Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Sırp Most Wanted-Stanki dedektörü

Başlatan erolunall, 06 Şubat 2010, 15:22:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Dekamon

keçelerli arkadaşım teşekkürler..Orjinal başlık kullanman çok güzel olmuş..Orjinal başlıgın rx ve tx için indüktans degerlerini ölçüp paylaşırsan çok memnun oluruz..
Orjinal teknetiks başlıgın fiyatı ne kadar?
Saygılar..
Linkback: Ynt: Sırp Most Wanted-Stanki dedektörü

keçelerli

(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

Dekamon

Başlıgı peki satın alabilecegimiz bir adres varmı?

şimal

keçelerli kardeş bu yaptığın dedektörü denedinmi toprak altı 1 tl kaç cm biede kutu kola ile deneyebilirsen birde bilgilendirirsen çok sevinirim tabi ayrım ile birlikte

kürekçi

S.a. beyler en son sitede bu pcb yi yayınlamışlar ve google translate'den çevirebildiğim kadarıyla bu devrede hata olduğunu düşünmüyorum demişler, hangi pcb'yi yapmamız gerekli ve en verimli devre hangisi? bu devreyi yapmak istiyorum yardımcı olabilirmisiniz?

http://www.geotech1.com/forums/attachment.php?attachmentid=11128&stc=1&d=1265463546
http://www.geotech1.com/forums/attachment.php?attachmentid=11129&stc=1&d=1265463546

keçelerli

555 li olan devreyi yap çalışıyor
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

keçelerli

test videosunu koyacam yakında orjinal başlıkla  1 tl 50 cm
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

Dekamon

keçelerli tebrikler çok iyi bir mesafe elde etmişsin tek parada..Videonu sabırsızlıkla bekliyoruz..Orjinal başlıkla elde edilen bu tek paradaki mesafe çok iyi..Bu cihazın arazi testlerini yapabildin mi?Mesala topraga uyumu iyimi ground balance iyi çalışıyormu..Tek parayı toprak altı testlerinde kaç cmden görebilir..Kısacası bu orjinal başlıga bu parayı vermeyi degermi bu devre için?Bu konuda bizleri aydınlatırsan çok memnun oluruz saygılar..

İspanyol

arkadaslar piyasada paylasılan devrelerin hepsi güzel hos ama cok sapıtıyor toprakta düsük frenkanslar az derin diyorlar mesela tgs ayrımının güzel olma sebebi derin olmamasıdır tesero ve whitesden esınlenmıs bir cıhaz gecti elime suan trde yapımı baslamıs cıhaz 26 cm baslıkla 1 tl havada 50 cm cok ınce ayarla 52 cm cıkıyor  toprakta kesın kez eskı ıse 1 tl capında para kesın kez 43 cmden net alıyor wandet egerki havada calıstıgı gıbı calısırsa toprakta guzel gerısını bilemem bosa ugrastıgımı düsünüp almıstım iyi forumlar

kuzey

merhaba arkadaslar bu devreyi yakın tarihde yaptım 555 li olanı devre çalışıyor ses biraz az verilen degerlere gore orjinal sekilde bobin sardım cihaz çok kotu bu şekilde verilen degerlerle sarılan bobinden verim alınmaz yapacakları uyarmış olayım ama t2 bobini kullanan çocukla goruştum cihaz çok güzel diyor videolarınıda izlemişinizdir onun için bu cihaza orjinal bobin şart.

qolleksiyoncu

s.a. arkadaşlar
Birşey dikkatimi çektii bu yaptıgınız vlf tarzı cigazlarda gerek buradaki gerekse emekli amcanın paylaştıgı tarsosta bobinin birtanesinin aliminyum folyo ile ekranlandıgı görülüyor bunun faydasınedir benim cihazımda boyle bişey yok yapsam faydası olurmu hangi bobini ekranlıycamı nerden bilecem
birinin iki ucu var digerinin 3 yada 4 ucu var hangisini ekranlamalıyım
herkese başarılar
CEHALET MUTLULUKTUR...

BigBang

Alıcı anteni folyo ile kaplamanız yeterli olacaktır . Yalnız dikkat etmeniz gereken durum şudur : Al. folyo antenin kapasitesini biraz arrtıracağı için alıcı anteniniz de daha düşük frekansa akortlamış gibi olacaktır . Bunun için akort kondansatörünüzü çok az daha düşük kullanmayı unutmayınız  ;)

Dekamon

Arkdaşlar bu devrenin 2.versiyonunu yaptım..Başlıgını kendim sardım..Tek para havadaki mesafe 35cm..Ayrımda fena degil...Stabilite iyi ground balancede iyi..
Orjinal başlıkta arkadaş 50cm mesafe yakalamış çok iyi..Yalnız orjinal başlıkta akord kondansatörü kullanmışmı arkadaş tx ve rx için?Birde video koyacaktı merakla bekliyoruz keçelerli arkadaşı..Saygılar..

Teknoloji13

Doğru yazdım diye kızma!

zerog26

evet usta acaba bobini nerden aldiniz bende yapicam bu dedektorden ama bobin s1k1nti orjinal almak en iyisi varmi 1 adres almak icin yada sarip gonderebilecek 1 kisi varsa ondan satin alalim.

kürekçi

Teknoloji13

geo da baktığım kadarı ile yapan yapmış fakat diğerleri için aynı şeyi sölemek mümkün değil şema yanlış pcb üzerinden gidin deniyor  ama ordada sorunlar var bobini yapmak ta kolay olmadığı belli hazır bobin kullanılmış, benim düşüncem de bu devrenin hazır bobin üzerine kurulmuş devre olması ama şu haliyle 15 sayfa olmuş ama riskli bir devre burda yapan arkadaşımız da var detayları ve fotografları paylaşırsa tecrübelerinden faydalanmak isteriz.

Kolaygelsin.
Doğru yazdım diye kızma!

Dekamon

bu devrenin orjinal tx çalışma frekansı nedir arkadaşlar?Tx de ac volt olarak kaç volt görmeliyiz?
Rx bobin uçlarına akord kondansatörü paralel şekilde takılacak mı?

karakus

hazır başlıkla 50 cm çekebilir  1 yanlız gnd ayarı yapılmadan böyle  gnd sini ferit cubugu görmeyecek sekilde ayarla ki toprakta geziyormuş gibi deney yap.mesafeye bak nekadar .?  hvada cısım tut mesafesine bak bi de topraga göm mesafesine bak yarıyarı ya düştügünü göreceksiniz .aksini idda eden varsa an latsın biz de bişeyler ögrenelim.

Dekamon

Smw versiyon 2.0 çalışıyor yalnız devrede bir düzensizlik var..Tgsl gibi sorunsuz bir devre degil..Tgsldeki ayrım bu devrede yok malesef..İvconik de buna deginmiş zaten..Orjinal başlık için tasarlanmış olduguna katılıyorum..Ground balans durumundayken yani başlık sallandıgında rasgele ötmeden ve ayrıca küpü görmez şekilde ayarlandıgında havadaki alım mesafesi nedir?Orjinal başlık kullanan arkadaşlar varsa bilgilerini bizimle paylaşabilir..SAYGILAR..

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious