Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

CORUM-PI LITE

Başlatan pro-TR, 26 Ekim 2013, 00:04:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kripto55

MUSTAFA USTA VER COSKUYU TESLA BAŞLIKLA
Linkback: Ynt: CORUM-PI LITE

gurdal

değerli ustalarım s.aleyküm hayırlı işler,başımdaki sıkıntılardan dolayı foruma da bakamıyorum zaten devreler ile hiç uğraşamadım.ama bu gün biraz vakit buldum maşallah çok güzel çalışmalar var selami ustam eline sağlık siz elektronik bilgim diyordunuz ama kısa zamanda çok mükemmel projeler ortaya koydunuz canı gönülden tebrik ediyorum allah razı olsun.allah nasip ederse önümüzdeki günlerde yaradan ömür verirse tekrar benim ulaşamayacağım sizlerin yapmış olduğu bu güzel projeleri dizmeye çalışacağım şimdilik allaha emanet olunuz
Amatör

serkan.mg

Mustafa usta hayırlı olsun
sen çoşkuyu verirsin
senin elinden kurtulmaz
gıç35 usta senide tebrik ederim
merak ve heyecan ile takipteyiz
iyi çalışmalar
saygılar

pro-TR

SLM arkadaşlar;
mustafa usta coşkuyu vermiş, devrenin ayrımı hoşuna gitmiş, mesafesinin vasat olduğu biraz daha artırılabilirmi diye öneride bulundu, bunu bekliyordum bu maksatla tune işleminin nasıl olacağını bekledim, tune işleminin butonlu olması kullanım pratikliği açısından iyi olacağı kanaatine vardık, böyle olunca tuneye ait adc girişini batarya ölçümü olarak kullanıp, TL062 deki batarya ölçüm kısmınıda sinyali biraz daha hassaslaştırma yapmak için kullanılması iyi olur kanaatindeyim. ayrıca ses katı 8v ta çalışıyor, ses katını 12v a almak uygun olacaktır.
sözün özü lite vers.2 ye geçmeyi düşünüyoruz, PCB de basit 1-2 değişiklik yapmak gerekecek anlayacağınız, yapacak arkadaşların biraz daha beklemeleri lazım, tabi bu sözüm gıç35 ustaya değil zira o yapan 2. kişi mevcut hali ile denemeler yapıp devrenin son halini aldırmada yardımcı olmasını bekliyorum.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

leo46

selami usta yapalım bir dedektor artık son halini bekliyorum...

kripto55

gıç usta mesafe nasıl bu başlıkta daha detaylı sarım şeklini vs bahsedermisin

çorum pı 2 beklicez artık

kripto55

BİLGİLER İÇİN TŞK DALGIÇ USTAM ALLAH RAZI OLSUN

SELAMİ USTAMIN ARGELERİ VE ÇALIŞMLARI DEVAM EDİYOR MUSTAFA USTAMDAN HABER ALDIM SELAMi ustam ALLAH CC. İZNİYLE MESAFEYİ ARTTIRIP YENİDEN YAZILIM VE DONANIM GÜNCELEMESİ İLE BU İŞİ YOLUNA SOKACAK.

ŞİMDİDEN MUSTAFA USTAM VE SELAMİ USTAM ALLAH CC RAZI OLSUN EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI TAM ANLAMIYLA ALMALARI TEMMENİYSE ÇORUM PI YI BEKLİYORUZ..

pro-TR

slm arkadaşlar litenin 2. versiyonunun PCB kartını basıp dizdim, gıç35 usta bana GLCD gönderecek zira elimdeki son GLCD yi mustafa ustaya gönderdim, GLCD gelir gelmez çalışmalara devam edeceğiz inş.
2 versiyonda 2 opamp eklentisi ile mesafeyi artırdım, besleme katını değiştirdim ayrıca ses katını değiştirdim, bakalım son halini bende merak ediyorum

kripto55

inş selami ustam bekliyoruz çorum pı 2 sana bu işler vız gelir trız gider..:):):)):)

pro-TR

2 gündür yeni bir ses katı üzerine çalışıyorum, malum mevcut ses katı çok gıcık edici, ses katını sinüs olarak yapmayı düşünüyorum, şimdilik sorun yok...

Karadağ

Merhaba,

Pro-TR, sinüs güzel olursa (ç)alıntı yaparım senden :)

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

pro-TR

olur usta ne demek, hemen şemasını çizeyim ekleyeyim, ben sesi beğendim, eksileri var ancak, eksilerinden birisi işlemci ile ses şiddet kontrolü yapılamıyor

pro-TR

usta bahsettiğim ses katı bu, 4 khz de güzel ses variyor

UNIQUE - TA5DF

Allah kolaylık versin arkadaşlar. Selami ustam yine döktürmüştür...
TA5DF

Karadağ

Alıntı yapılan: pro-TR - 18 Kasım 2013, 22:41:00
usta bahsettiğim ses katı bu, 4 khz de güzel ses variyor

Teşekkür ederim.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

kripto55

proje yavas yavas tmmlanıyor ınş. selami ustam teknolojı ekıbıne güzel bir cihaz kazandıracak inş.

pro-TR

Alıntı yapılan: kripto55 - 21 Kasım 2013, 13:42:06
proje yavas yavas tmmlanıyor ınş. selami ustam teknolojı ekıbıne güzel bir cihaz kazandıracak inş.

muhammed ustam, gıç35 usta devrenin mesafesinden memnun kalmamıştı, ben devrede mümkün olduğunca az malzeme kullanmaya çalışmıştım, şimdi devrede bazı değişiklikler yaptık, mesafe ve ayrım konusuna ağırlık verdiğimiz için devrenin gelişimi yavaş oluyor ama kesinlikle bu cihaz bitecek

kripto55

selami ustam sen en ıyısını duşunuyosun pı dedektörde bencede en ıyısı ayrım konusu en yerinde olanı skala bence tam oturdu cihaza cihazda tahinimce biraz opampla güçlendirip derinlik artar ama en ıyısı ayrım ustam

derinlik bir şekilde artar ama derinlik artarken de ayrımı kaybetmeyelim ustam siz daha ıyı bilirsiniz tam kararında tutturmak gerek .....

teslacoil

bu cihaz için 1tl 45cm mesafe olduğu söylendi bu gün mesafeden
yine de memnun olmamanız bu işte ciddi çalışma yaptınızı göşterir
mücadeleye devam bir çoklarını utandıracak videoları bekliyor olucaz
site olarak 
kolay gelsin

pro-TR

lite devresinde 1 tl 45cm de DEGILDIR, devrenin gecikme sebebi m-usta-fa usta basit bir devre olmasını istemişti, bu sebeble basitce sample-hold işlemi 4053 ile yapılarak geçiştirildi, oysa dalgıc35 usta mesafeninde güzel olmasını istediğii için sample- hold işleminin orj. entegresi ile yapılması gündeme geldi, tabi bu tadilatlar yapılınca 1 tl nin 45 cm den çekmesi sorun yaratmayacaktır.
beklentisi olan arkadaşlara şunu söylemek istiyorum, bizim devam eden bir hayatımız var, işimiz ailemiz vs derken elektronik zamanımınız küçük bir parçasına tekabul ediyor, bu sebeble işler yavaş işliyor. yavaşta olsa bu devre bitecektir bundan emin olabilirsiniz

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious