Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

A_PULSE (deltaya rakip) derin ve ayrımlı pi dedektor

Başlatan asel38, 14 Ocak 2010, 01:16:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sayego

Alıntı yapılan: asel38 - 20 Şubat 2010, 19:18:06
http://www.dosyaupload.net/download.php?file=509a_pulse2 pdf v1_2.rar
arkadaşlar ayrım icin asagıdaki leri
c6,c7,c8,c9  u 10 n yapın
r1o ,r5 i 4k7 yapın
tune potunun +8v ucuna 15 direnc baglayın ki pota hassas ayar yaptırabilelim

burada R10 mu R1 mi 4k7 yapılacak olan?
Linkback: Ynt: A_PULSE (deltaya rakip) derin ve ayrımlı pi dedektor

sayego

yaptığım bütün değişikliklere rağmen hala mesafe çok kısa ve değersiz ledi bi  türlü sönmüyor. nerede hata yapmış olabilirim acaba.

asel38

sayego u1 ne5534 u soketli ise sok ses ve led gostergeleri oyle kontrol et sinyalsiz ortamda daha net calısır
hala calısmıyorsa arızan o bolumdedir.

ak şemsettin

Merhabalar. Sayın asel38 üstadım. 1X1m2 başlıkta deltadaki gibi çalıştırmak istedim. Şimdi sinyal alamıyorum. 0.60 tel den 8 tur sardım ama sesi hiç kesmiyor nedeni ne olabilir? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler şimdiden. Allah yar ve yardımcımız olsun. herkese kolay gelsin.

asel38

ak semsettin sakın peşini bırakma bu işide halledelim
benim sahada deneme şansım olmuyor atolye ortamında 1 m2 lik bobinle çalışılmaz
spiri 1 tur azaltman gerekebilir ama bu vaziyette çalışması lazımdı
eger (rv5)  tune potunun ucuna (r52) 15k yı ekledi isen kucultmen gerekebilir ama şimdilik kısa devre yap
hassasiyet potuylada biraz oyna
sahada bu dedektorde en zorlanacagınız konu tune ince ayar degilde kaba ayar yapıyor olması olacaktır azkısınca cok kısılıp mesafeyi hassas ayarlayamayabilirsiniz cok turlu pot bu işi biraz halletsede ilerde bir reset çalısması yapacam o yuzden şimdilik o bolumu oyle bıraktım
ALLAH yar ve yardımcınız olsun

sayego

çalıştığım ortamda sinyal yok. u1 i söküp denedim değersiz ışığı yanıyor. rv4 tirimpot (çok turlu) ayar yapıyorum en sona dayanınca değerli ışığı hafif yanıyor. mesafe 10 15 cm penseye. Bunun arızası nerde acaba.

mz6466

please help me for build 300mh coil
wire and number wire and winds???
please help me

okantex

Asel38 Hocam ,

abi biraz ayrinti versen
normal sonumlemeyiş kac us  de yapıyıor
degerli degersizi  hangi  us lerde veriyor
ben altin ve demirde sonumlemeyi  270us  olarak  okudugumu hatiriliyorum .
saygilar

reis54

asel38 eline sağlık çalışmlarında başarılar devrenin proteusta cizimi yada pdf basılabilir halini yani boyutlandırılmış halini eklersen sevinirim şimdiden teşekkürler

saygılar...

arizali

Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü
olan
Mevlid kandilinin ailenize ve sevdiklerinize rahmet ve huzur getirmesini
Yüce Mevlâ'dan niyaz eder,
Mevlid Kandilini tebrik ederim.
İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır
Erkeğin cesur kadının namuslu olması
Bu iki meziyetin yanında hem erkeği hem kadını şereflendiren bir meziyet vardır
İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak
İşte Türkler bu meziyetlere sahiptir

asel38

reis pdf yi zaten yayınladım fittopage yapmadan cıkarabilirsin

okantex uykusuz ustanın bir tezi var

sönümlendirme direnci küçük olursa ilk baştaki gerilim düşük olur fakat sönümlenme uzar. Direnç büyük olursa da ilk baştaki iğne büyük olur fakat sönümlenme kısalır. Yani sönümlenme eğrsinin altında kalan alan hep aynı kalıyor.
diye bu sayfada  http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=776.100

buna gore r3 bizde 270 ohm bu degeri 470 kullansak farklı 1k kullansak farklı sure elde edecektik
regulemizin stablizasyonu da  sureyi etkiliyor bobinimizin tel boyuda yani sureyi sabit gibi gormek yanlıs olur
ama illede gormek istersek scopla test edecek bir arkadastan rica edelim

ama galiba senin tarzın linkte verdigim pic li iki versiyon. birisi pd3200 un picli versiyonu digeri chance tipi
ben yazılımdankaynalı zannediyorum cok az cektirebildim bakarsan belki benim bir eksigim olabilir. birlikte calısabilecegimiz deger dersen tabii hex i ile simule etmek istersen proteus dosyalarınıda verebilirim
bi bak pcb yi 555 yerine ıcl7660 la yap mıstım değiştirmedim 7660 ın tek sorunu 12 v uzeri calısan madelini bulamadığım için
METAL Pİ
http://www.dosyaupload.net/download.php?file=191metal_pi.rar

sayego

asel38 hocam bu değersiz ışığını sormuştum ama farketmediniz sanırım. Devamlı yanık kalıyor. rv4 dona dayanınca değerli ışığı hafif yanıyor. dediğiniz gibi u1'i söküp denedim ama aynı sonuç elde ediyorum. elimde skop var yardımlarınızı bekliyorum.

xd15

Merhaba arkadaşlar
Öncelikle emeği geçen herkese çok teşekkürler.Ben devreyi yapıcam fakat çalıştıran arkadaşlardan devredeki son değişikleri nasıl yaptıklarını öğrenmek istiyorum.Yani cihazın verimli çalıştığı değerleri yazarlarsa sevinirim.Birde bobin hakkında bilgi verirseniz sevinirim.Teşekkürler.İyi akşamlar.

asel38

s.a
sayego U1 yine sokuk olsun
1. Q8 in NPN olduğundan emin ol
2. U2 nin 6,10 ve 11 nolu bacaklarında scopla hepsindede sinyali gor
3. U3 un 2 ve 3 nolu bacaklarını bir metal ile kısa devre yapıp ledlerdeki değişimi gozlemle
4. hala bir sey yok ise beslemene bak

buaralar dedektorle ugrasamıyorum ama en kısa surede kritik noktalrdaki voltaj deger lerini metal varken ve yok iken olcup size bildiririm. 

xd15

Teşekkürler asel38 ;)
Peki direnç veya kondansatörlerde değişiklik yapılan yerler var mı.Birde bobin hakkında bilgi verirseniz sevinirim.Teşekkürler.iyi günler.

m_gul

xd15 selam   
bon bilgileri
başlık çapı 28 cm
0,60 lık telden
24 tur.

xd15

Teşekkürler m_gül arkadaşım. ;)
Arkadaşlar devreyi yapıp çalıştıran arkadaşlardan devrede nerede değişiklik yaptıklarını yani hangi dirençlerin veya kondansatörlerin değerlerinin değişmesi gerektiğini söylemelerini rica ediyorum.Şimdiden Teşekkürler.İyi günler.

xd15

Arkadaşlar birde devrede L1-L2-L3 elemanları ne oluyor acaba bilgilendirirseniz sevinirim.Teşekkürler.İyi akşamlar.

xd15

Arkadaşlar devre hakkında yardımcı olacak yok mu devreyi yapıyorum fakat yarım kaldı.Yardımlarınızı bekliyorum.İyi günler.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious