Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Sırp Most Wanted-Stanki dedektörü

Başlatan erolunall, 06 Şubat 2010, 15:22:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

protek-e

Alıntı yapılan: protek-e - 20 Mart 2012, 13:15:23
Alıntı yapılan: samus - 20 Mart 2012, 12:21:50
protek-e teşekkür ederim. pcb yi şema ile karşılaştırdıktan sonra yapmayı düşünüyorum. bir kaç tane şema var bazı kondansatör veya dirençlerede farklı değerler olabilir bundan ziyade bağlantı yollarında farklılık varmı bunlara bakacağım. yanılmıyorsam  tx ve rx ler alüminyum folya ile ekranlanacak tx folyo (-) eksiye rx folyo da ground'a bağlanacak. hatam varsa düzeliniz. üye arkadaşların tümüne teşekkür eder hayatlarında başarılar dilerim.
saygılar..
s.m.w den bahsediyorsan tx - -v   rx - gnd  olacak şemayı takip et.ayrıca tüm denemelerini yptıktan sonra sadece rx i folyolaman yeterli olacaktır iyi çalışmalar.

Linkback: Ynt: Sırp Most Wanted-Stanki dedektörü

samus

protek- e teşekkür ederim. ben başlık bobin bağlantısından değil de bobinlerin üzerine sarılacak olan folyoları devre üzerinde nereye bağlamamız gerektiğini öğrenmek istemiştim.
benim bahsettiğm devre s.m.w 555 li olan pcb sini gönderdiğim devre. yine ekliyeyim
http://s2.dosya.tc/server10/sLbKuY/S.M.W.555.rar.html
bir haftaya devreyi bitiririm sonucu sizinle paylaşacağm.
hepinize verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. saygılar..

protek-e

folyo ucunu 0volt üzerine bağlamalısın sen ilk önce devreni yap bobinlerini sar ayarlarını yap yaptığın cihaz çalışsın en son onu ayarlamak kalsın.

samus

samus

bir haftaya bitirir sonucu sizinle paylaşırım

değmenci

bucihazı arazide deneyen oldumu toprakta dalış yapmadığını söylüyorlar

alcapane

arazi sonuçlarını bilmiyorum ama masa üstü fena değil bu cihaz

Dekamon

Alıntı yapılan: değmenci - 27 Mart 2012, 15:55:08
bucihazı arazide deneyen oldumu toprakta dalış yapmadığını söylüyorlar

Evet bu cihazı arazide uzun bir süredir kullanıyorum ve hiç bir proplem yaşamıyorum..Mineralden kesinlikle etkilenmez, parazit yapmaz...Yalnız bobin ve akortlama işini çok iyi yapmanız gerekir..Devrenizde Ground balans düğmesi ferrit çubugu ve mineralli küpü ret edecek şekilde çalışmalıdır..26'lık başlıkta havada tek parayı en az 45cm gibi bir mesafeden yakalamadır..Çalışma frekansı 7Khz ile 7.30khz arasında en iyi çalıştıgı frekansa ayarlanmalıdır..Cihazı yapamayanlar Smw de sorun var gibi bahanelere sıgınmasın lütfen..Saygılar..

değmenci

sayın dekoman kardeşim benim amacım sizi eleştirmek değil buradaki arkadaşlarıda aynı şekilde eleştirmek değil hepsi benim için çok değerli insanlar neredeyse bu site sayesinde çok arkadaşlatelefonda konuşup bazen tartışı yoruz bazen hatırlartımızı soruyoruz.Benim sana burada anlatmak istediğim şey sadece smw nin toprak taki balans sorunu olduğunu anltmak ben bu devrenin ilk videosunu seyrettiğimde çok umutluydum tamam bu devre yi yapmam lazım mutlaka yapacam dedim ve yaptımda çalışmasına parazit yapmasına bişey diyeceğim yok 1tl ti tam55cm den çok rahat algılıyor sen 7khz le 7,30khz arasında ayrlayın demişsin devre üzerindeki pot sayesinde zaten 5 khzle 8 khz arasında frekansını ayar yapabiliyorsun sen makinayı araziye çıkarıp denedinmi havada çok harika işler yapıyor birde toprakta dene mesela toprağı kazmana gerek yok hiç kazmadan yere 1tl bırak derinlik tam 5 cm inanmassın belki ama bir dene istersen ben makina üzerinde biraz uğraşacam ayara getirmeye çalışacam ama eğer sizlerinde yardımı olursa daha iyi olur
  şimdi işim var netten çıkm ak zorundayım akşam eğğer vaktim olursa bişeyler daha ilave edecem  kendinize iyi bakın

değmenci

arkadaşlar bu cihazın toprağa karşı bir alerjisi var mesela evde tuğlayı delebiliyor ferit testi de güzel parazitsiz stabil çalışması da güzel fakat toprakta fiyasko yapan arkadaşlar varsa toprakta bi denemeler yapsın işte bana ozaman hak verecekler ama pes etmek yok yola devam inşallah bu sorununda Allahın izniyle üstesinden geleceğiz

UNIQUE - TA5DF

cihazı pcb si yapılmış olarak ve bobinleri sarılı olarak aldım. iyi ayarla 1 tl havada 45 cm net görüyor. toprak ayrını yapabilmek zor ben ilk denemem de toprak sorunu vardı scop ve geotechteki  scop görüntüleri yardımıyla ayrım ve toprağı ayarladım. şu an çok iyi ama ayrım çok hassas. demiri sildiği noktada potu belli belirsiz geri çekmek ve demire çok az ses verdirmek gerekiyor yoksa altını görmüyor.

bobin ayarı yaparkan bobinlerin iç kısımlarını birbirine yaklaştırırken gerilim(ac) 0 v a düşüp tekrar çıkmaya başlıyor. işte o çıkmaya başladığı noktada 5-10 mv arası sabitleyin. rx te akort kond. takılı olsun. en iyi algılama bu şekilde . ama ayrım ve toprak için scopsuz bir yol şimdilik bulamadım.

devre genel olarak iyi devre tavsiye ederim şahsen.
bendeki devrenin lay dosyası ve şeması. lay dosyası doğru arkadaşlar , şemadan emin değilim.
TA5DF

elsidi

Merhaba
SMW2 seri rezonanslı bir devre çok ölçülü bir bobin sararsanız akort kondansatörü takmanıza gerek yok
(tank devresi)ni kasdediyorum Bunu anlamak için geeb potundan kömürü silemiyorsanız bobin ölçüleriniz
doğru değildir bunu telafi etmek için kastettiğiniz akort kondansatörünü kullanmalısınız (paraalel)kondansatör
Çok güzel bir ayırım devresi var üstelik ben osilaskop kullanmıyorum İster küçük fulyo sil ister paket (sigara)
sil her pozizyonda 1gram altını görür 24 ayarı kastediyorum ama 22 ayarı biraz zayıf görür ama görür.
Bu söylediklerim havada geçerli yerdeki denemelerim sıradan dedektörler gibi Keşke havadaki verimi toprak
altında'da alabilseydim.Saygılarımla

UNIQUE - TA5DF

idx , whites serileri ve smw nin tx devresi aynı nasıl oluyorda toprakta büyük fark çıkıyor ;)
bobinle biraz oynasak nasıl olur. yada ne yapalım havadaki verimi topraktada alalım.
TA5DF

turkuyaxxx

Bu ıdx i yapıp başlığını orjinal kullansak nasıl olur.

pro-TR

s.a.
arkadaşlar ben bu devre üzerinde çalışmak istiyorum, yapan arkadaşların önerileri varmıdır? bu devreyi yapan arkadaşlara birkaç sorum olacak, acaba bana yardımcı olabilirler mi?
yardım istiyorum zira ben bu devreyi dijital olarak yapmak istiyorum. bazı sorularım olacaktı
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

UNIQUE - TA5DF

pro-tr ustam devreyi analog olarak yapın çalıştıktan sonra dijitale çevirebilirsiniz. bu devreyi veya diğerlerini dijital yapmak zordeğil. önemli olan iyi bir analog devre... bende yapılmış smw var . istediğin ölçümler vs konusunda yardımcı olmaya çalışırım. benim verdiğim pcb yi topla. başlık çok zor değil. senin scop olduğu için işin kolay olacak ;)
TA5DF

değmenci

bence bu devre dijital yapılmadan önce analok olarak yapılmalı ve toprak etkisi gözle görülüp daha sonra yapılmalı benim kanatim böle zira toprakta pek iş yaptığı söylenemez boşuna zaman ve para kaybı olmasın

pro-TR

Alıntı yapılan: değmenci - 11 Nisan 2012, 11:00:02
bence bu devre dijital yapılmadan önce analok olarak yapılmalı ve toprak etkisi gözle görülüp daha sonra yapılmalı benim kanatim böle zira toprakta pek iş yaptığı söylenemez boşuna zaman ve para kaybı olmasın

değirmenci ustam benim sorunum şu beslemesi işlemci beslemesine yakın bir vlf şeması arıyorum. toprak etkisi benim için sorun değil, o kısmı ben yazılımsal olarak aşmayı planlıyorum.
düşündüğüm vlf de sinyal bataryanın -v kısmında oluşturulmalı, bu devre gibi sinyal suni şasede oluşmayan devre lazım. bu tip devreler ile işlemci katı beslemesi uyuşmuyor buda ilave kompenent demek oluyor. demek istediğimi anladınız mı? aacaba varmıdır böylesi bir şema?
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

UNIQUE - TA5DF

whites 3900  veya jvn olarak aratın forumda. tüm dökümanları mevcut. 5 v beslemeli. işinizi sorunsuz halleder.
TA5DF

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious