Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

A_PULSE (deltaya rakip) derin ve ayrımlı pi dedektor

Başlatan asel38, 14 Ocak 2010, 01:16:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

m_gul

asel38 ustam küçük metalleri görmüyor mesela 1 tl. neden olabilir. başlık 28 cm 0,60 lık telden 24 tur. ayrıca değersiz ledi devamlı yanıyor. rv3 ten 0,25 ayarını da yaptım. ama mesafe çok kısa kaldı.
Linkback: Ynt: A_PULSE (deltaya rakip) derin ve ayrımlı pi dedektor

m_gul

georgi.g.zhelev ustam küçük metalleri görmüyor mesela 1 tl. neden olabilir. başlık 28 cm 0,60 lık telden 24 tur. ayrıca değersiz ledi devamlı yanıyor. rv3 ten 0,25 ayarını da yaptım. ama mesafe çok kısa kaldı.

Аз не виждам малките майстори метал georgi.g.zhelev напр. 1 TL. кауза. 24 кръг тел 28 cm 0,60 ЛИК заглавие. девалвация доведе свети постоянно. също направи корекция rv3 от 0.25. но разстоянието е твърде кратко.

kara

slm m gül arkadaş 1 tl yi cap 30 bobin 30cm alıyor ayrıcacihaz bakıra daha duyarlı benim sıkıntım cihazın metale tepkivermesi  örnek deltada tık tık diye artıyor benimcihazda ise direk cınlıyor bence iyi ayarlayamıyorum ondan olsa gerek ayrım ise yapıyor ama mesafe yarıya düşüyor ama güzel cihaz  asel ustaya sormak isterim cihaza anfimi koydun acayip sesicıkıyor teşekkürler

asel38

arkadaşlar o ayar -2,00voltta bile mükemmel çalışıyor
tune potu o dengede o pozisyona gore ayarlanabiliyor zaten
hassasiyyet potu sonda bile olsa dengeliyor zaten
ben sese pot kullanmadım 3 adet pot var benim devrede

RV1= HASSASİYET (zemin sertliği) pot u KUCUK METALLERİ ALIP ALMAMASI BU POT A BAĞLI
RV2= AYRIM POT U (SİNYALİN AYRIM YAPAN noktaSINA KİLİTLENMESİ İÇİN PENCERE AYARI)
RV5= TUNE POTU (SİNYAL SEVİYESİ BAŞLANGIÇ AYARI)
RV6=SES POT U (BEN TRİMPOT OLARAK SABİT SES KULLANIYORUM)

AYIRDIM AYARI:BOBİNİN YAKININDA METAL YOKKEN RV4 (AYRIM SET) TRİMPOTU İLE HER İKİ LEDİ AYNI SİDDETTE YANDIM YANACAK ARASI AYARLAYIP AYNI OLCUDE BAKIR PLAKET VE DEMİR PLAKA İLE FARKI ELDE EDENE KADAR AYIRDIM POT U (RV2) İLE AYAR LAYIN SON DEGİŞİKLİKLERİ MUTLAKA YAPINKİ AYRIMI KİMSE YAPMIYOR DEMESİN GOZLERİNİZLE GORUN YENİ AYRIM BOLUMU DEVREMİ BEKLEMEYİN ÇÜNKÜ DEDEKTOR DISI BASKA BİR PROJEYE BASLIYORUM
ayrıca  HUMHUM GEOTECH TE bu dedektorun alternatifi olarak psg light olarak georgi zhelev in zaten yayınladığı bir devre var yap bir iyilikte tercumelerinden ve tecrubelerinden yararlanalım ayrı bir baslık aç onuda inceleyelim
bu formda

asel38

kara basarman beni mutlu etti sen +5v -5 v layaptın yeni 8 v la yap mesafen dahada bir artacaktır
nedense bu pcb deneme pcb si kadar 5v yanlısı olmadı 8v da eskisi istikrarsızlasıyordu ama bu devre 8v da daha iyi cekiyor. dewvreler birbirine cok yakın oldu bir kapasitif etki olabilir ama sorun deyil artık 8v da iyi
ses icin ayara gerek kalmadan delta gibi transistorsuz asagıdaki devreyide yapabilirsin uyguladım gayet guzel calısıyor.

Tebrikler asel kardeş bende malzemeleri hemen alıp başlayacagım bu güzel projeyi paylaştıgın için sagol teşekkür ederim.

Ayrıca bu projenin güncel bölümüne taşınması gerekmezmi ustalar daha iyi olur bence

okantex

Arkadaslar

bu cihazdaki ayrim mantigi tam olarak nedir.   sonumlenme surelerine bakarak mi ayrim yapıyor.
lutfen aciklar misiniz.

asel38

mz6466

Hello mollax and Asel38

I built based on the pulse star bg schematic and pcb that you were designed.

Unfortunately, I built a metal detector does not work and only part of the Electronic oscillator runs remaining parts does not work.

I want to know that you pcb design is correct and you need not reform Ney??

Please me solve this problem and starting pulse star bg help

With respect

mz6466

asel38

mz6466 . pcb tamamen çalısır durumda. pulsestarbg de  ilk olarak voltajlar tamam olacak. tum transistorler ters olacak. ayarlar çok zor. bu yüzden biraz uğraşman gerekecek. resetleme kısmı algılamayı keser  sende bozuk zannedersin. reseti devreden çıkar ve direk çıkışa bağla. ayarların  bitince devreye al. sana başarılar .

mz6466. pcb completely works. case. pulsestarbg too. all voltages will be first. all transistors will be reversed. setting very difficult. so you will need some work. stop detection reset part. do you think got damaged. removed from the circuit and directly connected to reset output. After finishing the settings take circuit. good luck to you.

mz6466

can i replace resistor 68k to all 75k????
Voltages required for this work metal detector are
-7 V +8 V -10.6 V -12 V -10 V
Despite the above schematic of the voltage of 7905 volts and -10 volts -10.6 is reasonable?

7905 because the maximum is 5 volts. To do what you do??

This can be lm317 circuit lm337 be used instead?

In your opinion, my problem is the supply voltage?

The voltages required for the preparation of schematic is correct?

humhum

ayrıca  HUMHUM GEOTECH TE bu dedektorun alternatifi olarak psg light olarak georgi zhelev in zaten yayınladığı bir devre var yap bir iyilikte tercumelerinden ve tecrubelerinden yararlanalım ayrı bir baslık aç onuda inceleyelim
bu formda
[/quote]

Merhaba ASEL38,  Geotech1' deki şema daha once bu forumda ilk yayınlanan  Georginin orjinal şemasıdır yani ufak tefek değişiklikle beraber temelde aynı olarak gözlemledim ben,  yanılıyorsam eksikleri bildir lütfen. Takip ettiğime göre sen o şemayı daha iyi bir safaya getirdiysen tekrardan konu açmaya değer mi . Ne dersin?

Saygılar.

asel38

mz6466
75k = 2 parallel 150k.
8 V -10.6 V -12 V -7 V -10 V
7905 + = 10.6 V zener 5.6v. does
lm317 positive. lm337 negative
1N4148 wrong. (1n5819 schotky) correctly

can help in this regard better Georgi

asel38

humhum sen georgi nin dediğine gore cok iyi bulgarca biliyormusun tercumelerinle yardımcı olursun diye soyluyorum ayrı konu acma istersen buradada yardımcı olabilirsin tabi arzu edersen

humhum

Alıntı yapılan: asel38 - 21 Şubat 2010, 23:46:24
humhum sen georgi nin dediğine gore cok iyi bulgarca biliyormusun tercumelerinle yardımcı olursun diye soyluyorum ayrı konu acma istersen buradada yardımcı olabilirsin tabi arzu edersen

Evet Bulgarcam var ayrıca Mollax arkadaşım da iyi bulgarcası var bilginize, fakat ben forum'a nasıl yardımcı olacam onu anlamadım , çünkü Geotechte yazışmalar ingilizce yapılmış bu konu ile ilgili. Burada ise tercüme sistemi ile Georgi zaten sizlerle yazışabiliyor buna rağmen aksayan  yerler olursa  tabii ki yardımcı olurum memnuniyetle.

Saygılar.

arizali

Alıntı yapılan: asel38 - 20 Şubat 2010, 19:18:06
http://www.dosyaupload.net/download.php?file=509a_pulse2 pdf v1_2.rar
arkadaşlar ayrım icin asagıdaki leri
c6,c7,c8,c9  u 10 n yapın
r1o ,r5 i 4k7 yapın
tune potunun +8v ucuna 15 direnc baglayın ki pota hassas ayar yaptırabilelim

slm asel38 vermiş olduğun link bozuk, linki yeniden yüleyebilirmisin
ve bu link a_pulsenin son halimi?
İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır
Erkeğin cesur kadının namuslu olması
Bu iki meziyetin yanında hem erkeği hem kadını şereflendiren bir meziyet vardır
İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak
İşte Türkler bu meziyetlere sahiptir

arizali

Alıntı yapılan: asel38 - 22 Şubat 2010, 00:51:21
evet son hali bu

http://www.dosyaupload.net/download.php?file=746a_pulse2v1_2.rar

eyvallah asel38

emeğine sağlık kardeşim teşekkür ederim
İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır
Erkeğin cesur kadının namuslu olması
Bu iki meziyetin yanında hem erkeği hem kadını şereflendiren bir meziyet vardır
İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak
İşte Türkler bu meziyetlere sahiptir

ak şemsettin

Merhaba arkadaşlar. Asel38 ellerin dert görmesin kardeşim. Allah gönlüne göre versin. Cihaz mükemmel çalışıyor her.gi bir problem yok şimdilik. Sadece DELTA daki gibi 1X1 başlıkta yada daha büyük başlıkta nasıl bir tepki veriyor ve neler değiştirmemiz yada ilave etmemiz gerekiyor o konuda bilgisi olan varsa burada paylaşırsa sevinirim. Asel38 in verdiği şekilde yapınca her.gi bir problem yaşanmadan çalışıyor cihaz. Tekrar ellerine sağlık kardeşim. Ayrıca TEKNOLOJİ EKİBİ'ne de böyle bir güzelliği sergilediklerinden dolayı çok ama çok müteşekkirim. Herkese çalışmalarında kolaylıklar dilerim. Allah yar ve yardımcımız olsun...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious