Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

CORUM-PI LITE

Başlatan pro-TR, 26 Ekim 2013, 00:04:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Zaman zaman dile getirdiğim bence ciddi manada önemli olan bir konuyu hazır lafı geçmişken, fırsat bulmuşken tekrar dile getirmek istiyorum.

Arkadaşlar bir dedektörün algılama mesafesinin 1tl testi ile anlaşılmasını hiç de doğru bulmuyorum. Dedektörler hedeflenen tasarım amacına uygun test edilmelidir.  Tasarlanan devre büyük metal algılamak için tasarlanmışsa 1 tl testindeki mesafesinin iyi olması kötü anlama bile gelebilir. Klasik delta pulse ile 1 tl yi havada 60cm den algılatabilirsiniz hemde çok uğraşmadan ama bu ayarda toprakta gezebilir misiniz? Yada 1x1 başlıkla küçük metale duyarlı şekilde arazide gezmek ister misiniz? Tekrarlıyorum sadece fırsat bulmuşken, konusu geçmişken yazmak istedim. Tasarımlar amacına göre test edilmelidir.

Saygılar
Linkback: Ynt: CORUM-PI LITE
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

TEKİM MURAT

aynan öyle kardeşim karadağ size katılıyorum

pro-TR

atana rahmet karadag ustam, yıllardır ben bunu kimseye anlatamadım, 1 tl testi PI için uygun değildir. para testleri VLF cihazları için geçerlidir. PI derin ve büyük objeler için gecerli bir cihazdır, bunu kimseye anlatamadım.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

pro-TR

bu arada şunu da belirtmek isterim, biz PI de ayrım yaptırdık derken bu ayrımın ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır, yani tasarlayan bizler PI lerde ayrıma yeterince güvenemiyoruz. şahsen ben değerli- değersizi net olarak ayırmayı başarırken bile güvenmiyorum, mesela gümüşü hala değersiz görüyor, şu var ayrımda metal metal ayrımın olabileceğine inancım var ancak sistemin yeterince gelişmediğinden şimdilik yapamıyoruz. millet istiyor ki VLF gibi metallerin ayrımı olsun, ama PI olsun... buna verebieceğim cevap şu;
cebinde 5 tl var ve canın lüks bir lokantada iskender kebabı yemek istiyor, ama paran yok, yiyemezsiniz, anca yapabileceğiniz ekmek arası tavuk döner yapan fasd food yiyebilirsiniz (karnım acıktı herhalde yemekten örnek verdim  :D )
bizim PI de yaptığımızda bundan başka bişey değil...

yaw bana bu sözleri çok görmeyin, zira çok değil 8-10 yıl önce delta pulse , 2010 gibi analog devrelerle cebelleşip duruyorduk, araziye çıkınca ayara gelmiyordu, zırt pırt ötüyordu, onlar hacı murattı, şimdilerde karadağ ustanın, uykusuz ustanın dijital DP devreleri var ki mercedese biniyorsunuz, elinizdekilerin kıymetini bilin arkadaşlar....

onur600

Merhaba arkadaşlar halen mesafe ve ayrım konusunda PI sistem dedektörler üzerinde tartışılması çok ilginç...
Burdan şu anlaşılıyorki bu döngü hep böyle sürüp gidecek..
Pı sistem dijitalize edilmesi güçlü alıcı ve verici konumundaki başlığın gereksiz tepkimeleri minimuma bu sayede indirilmişken bu başarılmışken ondan daha fazlasını beklemek hata olmazmı(toprak altı ayrım beklemek,1tl yi 50,100cm den beklemek gibi)
PI=stabilize, sağlandıysa gerisi fantazi...
Saygılar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

pro-TR

PI de stabilite sağlanabiliyor ancak devrenin tepki hızında yavaşlama oluyor, tepki hızı gözardı edildiği takdirde stabilite çok çok daha iyi olur

kripto55

selami ustam gerçekten elimizdeki devrelerin kıymetini bilmeliyiz bir kaç arkadaş yapmaya çalışıyor yapamıyor bobın abuk supuk vs elelmanlar sahte devrelere çamur atıyolar halbuki okadar site var hiç birinde selami ustamın uykusuz ustamın ve karadağ ustamın gibi devre yapamıyorlar ve paylaşmıyolar hepinizden allah razı olsun.

biz cihazlarımızın kıymetini anlayana kadar elin gevuru akın ediyor sitemize kopyalamak çalmak için devrelerimizi..

Mustafa-

ustam bu ses tonu nasıl

Mustafa-

pro-TR

video çok yavan olmuş mustafa usta, neyse bende yazılıma geçtim şu sıralar kodlarla boğuşuyorum, nasipse güzel bir cihaz olacak...

kripto55

gerçektende bu sene baya bir ustaların çalışması oldu .

selami ustamı ve karadağ ustamı tebrik ediyorum .....

bizim selami ustalar ve karadağ ustalar gibi abilerimiz varken bu ülkenin geleceği parlak .

kripto55

s.a usta durum ne ??

pro-TR

Alıntı yapılan: kripto55 - 27 Kasım 2013, 15:18:14
s.a usta durum ne ??

ustam söndürme direncinin ayarı için ekrana osilaskop yazılımını ekledim usta, şuan menu vs işleri için yazılımla boğuşuyorum. nasipse yakında devrenin son halini yayınlarım. ama biraz daha sabır lazım

kripto55

sabırla bekliyoz cenabı allah yar ve yardımcınız olsun..

pro-TR

slm arkadaşlar devre büyük oranda bitti, nasipse 1-2 güne kadar masabaşı videosunu ekleyeceğim, kartta ki 1-2 tadilatı yaparken, bataryayı şarj edebilme adına 1 adet anahtar ile 1 adet LM317 eklemem gerekiyor, amaç şu anahtar 1 konumda iken devre çalışacak anahtar 2. konuma geldiğinde ise 6v ile 12v luk her.gi bir adaptör ile devre akümüzü şarj edebilecek hale dönüştürebiliriz. yada harici besleme kaynağı elde etmiş oluruz devremize (yani yedek akü girişi) olarak kullanabiliriz sizce bu tip uygulamayı eklemelimiyim. diğer tadilat ise akü ölçüm kısmı istediğim performansı göstermedi, bu sebeble kart içime sinmedi bu yüzden tadilata geçiyorum. bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta sonuna doğru devremiz test için gıç35 e gidecek, yetiştirebilirsem bir devre de karadağ ustama yapıp göndereyim diyorum, zira usta gözüyle devreyi bir incelesin, sizlere sunmadan önce devrede bir eksiklik olmasın istiyorum.
nasip....

pro-TR

lite devremizin dc-dc çıkış katında 20v 1A lık bir çıkışımız var bu çıkışa ekteki şemayı eklediğimizde akümüzüde sorunsuz dolduracağımızı düşünüyorum.

onur600

Alıntı yapılan: pro-TR - 30 Kasım 2013, 13:06:19
slm arkadaşlar devre büyük oranda bitti, nasipse 1-2 güne kadar masabaşı videosunu ekleyeceğim, kartta ki 1-2 tadilatı yaparken, bataryayı şarj edebilme adına 1 adet anahtar ile 1 adet LM317 eklemem gerekiyor, amaç şu anahtar 1 konumda iken devre çalışacak anahtar 2. konuma geldiğinde ise 6v ile 12v luk her.gi bir adaptör ile devre akümüzü şarj edebilecek hale dönüştürebiliriz. yada harici besleme kaynağı elde etmiş oluruz devremize (yani yedek akü girişi) olarak kullanabiliriz sizce bu tip uygulamayı eklemelimiyim. diğer tadilat ise akü ölçüm kısmı istediğim performansı göstermedi, bu sebeble kart içime sinmedi bu yüzden tadilata geçiyorum. bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta sonuna doğru devremiz test için gıç35 e gidecek, yetiştirebilirsem bir devre de karadağ ustama yapıp göndereyim diyorum, zira usta gözüyle devreyi bir incelesin, sizlere sunmadan önce devrede bir eksiklik olmasın istiyorum.
nasip....
Ustam şarz devresine gerek yok bence.Bu kadar tefarruta girmeyede.
Akü ölçümünüde dijital olarak ekrana bindirmeyede,zaten devrede dc_dc kat mevcut sadece akü voltajını 9,10voltlarda uyaracak bir led eklenebilir
Kendi düşüncem.Şemadaki şarz devresi harici bir akü şarzı içinmi?
kolay gelsin
(bu arada 1. versiyon pcb elimde kaldı sağolsun skorpi ustam da göndermiş birtane...)
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

pro-TR

onur usta;
şarj devresi devrenin kendi aküsünün şarj edilmesi içindi, zira ben dc-dc katını lm2577 ile kurdum bu converter entegresi 4v a kadar 20v u verebiliyor, bende düşündüm ki madem böylesi bir çıkışımız var bu çıkıştan yararlanıp devrenin aküsünü de şarj ettirebiliriz, yani her.gi bir adaptör ile...
akü ölçüm kısmını ekledim yalnız sağlıklı bir ölçüm almıyordu, 1-2 düzenleme ile düzelteceğim, zira akümüz 10v un altına düştüğünde hem aküyü öldürüyor, hemde devrenin algılama mesafesini düşürüyor. bu LM2577 tam bir akü katili, devreyi akü 4v a düşürene kadar çalıştırıyor.
LITE 1. vers. için diyeceğim bişey yok, zira gerek mustafa usta gerekse gıç35 beslemesinden ve mesafesinden şikayetciler tadilata o sebeble gittik. inanın bu devreye rağbet olacağını düşünmedim, yani yapılacağını düşünemedim. zararını nasıl karşılarım bilmiyorum.
devre teferrutına gelince, tam sürüm lite devresinde yok yok, ayar noktaları tamamen dijital kontrollü, yani sönüm eğrisini ekrana bastım ki millet söndürme direncini doğru bağlasın, ayrım için ayar noktalarını her.gi bir ölçü aleti kullanmadan ekrandan bakarak yapabilecekler, ayrım ses tonlarını kullanıcı kendisi seçebilecek şekle soktum. vesselam değişiklik çok...

onur600

Ustam açıklamalar için teşekkürler...
Zarar ne demek ustam bunlar (devede kulak misali)duymamış olalım...
İş mustafa ustayı beğendirmeye kaldıysa daha çok ilaveler ister :D
Merakla son şeklini bekliycez.
Kolay gelsin
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

pro-TR

usta PCB kartı son haline aldırdım, nasipse devre yakında ortaya çıkacak, devreye LM317 ile şarj ünitesi eklemiştim ama onu da çıkardım. harcadığın kartın ve emeğin karşılığını alacaksın ustam, bundan emin olabilirsin. bakalım perşembe günü gibi gıç35 ustaya bu devreyi yollayacağım. daha sonra karadağ ustama da bir devre yapıp yollamayı düşünüyorum. okeyler gelsin PCB vs yayınlayacağım

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious