Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

tesero golden sabre light

Başlatan erolunall, 16 Ocak 2008, 17:45:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emekli AMCA

Alıntı yapılan: 10kaptan10 - 04 Temmuz 2008, 00:23:00
amca siz ne diyosunuz bu duruma küçük metallerde ayrım yapıp metal büyüyünce sapıtması olayına?

vlf lerde genel bir durum belirtisidir.

bunu yenen firmalarında henüz şemaları elimize geçmedi...

fakat kendi yaptığım dedektörde böyle bir sorun yok .vlf geliştirme başlığındaki yeni videomda  seyredebilisin
Linkback: Ynt: tesero golden sabre light

10kaptan10

yani amca bu benim yapmış olduğum tgs de problem yok demek bu bu kadar mı olur diyosunuz?

10kaptan10

uykusuz hocam siz ne diyosunuz bu dediğim mevzuya sonuçta bu cihazı siz kazan dırdınız foruma siz baya tecrübe sahibisiniz bu cihazlarda
bir yorum yaparsanız sevinirim artık bu cihazla uğraşmaktan yoruldum

Uykusuz

Çok büyük metallerde bir deneme yapmadım fakat aklımdan geçen bir durum var bahsettiğiniz metal ne kadar büyüklükte ve başlığa nekadar yakından tutuluyor?

remzi

malzemeyi başlığa ne kadar yakın tutarsan faz farkında o kadar değişme olur. faz farkı 180 dereceyi geçtiğinde bu sefer ters çalışmaya başlar. değersize değerli der. değerliye değersiz der. bunun çözümü ise şu olabilir. Benim aklıma gelen fikir şu. metal başlığa yakınlaştıkça alıcıdaki gerilim indüklenmesi arttığı için belirli bir seviyeden sonra bu durumu düzeltecek bir devre yapılabilir...

10kaptan10

yüzük ve değersiz metal pulu ne kadar mesafede tutuyorsam onuda o kadar mesafede yaklaştırıyorum farketmiyor

Uykusuz

Bu olay bobin yapısından kaynaklanıyor. Belki konsantrik bobin dediğiniz bobinden yaparsanız sorun çözülebilir. Saygılar.

10kaptan10

hocam bu emekli amcanın verdiği değişiklikleri yaptıktan sonra mesafe gitti sebebi nedir sizce bobinin ayarı güzel hatta söktüm başka şekilde
ayar olmuyor yine aynı şekilde bıraktım

emekli AMCA

Alıntı yapılan: 10kaptan10 - 05 Temmuz 2008, 11:13:48
hocam bu emekli amcanın verdiği değişiklikleri yaptıktan sonra mesafe gitti sebebi nedir sizce bobinin ayarı güzel hatta söktüm başka şekilde
ayar olmuyor yine aynı şekilde bıraktım

kaptan boşver değişikliği eskisi daha iyiyse öyle kalsın..

yarım yapmışsın yukarıda yazılanları da yap.kolay gelsin

10kaptan10

yaptım amca hepsini yaptım  ???

çavuş

emekli AMCA goldy i yaptım ama mesafe kısalığı var birde bazen ters çalışma olayı var sürekli ötüyor bobine bir şey yaklaştırınca ses kesiliyor geri çekince ses tekrar çıkyor.fakat bu daima değil .evet sallama olayı gitmiş .bu bobinlere ilave birkaç tur daha sarayım.bakalım mesafe de farklılık olacakmı.
saygılar....

remzi

Alıntı yapılan: emekli AMCA - 03 Temmuz 2008, 02:42:37

merhabalar.

asenkron sen milli takımı motive etsen kazanırdı vallahi.. :)

Beni gaza getirdin....  mesajı yolladığım saate bak...

Size birşeyler anlatmak için neler yaptım...

Orjinal tgs nin internal alıcıları opamplar ile yukarıda verdiğim yeni değerler ve şemasını verdiğim değişiklik ile tgs mod integral alıcı opampları simule ettim....

Sonuç..grafikte de görülüyor tgs 3hz ile 20 hz arasındaki frekansları en iyi şekilde tahmini 55db yükseltirken diğer frekansları bastırıyor.

tgs mod da ise  0,1hz ile 20hz arasını yaklaşık 110 db yükseltiyor..iki katı .....iyi tahmin etmişim ...

grafik okuyanlar grafiğe bakmaları yeterli....

emekli amca grafiğini verdiğin similasyon programı hangisi?

emekli AMCA

Remzi ..kullandığım prg. emektar ewb5,12

preteus da  yapıyor ama bana karışık geldı .sample desing bölümünde sweep.dsn

örnek olarak yapılmış inceleyebilirsin .selamlar....

YILDIRAY

ARKADAŞLAR ENTEGRELERDE VERİLEN DEĞERLERTEN FARKLI VOLT ÇIKIYOR NEDEN RESİM DE GÖRÜLEN İKİ ENTEGRE HARİCİNDEKİLERDE FARKLI VOLT ÇIKIYOR. VE SÜREKLİ ÖTÜYOR BÜTÜN PARÇALARI SÖKÜP KONTROL ETTİM AMA YOK YİNE AYNI BİR TÜRLÜ BULAMADIM (

YILDIRAY

ARKADAŞLAR BU KIRMIZI noktaLI YERLER NE OLACAK BİLGİSİ OLAN YARDIMCI OLABİLİR Mİ

iserdem

test noktalarını (test point ) gösteriyor  ölçüm(osilaskop multimetre) için kullanılır

YILDIRAY

ARKADAŞLAR ENTEGRELERDE NEDEN FARKLI VOLT ÇIKIYOR BİLEN YOK M NEDEN KAYNAKLANIYOR.

night

yıldıray entegrelerin arasında patates olan vardır yada transistörlerini iyi kontrol et köprülemende hata yapmışsındır ki başıma geldi farklı voltajlar okudum bende burada resimler verildi onları incele diyotlar bi ihtimal içlerinde patlat diyot olabilir baştan aşagı iyi incele 4024 hariç hepsini sök tek tek tak herbirinde voltajlara bak hangisinde çökme oldugunu görürsün ayrıca bu devrede sorunlar var ugraşma derim kolay gelsin...

cokzekiyimyaa

çift taraflı plakete göre üsstten montaj vede temiz okunabilir ikiside anlaşılacak şekilde şema yokmu

YILDIRAY

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious