Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

tesero golden sabre light

Başlatan erolunall, 16 Ocak 2008, 17:45:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İspanyol

yıldıray tamam al metalde sens ne kadar dusuk olursa olsun sallamada hayali sınyal verıyor bunu kabul etmek lazım zaten dısck bölumunde  sens yuzde 80 cıvarı  normel sallamada hayali sınyal almadım hıc ve ayrımda  havada metallerını yerını bularak ısaretledım eleme potu ile oraya geldıgınde  gördum ve test amaclı eskı objeler uzerınde denedım hıc yanılmadı bu cıhazın ayrımı super ama  arazıde kulllanmak cok zor al metalde nerede ise ımkansız dıye bılıyorum  eleme potu ile oynadıgımda sadece altın ve sıgara jıletını cok sakın en kucuk bır seyde altın dıyerek jıletın kagıtı cıka bılır benım tecrubelerım bu ve cıhaz 2 saat kadardan sonra aptallaşıyor tgs degilde baska devreler var onların uzerınde durmak en guzelı piyasada sallamalı wlf adam gıı calısanı bulmak bıle zor molax vermıs oldugu devre var whıtes 6000 d bence bu cıhaz pıyasadkılerden daha ıyı analog cıhaz bence en ıyısı ama bula bılırsenız  kolay gelsın herkese
Linkback: Ynt: tesero golden sabre light

elsidi

Tgsl yapmadan önce yıldıray'ın yaptığı uyarı gibi bir uyarı görmedim veya kaçırmış olabilirim.İspanyolun TGSL hakkındaki
görüşlerine aynen katılıyorum. yıldırayın bir kısım görüşlerine katılıyorum all metalde en ufak sarsıntıda ötüyor derinlik
çok sıradan, ama ayırım tek kelime şahane Baştan sallama olduğunu bilseydim hiç uğraşmazdım. Bu işe ilk
başladığımda 3 entegteli 4093-741-555 li basit bir VLF yapmıştım bobinlerine fulyo filan sarmaya gerek yoktu
sallama değildi hiç balans problemi yoktu derinlik tgsl den çok daha mükemmeldi 3 entegre nere 8 entegre nere
biz boşunamı 5 entegre taktık Koskoca. Garret bobinlerine fulyo sarmamış biz bobine fulyo sarıyoruz İki şeyden
nefret ediyorum sallama ve bobini ekranlamak.Saygılarımla

YILDIRAY

yanlız şu var orjinal tgs de bu sorun var mı yokmu bilmiyorum ben tgs yide yaptım çalışıyordu ancak onda tgsl de yakaladığım derinlik yokdu. bu yüzden kutulamadım ve üzerinde çalışmadım.ama devre duruyor birde ona  bakacağım gezdirince kendi kendine ötecek mi.ha şuda sayın arkadaşlar isteyen yapsın beni ilgilendirmez ama ben sadece uyarmak isdedim.tercih sizin.saygılar

elsidi

TGSL yapan arkadaşların ses problemi (düşük)varsa bobin uçlarının yerlerini değiştirsin osc veya alıcı fark etmez
birde osc'ye uygun kondansatör bağlayın göreceksiniz çatal ses değil tok bir 'tek vuruş' ses duyacaksınız kulağınızın zarı
patlamasın dikkat, ama dernlik aynı kalır.

elsidi

TGSL nihayet sorunsuz(parazitsiz)çalıştırıldı Uzun zaman sonra tekrar elime aldım sadece tekrar bobinlerini sardım
rx 6,85mH-tx 5,70mH böyle denk düştü osc frekansı 14,35 oldu ekranladım akord kondansatörü 19,60nf olarak
takıldı sıfırladım ground potu ile ferriti potun yarı mesafesinde sildim discrim modunda tırnak makası testinden geçirdim
tüm teslerden sonra gümüş kontrolu yapıldı oda tam başarılı geçti mineralli arazi kontrolu da sensi çok az kapatarak
sorunsuz tamamlandı TGSL modifiyesiz çalıştı sadece bobinlerini tekrar sardım Çok idialı konuşmuştum bu yuzden
bazı arkadaşları rencide ettiğsem hepsinden özür diliyorum.Saygılarımla

BigBang

Konuyla alakakız olduğu için özür dilerim . Ama test malzemeleri yabancı gelmedi . Sevgili Elsidi başka bir forumdan yazıştığımız endüktans54 siz misiniz ?

elsidi

Hocam evet tam üstüne bastınız Yoksa size bir yanlışlıkmı oldu hocam yanlış varsa asıl ben özür dilerim
sizin bende çok büyük katkınız var sayenizde birşeyler yapmaya çalışıyorum.Saygılarımla

BigBang

Alıntı yapılan: elsidi - 22 Ağustos 2011, 18:22:12
Hocam evet tam üstüne bastınız Yoksa size bir yanlışlıkmı oldu hocam yanlış varsa asıl ben özür dilerim
sizin bende çok büyük katkınız var sayenizde birşeyler yapmaya çalışıyorum.Saygılarımla

Estağfurullah , hiçbir ters durum yok . Sadece merakımdan ... Sevgiler kardeşim ...

elsidi

TGSL yapımında ve başarısında BigBang hocamın ve bana dedektör yapmasını adeta yeniden öğreten galaksi hocama içtenlikle
teşekkür ediyorum.Saygılarımla

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious