Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Sırp Most Wanted-Stanki dedektörü

Başlatan erolunall, 06 Şubat 2010, 15:22:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tivos

ustam elinde varsa yayınlarmısın.belki bizde yapabiliriz.

Linkback: Ynt: Sırp Most Wanted-Stanki dedektörü

Dekamon

Arkadaşlar sizler için yaptıgım smw vlf dedektörün test videosunu paylaşıyorum..
Aşagıdaki linkten seyredebilirsiniz...http://www.youtube.com/watch?v=jvhggTq3f6M

tivos

ustam projeyi yayınlıyacakmısın.bu konuda herkez farklı konuştu.senin projen hangisi acaba...

Dekamon

Arkadaşlar yukarda videosunu yayınladım smw vlf dedektörün size tüm püf noktalarını açıklıyorum;Yapmak isteyen arkadaşlara faydası olması açısından..Öncelikle şunu iyi bilmeniz gerekir;Vlf dedektörlerde en önemli ayrıntı başlık bobinidir..Uygun tel kalınlıgı kullanacaksınız..Ve tur sayısı endüktans dogru olmalıdır...Mesala Smw vlf dedektörde kullanılacak olan bobin degerlerini veriyorum;tx için= 0.55mm tel,1mH  Rx= 0,27mm 14.6mH DEGERİNDE BOBİN ÖLÇÜLERİ KULLANACAKSINIZ..c1 için 22nf,rx uçlarına paralel 18nf kullanın akord için..tx için paralel 470nf kullanın..R12 trimpot yerine 27 ohm direnç kullanın..D3 diyotu 2.7 voltluk zener olsun..Beslemede 7810 kullanın..Phase yani faz ayarını yaparken ayrım sonda iken aliminyum folyoyu iptal edecek şekilde ayarlayın..Bobin sıfırlaması yapılırken ölçü aletiniz ac 2voltta iken rx'in canlı ucunda endüşük ac milivolttu yakalayın..Size yaptıgım devrenin pcb dosyasını atıyorum ..Kolay gelsin...

Dekamon

http://s2.dosya.tc/server9/h3q3u2/S.M.W.555.zip.html
Dosya lay uzantılıdır..birde şunu unutmadan söylim bu pcb de eksik kullanılan bir direnç var U6 opampın 6'ncı pinine takılan 1k direnci açık şemaya göre takmayı unutmayın...

kuzey

merhaba dekoman ustam yapmış oldugunuz devrenin lay dosyası ile açık şemalar arasında farklılıklar ve eksiklikler var. tam ve dogru bir açık şema elinizde mevcutmu veya bu lay dosyasının açık şeması yayınlarmısınız.
saygılar

arif28

dekamon usta tebrikler  fakat o kağıda yazdığın 10-20-30 gibi şeyler sanki 5 er santim gibi görünüyor kusura bakma genede  videoyu çekerken ilk başta gösterseydin metreyle iyiydi  yanlış anlama ha başarılar.

Dekamon

Arif 28 arkadaşım videoda sana öyle gelmiş olabilir..Kafadaki tüm kuşkuları gidermek için,tahta cetvelin yanında birde normal bir cetvel kullanacagım bir sonraki video çekimlerinde..Böylelikle tek parayı 50cm hatta daha fazla aldıgını göreceksiniz..Yakında white's ıdx pronun arazi çekimleri olacak ve toprak altı tek para testlerinin yapıldıgı videolar yayınlayacım sizler için..Ve piyasada satılan vlflerden ne kadar iyi oldugunu göreceksiniz..Havaların düzelmesini bekliyorum video çekimlerini yapabilmek için..Saygılar..

protek-e

dekamon arkadaşım smw 555 i mi yaptın yoksa version 2 yimi onu bir açokla istersen yaptığın şema hangisi

Dekamon

smw555'İ yaptım..üstte söylediğim bazı degişiklikleri de uyguladım..sonuç çok iyi..

elsidi

Sn Dekaman
İdeal TX frekansı ve AC voltajı ne olmalıdır?Teşekkür ederim.

arif28

dekamon usta idx i bende yapmayı düşünüyorum siz galiba bitirmişsiniz sakıncası yoksa her hangi değişiklik mod falan varsa paylaşırmısınız  çalışmalarınızda başarılar..

galaksi

Alıntı yapılan: Dekamon - 10 Eylül 2011, 14:54:29
Arkadaşlar sizler için yaptıgım smw vlf dedektörün test videosunu paylaşıyorum..
Aşagıdaki linkten seyredebilirsiniz...
Ustam gözlerim ve cetvelim yanılmıyorsa bobininiz ya 38 cm ya da 40 cm. çapında değil mi?
galaksi

Dekamon

tx frekansı;7.30Khz Tx amplitüt;AC7.70V
Arkadaşlar yaptıgım modifiyeyi açıklıyorum;Yapmak isteyen arkadaşlara faydası olması açısından..Öncelikle şunu iyi bilmeniz gerekir;Vlf dedektörlerde en önemli ayrıntı başlık bobinidir..Uygun tel kalınlıgı kullanacaksınız..Ve tur sayısı endüktans dogru olmalıdır...Mesala Smw vlf dedektörde kullanılacak olan bobin degerlerini veriyorum;tx için= 0.55mm tel,1mH  Rx= 0,27mm 14.6mH DEGERİNDE BOBİN ÖLÇÜLERİ KULLANACAKSINIZ..c1 için 22nf,rx uçlarına paralel 18nf kullanın akord için..tx için paralel 470nf kullanın..R12 trimpot yerine 27 ohm direnç kullanın..D3 diyotu 2.7 voltluk zener olsun..Beslemede 7810 kullanın..Phase yani faz ayarını yaparken ayrım sonda iken aliminyum folyoyu iptal edecek şekilde ayarlayın..Bobin sıfırlaması yapılırken ölçü aletiniz ac 2voltta iken rx'in canlı ucunda endüşük ac milivolttu yakalayın..Size yaptıgım devrenin pcb dosyasını atıyorum ..Kolay gelsin...

protek-e

samus

Dekamon arkadaşın 555 li devre pcb sinde u6 nın 6.ayağına 1k direnci ekledim. r12 trimpotunu kaldırıp 27 ohm direnci bağladım. şemada r21 10k phase pcb de yok onu ekledim.
bir de şunu merak ediyorum ıdx-pro nun ayrım devresini bu devrede kullana bilirmiyiz? u4 ün 14. pinine y, 8.pinine x bağlantısını yapsak olurmu?
http://s2.dosya.tc/server10/sLbKuY/S.M.W.555.rar.html

protek-e

Alıntı yapılan: samus - 20 Mart 2012, 11:11:54
Dekamon arkadaşın 555 li devre pcb sinde u6 nın 6.ayağına 1k direnci ekledim. r12 trimpotunu kaldırıp 27 ohm direnci bağladım. şemada r21 10k phase pcb de yok onu ekledim.
bir de şunu merak ediyorum ıdx-pro nun ayrım devresini bu devrede kullana bilirmiyiz? u4 ün 14. pinine y, 8.pinine x bağlantısını yapsak olurmu?
http://s2.dosya.tc/server10/sLbKuY/S.M.W.555.rar.html

vdı ayırım devresi tabiki kullanılır hemde tüm vlf lerde.

samus

protek-e teşekkür ederim. pcb yi şema ile karşılaştırdıktan sonra yapmayı düşünüyorum. bir kaç tane şema var bazı kondansatör veya dirençlerede farklı değerler olabilir bundan ziyade bağlantı yollarında farklılık varmı bunlara bakacağım. yanılmıyorsam  tx ve rx ler alüminyum folya ile ekranlanacak tx folyo (-) eksiye rx folyo da ground'a bağlanacak. hatam varsa düzeliniz. üye arkadaşların tümüne teşekkür eder hayatlarında başarılar dilerim.
saygılar..

kuzey

merhaba samus usta siz hangi şemadan bahsediyorsunuz buraya yükleyebilirmisiniz.

protek-e

Alıntı yapılan: samus - 20 Mart 2012, 12:21:50
protek-e teşekkür ederim. pcb yi şema ile karşılaştırdıktan sonra yapmayı düşünüyorum. bir kaç tane şema var bazı kondansatör veya dirençlerede farklı değerler olabilir bundan ziyade bağlantı yollarında farklılık varmı bunlara bakacağım. yanılmıyorsam  tx ve rx ler alüminyum folya ile ekranlanacak tx folyo (-) eksiye rx folyo da ground'a bağlanacak. hatam varsa düzeliniz. üye arkadaşların tümüne teşekkür eder hayatlarında başarılar dilerim.
saygılar..
s.m.w den bahsediyorsan tx - graund rx - -v olacak şemayı takip et.ayrıca tüm denemelerini yptıktan sonra sadece rx i folyolaman yeterli olacaktır iyi çalışmalar.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious