Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

elyapimi VLF

Başlatan elyapimi, 25 Şubat 2012, 15:17:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fearless_035

Elyapimi devresi gercektn cok iyi bn 1 sene kullandim bu devreyi usta yapanin ellerine emegine saglik .. Bu arada hala kullanmayi dusunuyorm bu cihazi suan evde bni bkliyo safak 18  teknoloji ekibinee saygilar ..
Linkback: Ynt: elyapimi VLF
"Hayat bir tecrubedir yasamak gerekir.." ;)

"T€kNoLojī €kīBī"

Karadağ

Alıntı yapılan: erolunall - 08 Aralık 2014, 00:50:24
elyapımı  eskitip4066  lay bir  arkadaş  çizmiş  ekledim

kontrol  edin

Teşekkürler erolunall
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

mege

keçelerli ustam video gözükmüyor bir bakarmısın...

keçelerli

ben kaldırdım ondan çıkmıyor
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

_Hektor_

Merhaba

Forma ilk üye olduğumda bayağı meşhur bir devreydi.  Hakkında fazla birsey nilinmiyordu sadece ağızdan ağıza dolasıyordu Emiralem dedektör diye..

Simdi ise gerekli bütün dökümanlar var iken 1 seneyi aşkın hiç birsey paylaşılmamış... Bu devre bence bunu haketmiyor.

Pcb bastım bu gün malzemeleri bir kaç güne dizerim. Daha önce hiç vlf tecrübem yok tecrübeli ustalardan yardım bekliyorum.

Saygılar.

_Hektor_

Alıntı yapılan: protek-e - 03 Eylül 2012, 16:20:46
halada devreye laf söyleyen çok yok çalışmazmış  yok pcb hatalıymış v.s yaa kardeşim pcb de 2 adet hata var görüyon işte 1 tanesi transistörün emiterle kolektörü birleşecek diğeride + ve eksi arasında 330 ohm direnç pim büyük olmuş - ile kısa devre bunu ufak bi tornavida ile kazıyıp arasını açamıyormusun hiçmi şema takibin yok

Bu şekildeki dizilimde uyarsak sıkıntısı çalışıyor sanırım.

andon80

Kessinlikle haklsın hrktor ustam .gercekten mükemmel bir cihaz uğraşması zor ama değen bir cihaz.ve en önemlisi bir türkün tasarısı sadece bu bile bu konunun diğerlerinden ayrı bir bölümü olması gerek elyapımı kardeşim paylaşımın için vr bu cihazı bizlere sunduğun için ALLAH bin kere razı olsun saygılarımla

erolunall

Ekte ivconikin  geoteche çizip  yolladığı  pcb  var  yapıp  çalıştırmış.

9x12  cm  boyutunda  ekte  resim  sprint lay 6  da pcb ve şema  var.

üyeyseniz  geotech  linki

http://www.geotech1.com/forums/showthread.php?19970-ELYAPIMI-PLL-DEDECTOR/page3&highlight=elyap%26%23305%3Bm%26%23305%3B

kara1453

bunu yapan kim-tasarlayan ivonic mi

erolunall

Biz şemayı  burdan  yolladık ivconike , aynı  elyapımı  ama  pcb yi  ivconik  yeniden  çizdi.

kara1453

usta önemli olan şu  deyenlerler-faz kayması  varmı  -ne kadar derinlik-birde  hiç yabançı  gelmiyor-elektro dergisinden vardı buna benzer bir devre

erolunall

tek  paraya  orjinal  kendi  başlığını  yapmadan  başka  başlıkla 35  cm  demiş.  faz  kaymasından  hiç  bahseden  yok , bu  devre  burdakinin  yeniden  çizlmiş pcb  si  başka  fark  yok.

VENOM

selamunaleyküm arkadaşlar,

bu dere için pcb nin ütüye hazır halini bulamadım, elinde olan paylaşabilir mi rica etsem, ilk sayfadaki pcb şekillenmedi, entegre bacaklarını hizalayamadım, 
Tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir...

VENOM

arkadaşlar teşekkür ederim sprint layout daha önce hiç kullanmamıştım, yeni öğrendim, çizimden baskı devre çıkabiliyormuş, sağ olun tekrardan :)

VENOM

evet arkadaşlar tekrar merhaba :)

uykusuz geçen günlerden sonra elyapımı nı toplamaya çalıştım, darlington transistör bulamadım ama yapmaya çalıştım tabi ki olmadı :( elimde iki tane 517 varmış ama ikisi de arızalı çıktı,

şimdi,, pili bağlayınca ses yok ısınma da yok, ama bobinleri hareket ettirince rx de voltaj yükselip alçalıyor, 2,9 dan 0 a kadar değişiyor, 0,35mm den 40ar tur sardım,  bc 517 ve karşılığı olanlardan da bulamadım, varsa tavsiyelerinizi bekliyorum, saygı ve selamlar.

_Hektor_

Bende bir kaç defa yapmaya niyetlendim ama pcb basamadığım için olmadı... Hatta bütün malzemelerinide aldım duruyor yıllardır. Bunun bana pcb basabilecek arkadaş varsa memnun olurum

durmaz

Yapmak isteyene pcb. ;D ;D

_Hektor_

Hakan abi eski pcb de hata vardı sanırım bir iki yerde bu pcb yeni çizim o hatalardan arındırılmış mı ?

_Hektor_

Bunun yerleşim planı var mı ?

durmaz

Usta hatası var mı tam bilmiyorum.
Elimdeki dosyalara bakayım varsa göndereyim.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious