Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

VLF dedektör geliştirme.

Başlatan YAK, 11 Nisan 2008, 20:08:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

YAK

eline sağlık çok güzel olmuş can kardeş.
Linkback: Ynt: VLF dedektör geliştirme.

emekli AMCA

merhabalar..

arkadaşlar foruma yeni dedektörler kazandırmak için çalışmalar yapılıyor...

ben de kendi dizaynım olan dedektörün son aşamasına geldim light bir model..
başlık bitti   kutulama yapacağım ... kablo seçimi  büyük sorun çeşitli kablolar ve kablonun kapasitif yükünü alacak devreler üzerinde çalışıyorum.

ayrım olayını biraz abarttım herhalde . ;)

başlık bitmiş son ayrımlı test görüntüleri..

http://www.savefile.com/files/1633337

night

emekli amca güzel calışma olmuş tebrikler kablo olayı vlf dedektörlerde çok sorun cıkartıyor en ufak bi sallamada dahi tepki veriyor makine umarım bunuda çözersiniz bu arada goldy (mod) bittimi acaba ..

emekli AMCA

arkadaşlar ben tgsl yi elime aldım ve çalıştırdım devrede bir sorun yok..şema sağlam..ben none motion sallamadan işi için mod yaptım o da tamam üç beş parçada değişiklik yap olsun o kadar basit ama once tgsl tam çalışmalı .sallamak istemiyorsan kolay...başkasının devresini kesip biçmektense kendim dizayn ettim..

night

hocam devre calışıyor fakat mesafe biraz düşük sanırım başlıkla alakalı birde sallama olayını iptal için hangi parcaları cıkartmak gerek teşekkürler

emekli AMCA

o konuyu ilgili başlıkta ivconic e yaptığım değişikiği gösteren şemayla soracağım..

tgsl neden motion dedektör ..?  none motion olarakta çalışıyor diye ..

night

hocam birde mesafeyle ilgili bir degişiklik yaptınızmı yoksa tamamen başlıkla alakalı bişeymi teşekkürler..

emekli AMCA

stadart devre üzerinden parça çıkarttım..

derinlik üzerinde ayrı çalışma yapmadım..

night

hocam mesafeyle ilgili yaptıgınız degişiklikleri göstersenizde tgsl madurlarını bu dertten kurtarsanız teşekkürler..

emekli AMCA

yukardaki görüntüdeki dedektörümde kullandığım tx devresi..

çıkış çok güçlü pp60v minumum...tasarım veya başka tx üzerinde modifiye yapmak isteyenler  deneyebilirler  yüzde yüz çalışır

dekoratör

emekli amca tgsl cz5 i nasıl sallamasız hale getirdin bizede öğretde bizde yapalım zaten kendi kablosundan huylanıyor salladıkça ötüyor belki sallamazsak düzene girer saygılar..
Biz Türkler, tarih boyunca hürriyet ve istiklal timsali olmuş bir milletiz.
Tam bağımsızlık denildiği zaman, doğal, siyasal, mali, adli, askeri, kültürel ve her alanda tam bağımsızlık anlaşılır.
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.(M.Kemal ATATÜRK)

remzi

emekli amca tx bölümlerini değiştirdiğin zaman measfede bir uzama oluyormu?
TX devreniz güçlü bir devreye benziyor.

Ayrıca videonuzu izledim. döktürmüşsünüz yine. ellerinize sağlık.

İyi çalışmalar...

komando

emekli amca kalbini kırdıysam burada  sizden özür diliyorum.amacım polemik yaratmak değildi.sadece uyarmaktı.eğer beni dikkate alırsanız : bence goldy le falan uğraşmaya gerek yok.zaten yapan arkadaşlar mesafenin yetersiz olduğundan şikayetçi.yukarıya vermiş olduğunuz videodaki daha iyi görüküyor.goldy yerine bu yayınlanabilir.(ki heralde yayınlanır.yayınlayacağım diye belirtmişsiniz.)tabiki yinede siz daha iyisini bilirsiniz .sonuçta emek harcanarak ortaya çıkmış bir alet.
tekrar özür dilerim.

emekli AMCA

merhaba komando..
aramıza hoşgeldin  ..biz forumda yumşak üslup kullanmaya gayret ederiz..
boş ver.. bildiklerini paylaşmanı bilmediklerini sormanı ve foruma yazmanı bekleriz...

ben kendi projemi bitirdiğim zaman .yapımında adım adım baştan sona kadar referans voltajları,skop görüntüleri ,fotoğraflar la destek olacağım..

adını koydum TARSOS   Tarsus şehrimizin tarihte geçen adı...

ön panel grafik çalışmam simdilik böyle siyah beyaz tasarladım herkes yazıcısından çıkartıp yapıştırabilir..

çavuş

emekli AMCA sizin bobin ölçüleriniz nedir acaba.kaç kere bobin yaptım ama bir türlü tutturamıyorum.
teşekkürler....

komando

emekli amca ben yazıcıdan çıkardım bile.acaba projenizi ne zaman foruma vermeyi düşünüyorsunuz?çok beğendimde acayip birşeye benziyor.saygılarımla.
komando

10kaptan10

Alıntı yapılan: emekli AMCA - 27 Haziran 2008, 12:48:47

merhabalar..

arkadaşlar foruma yeni dedektörler kazandırmak için çalışmalar yapılıyor...

ben de kendi dizaynım olan dedektörün son aşamasına geldim light bir model..
başlık bitti   kutulama yapacağım ... kablo seçimi  büyük sorun çeşitli kablolar ve kablonun kapasitif yükünü alacak devreler üzerinde çalışıyorum.

ayrım olayını biraz abarttım herhalde . ;)

başlık bitmiş son ayrımlı test görüntüleri..

http://www.savefile.com/files/1633337

amca çok güzel olmuş eline sağlık ne zaman kazandırıyosunuz bunu foruma ?yada yayınlıyacakmısınız diye sormam daha doğru olur heralde
nede olsa sizin tamamen kendi dizaynınız birdevre bu

emekli AMCA

merhabalar..

bitmesine az kaldı ..TARSOS geliyor.....

UNIQUE - TA5DF

"işte üstad , işte makina, emekli amca sen bir efsanesin benim için."
eğer doğru görüyorsam 2 entegre ve 2 potla işi bitirmişsin üstad.
TA5DF

emekli AMCA

sağol arkadaşım..

dört pot var diğer ikisi ön panele montaj ediliyor.

tahmin ediyorum hafta sonuna kadar tüm testler (hava -arazi)bitecek ve yayınlayacağım..

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious