Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

elyapimi VLF

Başlatan elyapimi, 25 Şubat 2012, 15:17:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BuLutBey

Konuyu baştan bi gözden geçir pdf dosyası olacaktı galiba
Linkback: Ynt: elyapimi VLF
Eğer İnanıyorsanız Galip Olan sizlersiniz

Kerasus28

tmmdır ustam saolsın ;)

KÜN FE YEKÜN...

Kerasus28

13 te pdf var indirdim ama o pdf yi direkt çıkarsam sıkıntı olurmu baskı yaparken
KÜN FE YEKÜN...

VENOM

248. mesajdaki pdf ustam, diğeri diptrace programı ile açılıyor,o mesajdaki pdf den çıktı aldım şimdi, büyütme 86,5 olarak kayıtlı, ve 555 uygun çıktı.
Tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir...

Kerasus28

TMM USTAM SAOLSIN BENDE ONLARI İNDİRMİŞTİM :)
KÜN FE YEKÜN...

VENOM

sen de sağol kardeşim, kolay gelsin.

Kerasus28

eyvAllah ustam siz naptınız hazırmı devre :)
KÜN FE YEKÜN...

VENOM

nezle olmuş sesi çıkmıyor, onun dışında gayet iyi, :)

Kerasus28

limon +gripin +soda karıştırın bi içirin 2 güne bişeyi kalmaz ustam :D güveniyorum size ;)
KÜN FE YEKÜN...

VENOM

sabaha deniyorum tarifi, eyvallah ustam😁 amfi var ama onun için de şarj girişi gerekiyor, hopa4lörü küçültüp deneyeyim, son çare amfi,, 😁

Kerasus28

aslında biraz uğraşılsa devreye küçük bir anfi devresi eklenebilir ama sorunun ne olduğu önemli olan baskı devredemi bir hata var yoksa zaten bu kadar düşük mü ses veriyor artık deneme yanılma yöntemiyle çözülmesi lazım :)
KÜN FE YEKÜN...

VENOM

eski yorumlarda kulaklık için tasarlandı diye bir yorum okumuştum sanırım. hoparlörü küçülteyim bilgilendiririm ustam.

Kerasus28

KÜN FE YEKÜN...

BuLutBey

Ses için tektransişstor ile böyle bir çözüm buldum . ama daha iyisi için araştırmalar devam ediyor

Eğer İnanıyorsanız Galip Olan sizlersiniz

VENOM

ustam elinize sağlık, benim devre hala kısık şekilde ses veriyor, arızalı bir parça olduğunu düşünüyorum ama nereden ölçüm yapacağımı bilmiyorum, ısınan bir parça yok, 7808 in metal kısmına elimle dokunup bekleyip çekince parazit yapıyor, transistörleri dene çıkar yap yapa kanalları da bozdum, tamam dediğim noktada tekrar pcb basmaya razıyım ama sorunu hala bulamadım. 517 yerine şu an 875 takılı, bacakları farklı, onu taktım, 517 ile aynı sesi veriyor.

_Hektor_

Eski mesajlarda kulaklık için tasarlandı yazıyor lakin bir tane direncin değerini değiştirince ses olayı çözülüyor dikkatli okuyunca ince noktaları görüyoruz

_Hektor_

Hatta 2 tane entegre değişikliği ile mesafe 5 cm artış o luyormuş. Lakin entegrelerin fiyatı ufuk.

VENOM

Alıntı yapılan: _Hektor_ - 29 Ekim 2019, 20:25:27
Eski mesajlarda kulaklık için tasarlandı yazıyor lakin bir tane direncin değerini değiştirince ses olayı çözülüyor dikkatli okuyunca ince noktaları görüyoruz

sağ olasın ustam,
entegre olarak 393 yerine tl072 deneyen ve mesafenin arttığı yorumu okudum, aynı konudan mı bahsediyoruz tam emin değilim, evet bazı entegrelerin fiyatı yüksek ama belki elimde vardır,
direnç te ise 330 u 220 ohm, 110 ohm uda kısa devre ile sesin yükseldiğini okuduğumu hatırlıyorum, ama siz bir tane direnç demişsiniz, hangisi diye sorsam olur mu, hep yapacağım dediğim her yorumdan kağıda kısa not tutma işini yapamadım,

bahsettiğiniz entegre ve dirençler hakkında detaylı bilgi rica edebilir miyim sorun olmazsa, şimdiden teşekkürler.

_Hektor_

Alıntı yapılan: elyapimi - 07 Mart 2012, 01:03:06
Alıntı yapılan: protek-e - 06 Mart 2012, 11:56:52
hiç bunları yapmadan oradaki 3 adet 25 k trimpot yerine pot bağlasak olurmu çünkü şemadada o 3 trimpotun toprak tuğla ve disk ayarladığı yazıyor.Birde bu sistem pll çalıştığı için atıyorum ibre taktık ibre metale göre fark gösterip kilitlenmesi gerekir yani pll görevini yapmış olur peki bu olayı sıfırlamak için tutma kolunun üzerine bir reset düğmesi koyulamazmı.?
yok sistem o şekilde çalışmıyor bunu nasıl anlatırım bilemiyorum.basitce şöyle diyelim birçok piyasa cihazlarında tune diye bir pot vardır  bu pot devreye o şekilde bağlanmıştırki toprak effekt seviyesini önceden bir kez ayarladığımız seviyede tutar ve toprağın mineral seviyesindeki yavaş değişimleri kompanze ederken ani değişikliklere cevap veremez ve opamp çıkışında voltaj artışı olur bizde bu voltajı istediğimiz şekilde değerlendiririz.bizim devremizde bunlar yok ve sistemi değiştirmeden ilavede edemeyiz.bizim devremizde bunların yerine özel veya kapısı şeklinde çalışan 2 adet komparatör almıştır [lm393]ve buna bağlı 2adet darbe üreteci{lm358].yeri gelmişken belirteyim, malzeme değerleri kritik değil her 3 kanalda aynı yerlere bağlanan malzemenin ayni değerde olması şartı ile.mesela son lf442 nin 1megaomluk direnci yerine 1.5 megaom ,ama her 3 kanalda 1.5m birde ona parelel c nin değerini bir önceki r c zaman sabitine uydurcan.entegrelerde en iyi sonucu 5534 yerine lt1028,lf442 yerine op284 ile üç beş cm. daha derinlik artıyor.siz elektronik kısmı halledin bobin ve kalibrasyonuda birlikte halledelim.bu ara osiloskob un varmı.

_Hektor_

329.numaralı mesajda ses ile ilgili problemini çözer.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious