Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

tesero golden sabre light

Başlatan erolunall, 16 Ocak 2008, 17:45:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asenkron

can

Arkadaşlar bu TGSL yi toprakta, GERÇEKTEN deneyip sonuçlarını yazabilecek bir arkadaş varmı? varsa sonuçlarını merakla bekliyorum, yazacak arkadaşa şimdiden teşekkürler.

dekoratör

merhaba ben toprakta denedim gayet iyi deltayı susturamadığım kırmızı toprakta  iyi bir toprak ayarıyla düzgün çalışıyor benim içinden çıkamadığım yanı başlıkla cihaz arasındaki kablo en küçük kıpırdanmada kablodan dolayı sinyal veriyor. sapa çok sıkı sararsam gevşeyene kadar sorun yok ama hafif bir esnemede ötüyor ota dala veya başka bir şeye değdimi kablo problem oluyor.onuda çözeceğiz inşaallah saygılar..
Biz Türkler, tarih boyunca hürriyet ve istiklal timsali olmuş bir milletiz.
Tam bağımsızlık denildiği zaman, doğal, siyasal, mali, adli, askeri, kültürel ve her alanda tam bağımsızlık anlaşılır.
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.(M.Kemal ATATÜRK)

emekli AMCA

merhaba

kablonuzda kapasitif yük var gibi geliyor..kablonun başlığın manyetik alanını bozduğunu düşünmüyorum..olabilirmi

karakus

bende denedim bayagı parabuldum bakır agırlıklı buldugum şeyler güzel çalışıyor sensitiveyi sona dayadıgımda pıtır pıtır ediyor fakat metal yada paranın sesini secebiliyorum  bazen celigede ses veriyor fakat net deyıl pıtır pıtır deyip geciyor  parada her salladıgınızda ses gelmesi lazım soldan saga aşagıdan yukarı noktalargibi işte o iyi bir metaldir  arkadaşlar ilk yaptıgım başlık güzeldi komloda sorun oldu degiştirdim üc telli bir kablo kullandın dısı ekran içte iki var  ekranı şaşe yaptım digerlerini alıcı verici  ama böyle uygun olmuyr çak parazit yaptı siz uykusuz arkadasın söyledigi gibi kablo kullanın

10kaptan10

karakuş arkadaşım sen tgs hangi versiyonunu yaptın?
başlık değerlerini verirmisin?

YILDIRAY

ARKADAŞLARTGSL TEK YÜZLÜ PCB YAPTIM. BUNUN YERLEŞİM PLANI DOĞRUMU DEVAMLI KISIK SESLE ÖTÜYOR.BOBİNİ HAREKET ETTİRİNCE SES AZALIYOR METALE KARŞI HİÇ TEPKİ GÖSTERMİYOR BOBİN SARIM SAYILARI TX100---- RX105 TUR VE 0,25MM 22CM YARDIM EDECEK OLAN VAR MI ACABA HOBİ DEDEKTORİ DE TX140 RX150 DİYOR.

kagaa

arkadaşlar merhaba
2. tgsl mide bitirmiş bulunuyorum ilkini hiç çalıştıramamıştım ama bu çalışıyor ama mesafe çok kısa penseye 10 cm den anca ötüyo 140-150 tur luk bobini yaptım henuz alüminyum folyo falan kaplamadım gerçi ama bu kadar etkilemez heralde mesafeyi bi öneri olan varmı napmak gerekiyor ?

remzi

Aramıza hoşgeldin. Yakında dernek açıcam. Adıda TGSL mağdurları derneği. Şaka bir yana bizimde dedektörlerde kısa...

kagaa

Alıntı yapılan: remzi - 09 Haziran 2008, 13:25:16
Aramıza hoşgeldin. Yakında dernek açıcam. Adıda TGSL mağdurları derneği. Şaka bir yana bizimde dedektörlerde kısa...

iyide abicim millet nasıl 40-45 cm den tek paraya öttürüyor anlamadım
allahım  ben nerde yanlış yaptım

asenkron

hiç takma kafana cihaz da esik problemi var ne derseniz cihaz algılasa bile ses cıkmıyor.buna neden eksi beslemenin tam regüle olmaması op kazancları neticesinde kiminde calışıyo kiminde calışmıyo.ayrıca goldy pcb eksik direnc var calışanda nasıl calıştı muamma bu model böyle
amca modfiye ettikten sonra calıştıramayanı dövücez .

10kaptan10

Alıntı yapılan: kagaa - 09 Haziran 2008, 13:18:26
arkadaşlar merhaba
2. tgsl mide bitirmiş bulunuyorum ilkini hiç çalıştıramamıştım ama bu çalışıyor ama mesafe çok kısa penseye 10 cm den anca ötüyo 140-150 tur luk bobini yaptım henuz alüminyum folyo falan kaplamadım gerçi ama bu kadar etkilemez heralde mesafeyi bi öneri olan varmı napmak gerekiyor ?

valla kardeşim o devreyi içimizde birtek uykusuz hoca çalıştırdı diğerleride aynı sorunla boğuşuyor goldy devresi zannedersem eksik li
birdecz5 var onu çalıştırdı arkadaşlar istersen biraz bekle emekli amca heralde düzenliyor goldyi :)

remzi

Ben hem goldy hemde CZ5 i yaptım. CZ5 biraz daha iyi ama problem aynı mesafe kısa...
Acaba diyorum ben bobini aluminyum folyo ile sarmadım makina bu yüzden kısa mesafeli olabilirmi?

dekoratör

Alıntı yapılan: YILDIRAY - 08 Haziran 2008, 19:48:20
ARKADAŞLARTGSL TEK YÜZLÜ PCB YAPTIM. BUNUN YERLEŞİM PLANI DOĞRUMU DEVAMLI KISIK SESLE ÖTÜYOR.BOBİNİ HAREKET ETTİRİNCE SES AZALIYOR METALE KARŞI HİÇ TEPKİ GÖSTERMİYOR BOBİN SARIM SAYILARI TX100---- RX105 TUR VE 0,25MM 22CM YARDIM EDECEK OLAN VAR MI ACABA HOBİ DEDEKTORİ DE TX140 RX150 DİYOR.

arkadaşım tx 6mh rx 6.5 mh olacak şekilde bobin hesaplama programlarıyla hesapla l metren varsa bahsettiğim
mhleri tuttur tamamdır. 0.30 tel kullan.birde devamlı ötmesi normal değil açık şemaya göre kontrol et. ama doğru sarılmış bobinler bağlı olarak.kolay gelsin..
Tam bağımsızlık denildiği zaman, doğal, siyasal, mali, adli, askeri, kültürel ve her alanda tam bağımsızlık anlaşılır.
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.(M.Kemal ATATÜRK)

dekoratör

Alıntı yapılan: remzi - 09 Haziran 2008, 15:23:01
Ben hem goldy hemde CZ5 i yaptım. CZ5 biraz daha iyi ama problem aynı mesafe kısa...
Acaba diyorum ben bobini aluminyum folyo ile sarmadım makina bu yüzden kısa mesafeli olabilirmi?

folyoyla daha da kısa olağı garanti. bir önceki mesajımı oku..

GORDİANUS

foluyo shield.kalkan koruyucu parazitlerden ve yerin magneyetik etkisinden ve yansiyan khz.den. cihazin kararlı calişmasinı saglıyor ozellikle ayrım olayında yanılmamasi icin buyuk etkisi var. bu arada derinnigi az da olsa duşuruyor.kalkansıs daha derin ama masa ustu.toprakta yansımaları aldıgı icin onsus kullanamasın.başarılar

kagaa

evet aynen dediğiniz gibi oldu
folyoyla kapladım bobinleri ama nafile mesafe değişmedi asenkron hocam hangi direnç eksikmiş paylaşırmısın?eksiği bilmemde ben bitane fazla direnci iptal ettim hoporlör çıkışındaki ses bayaa yükseldi

asenkron

arkadasım emekliamca tgsl modifiyelerini yapsın bilgileri paylasıcak .
su asamada ugrasman nafile.

kagaa

peki abicim ozaman sabırsızlıkla bekliyoruz emekli amcayı
iznimde memlekette kullanmayı düşünüyodum aleti ama bu gidişle yetişmeyecek
yürü be emekli amca kim tutar seni benim tanıdığım emekli amca 2 güne halleder bu işi:) yardımcı olamıyoruz gaz verelim bari yararımız dokunsun:)

emekli AMCA

merhabalar..TGS mağdurları artık bir süre aranıza misafir olacağım.

su an masamda goldy pcb üzerine dizilmiş devre var .ilk izlenimler hayal kırıcı 10 cm yi geçmedi ..ben modifiye yapacağım ama elimi sallamaktan yoruldum önce şu sallama işini halledeyim dedim   ..sonra diğer değişiklikler gelecek  ama iki günlük iş değil....

linkte videosu (3gp) sallamadan tgsl......

http://www.savefile.com/files/1601034

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious