Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

tesero golden sabre light

Başlatan erolunall, 16 Ocak 2008, 17:45:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

remzi

Yıldıray usta yazacağı kelimeleri küçük harflerle yazmanda sakınca olmaz değilmi?

İyi çalışmalar...
Linkback: Ynt: tesero golden sabre light

cokzekiyimyaa

budevreyi bende yapıyorum neredeyse bitti fakat uykusuza birr kaçç sorum olacak ilkk önce benn şemayı bulamadım orjinal şemayı pcb vede üstten montaj resimdeki ilee aynı fakat montaja göre farklı çalışmalar yapılmış buhali ilee devre çalışıyorsa pcb üsten montaj yanlış yada farklı malzemeler kullanıldı isee adları neler resimde belirttim montaja göre farklı olan malzemeler ;
[IMG]http://img105.imageshack.us/img105/7568/av1om0b990a15939b313b93mh6.jpg[/img]
[IMG]http://img105.imageshack.us/img105/7568/av1om0b990a15939b313b93mh6.df1ae2a0d5.jpg[/img]

Uykusuz

100ohm gibi görünenleri ben de ilkden direnç sanmıştım fakat onlar 100pF. Diğer taraflarda sorun olduğunu düşünmüyorum. Devre şu an yanımda değil. Bu hafta içn bende olacak tekrardan. İstediğiniz yerlerin fotosunu çekip tekrardan gönderebilirim.

cokzekiyimyaa

Alıntı yapılan: Uykusuz - 20 Temmuz 2008, 18:27:42
100ohm gibi görünenleri ben de ilkden direnç sanmıştım fakat onlar 100pF. Diğer taraflarda sorun olduğunu düşünmüyorum. Devre şu an yanımda değil. Bu hafta içn bende olacak tekrardan. İstediğiniz yerlerin fotosunu çekip tekrardan gönderebilirim.
acıklama için cokk tesekkurler fakat onlar 100ohm 100pf vede bunun dısında baska bır devre elamanıda degıl cunku odevreye gore benn yaptım bugun ugrastım durdum arastırdım lm308 entregrelerıne 8nolu ayaga gelıyor sadece şaseden gecerek hıcc bır zaman kondansator uzerınden serı baglıysa devreye akım gecemez onlar kondansator degıl yanı belı dusuk omajlı kısa devreye yakın bobındır devrede -5volt lm308 entrelerının 4nolu ayagına gelıyor (-) şasede ozaman + oluyor dolayısı ilee şaseden gelen kondansatorler şemaya gıre dırek + nolu 8. ayaga gelıyor buyugulama yanlıs fakat senn nasıl calıstırdın cokk ilginc sonra  duzeltım alıcı vede verıcı bobın oynatınca frekanslar degısıyor sess sınyalı farklı oluyor fakat devrenın susacagı yokk devredekı butun potlar vede swıch hıcc işlem yapmıyor buuu uygulamayı ılkk yapınca 4024un ayagına elımı dokundum statık elektrıkten bıseyler yandı vede sess daha dusuk gelmeye basladı cokk ugrasmama rahmen devredekı butun enterelerı vede transıstorlerı cıkartıp ölcememe vede degıstırmeme ragmen gıne calısmadı ılkı gıbı sonra 7808 devrede olcunce 4volt cıkartıyor vede dısarda ölcunce 8volt tekrar taktım gıne 4volt artık dedım eller yukarı bunasıl işdiye sonra 7808e bır lamba bagladım yuke bınınce neoluyor dıye  4volt cıkardıgını dusununce budaa azz akım ceken etegrelerı dusunun demek bırr sorun oldugunu dusundum vede lamba bagladım lambayı baglayınca dırek coktu cokk ılgınc ınanmayana entegreyı gonderebılırım :D:D:D:D sıstem duzeldı amaa sadece sess geldı vede hıcc susma vede baska bırr fonksıyon yokk bırde uykusuzun devresıne gore tekrar bakınca trımpotun orda 100pf varr onun yerıne gıne bobın degerınde 100ohm cınsı okunan devreye bakınca buuu malzeme takılmıs benn bumalzemeyı kısa devre ettım hıcc sess yokk vede kısa devreyı acınca hıcc bısey yokk eskısı gıbı otuyor entegrelerı olceyım yoksa ennn sonn olarak skopa sokacagım devreyı

amatör

Sayın Çookzekiyimyaaaaa,yazınızda entegreleri ölçeyim yazısını okudum,nasıl ölçüleceği hakkında blgi verirseniz memnun olacağım.Selamlar.

cokzekiyimyaa

Alıntı yapılan: amatör - 21 Temmuz 2008, 00:37:43
Sayın Çookzekiyimyaaaaa,yazınızda entegreleri ölçeyim yazısını okudum,nasıl ölçüleceği hakkında blgi verirseniz memnun olacağım.Selamlar.
4nuramalı ayagı cıkart devreden calıssın :D:D:D:D yaww onuu okudum sonra yazıyı duzeltemedım kaldı oyle

cokzekiyimyaa

pardon uykusuzun semadakı sadece fetlerın ayak baglantıları dogru semaya gore bakınca ayak baglantıları dogru amaa dıger yerlerde bırr anormallık varr

ali kaptan

arkadaşlar şayet o minik 0.125w dirence benzeyen elemandan bahsediyorsanız o bobin.devreyi yapmadım ve görmedim ama fotodaki bobin.tabi kesin söz ancak elemanın ölçülmesiyle söylenebilir

Uykusuz

Tekrar yazıyorum o eleman 100pF kondansatördür. Defalarca ölçülmüştür. Hatta ilk seferinde devre sahibiyle o bir dirençtir diye iddaya girdim ve kaybettim. Yeni nesil kapasiteler böyleymiş ben de ilk defa bu devreyi yaparken karşılaştım.

ali kaptan

ölçüm yaptıysanız ve devre çalışıyorsa ok.ancak bu tip kondansatörlerin yeni olduğunu fikrine katılmıyorum.ben yıllardır karşılaşıyorum radar su altı radarı vb.chzlarda çok var..

cokzekiyimyaa

Alıntı yapılan: Uykusuz - 21 Temmuz 2008, 10:16:12
Tekrar yazıyorum o eleman 100pF kondansatördür. Defalarca ölçülmüştür. Hatta ilk seferinde devre sahibiyle o bir dirençtir diye iddaya girdim ve kaybettim. Yeni nesil kapasiteler böyleymiş ben de ilk defa bu devreyi yaparken karşılaştım.
uykusuz senn ıyıı elektronıkcısın lutfen onun kondasantor oldugunu ıdda etme etsende devrede calısmaz devreye lutfen bakk onlar lm308 entrelerının 8 numaralı ayagına serı baglanmıs şaseden nasıl calısacak ozman acıklarmısın bızde ogrenmıs olalım

ali kaptan

lm 308 in 8 nolu ayagı beslemedir ve o eleman uykusuzun da dediği gibi 100nf lık kondansatordür.besleme ile şase arasında. açık şemada da açıkca görülüyor zaten

YILDIRAY

arkadaşlar hiç kimse yapdığı devrenin resimlerini yayınlamıyor.alın bu da benim yapdığım devre iyi çalışıyor ancak derinlik yok şimdi bobin üzerinde çalışacağım.

cokzekiyimyaa

cokk ıyıı yaww harıka bırr dedektor yaww tamm 50metreden dedektoru gorebılıyorum

YILDIRAY

çokzekiyaa kardeşim çok hoşuna gitti galiba hiç değilse biz boş gürültü yapmıyoruz yapdığımızı ortaya koyuyoruz.boş keseden adıp tutmuyoruz.

cokzekiyimyaa

Alıntı yapılan: YILDIRAY - 21 Temmuz 2008, 21:08:06
çokzekiyaa kardeşim çok hoşuna gitti galiba hiç değilse biz boş gürültü yapmıyoruz yapdığımızı ortaya koyuyoruz.boş keseden adıp tutmuyoruz.
senn daha fetlerı ters baglamısssın boşş keseden atsan keske atısırdık benn ugrasıyorum hala modd yapmaya budevre uzerınde goreceksınız mod medratorler kıskanacak :D:D:D:D

cokzekiyimyaa

devreden 7tane entegre soktum yemın ederım devre hala calısıyor yanı tx bobın ılee rx bobını bırrbırıne yaklastırınca osılasyon degısıyor heee pardon bırde 2tane transıstor soktum :D:D:D:D

YILDIRAY

hayret ilk defa ters bağlanmış transistörle devreyi çalıştıran ben olacağım galiba :o

cokzekiyimyaa

Alıntı yapılan: YILDIRAY - 22 Temmuz 2008, 20:50:49
hayret ilk defa ters bağlanmış transistörle devreyi çalıştıran ben olacağım galiba :o
ozaman bızz duzz baglıyarak calıstıramadık uykusun montaja bakk geotecktekılerın montajada bakk orta ayak source senn ortaya baglamıssın bırak onuu senn benım devremden 4024un cıkısındakı ıkıı tanee transıstorude soktum hala otuyor sesı :D:D:D:D budevre belkı hatalı olabılır bıraz daha ınceleyım bakalım neler gorecegım kendı devremde

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious