Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

VLF dedektör geliştirme.

Başlatan YAK, 11 Nisan 2008, 20:08:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emekli AMCA

merhaba..

remzi o gördügün ince cetvel gibi ahşap malzeme 1tl onun üstünde..
Linkback: Ynt: VLF dedektör geliştirme.

Uykusuz

Güzel çalışma olmuş tebrikler.

remzi

O zaman güzel olmuş emekli amca eline sağlık.

remzi

A4 plakete kaç cm den ötüyor emekli amca?

YAK

sn emekli amca videoyu izledim çalışmaların güzel.Tek parada derinlik çok güzel.Açık şemayı paylaşırsan daha güzel olur sanırım.iyi çalışmalar.

emekli AMCA

a4 plaketi denemedim...dedektör muhabbetinde 1 tl sanki asıl ölçü olmuş sanki  bende hep denemelerimde 1tl kullandım ..  bakarız ....

profosör benim amacımında paylaşmak olduğunu her defasında yazarım..
ben bir konuyu açmadan önce  şemayı bir daha yapıp bir daha bobin sarmadan şema oturmuş saymıyorum ..biraz sabır ...sagolun...

emekli AMCA

fotosunu yükledim

10x5 cm plaket ebadı . üstündeki potlar..  Tune   Disc.  Gnd balance..

http://www.postimage.org/image.php?v=Pq1kMxu9

10kaptan10

emekli amca çok güzel olmuş çalışman tebrikler

çavuş

emekli amca güzel olmuş tebrik ederim.bir şey soracağım bu yapmış olduğunuz dedektörlere ek takılan bir şeymi yoksa adı konulmamış nur topu gibi bir dedektörmü.

remzi50

Emekli amca gozlerim beni yaniltmiyorsa orda uc kucuk entegre var dogrumu? Ve buna ragmen performans super eline saglik.Ustelik birde ayrim var  :o

Basarilarinin devamini diliyorum...

emekli AMCA

merhaba arkadaşlar.
hepiniz sağolun...
Alıntı yapılan: çavuş - 19 Mayıs 2008, 21:50:09
emekli amca güzel olmuş tebrik ederim.bir şey soracağım bu yapmış olduğunuz dedektörlere ek takılan bir şeymi yoksa adı konulmamış nur topu gibi bir dedektörmü.
evet çavuş yeni ..benim dizayn ım bir isim bulacağız çocuğa..

Alıntı yapılan: remzi50 - 19 Mayıs 2008, 22:29:46
Emekli amca gozlerim beni yaniltmiyorsa orda uc kucuk entegre var dogrumu? Ve buna ragmen performans super eline saglik.Ustelik birde ayrim var  :o

Basarilarinin devamini diliyorum...

yanılmamışsın...3 entegre biri sol üstteki 741 -  + voltaj için kaldı iki tane  belki bire düşürürüm zamanla :D :D
ben nexus ta da bir sürü parça arttırmiştım...hani ne derler usatanın iyisi.... :D

asenkron

emekliamca semasınıda yayınlarsan deneriz.

remzi50

yanılmamışsın...3 entegre biri sol üstteki 741 -  + voltaj için kaldı iki tane  belki bire düşürürüm zamanla :D :D
ben nexus ta da bir sürü parça arttırmiştım...hani ne derler usatanın iyisi.... :D
[/quote]

Onuda yapabilecegine inaniyorum Emekli Amca   :D

GORDİANUS

EMEKLİ AMCA tebrikler baana calişma hirsi veriyorsunuz başarıların devamını dilerim

emekli AMCA

Sağol...Gordianus...

Çalışmalarında başarılar en fazla da sabır dilerim......

remzi50

Emekli Amca IB sistemle calisan devrelerde en cok takildigimiz nokta zannedersem bu rezonans olayi.Benim gibi osiloskobu olamayipta rezonansta zorlanan arkadaslar icin bir pratik yontemin varmi?

Ben mesela TX kismini ayarlarken sadece TX kismini ampermetreye baglayip bobinden en yuksek ac gerilimini alana vede ampermetrede en dusuk miliamper akimi cekecek sekli bulana kadar kondansatorlerin degerini yukselterek veya dusurerek deniyorum.Frekans olcme kisminida bir amplifikator yardimi ile kabataslak tahmin etmeye calisiyorum cunku 12 khz insan kulaginin duyabilecegi sinirlar icinde ama ne derece saglikli tartisilir.

Asil sormak istedigim kisim ise RX kismi bu kismin rezonansi neye gore baz alinmali?

emekli AMCA

merhaba lar
remzi ben osilaskopla çalışıyorum. fakat bir proje sunarken osilaskobu olmayanlar nasıl  yaparlar diye düşünüyordum..bakalım...

şunuda yeri gelmişken yazayım   elektroniği seven bir kimsenin osilaskobu yoksa çep telefonu ona   fazladır..

remzi

Doğru söze ne denir.

Birkaç önce Rigol 60Mhz dijital osilaskop aldım. Oldukça iyi. Alacak arkadaşlara tavsiyede ederim...

UNIQUE - TA5DF

remzi kardeş nereden aldı ve fiyatı nedir?
bende netten 18f2550 ile yapılmış bir devre buldum(sanırım bu forum da verilmişti)
proteus simülasyonu çalışmadığı için uğraşmadım.
TA5DF

Uykusuz

Alıntı yapılan: emekli AMCA - 21 Mayıs 2008, 12:28:20
şunuda yeri gelmişken yazayım   elektroniği seven bir kimsenin osilaskobu yoksa çep telefonu ona   fazladır..

İyi söyledin emekli AMCA...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious