Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

CORUM-PI LITE

Başlatan pro-TR, 26 Ekim 2013, 00:04:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pro-TR

slm arkadaşlar;
uzun zamandır bu sitede bulunmama rağmen bir proje paylaşamamanın verdiği eziklik ile bir PI yapıp siteye vermek istiyorum, esasında devremiz 1-2 gün önce bitmesine rağmen beslemede kullanmış olduğum LM2577 converter entegresi su koyverdi, mustafa ustanında önerisi üzerine (ki bu entegre oldukça pahalı 7-8 tl gibi) bunun yerine mc34063A kullanarak işimizi görmek istedik, bu sebeble projemizi sunmamız biraz uzayacak. nasipse devreye ait bilgileri burada paylaşıma açacağım.
inş. yaptığımız iş bizi utandırmaz...
Linkback: CORUM-PI LITE
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Mustafa-

Mukabil muvaffakıyet niyaz ve temennilerimle...Vesselâm.

"Gayret bizden, tevfik Allah'tan".

Karadağ

Merhaba,

Pro-TR, herkes gibi sabırsızlıkla bekliyorum. İnşallah ortaya çıkan proje herkese faydalı olur.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

kripto55

selami ustam inş. bitirirsin hayrılısı ile allah yardımcın olsun..

pro-TR

SLM arkadaşlar şu sıralar haftasonlarım inşaat işleri ile uğraşı ile geçmekte bu sebeble projem biraz yavaş ilerlemektedir. ekte liteye ait açık şema bulunmaktadır. açık şemamda değerler doğrudur ama sıralamada karışıklık vardır. PCB en son halini aldığında şemayı tekrar gözden geçiririz. devreyi oldukça sade yapmaya çalıştım, test noktalarını PCB üzerinde göstermeyi düşünüyorum. devremde çift işlemci kullandım sebebini anlatmam uzun sürecektir. lite devremizde tune işlemi, menu vs olmayacaktır. aç kullan mantığında çalışacaktır. devreyi çalıştıran arkadaşlar ayrım potu ile bir kez ayar yaptıktan sonra sadece sesin şiddeti ve eşik değerini toprağın yapısına göre ayarlayarak arama yapacaklardır. devre tamamen ayrım mantığı üzerinde çalışmaktadır. yani algılama için bir örnekleme mevcut değildir. ana işlemcimize giren sönüm eğrimizin ortasından ve bitim noktasından alınan 2 örneğin matematiksel işlemler sonucu değerlendirilmesi sonucu değerli değersiz ayrımı yaparak algılama yapmaktadır. mesafesi konusunda çok fazla bişey diyemem zira toprak testlerini henüz yapamadım. ama mesafesinin delta pulseyi aratmayacağını tahmin ediyorum. sade bir devre olması sebebiyle çokşey beklenmemesini umuyorum. PCB çizimi bittiğinde PCB şemayıda buraya ekleyeceğim. beni takip etmeye devam edin  ;D

Mustafa-

kripto55

PİC İLE USTALIĞIN ÜST SEVİYEDE İNŞ ÇOK GÜZEL OLCAK BU DEVRE 128*64 LCD EKRANLI  OHH TAM GÖRSEL VE PERFORMANS ŞÖLEN OLACAK .

ALLAH RAZI OOLSUNN...

pro-TR

kart çizimini bitirdim, yerleşim planını ekliyorum. nasipse yarın gece basabilirsem bir deneme yapmak istiyorum.

Mustafa-

ellerine sağlık ustam...  8)

skorpio

Usta ellerine sağlık, çok güzel çalışma

pro-TR

S.A. arkadaşlar bugün inşaat işi epey uzun ve yorucu oldu bu sebeble kartı basıp deneyemedim, nasipse çok yakında sonuçlandıracağım konuyu biraz heyecanlandırmak için ekran görüntüsünü paylaşmak istiyorum, ekranda gördüğünüz üzere skalamız metal yokken 0 noktasında durmaktadır. değersiz metallerde -1,-2,-3,-4 e doğru skalamız ilerlerken, değerli metallerde ise +1,+2,+3,+4 e doğru ilerleyerek metali ayırmakta ve algılama yapmaktadır. ayrıca değersiz metallerde tiz bir sesle ikaz verirken, değerli metallerde bu ses tonu daha kalın olarak çıkmaktadır. skalamızın altında eşik ve ses değerimizi gösterdim, eşik değeri algılama ve ayrımın hassasiyetini vermektedir. ses değeri ise algılamaya ait sesin şiddetini ayarlamaya veya kapatmaya yaramaktadır, bahsi gecen bu ayar noktaları tamamen potlarla yapılmaktadır. devremizde batarya değeri ölçümü yapılmamakta ancak bataryamız 10v altına düştüğünde devremiz otomatik olarak dedektör modundan çıkıp uyarı moduna geçmektedir. devremizde başka ayar noktası olarak bir tane de ayrım potu bulunmakta ayrım potunun ayarı da skalanın ortalamasında işe yaramaktadır.

Karadağ

Alıntı yapılan: pro-TR - 27 Ekim 2013, 19:44:42
S.A. arkadaşlar bugün inşaat işi epey uzun ve yorucu oldu bu sebeble kartı basıp deneyemedim, nasipse çok yakında sonuçlandıracağım konuyu biraz heyecanlandırmak için ekran görüntüsünü paylaşmak istiyorum, ekranda gördüğünüz üzere skalamız metal yokken 0 noktasında durmaktadır. değersiz metallerde -1,-2,-3,-4 e doğru skalamız ilerlerken, değerli metallerde ise +1,+2,+3,+4 e doğru ilerleyerek metali ayırmakta ve algılama yapmaktadır. ayrıca değersiz metallerde tiz bir sesle ikaz verirken, değerli metallerde bu ses tonu daha kalın olarak çıkmaktadır. skalamızın altında eşik ve ses değerimizi gösterdim, eşik değeri algılama ve ayrımın hassasiyetini vermektedir. ses değeri ise algılamaya ait sesin şiddetini ayarlamaya veya kapatmaya yaramaktadır, bahsi gecen bu ayar noktaları tamamen potlarla yapılmaktadır. devremizde batarya değeri ölçümü yapılmamakta ancak bataryamız 10v altına düştüğünde devremiz otomatik olarak dedektör modundan çıkıp uyarı moduna geçmektedir. devremizde başka ayar noktası olarak bir tane de ayrım potu bulunmakta ayrım potunun ayarı da skalanın ortalamasında işe yaramaktadır.

Hmm. Gayet hoş duruyor. Hadi bakalım sabırsızlıkla bekliyoruz. :)

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

pro-TR

karadağ ustam kartı basıp bu gece dizdim. voltaj kontrollerini yaptım, voltaj çıkışları tamam oldu, yalnız mc34063A nın parazitine bakamadım zira bu saatlerde sağlıklı bakamayacağımı düşündüğüm için. nasipse yarın öğleden sonra dedektör kısmının testine bakacağım, şimdilik beslemede sorun gözükmüyor. bakalım nasip, 1-2 güne kadar sonuçları paylaşırım.

pro-TR

slm arkadaşlar bugün yarım kalan inşaat yüzünden devreyle tam uğraşamadım, akşam 19 dan şimdiye kadar olan zamanda ilgilenebiildim, sonuç olarak sinyallerde tamam, mc34063a nın parazitide yok, deneyemediğim sadece ses katı ve bataryayı kontrol eden TL062 katı kaldı, nasipse 1-2 güne kadar devrenin kaba tasarımı bitecek, yani algılar ve ayırır hale gelecek, bu aşamadan sonraki aşamada ise toprak testi ve yazılım güncellemeleri kalacak ki bu kısım uzun vade de ve özellikle öneriler doğrultusunda yapılması gereken bir işlem. PCB şemayı m-usta-fa usta basılabilir PDF çıktısı olarak ekleyecek, tabi bir karşılaşabilirsek  :D

bakalım bir PI nin çorum versiyonu nasıl olacak, inanın bende merak ediyorum,

Mustafa-

ÇORUM Pi LiTE

PDF A4 baskı devresi çıktısı..

Malzeme Listesi

Dizilim Üstten Görünüş

serkan2727

vay  bu  ne  böyle  süper-hüseyin   diye  bir  arkadaş  vardı   söylemiştide  güvenmemiştim   çok  güzel-yazılım  demomu

kripto55

selami ustam çok süper olmuş eline sağlık

allah yar ve yardımcın olsun

pro-TR

evet arkadaşlar lite devresini sonunda bitirdim, mustafa ustanın yayınlamış olduğu PCB şemada hata yok, devre çalışıyor, bu haftasonu bir kamera ayarlayabilirsem test videosunu masabaşında çekip siteye eklemeye çalışırım. ayrıca devreyi yapacak arkadaşlar olursa şayet buraya yazsınlar ki ona göre bilgi vereyim. malzeme listesindeki test noktalarının değerlerini yazayım zira malzeme listesi oluşturulurken Test değerlerini tam bilmiyordum, devre tamam oldu,artık ölçüp Test noktalarının değerlerini yazarım, devremiz bütün forum alemine hayırlı olsun...

sıra geldi karadağ ustama söz verdiğim PI-IB devresini çalıştırmaya, nasipse o devreyide sizlerle paylaşacağım, ama önce içimde uhde kalan karadağ ustamın DP3-S devresini yapmak isteğim, bu konuyu karadağ ustamla paylaştım nasipse bana bu devre ile ilgili kiti ve işlemciyi yollayacak, bana sadece yapıp denemek kalacak, şu var ki bu DP3-S devresinin ilk arazi testi samsunda karadağ usta ile birlikte gerçekleştirilmişti, devreye güvenim tam, zira karadağ usta bu işi biliyor. yaw arkadaşlar birde ben hazır bir projeye konayım, kaç zaman oldu hatırlamıyorum hazır bir devre yapmayalı  :D   :D

kripto55

SELAMİ USTAM YAZILIM NE ZAMAN ÇIKAR??

SAMSUNDAN SELAMLAR..

pro-TR

slm arkadaşlar eve yeni gelebildim, gün boyu dış görevdeydim, nasipse yarın dış görevim bitiyor,bu sebeble devreyle çok fazla ilgilenemedim. başlangıç olarak gıç35 ustam siftahı sanırım sizden gelecek devrenin, madem kartı bastınız bende bu gece buraya devrenin yapım aşamasını sizinle paylaşmak ve 1. işlemci olan 12F675 in hexini siteye eklemek istiyorum. ve sizinle yapımının örnek olması açısından adım adım ilerleyerek gerçekleştirmek istiyorum sizce uygunmu?

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious