Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

CORUM-PI LITE

Başlatan pro-TR, 26 Ekim 2013, 00:04:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

çanaf

MERHABALAR.
Selami eline sağlık tebrik eder iyi çalışmalar dilerim...
Linkback: Ynt: CORUM-PI LITE

pro-TR

herkese teşekkür ederim, elimizden geldiğince bişeyler yapmak ve paylaşmak istiyorum, bakalım zaman ne gösterecek
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

kripto55

selami ustam zaman gösterdi göstereceğini 2013 11 ayı artık iyi bir makine sahibi olma ayı.

HATIRLADINIZMI SİZE BANA PI LAZIM DEDİM HEM USTAM HEM ORTAĞIMSINIZ DEMİŞTİM  ^-^ ^-^ ^-^

ALLAH RAZI OLSUN SİZDENN ALLAH EMEKLERİNİZİN KARŞILIĞI KAT VE KAT VERSİN ...

serkan.mg

Selami usta cani gönülden tebrik ediyorum harika bi çalışma olmuş
Sitemize hayırlı uğurlu olsun inşallah
Kısmetse bende yapmak için çalışmalara başlıcam
Tekrar tebrikler
iyi çalışmalar
saygılar

YILDIRAY

s.a çok güzel olmuş tebrikler pro-tr hocam

pro-TR

s.a.
arkadaşlar sağlık problemleri nedeniyle birkaç gündür şehir dışındaydım, nasipse çalışmalara artık devam edebiliriz

onur600

Tekrar geçmiş olsun....Kargo bekliyorum bu güzel projeyi nasipse yapmayı düşünüyorum.
Yüreğine sağlık
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

Mustafa-

Geçmiş olsun ustam.

birde devreye akü girişine diyot ekliyelim ustam Onur ustam çoşkuyu ters veriyor arasıra :D

ssforum

Sayın pro-TR ,Çalışmalarınızdan dolayı sizi kutlarım,projeniz gayet güzel,şık ve stabıl çalıştığı görülüyor,başarılarınız daim olsun.Sağlıklı uzun ömürler dilerim.Saygılar.

onur600

Mustafa ustam,geç dalganı bakalım :'(
Her şeye hazır olun 8)
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

pro-TR

slm arkadaşlar devreyi olduğu gibi mustafa ustaya yarın kargolayacağım, devrenin son halini usta bi kontrol etsin, bazı noktalarda kararsız kaldık, tune işlemini ben gereksiz gördüm, ancak mustafa usta ısrarla tune işleminin olmasını istiyor,bu sebeble devreyi bu hali ile bir görsün, hala tune işlemi olsun derse tune butonunu ekleyip devreyi geliştirmeye devam edeceğiz. anlayacağınız üzere biz bazı noktalarda hem fikir olamadık, olamadığımız konular devrenin analog yapısı ile ilgili bir durum değil, kullanım şekli ile alakalı bir durumdur...

mc_307

pro-tr ustam ellerine sağlık, gelişmeleri takip ediyoruz. tek para için 50cm çaplı bobin denemelerinin de videolarını görürüz inşallah...
benim başım bu ütü ile pcb basma ile dertte tam çıkmıyor sadece izi belli oluyor, tonerli canon yazıcıdan çıktı aldım. acaba çıktının fotokopisiyle mi yapsaydım... bu işi bi çözsem bir sürü devre yapcam...

hayırlı günler...
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

mc_307

Alıntı yapılan: skorpio - 01 Kasım 2013, 19:33:06
fabrikasyon değildir, yüzde yüz ütü baskıdır
ustam nasıl becerdin bunu, bir türlü basamadim plaketimi, sizin takip ettiginiz yolu acıklarmısıniz

skorpio

mc_307 usta özelden adresinizi  yazarsanız bir tane size göndereyim

mc_307

Alıntı yapılan: dalgic35 - 08 Kasım 2013, 02:41:08
mc kardeşim pcb konusunda sana yardımcı olayım lazer yazıcıyla tanex fotoraf kağıdına basıcaksın çok net çıkıyor ben devreyi bitirdim selami kardeşimde pici yolladı sağolsun nasip olursa yarin devreye bir video çekip siteye koyucam
dalgic ustam bende hp everday foto kagıtı var , ütüyü değdirince o naylon gibi bişey ütüye yapışıyor, araya kağıt koymadım belki de hatayı orda yaptım. naylon yapışınca ilk baştan ütülemeyi bıraktım.

mc_307

pro-tr ustam bu litle olayı demo anlamına mi geliyor, corum pi ile fark yazılım mı. eger yazılımsa eksiklik ne oluyor. birde kadran ekranlı deneme videosunda ayrım + ve eksi yönde olarak belirlenmiş, şimdi size bir sorum var, aynı kesitlere sahip 1 altın ve 1 demiri yanyana tutup bobine gösterdiğimizde ibre hareketi ne oluyor. bunla alakali bir video çekebilirmisiniz.

kolay gelsin, allaha emanet olun

pro-TR

slm yoğunluk nedeni ile siteye pek yazamıyorum, kartın basımında işin püf noktası kullandığın yazıcıdır. kağıt olarak ben kuşe kağıdı kullanıyorum, kuşe kağıdının olmaddığı yerlerde elişi kağıdı dediğimiz kağıttan kullanıyorum, kullandığın yazıcı tonerli olmalı, incjet türü püskürtmeli sistemlerde pcb olmuyor. aslında birileri bu devrenin PCB sini fabrikasyon yapsa da millete maliyetine verse zira bu aşamada takılan çok oluyor, kartta bir direnç yeri (çok kritik değil ama) hatalı, yani yapım aşamasında ölçülen bir değeri tutturamıyorsun bu hali ile bunu gıç35 usta ile görüşürken farkettik,
elimdeki çalışır lite devresini mustafa ustaya yolladım, sorunumuz şu; tune işleminin potlamı yoksa butonlamı yapılması gerektiğidir. bu işlem ppotla da butonla da yapılabilir. bunu anlamanın en iyi yolu arazide devreyi test etmektir, bu aşamada gıç35,ben ve m-usta-fa usta ortaklaşa bir karar vereceğiz, elimizde 2 devre mevcut, sağolsun gıç35 usta devreyi yapıp 3. işleme geçti bu konuda bize epey yardımcı olacak, sitede ki arkadaşların şimdilik bizi takip etmelerini istiyoruz. yapan arkadaşların pişman olmayacağı bir devree haline aldırmaya çalışacağız..

pro-TR

Alıntı yapılan: mc_307 - 09 Kasım 2013, 11:19:45
pro-tr ustam bu litle olayı demo anlamına mi geliyor, corum pi ile fark yazılım mı. eger yazılımsa eksiklik ne oluyor. birde kadran ekranlı deneme videosunda ayrım + ve eksi yönde olarak belirlenmiş, şimdi size bir sorum var, aynı kesitlere sahip 1 altın ve 1 demiri yanyana tutup bobine gösterdiğimizde ibre hareketi ne oluyor. bunla alakali bir video çekebilirmisiniz.

kolay gelsin, allaha emanet olun

mc_307 ustam bunu ben daha önce test ettim, bu devre değersiz metale tepkisi değerliye nazaran daha zayıf bu sebeble eğer eşit büyüklükte ise her iki metal, ibre değerli olarak hareket ediyor, eğer ki değersiz metalin ebatı değerli metalden çok daha büyükse elbette ki sinyali en çok bozan ağırlıkta olduğundan değersiz verecektir.
devrenin demo konusuna gelince, orj. çorum-PI (yani asenkron ustanın elindeki) farklı bir sistem yani analog ağırlıklı bir devre ve bu devre ile çok fazla ortak noktası yoktur. bu lite devresi farklı bir devredir. lite devremizde herşey tamam olduğunda ana işlemcimizin temin şeklini kaaradağ uustamız belirleyecek. şuan tasarım tam bitmedi. analog yapıda bir değişiklik olacağını sanmıyorum, ses katı biraz zayıf geldi bana belki o kattakii mosfet iptal edilip yerine LM386 girilebilir. bunun üzerinde gıç35 usta bir çalışma yapacak ancak şuan o kısma gelemedik.

Mustafa-

USTAM KARGO GELDİ :D :D :D :D ÇOŞKU SIRASI BENDE...... 8) 8) 8) 8)

kripto55

gıç usta nasıl sardın açıklarımısın

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious