Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Sırp Most Wanted-Stanki dedektörü

Başlatan erolunall, 06 Şubat 2010, 15:22:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

değmenci

UNIQUE  dediği gibi aradığın tip devreleri googlede arattır birsürü çıkar hatta forumda dedektör arşivi olacaktı aradanda bakabilirsin ama benim bahsettiğim toprak etkisi derken smv nin toprakta iş yapmıyor olması eğer siz bunu yazılımsal olarak hallede biliyorsanız ben smw2.0 tavsiye ederim zira havada 1tlyi 55cm çok rahat birşekilde algılama yapabiliyor hemde ferit silik vaziyette
Linkback: Ynt: Sırp Most Wanted-Stanki dedektörü

değmenci

bu arada devrede ki trimpotlar la 5-7-8 khz arasında çok rahatlıkla geçiş yapabiliyor vede tx deki  ac voltajını 2vac ile  24v ac arasında oynama rahatlıkla yapa biliyorsunuz eğer ayırımı sorarsanızda  çok mükemmel bir ayımı var ama toprağa dalış konusunda sınıfta kalıyor kesinlikle toprağa işlemiyor

pro-TR

Alıntı yapılan: UNIQUE - 11 Nisan 2012, 12:19:05
whites 3900  veya jvn olarak aratın forumda. tüm dökümanları mevcut. 5 v beslemeli. işinizi sorunsuz halleder.

teşekkür ederim feridun usta, becerebilirsem eğer devreyi ismini asekron ustama atfetmek istiyorum, zira kendisinden çok şey öğrendim
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

pro-TR

feridun usta söylediğiniz gibi whitesin 3900 şemasına baktım istediğim besleme bu şekilde değil, bu devrenin beslemesi de klasik vlf beslemesi
http://www.geotech1.com/forums/attachment.php?attachmentid=11085&stc=1&d=1265146358

elsidi

Alıntı yapılan: turkuyaxxx - 10 Nisan 2012, 21:40:27
Bu ıdx i yapıp başlığını orjinal kullansak nasıl olur.

Alıntı yapılan: UNIQUE - 10 Nisan 2012, 18:05:07
idx , whites serileri ve smw nin tx devresi aynı nasıl oluyorda toprakta büyük fark çıkıyor ;)
bobinle biraz oynasak nasıl olur. yada ne yapalım havadaki verimi topraktada alalım.

İdx,whites serilerini inceliyemedim buda benim eksikliğim.Sorun TX değil zannediyorum sorun RX diye düşünüyorum
     Önceki sardığım bobin 0.25 telden'di ve tam orijinal endüktans değerinde sarılmıştı ama 10 om direnç farkı vardı
     Bu başlıkla metali toprak üstünde bile zor görüyordu Daha sonra 0.30 tel ile omajı'da endüktansı'da tam oturttum
     Bu sayede toprak altı 10 kuruş denemem (kapalı) baya güzel geçti ama benim daha önce yaptığım ve beğenmediğim
     TGSL'nin biraz gerisinde kaldı Çünki SMW'nin hava testi mesafesini bilenler bilir çok muhteşem Buda bende hayal
     kırıklığı yarattı.

değmenci

elsidi hocam bu akşam smw2 için  tam ölçülerinde bobin saracam bakalım nasıl olacak makina üzerindede biraz değişiklik yapmayı planlıyorum eğer bu seferde durum fiyasko olursa smw macerasını bitireceğim
saygılar hocam

onlylida

su smw toprkta ben calistiramadim tum derinlik 15...30santi  arasinda derilikte hec
bir yanit gostermiyor

UNIQUE - TA5DF

arkadaşlar smw de mod için bazı değişiklikler düşünmüştüm ama  simülasyonda çalışmadı.  yazılım proteus 7.7 sp2.
bir bakabilirmisiniz bu nasıl çalışacak.
TA5DF

UNIQUE - TA5DF

Alıntı yapılan: pro-TR - 11 Nisan 2012, 13:39:52
feridun usta söylediğiniz gibi whitesin 3900 şemasına baktım istediğim besleme bu şekilde değil, bu devrenin beslemesi de klasik vlf beslemesi
http://www.geotech1.com/forums/attachment.php?attachmentid=11085&stc=1&d=1265146358

3900  5 v ile besleniyor. sadece 5 v simetrik olarak 2 ye bölünmüş. bu da bize pic ile gnd üstü ve gnd altını okuma imkanı verir. yanlışım var mı acaba?
TA5DF

pro-TR

usta kısmen haklısın aslında bişey diyemem, zira tecrübe etmedim. swd nin simülasyonu bende çalışıyor ama üstteki pnp tr nin dirençleri ile oynamak gerekiyor, bu arada şunu belirteyim isis bu çok güvenmem ben, birde aklıma takılan neden bu kadar çok tr ile rx i opampa taşımışlar

pro-TR

bu arada usta rx kafamda oluştu, asekron ustamın verdiği tx katını akşam denedim, uygun endüktans ve cond. de tx de sinüs ideal seviyede çıkıyor, beni düşündüren rx in sample holda kadar olan kısmı yani alıcı katı amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok o sebeble hazır çalışır devrelerden birinin rx ini kullanmayı planlıyorum. algılama ve ayrımı işlemci ile düşündüğümden beslemenin işlemci beslemesine yakın olması hassasiyette önemli rol oynayacağını düşündüğümden devrenin beslemesine aklımı taktım, bu aşamada her türlü tecrübe ve fikre açığım, başardığımda hepimiz kazanacağız emekli amcanın tarsos  gibi dilini dişini anlamadığımız gavur sitelerindeki dedektörlerden kurtarmak derdindeyim forum sakinlerini

pro-TR

Alıntı yapılan: UNIQUE - 12 Nisan 2012, 09:10:01
arkadaşlar smw de mod için bazı değişiklikler düşünmüştüm ama  simülasyonda çalışmadı.  yazılım proteus 7.7 sp2.
bir bakabilirmisiniz bu nasıl çalışacak.

senin şemada R1 in değerini düşürürsen çıkışta sinyali görürsün mesela ben 1k yaptım sinyal çıkışı sağlandı ama zayıf bir sinyaldi tabi

UNIQUE - TA5DF

ustam sizdeki çalışan smw  simülasyonunu paylaşabilirmisin. ben de aynı şeyi  düşündüm. bu kadar tr yerine opamp kullanılarak yapılan  versiyonları da var smw nin. bende tr ile yapılan kısmı opamp ile yapmak istiyorum. böylece gerilim-akım kazancı ile oynayarak cihazı daha verimli hale getirmeye çalışıyorum. cihaz toprakta sıradan bir cihaz kadar kesinlikle iş yapıyor. rx e akort kondansatörü mutlaka takın. osiloskop ekranına bakarsanız rx te akort kondansatörü olmadığında cihazın sadece İB gibi davrandığını görebiliriniz. kararsız çalışıyor ve ayrım yapmıyor. toprakta tabiki rx e paralel akort kond. şart.

ustam sizin pic li vlf olayınızı anladım. ben daha önce profesör isimli arkadaşımızın yaptığı vlf(yerli vlf idi sanırım) bir şema çıkarmıştım. hatta simülasyonu vs tamamdı. ama şimdi ne şemayı ne de dosyaları bulamıyorum. o ara pc virüs bulaşmıştı. 2-3 yıl oldu. eğer şemayı bulabilirsek devrede yaptığım değişiklikler hala aklımda. yapabiliriz.  ne 5534  lü rx vardı.
TA5DF

pro-TR

usta ben henüz rx kısmına gelemedim, dün tx i araştırdım gece de tx katını uygulama yaptım PIC li, bugün rx i düşünüyorum. açıkcası hangi RX olmalı ona karar vermiş değilim. bu konuda fikirlere açığım, rx konusunda bir karara vardığımda simülasyona geçeceğim, nasipse hafta sonuna kadar işlemci için gerekli olan algılama esnasında ki voltaj değişimini yakalayacak seviyeye getirebilirsem devre oturmaya başlayacak..

BigBang

Sevgili Pro-Tr ,

Elektor Vlf veya Asenkron ustanın verdiği Bayındır devresine de bakabilirsin . Fena bir devre değil gibi  ;)

UNIQUE - TA5DF

ustam sadece metali algılamak istersen tek tr lü verici ve tek tr alıcısı olan picli ib tasarımımı sana gönderebilirim. toprakta nasıl bilemem ama masaüstünde  tek para 25 cm net ;)
TA5DF

qolleksiyoncu

kardeş devreyi paylaşabilirsen sevinirim
CEHALET MUTLULUKTUR...

UNIQUE - TA5DF

devre şeması çizmemiştim ama 1-2 güne fırsat bulursam çizeyim inşallah.
TA5DF

değmenci

Selam arkadaşlar size hafta sonu çeşitli başlıklarla yaptığım smw denemelerimden bahset mek istiyorum.bu devreyi ne yaparsan yap toprakta çalışmıyor derinlik 1 tlde toprak üstüne koy 5cm i geçmiyor frekansını değiştirerekte denedim sonuç fiyasko kesinlikle yapacak arkadaşlara tavsiye etmiyorum bu dedektörle uğraşmak boşuna zaman kaybından başka bişey değil hafta sonu makinayı deneme için araziye götürdüm sonuç hayal kırıklığı oldu öyle sinir oldımki devreyi parçalamak geldi içimden bende bu yazımı sizde aynı duruma düşmeyin diye yazıyorum

qolleksiyoncu

Alıntı yapılan: UNIQUE - 14 Nisan 2012, 07:47:32
devre şeması çizmemiştim ama 1-2 güne fırsat bulursam çizeyim inşallah.

örnek teşkil etmesi bakımından güzel olur ufkumuz genişler  şimdiden teşekkürler
CEHALET MUTLULUKTUR...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious