Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

elyapimi VLF

Başlatan elyapimi, 25 Şubat 2012, 15:17:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

VENOM

eyvallah ustam,, son kartın yerleşime başladım, atlamalar ve dirençler, bir de soketler tamam, gece eve gidince yine devam allah nasip ederse,, sizden bir tüyo istesem,, akarsularda altın arama için kullanmak niyetindeyim, nabit  için uygun olur mu bu cihaz,  tabi önceliğimiz çalıştırmak😁
Linkback: Ynt: elyapimi VLF
Tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir...

keçelerli

Zaten bit para aramak icin tasarlanmis tam senin istedigin cihaz bu yeterki calistir.
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

VENOM

anladım ustam teşekkür ederim, elimde 0.35 emaye var, sanırım bir de 0.25 lazım.  tur hesabını verilen ölçüde mi yaptınız, bu iki telden 50şer tur du sanırım,, yalan yok benim de aklımda ik farklı bobin daha var, ama önce gereken değerleri yakalayıp onunla oynamak var sırada,, bu gece uzun olacak anlaşıldı,, eleman yerleşimini bitirip sabaha bobine geçerim nasipse,,👍

keçelerli

0.35 telden rx ve tx 15 cm olur yada 16 cm cap'A 35 tur sar iki bobini akortta şöyle 5534 un 6. Ayaginda en dusuk mv ayarla rx akort kondastor soylerim sana onu takarsin tx 150 nf rx soylerim
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

VENOM

elimde taşlama makinesinin 17.5 cmlik taşı vardı ona sarmıştım, sebebini bilmiyorum ama 42 şer tur sarmıştım,,😁 gerekirse tekrar sarabilirim ustam. bilgi için çok teşekkürler🙏🙏

VENOM

usta montaj bitti, devre çalışmadı, girişteki diyotu by299 ile değiştirdim, ters takmışım, pil ısındı, sonra düzelttim bir daha elektrik verdim bu defa by299 cuf dedi, sanırım uyku geldi sabah devam ederim kısmetse,

VENOM

diyotu 4007 ile değiştirdim, 5534 ün 6 nolu ayakta mv değil, 11,49volt ar ustam,, patlatmadan bıraktım, sabah devam ederim, gerçi saat 4buçuk olmuş :)

skorpio

skorpio

Sağlam bir vlf ye ihtiyacım var sanırım en iyisi bu

BuLutBey

Alıntı yapılan: skorpio - 15 Ekim 2019, 09:23:36
Sağlam bir vlf ye ihtiyacım var sanırım en iyisi bu
Alıntı yapılan: skorpio - 15 Ekim 2019, 09:21:39
Bende başladım

ALLAH kolaylık versin usta güzel videolar bekliyoruz
Eğer İnanıyorsanız Galip Olan sizlersiniz

skorpio

Sağol abi hayırlısıyla çalıştıralım

VENOM

skorpio kardeşim paylaştığın baskı devre benim kuduğumdan farklıydı, neresi dersen 7808 in bağlantılarında sıkıntı vardı, giriş ucu e orta uç birbirine paralel bağlıydı, hattın birini kazdım, kondansatörün yerini değiştirdim, hoparlörden cızırtı gelmeye başladı ve tepkime var, :) 330 om olan direnci düşürüp tekrar deneyeceğim

VENOM

trimpotları ortalayıp bıraktım, onlara paralel bağlı olan potlarla yapılan ayarda cep telefonu 25 cm civarı algılama var ama hoparlörde ses yok, çok az ses var, cırcır böceği gibi cırıldama var, belki hoparlörden kaynaklanıyordur, 10w 8 ohm dikdörtgen tv hoparlörü,, :)
keçelerli ustam top sizde artık, tavsiyelerinizi bekliyorum. saygı ve selamlar.

skorpio

Ustam konunun 13. Sayfasında mustafa ustanın paylaştığı pdf çizimi layotta birebir çizdim neden dersen o çizimin doğru olduğu yazılmış

keçelerli

Devre ses cikisi kulakliga gore ayarlanmis tir. ses az gelir kulaklik tak .birde devre kac khzde calisiyor 393 lerin 4 nolu ayaklarina bak 0 volt olmasi lazim sorunsuz calismasi lazim devrenin besleme girisindeki diot 4007 tak lehimlerine bak soguk lehim varmi birde devreni arkali onlu resim at bakalim burda kaliteli çek resmi belirgin olsun
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

VENOM

jakı kopuk kulaklıklardan akşama uydurayım ustam. 517 sanırım ses katı transistörü, değiştirme şansımız var mıdır onu ya da küçük hoparlör mü takalım,, denemeleri kulaklıkla yaparım daha iyi olur, kutulayıp kullanacağımız zaman için sordum ustam. fotoyu da akşama atayım,, telefon flaşıyla ışıl ışıl parlayan lehimlerden eser kalmadı ama belirteyim, alkol ile silince karardılar😁 tamamdır ustam.

VENOM

aklıma gelmişken sorayım ustam, algılama merkezde değil, merkezdeki ortak bölüm ve dış yuvarlak kısmın ortasında oluyor, iki tarafta da bu şekilde, bunun çözümünü okumuştum ama şu an aklıma gelmiyor,,

keçelerli

Rx yada tx fark etmez birinin baglantisini degistir ses ortada olacak tek ses olacak.parayi basligin uzerinden gecirdiginde sesi uzatiyorsa gecerli bu dedigim
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

VENOM

merkezde susup kenarlarda sinyal veriyor,, telefonu gezdiriyorum ustam,,

VENOM

[IMG]https://resmim.net/f/O0Eg20.jpg[/img]

[IMG]https://resmim.net/f/X8eJCF.jpg[/img]

ustam 393 lerin bacaklarına baktım hepsi 0 volt.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious