660 var elimde  -5 volt ve audio osc de halledeceğim .bakalım

emekli AMCA

rapit kedileri sormadan indirdim. ;)

yapılabileceğine inanıyordum   sen de yapmışsın..

eline sağlık..ben tgsl üzerinde aklımdaki bütün modifiyeyi yaptıktan sonra 

çok farklı olacak..

dekoratör

bendede aynı türk telekom youtube daki flash playerin çalışmasını engelliyor nasıl yapıyorsa
Biz Türkler, tarih boyunca hürriyet ve istiklal timsali olmuş bir milletiz.
Tam bağımsızlık denildiği zaman, doğal, siyasal, mali, adli, askeri, kültürel ve her alanda tam bağımsızlık anlaşılır.
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.(M.Kemal ATATÜRK)

dekoratör

şimdi izledim eline sağlık güzel çalışma .  başlıkta güzel olmuş  şeffaf malzeme polyestermi acaba
Biz Türkler, tarih boyunca hürriyet ve istiklal timsali olmuş bir milletiz.
Tam bağımsızlık denildiği zaman, doğal, siyasal, mali, adli, askeri, kültürel ve her alanda tam bağımsızlık anlaşılır.
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.(M.Kemal ATATÜRK)

Uykusuz

Evet başlık polyester.  ;) Sınavlardan sonra ben de eklerim modifiyeleri şu an kullanılabilir bi cihaz değil. Bir modifiye de emekli AMCA'dan gelir olur bize farklı farklı cihazlar. Allah bereket versin.  :)

remzi

10kaptan10

hocam çok güzel olmuş fakat mesafe düşmüş sanki ?

Uykusuz

Evet derinlik düşük. Üzerinde çalışılması gerekiyor. Ben sadece on dakika kadar uğraştım ek devreler eklenmesi gerekiyor. Sadece sallamasız çalışma özelliğinin eklenebildiğini görmeniz için çektim videoyu. Şu an kullanılabilir bir cihaz değil. Sınavlarımdan sonra ilgileneceğim.

eqoder

Alıntı yapılan: can - 07 Haziran 2008, 23:24:22
Alıntı yapılan: eqoder - 05 Haziran 2008, 21:55:50
syn Profesör  kusura bakmazsanız sizden bir ricam var  şemanın baskı devresini çıkartmaya çalıştım ama başarılı olamadım, mümkünse baskı devre hazırlama şansınız varsa yanınlamanızı istiyorum, devrenin malzemelerini hazırladım, baskı devrem eksik :(

Merhaba. Bu devreyi yapmak isteyen arkadaşlar yazsın, birkaç gün boş zamanım var, sizin için pcb yi çizebilirim.

Can Kardeş Mümkünse bir pcb hazırlarmısın bu devreyi yapmak istiyorum bende.. :(

can

Merhaba.
Arkadaşlar bu başlık altında yayınlanan, prf. arkadaşın 4046 entegreli dedektör devresinin PCB'sini çizdim yapacak arkadaşlar kontrol etsin, eksik fazlalık varmı baksınlar, varsa belirtsinler düzeltirim ,geç vakit oldu ancak bitirebildim.
saygılar.

---->http://www.savefile.com/files/1600005

UNIQUE - TA5DF

bu devrenin ilk sayfada verilen resimde bazı bölümleri tam çıkmamış mesela başlık bilgisi net değil. 0.2 telden 60 tur okudum ben rx i. doğrumudur.
TA5DF

Uykusuz

Sayın Can güzel çalışma olmuş elinize sağlık  :)

YAK

özellikle sayın can dan özür dilerim.Çizdiği baskı devreyi incelerken metal kılıflı güç transistörünü görünce şaşırdım.Birde ne bakayım hata bende imiş.Doğrusu 2SC1815 olacaktı .karşılık muadil tiplerde olur.
http://www.postimage.org/image.php?v=gx2M36A.
ayrıca bobin tur sayısı 60 tur olarak tahmin ettim.bobinin içini açtım fakat çok sert bir polyester dökülüydü ve üzeri kapalıydı.
sayın feridund okuduğun doğrudur.fakat ben hazır başlığı kulandığımdan dolayı başlığı fazla incelemedim.Dedektörü tekrar alırsam kesin rakamları çıkarırım.kolay gelsin.

can

Alıntı yapılan: Profesör - 10 Haziran 2008, 22:02:33
özellikle sayın can dan özür dilerim.Çizdiği baskı devreyi incelerken metal kılıflı güç transistörünü görünce şaşırdım.Birde ne bakayım hata bende imiş.Doğrusu 2SC1815 olacaktı .karşılık muadil tiplerde olur.
http://www.postimage.org/image.php?v=gx2M36A.
ayrıca bobin tur sayısı 60 tur olarak tahmin ettim.bobinin içini açtım fakat çok sert bir polyester dökülüydü ve üzeri kapalıydı.
sayın feridund okuduğun doğrudur.fakat ben hazır başlığı kulandığımdan dolayı başlığı fazla incelemedim.Dedektörü tekrar alırsam kesin rakamları çıkarırım.kolay gelsin.

önemli değil arkadaşım, metal kılıfın altında normal TO92 kılıf transistör içinde yer bırakmıştım bacak isimleri yazıyor sorun yok transistörden şüphelendiğim için bir B planımız hazır, normal şekle dönüştürüp tekrar yüklerim en kısa zamanda fakat bu haliylede çalışır.
saygılar

UNIQUE - TA5DF

teşekkürler profesör kardeşim. açıklamalar işime yaradı. ben bu sistemi jvn yi bitirdikten sonra jvn nin alıcı vericisiyle ve mikroişlemcili olarak yapmayı planlıyorum. inş. başarabiilirim. son 3 gün jvn bitiyor.
TA5DF

eqoder

Can Eline Sağlık çok güzel olmuş..tşk

can

Arkadaşlar linkdeki dosya yenilendi eski dosya ile pek fark yok transistör düzeltildi kafa karıştırmasın diye birde montaj planını büyük boyutta yükledim daha rahat incelersiniz.
buradan da çekebilirsiniz.

---->http://www.savefile.com/files/1600005

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious