Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

A_PULSE (deltaya rakip) derin ve ayrımlı pi dedektor

Başlatan asel38, 14 Ocak 2010, 01:16:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

xd15

selam arkadaşlar. şemada 2 tane diyotun değerleri verilmemiş. aşağdaki resimde o diyotları işaretledim.değerlerini yazarsanız sevinirim. birde 1N5239 bulamadım. onun yerine 9V1 2W diyot taksam olur mu? teşekkürler

Linkback: Ynt: A_PULSE (deltaya rakip) derin ve ayrımlı pi dedektor

excelium

diyorlar 9v1 ve 4148. 9v1 batarya seviyesi için kullanabilirsin sorun olmaz

xd15

Cevap için teşekkürler.Fakat sağdaki 9v1 soldaki 4148 mi?

excelium

Q12 nin yanındaki 9v1 ledlerin oldugu taraftaki RV5 potuna yakın olan 4148

eqoder

Arkadaşlar Apulse'ye ait linklerin hiçbirisi çalışmıyor mümkünse son halinin linkini koyabilirmisiniz..?
başarılarınızın devamını dilerim, iyi çalışmalar

arizali

Alıntı yapılan: eqoder - 27 Nisan 2010, 16:43:15
Arkadaşlar Apulse'ye ait linklerin hiçbirisi çalışmıyor mümkünse son halinin linkini koyabilirmisiniz..?
başarılarınızın devamını dilerim, iyi çalışmalar

slm arkadaşlar
ase38 arkadaşımızın 5. sayfada yayınladığı ve son hali dediği (« Yanıtla #97 : Şubat 22, 2010, 12:51:21 ÖÖ ») mesajdaki dosyayı yeniden yükledim. sanırım asel38 ardaşımız meşgul cevap veremedi. ben yayınlayımda arkadaşlar faydalansın dedim, (izinsiz yayınladım ama sanırım asel38 arkadaş ta böyle yapmak isterdi.

buradan alabilirsiniz
http://www.upload.gen.tr/d.php/s11/1p5phc8r/a_pulse2v1_2.rar.html
İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır
Erkeğin cesur kadının namuslu olması
Bu iki meziyetin yanında hem erkeği hem kadını şereflendiren bir meziyet vardır
İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak
İşte Türkler bu meziyetlere sahiptir

mehmetkule

arkadaşlar devreyi tamamladım şemada yazan 22x22 kare başlık sardım büyük cisimlerde 1-1.5 metre arası mesafeyi gördüm (tencere kapağı 30cmlik) küçük cisimlerde en fazla 15cm görebildim(metal para 50 kr) fakat hiç bir şekilde değerli değersiz ayırımı yapamadım değerli ledleri bir türlü yakamadım . asel38 ustam bu konuda yardımcı olabilirmisn hata neden olabilir? 

xd15

Merhaba
Arkadaşlar ben bu cihazı yaptım fakat amatörlüğümden kaynaklı çalıştıramadım.Yapıp çalıştıran arkadaş varsa uygun fiyata satın alabilirim.İyi günler.

sayego

ben ilk haliyle bu devreyi yaptım küçük başlıkla çok güzel çalıştı. 50cm başlık ile daha süperdi. çay tabağını 70-80 cm gördüm. ayrımı da güzel ancak ayrımı hissettiği yerde değilde bir 10 15 cm yaklaşınca yapıyor. fırsat bulursam ikinci devreyi de yapıcam.

şimal

xd15 kardeş istersen hemen pes etme ben deltayı yaptığımda 15-20 çalıştıramadım sonunda hatamın baskı devreyi çıkartırken ufacık bir yerin çıkmadığı için olduğunu gördüm önce baskı devreni kontrol et sonra malzemelerini tek tek kontrol et yine olmadıysa ozaman dediğini düşün inan çalıştırmayı başardığında küpü bulmaktan çok seviniyorsun altın bulmuş gibi oluyorsun bu sevinç sana zaten yeter  kolay gelsin :D

xd15

şimal arkadaşım ilgilendiğin için çok teşekkür ederim.çok uğraştım ama birtürlü çalıştıramadım. çalışanına bakıp hatamı bulmam daha kolay olur. onun için bitane çalışan devre almak istiyorum. sonra bende yapamayan birini tekini malzeme parasına satarım. saygılar

şimal

xd15 sen beni dinle elektronik işi biraz dantel işine benzer ben ilk deltamı bitirdikten sonra 2 haftadan fazla çalıştırmak için uğraştım ama sonunda gördümki  baskıdevreyi çıkartırken biryerde kopukluk olmuş farkına varamamışım orayı birleştirince çalıştı ikinci deltayı daha dikkatli yaptım o bir seferde çalıştı sana tavsiyem önce yolları kontrol et sonra parçaları gerekirse dirençleri ölç lehimlerini kontrol et başarınca nasıl sevineceksin bi gör altını o zaman bulmuş gibi oluyorsun ondan sonra hastalık gibi sürekli arklı denemeler yapmak isteyeceksin tekrar kolay gelsin

şimal

sayın sayego çay tabağını 70-80 cm algıladı demişsin büyük cisimlerlede a pulseyi denermisin mesala bakır plaket ile vede ayrımda mesafeyi metal büyüklüğüne göre yapıp yapamadığını çay tabağında yklaştırınca ayrım yapıyor diyorsunya bakalım  büyük cisimleri uzak mesafelerden ayırt edebiliyormu yoksa ayrım özelliği belli bir mesafedemi işe yarıyor saygılar.

arizali

slm

a_pulse yi yapacak olan veya yapmakta olan arkadaşlar asel38 ustanın 7. sayfada yazmış olduğu 129. nolu mesajdaki düzeltmeye dikkat edin.  (ledlerin ortak ucu -8v olacak diyor. yani bir adet küçük yol kesilip tel ile atlama yapılacak)

http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=2397.msg19948#msg19948
« Yanıtla #129 : Mart 28, 2010, 03:00:30 ÖÖ »

arizali

simon46

malzeme listesi elinde olan bir arkadaş burda paylaşırsa çok memnun olurum. saygılar..

arizali

Alıntı yapılan: simon46 - 03 Mayıs 2010, 05:34:43
malzeme listesi elinde olan bir arkadaş burda paylaşırsa çok memnun olurum. saygılar..

slm simon46

malesef bende malzeme listesi yok bende olanları paylaştım olsa dükkan sizin.

kolay gelsin.

gurdal

Amatör

şimal

çok sağolasın gurdal bende arayıp bulamıyordum çok işime yarayacak

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious