Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Dedektör üzerine Devre tasarım kursu

Başlatan mc_307, 15 Şubat 2015, 23:56:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pro-TR

Alıntı yapılan: mc_307 - 31 Mart 2015, 00:30:47
selami ustam ve dğer öğrenci ustalarım yeni bir decre daha yapsak , değerliye değersize farklı ses ve led uyarısı eklesek.  hatta demire kapatma imkanımız var mı yani demire ötmesin. istendiğinde geri açılabilsin. belki sönümleme eğrisini değersel olarak ekrana bassak bobin ayrı için süper olur.
eğer bunlar mümkünse kaliteli parçalar kullanarak stabillik hassasiyet mesafe ve ayrımda çok iyi bir cihaz yapamazmıyız. gec gece aklıma gelenler bunlar. kursu renklendirelim biraz...

yeni bir Pı daha yapabiliriz. değerliye değersize farklı ses tonunda yapabiliriz. lede gerek varmı bilmiyorum. istenirse eklenebilir elbette, demire de kapatabiliriz sorun değil. sönüm eğrisi için 2x16 gibi lcd ler uymaz, ancak grafik lcd kullanmak lazım. stabillik için bişey diyemem ama derin olması için harici adc entegresi kullanabiliriz.
sonuç olarak;
sönüm eğrisini ekrana basalım derseniz bir glcd lazım nerden baksan 40 tl
mesafe için harici 12 bit adc entegresi 15 tl, kaliteli opamplar 15 tl
işlemciyi de büyütmek lazım enaz 15 tl de o eder, ıvır-zıvır için nerden baksan bir devrenin maliyeti 100 tl eder. yani farketmez usta yapalım dersen, işyerinde boş kaldıkça bir devre tasarlayabilirim. sorun yok
Linkback: Ynt: Dedektör üzerine Devre tasarım kursu
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Mustafa-

Alıntı yapılan: pro-TR - 31 Mart 2015, 00:49:57
Alıntı yapılan: mc_307 - 31 Mart 2015, 00:30:47
selami ustam ve dğer öğrenci ustalarım yeni bir decre daha yapsak , değerliye değersize farklı ses ve led uyarısı eklesek.  hatta demire kapatma imkanımız var mı yani demire ötmesin. istendiğinde geri açılabilsin. belki sönümleme eğrisini değersel olarak ekrana bassak bobin ayrı için süper olur.
eğer bunlar mümkünse kaliteli parçalar kullanarak stabillik hassasiyet mesafe ve ayrımda çok iyi bir cihaz yapamazmıyız. gec gece aklıma gelenler bunlar. kursu renklendirelim biraz...

yeni bir Pı daha yapabiliriz. değerliye değersize farklı ses tonunda yapabiliriz. lede gerek varmı bilmiyorum. istenirse eklenebilir elbette, demire de kapatabiliriz sorun değil. sönüm eğrisi için 2x16 gibi lcd ler uymaz, ancak grafik lcd kullanmak lazım. stabillik için bişey diyemem ama derin olması için harici adc entegresi kullanabiliriz.
sonuç olarak;
sönüm eğrisini ekrana basalım derseniz bir glcd lazım nerden baksan 40 tl
mesafe için harici 12 bit adc entegresi 15 tl, kaliteli opamplar 15 tl
işlemciyi de büyütmek lazım enaz 15 tl de o eder, ıvır-zıvır için nerden baksan bir devrenin maliyeti 100 tl eder. yani farketmez usta yapalım dersen, işyerinde boş kaldıkça bir devre tasarlayabilirim. sorun yok

ustam ben ergonomik tasarımdan yanayım...
sesli ayrım olduktan sonra ekrana bile gerek kalmayabilir...
takipteyim...

pro-TR

ustam o zaman sönüm eğrisinden vazgeçip lcd  kullanalım.bu sayede hem maliyet hemde pcb küçülür. o zaman şemayı ben perşembe günü oluşturayım. hatta mc307 usta bir önceki devrenin mesafesini beğendi ise 10 bit çalışalım. yok daha da derin olsun derse, harici bir 12 bitlik adc entegresi alalım yada direk 12 bit işlemci kullanalım.

beyazkuvvet

İyi güzelde yayınladığınız dökümanların şifreli olması bana kalırsa yapılmaya çalışılan amaç ile örtüşmüyor...Yanlışmıyım ?

pro-TR

Alıntı yapılan: beyazkuvvet - 31 Mart 2015, 05:35:20
İyi güzelde yayınladığınız dökümanların şifreli olması bana kalırsa yapılmaya çalışılan amaç ile örtüşmüyor...Yanlışmıyım ?

şifre yok mustafa ustam, şifre sadece yazılım dosyasında var. biz bas dosyası hariç herşeyi açık yaptık.burada amaç pı nasıl yapılır? bunu göstermeye çalışmaktı gayemiz. eğer baştaki iletileride okumuş olsaydınız ne demek istediğimi anlardınız.

beyazkuvvet

Alıntı yapılan: pro-TR - 31 Mart 2015, 07:03:22
Alıntı yapılan: beyazkuvvet - 31 Mart 2015, 05:35:20

şifre yok mustafa ustam, şifre sadece yazılım dosyasında var. biz bas dosyası hariç herşeyi açık yaptık.burada amaç pı nasıl yapılır? bunu göstermeye çalışmaktı gayemiz. eğer baştaki iletileride okumuş olsaydınız ne demek istediğimi anlardınız.

hocam iyi güzelde şimdi yaptığınız iş paylaşım amacı güden bir iş aynı zamanda eğitim amaçlı değil mi?

Peki yaptığınız projenin ana hatlarından biri nedir ? picteki yazılım değilmi ?

şunu söylemeye çalışıyorum dökümanları normal yayınlayıp bas dosyasını şifrelemeniz ile dökümanların hepsinin şifrelenmesinin benim gözümde bir fark yok.

Ayrıca yapmaya çalıştığınız şey öğretme amaçlı bir girişim olduğu için bana kalırsa bana özel mesaj atın ben şifreyi vereceğim gibi bir yaklaşım ile bas dosyasının dağıtımı değilde burada donanımın nasıl tasarlandığının yanında yazılım kısmınında satır satır her kodun nasıl çalıştığı ne işe yaradığını anlatmak bence bu işin hakkını vermek olacaktır.

Böylece donanımın yanında kurulan sistemdeki yazılımın da nasıl çalıştığını daha iyi kavrayan kursiyerleriniz üzerlerine kendi bilgilerini de koyarak farklı ürünler vs. çıkartacaktır.Buda forumda bilgi namına fırtınalar estirecektir..

Yani kızacaksınız belki ama sizin yaptığınız balık tutmayı öğretmek değil sizin yaptığınız şey malzemeleri benden alırsan sana nasıl yapacağınız gösteririm mantığına benziyor.Tabi buda belli kısaslara bağlı olarak yapılan paylaşımdan ibaret..

Mesela durumu daha iyi özetlemek için şöyle yapalım selami abi. 2-3 gündür benden yapacağın 3d li makine için usb li picler ile yapılmış örnek devre kod döküman istiyorsun değilmi?

şöyle yapalım ben sana yaptığım şemayı göndereyim nasıl çalıştığını eas hid denilen zımbırtıyı nasıl kullanacağını ne yaptığını sana kaba taslak anlattım zaten.Artık bas dosyasını da sana ayrı bir ziple gönderirim onunda şifresini ayrı gönderirim olur mu sence ? yakışık alırmı bir düşün bakalım.

hemen hemen bu konuyu takip edeli epey oldu şu şifre muhabetini duydum duyalı senin ne telefonlarına çıkıyorum nede sana yardımcı olmak geliyor içimden.

Çünki sende ufaktan ufaktan bilgini saklamayı elindeki  bilgiyi direkt nakte çevirmeyi ve bundan dolayı reklam amaçlı paylaşımlar yapmayı adet edindin gibi.

Şayet bilgi benim bilgim tecrübe benim tecrüben diyorsan bence hiç bu tarz eğitim öğretim paylaşım işlerine girişme çok farklı durumlar çıkıyor ortaya çünki.

Bu böyle olduğu müddetçe bu forumda sadece ticaret satış para ve bilgi saklama üzerine kurulu bir düzen hakim olacaktır.Paylaşımın azaldığı bir ortamda yavaş yavaş insanlarda olmayacaklardır.Hatta ve hatta kurulan arkadaşlıklar abi kardeşliklerde yıkılacaktır.

aynı iki akrabanın arasının bozulduğu gibi gibi...

Belki bu forumda son yazım olacak ama site sahiplerinin yöneticilerinin ilk olarak şuna karar vermesi gerekiyor.Bu site paylaşım sitesi mi yoksa yapılan ürünlerin reklamının ve satışının yapıldığı bir sitemi ?

İster istemez paylaşım yapacak olsanda elin mahkum adama ayıp olmasın neden oda bu üründen yaptı ee neden e oda forumdan oda satışını yapıyor..Bırak kalsın diyorsun bilgini sadece satır aralarında paylaşıyorsun veyahutta satır aralarından bilgi topluyorsun.

Gidişat iyi değil.Benden söylemesi gerisine siz karar verin...Böyle göstermelik işlerle de zaman kaybetmeyin.Forumda bilgi arayışı içindeki insanlara amerikanın türkiyeye 50 yıl önceki teknolojisini satması gibi bilgi paylaşıyorsunuz.

Herşey açık açık konuşulmuyor.Konuşulamıyor.Neden forumda satış yapan abilerimiz var.Ustalarımız var.

haydi kalın sağlıcakla.Size iyi kazançlar diliyorum...

Mustafa-

skorpio

pro-TR

mustafa düşüncelerin için tşk ederim. sebebi en azından bakış açınızı gösterdiniz.ancak hala anlamadığım bir konu var, bu sitede veya  başka bir sitede benim ticaret amaçlı hiç dedektör yapmadığımdır. ve bir arkadaş pro-TR den şu cihazı parayla aldığını iddia eden bir arkadaş çıksın ben herşeyi burada bırakmayı kabul ediyorum.defalarca söylediğim bir söz var, az-cok lehim yapmayı bilirim. şema okumayı, kart çizmeyi, yazılım yapmayıda amacım ticaret olsaydı. bit pazarı veya başka bölümlerde satışımı görürdünüz, gören varsa da lütfen söylesin, çekinmesin.gelelim diğer konulara;
hiç bu yaptığımız dedektöre mc307 haricinde ve acemi-usta dışında ilgi duyan şurası ne işe yarar diye soran oldu mu? buna sizde dahil. poh pohcu çok özür dilerim arkadaşlardan kimseyi suçlamıyorum. amacı öğrenmek olan herkese her zaman bildiğimi paylaştım. hatta bir hatırlatma yapayım. siz ben protonda yazabiliyorum selami usta bir PI nasıl yapılır dediğinizde size baran1 devresi için protonda yazılmış bir yazılım bile hazırlayıp vermiştim.isterseniz inkar edebilirsiniz.peki o zaman sizden ticaretle ilgili bir mevzuu geçti mi? orada dosya şifreli sebebi mc307 ustaya proton ile ilgili yazılım göstermeye çalışıyoruz. başka ilgi duyan olmadı, olsaydı belki konu daha farklı olurdu. hoş yapanda olmadı devreyi. merak edende herkes hazır bişeyler arıyor. bizde balık yerine balık tutmayı öğretmeye çalışıyoruz, sanki bundan bir kazancımız olacak gibi...
son olarak sizden istediğim USB ile ilgili yardımı artık istemiyorum. sakın bana yardımcı olmayı düşünmeyin. zira o konu siz yardımcı olsanızda olmasanızda çözülecek.
bizim bu sitede bir tek derdimiz vardı, oda bakinin dediği gibi;
"âvâzeyi bu âleme dâvûd gibi sal[/size]bâki kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş"[/size]

yani bu site de hoş bir sada bırakmaktı, kendi adımıza ne yapalım onu da yanlış anladılar...

kripto55

Pro tr ustam in neden bukadar ustune gidiliyor. Konuya ben bile uzaktan takip ettigimde ne oldugunu biliyorum .pro tr ustam bastan beri bir pi nasil yapilir ogretmekti ve ogrenmeye calisanlara devreyi yaptirip daha iyi anlatmaktir.

Ne yani burda egitim veriyormus gibi protonda gece gunduz yazilim yazipda salyalari akan ac kurtlarin onunemi atsaydi bit pazarlarini doldurup milletin ekmegiylemi oynasin.
Yok oyle 3 kurusa 5 kofte hak eden girsin derse gecsin ogrensin ne yapmak tasarlamak istiyorsa yapsin satsin.
Menfaatlerinize gelmiyor diye saygi deger ustalarima laf atmayin terbiyesizlik yapmayin.
Ya bu siteyi sever bisey ler katar saygi duyarsiniz ya defolup gidilir bu benim icin de gecerli herkez icinde..
Oyle atmaca gibi uzaktan bakipda civciv araziye ciksada kapsam isi yapmayin hak edin artik..

wtrk

pro-TR ustama emeklerinden dolayı teşekkür ederim öncelikle.
Ustam bende bu cihazı yapıyorum ancak ölçüm cihazı, batarya vs gibi  temel elektronik malzeme siparişlerim henüz gelmediği için bekliyorum. Yurtdışından sipariş verdim.
Şuna emin olabilirsiniz emekleriniz boşa gitmiyor.
Zaten bu sitede size ait bir bölümün oluşturulması bile hakkınızda konuşulmaması için yeterli.
Kaç kişiden duydum şu devrenin dijitalini Selami ustaya yaptırdık, yaptırırz gibi. Verdiğiniz katkı ortadadır.
NoBodY CaN StoP Me.!!!

mc_307

Wtrk ustam bence yanlıs anlamişsın durumu. Selami abi ilk başta belli olan ögrencilere ders verecekti bunu belirtti. Ve bu kişilere bas dosyası ile beraber verecek zaten. Amac bas dosyasıni alıp kendi ismini yazıp hemen satış işine girilmesin diye. Sen de zaten varsın öğrenciler içinde sende alacaksın. Bol ögrencili sınıfta ders zordur bilirsin, az kişi ile daha verim alınır. Bizim içimizden de birileri bu işi ögrenirse zaman gelir onlarda kurs verir. Selami ustanın yöntemini doğru buluyorum. Önce bu devreyi bi yapmamız lazım. Sonra devre üstünde calışacağız. Yeri gelcek yazılıma el atacağız.
Sabredin biraz ve devreyi yaparak istekli olduğunuzu gösterin. İnş birşeyler daha öğreneceğiz.
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

Karadağ

Yazılımın açık kalmaması konusunda Selami ustanın tavrını doğru bulanlardanım. Ben 3 ün demo yazılımını ekledim demo ile bile millet sahibinden.com u dedektörle doldurdu. Keza 3S işlemciye yazılımı ben yükledim onda bile durum çok değişmedi.

İşin özeti bir damla kan bir kova sütü mındar ediyor malesef.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

beyazkuvvet

Alıntı yapılan: kripto55 - 31 Mart 2015, 14:08:56
Pro tr ustam in neden bukadar ustune gidiliyor. Konuya ben bile uzaktan takip ettigimde ne oldugunu biliyorum .pro tr ustam bastan beri bir pi nasil yapilir ogretmekti ve ogrenmeye calisanlara devreyi yaptirip daha iyi anlatmaktir.

Ne yani burda egitim veriyormus gibi protonda gece gunduz yazilim yazipda salyalari akan ac kurtlarin onunemi atsaydi bit pazarlarini doldurup milletin ekmegiylemi oynasin.
Yok oyle 3 kurusa 5 kofte hak eden girsin derse gecsin ogrensin ne yapmak tasarlamak istiyorsa yapsin satsin.
Menfaatlerinize gelmiyor diye saygi deger ustalarima laf atmayin terbiyesizlik yapmayin.
Ya bu siteyi sever bisey ler katar saygi duyarsiniz ya defolup gidilir bu benim icin de gecerli herkez icinde..
Oyle atmaca gibi uzaktan bakipda civciv araziye ciksada kapsam isi yapmayin hak edin artik..

Ben kimseye terbiyesizlik yapmıyorum en azından sizin gibi önüme gelene şapur şupur yalamıyorumda.Ama bu işler böyle yürüyorsa asıl ben size doğrusunu olması gerektiği gibi davrandığınız için saygı duyarım sizi yalakalığınız ile baş başa bırakırım.

Bu sitede her kim olursa olsun eleştirilmeli eleştiriye açık olmalı.Ama her nedense birşeyler için çabalayanlara hemen yanaşanlar oluyor acaba banada kod verirmi banada bilgi sunarmı diyip yalakalık yapanlar var.Bunu rezistiviy meter olayından çok iyi yaşadım ve biliyorum...ve karşınızda birini eleştirmeye kalktığınızda da eleştirilen kişiden önce onun yalakaları olaya atlıyor. yoksa sizde bunlardan birimisiniz ? bana öyle geldi de ... az olun öz olun tam olun benim size tavsiyem budur hocam.

Sizin bu tavırlarınız forumda bu tarz bilgi saklanması olayları buralara götürüyor.Gidişat bu yani.Bırakın kim neye neyi dolduruyorsa doldursun.Siz şayet paylaşım yapıyorsanız bunların olması normaldir.Şayet bunu göze getiriyorsanız diyorum ya paylaşım yapılmasının daha da önüne geçecektir.Bu işin en temelinde ne var dedektör yapıp çalıştırıp para aramak.Zaten olay kendini başta belli ediyor.

Hani selami usta demiş ya ben ticari amaçlı mı düşünüyorum diye:

aynı bu durum sizin içinde geçerli..Ben durumu size özetlerken niye para için yapıyorsunuz demiyorum.İş belli bir noktaya geldiğinde bilgiler saklanmaya çalışılıyor bilgi paylaşımında pazarlıklar yapılıyor."SEN bana usb de yardım et bende sana gradio meterde yardım ederim " gibi...Bence bilgi paylaşımı ve bilginin paylaşımı için mantık bu olmamalı...

Diğer forumlarda herkes bir işin ucundan tutmuş hekes bir ekmek parası derdinde ben ticari amaçlı bir iş yapıyorum şuan takıldığım bir yer oluyor sorumu soruyorum tık cevap geliyor.onlar soruyor ben cevap veriyorum.Ama kimse bana demiyor bunu kaça yaptın kaça satıyorsun.Neden satıyorsun sendemi parayala yapıyorsun diye.

Yav kim neder se desin kim ne kadar havlarsa havlasın kim kime ne kadar yalakalık yaparsa yapsın.Kim neyi ne kadar satarsa satsın.Benim derdim bu sitede bilgi paylaşımının yapılamaması..

yapın abicim ozaman siteye girişleri referans kodlu madem bilgi dışarı kaçsın istemiyorsunuz ... önüne geçebilirmisiniz..? yine hayır.

şimdi söyle bana hüseyin abi sen şimdi bu dedektörü yapacaksın ve isteyen olacak ta sen satmayacaksın ? ben olsam satarım ama bana bunun tersini lütfen savunma burada bu işe hakim bir çok kişi bunu çok nadir hobi amaçlı yapıyor.

su kurnazlığı yapmayın bilginizi paylaşın isterseniz tüm satış sitelerini doldurunuz..Ama burasınıda bilgi ile doldurun.Hani sitenin sloganı olarak türkiyenin en büyük dedektör sitesi diyorsunuz ya.Yaptığını icraatlar buna layık olsun.Forumdan kim neyi götürüyor kim ne yapıyor derdiniz bu olmasın işte ozaman benim gözümde sizin yeriniz forumun yeri daha bi başka olacaktır.Bu dışardan bakıldığında da bu şekilde olacaktır içerden bakıldığında da ..

ama kime neyi anlatıyorum ki herkes tutturmuş yolunu gidiyor.

Kusra bakmasınlar ama bugün karadağ cihaz yapıp satıyor yarın hüseyin usta yarın bir başkası çıkacak ama bu bilgilerin bir çoğu gizli kalacak.Benim derdim bu bugün kadarağ modül çıkartacak yarın hüseyin abi çıkartacak.Kimse içindekinin ne olduğunu bilmeyecek Ama lafa gelince balık tutmayı öğretiyoruz olacak.

Ne diyim...Asıl biz salak mışız anasınız satım niye epenin pcb sini paylaşırsın niye sorana bilgi aktarırsın kaldıki yine sen kötü olduğun halde.

İş yerinde bir usta var macır kendisi.Adama diyorsun usta bu navigasyonu nasıl yüklüyorsun adam hemen 5 lira diyor :)

bence bu macır ustamın sloganını forumun genel slonanı yapabilirsiniz...    5 LİRA AGANIN.....Bence bu gidişat için tam yerinde olacaktır..

İyi çalışmalar..

beyazkuvvet

""şimdi söyle bana hüseyin abi sen şimdi bu dedektörü yapacaksın ve isteyen olacak ta sen satmayacaksın ? ben olsam satarım ama bana bunun tersini lütfen savunma burada bu işe hakim bir çok kişi bunu çok nadir hobi amaçlı yapıyor.""

burada selami abiye hitab edecekken hüseyin abi demişim.Aff ola..

pro-TR

mustafa bence biraz olayları abartırken terbiyesizleşiyorsun. sen şimdiye kadar bu sitede ne sordunda sana cevap gelmedi, belki cevab seni tatmin etmeyebilir ama bu tatminsizlik cevabı verende olmamalı, kripto arkadaşım için terbiyesizleşme zira herşey görüldüğü gibi değildir. kripto ustanın bana yaptığı iyilikleri ben unutamam, bense ona hiç bir iyilik yapmadım.
gelelim senin amatör ruhuna;
sen bu sitede hangi konuda (rezistivmeter hariç) bilgi-alışverişi yaptın, kime ne sordun. kıytırık herşeyi ortada olan baran1 nez500 devresi hariç,rezistivde onun mesafesi yok denedik dedin boğacaktın. hazır bişeyden hemen ticaret çıkarmak istedin ama kimse yemedi, sağlıklı bir devre değil.
vesselam senin suyun ısındı, artık dedektör vb devrelerden para kazanamayacağını anladın ya saldırıyorsun herşeye, kafada da biz varız, hani işimiz düşmüş ya o da bahanesi saldır saldırabildiğin kadar, soruyorum sana sadece bu bölümde 11 sayfa bitmiş, bu konu ile ilgili kaç sorun var? yada önerin.
ama anladım olayı, dedektörcülükten para kazanmayı düşündün, hatta osilaskop bile aldın. baktın kazın ayağı öyle değil. hazır bişey yok satacak, yapmayıda beceremedin. ne yaparsın saldırırsın artık bize...
osilaskopunu sattışa çıkardığından anlamalıydım olayı ya...
senden ricam benim bölümüme yazı yazma lütfen, bölümümü kirletme. yazarsan bundan sonraki yazılarınıda SİLECEĞİM. bu bölüm bana ait. istemediğim kişinin yazısını silerim.
nereye ne yazmak istersen yaz ama benim bölümümü KİRLETME lütfen

Karadağ

Herşey tamam. O sahibinden de satılan, bizim tasarladığımız ama doğru düzgün imal edilmediği için doğru düzgün çalışmayan dedektörlerden canı yananları ne yapacağız? Ben en az 15-20 kişi gördüm. Şahıs 3s almış sahibindenden ama cihazı yapan o kadar berbat yapmış ki ben düzeltemiyorum bile. Kaldırıp çöpe atıyorum sırf dedektörün adı kirlenmesin diye yenisini veriyorum. Bunlar benim kendi cebimden düzelttiklerim. Para ile düzelttirenler yada hiç düzelttiremeyenler ne olacak. Ha işini düzgün yapan güzel imal eden yapsın satsın. Ben de arkasında olurum. Oluyorum da. Bilenler bilir. Ben nicelerine neler verdim birkez bile anmadım ortalıkta.

İşler öyle senin dediğin gibi değil malesef. Ben ne yaptığım tasarımın adının kirlenmesine, nede o tasarımdan birilerinin birilerini kazıklayarak nemalanmasına izin veremem.

Yukarıda da yazdığım gibi, 1 damla kan 1 kova sütü mındar eder. Ya kanı damlatmayacaksın, yada sütü dökeceksin içmeyeceksin..

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

beyazkuvvet

....
yazı tarafımdan silinmiştir
                          pro-TR

beyazkuvvet

Alıntı yapılan: Karadağ - 31 Mart 2015, 21:26:12
Herşey tamam. O sahibinden de satılan, bizim tasarladığımız ama doğru düzgün imal edilmediği için doğru düzgün çalışmayan dedektörlerden canı yananları ne yapacağız? Ben en az 15-20 kişi gördüm. Şahıs 3s almış sahibindenden ama cihazı yapan o kadar berbat yapmış ki ben düzeltemiyorum bile. Kaldırıp çöpe atıyorum sırf dedektörün adı kirlenmesin diye yenisini veriyorum. Bunlar benim kendi cebimden düzelttiklerim. Para ile düzelttirenler yada hiç düzelttiremeyenler ne olacak. Ha işini düzgün yapan güzel imal eden yapsın satsın. Ben de arkasında olurum. Oluyorum da. Bilenler bilir. Ben nicelerine neler verdim birkez bile anmadım ortalıkta.

İşler öyle senin dediğin gibi değil malesef. Ben ne yaptığım tasarımın adının kirlenmesine, nede o tasarımdan birilerinin birilerini kazıklayarak nemalanmasına izin veremem.

Yukarıda da yazdığım gibi, 1 damla kan 1 kova sütü mındar eder. Ya kanı damlatmayacaksın, yada sütü dökeceksin içmeyeceksin..

Saygılar

Aynen katılıyorum hocam.Bundan dolayıdır ki geçenlerde hatta spradon ile da konuştum.Oda buna benzer birşeyden şikayetçi aynı durumu bende yaşadım zaten bu işlerin ticari boyutundan vazgeçmemin sebebide budur.Kimse cihaz almaya çalışmıyor kartı gönder ben toplarım diyor.Ama bir bakıyorsun olay almış başını gitmiş.Benim bu işlerin satışına kalkışmamanın en büyük sebebide budur.Allah kolaylık versin ne diyim..

Benim derdim de bu değil aslında..Benim derdim senin delta pulse 3s in yazılımını niye paylaşmıyorsun da değil.Sen diyorsun zaten yapıp satacağım arkadaş diyip olayı baştan söylüyorsun.Ha bu işlerin forumdan yapılması bana göre biraz ters çünki bu kez forum satış işleri ile anılmaya başladımı ortada paylaşım ruhu kalmıyor.Bak o ne güzel yapmış satıyor bende bişiler yapayım satıyorum a gidiyor iş.Benim karşı olduğum olay bu.

Selami abi iyi bilir.Hatta sende geçenlerde birşey paylaşacğım dedim selami abi aman karadağ bunu yapıp satıyor ayıp olur dedi senin o şahışla başka sıkıntıların var zaten.Benim için hava hoş.Elimde cihazın herşeyi var zaten yapıp sattığı da kopya bizde bilgi olarak sunar herkez kendi yapan yapar dedim hooop önüme perde indi.

Seninle durumu konuştuk zaten sana o konuda hak veriyorum ama olayın şu yanı canımı sıkıyor oda yaptı o satıyor ya o konuyla iligli paylaşım yapma...

biraz ters değilmi sizce bu durum ?

beyazkuvvet

Alıntı yapılan: beyazkuvvet - 31 Mart 2015, 21:28:05
....
yazı tarafımdan silinmiştir
                          pro-TR

Mesajları silmeseydin hocam herkes okusaydı da şahılar kendileri düşünüp taşınıp karar verseydiler duruma.Bakalım yalakaların dışında olayı okuyanlar ne diyeceklerdi.Merak etme gene cevap veren olmazdı.Sesis kalırlardı..Bu kadarına da pes dedirtecek bir durumdasın hocam.Ne diyim..

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious