Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

A_PULSE (deltaya rakip) derin ve ayrımlı pi dedektor

Başlatan asel38, 14 Ocak 2010, 01:16:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

onur600

Alıntı yapılan: Karain - 26 Haziran 2018, 15:10:02
Alıntı yapılan: onur600 - 25 Haziran 2018, 20:29:02
Alıntı yapılan: Karain - 25 Haziran 2018, 17:27:27
Alıntı yapılan: onur600 - 25 Haziran 2018, 17:13:38
Sanmıyorum bir çok kişi yapmış bende yapmıştım.Videomda olması lazım.Hata olduğunu düşündüğünüz yerleri işaretlerseniz kontrol ederiz.
ne algılama nede ses var Q11den 8v göremiyorum deli oldum herşey sağlam 150 nf bulamadım 100 taktım sctky diyot modelleri farklı ama herşey ölçümde normal
U11 in çıkışını ölçerken propların birini regülatörün çıkısina(pozitif)diğerinide akünün pozitif kutbuna tutun.Yine göremiyorsanız regülatörün önündeki 555 e bakın.
c13 c14 kutuplu kondansatör taktım fark edermi
8v tu ölçebildiniz mi? Özellikle opamp cevresindeki elemanları şemaya bağlı kalarak kullanın.Kutupsuz yerine kutuplu olmaz.
Linkback: Ynt: A_PULSE (deltaya rakip) derin ve ayrımlı pi dedektor
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

Karain

Alıntı yapılan: onur600 - 26 Haziran 2018, 15:21:30
Alıntı yapılan: Karain - 26 Haziran 2018, 15:10:02
Alıntı yapılan: onur600 - 25 Haziran 2018, 20:29:02
Alıntı yapılan: Karain - 25 Haziran 2018, 17:27:27
Alıntı yapılan: onur600 - 25 Haziran 2018, 17:13:38
Sanmıyorum bir çok kişi yapmış bende yapmıştım.Videomda olması lazım.Hata olduğunu düşündüğünüz yerleri işaretlerseniz kontrol ederiz.
ne algılama nede ses var Q11den 8v göremiyorum deli oldum herşey sağlam 150 nf bulamadım 100 taktım sctky diyot modelleri farklı ama herşey ölçümde normal
U11 in çıkışını ölçerken propların birini regülatörün çıkısina(pozitif)diğerinide akünün pozitif kutbuna tutun.Yine göremiyorsanız regülatörün önündeki 555 e bakın.
c13 c14 kutuplu kondansatör taktım fark edermi
8v tu ölçebildiniz mi? Özellikle opamp cevresindeki elemanları şemaya bağlı kalarak kullanın.Kutupsuz yerine kutuplu olmaz.
3.38 ile 5 V civarı dalgalanma var U11 cikisinda

Karain

Devrenin tüm voltajlari geldi Lakin şuanda ofset adaylarını açarsak değerli değersiz lambaları yanıyor algılama ses yok

onur600

Alıntı yapılan: Karain - 27 Haziran 2018, 18:20:17
Devrenin tüm voltajlari geldi Lakin şuanda ofset adaylarını açarsak değerli değersiz lambaları yanıyor algılama ses yok
Değersiz ledi süreli yanıyordu hatırladığım kadarıyla.Algıla içinde bobin soketinde öncelikle frekans ölçümü yapın.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Karain

Alıntı yapılan: onur600 - 29 Haziran 2018, 16:23:56
Alıntı yapılan: Karain - 27 Haziran 2018, 18:20:17
Değersiz ledi süreli yanıyordu hatırladığım kadarıyla.Algıla içinde bobin soketinde öncelikle frekans ölçümü yapın.
Ls 1 nedir

onur600

LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Karain

Pardon hoparlörü alttan lehimlemisim hoparlör bağlı ama şuanda değerli değersiz yanıyor ses ve tepkime yok

Karain

Yardımcı olacak yokmu
Ayrım ofset ayarını oynarsam ledl erden biri yanıyor birtarafa cevirir sem diğeri yanıyor ses yok voltajlarin hepsi geliyor
28 çap 24 tur bobin bağlı seri 330ohm direnç var sorun nerede olabilir

onur600

Alıntı yapılan: Karain - 05 Temmuz 2018, 12:09:07
Yardımcı olacak yokmu
Ayrım ofset ayarını oynarsam ledl erden biri yanıyor birtarafa cevirir sem diğeri yanıyor ses yok voltajlarin hepsi geliyor

ofsetle oynarsanız lediler yanacak veya sönecektir bu gayet normal.
bobine seri değil paralel bağlacayaksınız o direnci.O direnç sönümleme direncidir.
Devrenin verici kısmı çalışıyormu bakın.Bunu bobin çıkışından ölçün.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Karain

Alıntı yapılan: onur600 - 07 Temmuz 2018, 13:54:24
Alıntı yapılan: Karain - 05 Temmuz 2018, 12:09:07
Yardımcı olacak yokmu

ofsetle oynarsanız lediler yanacak veya sönecektir bu gayet normal.
bobine seri değil paralel bağlacayaksınız o direnci.O direnç sönümleme direncidir.
Devrenin verici kısmı çalışıyormu bakın.Bunu bobin çıkışından ölçün.
Bobin uçlarında kaç volt gormeliyim

onur600

LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Karain

R4 vatsiz direnç taktım bobini bağlayınca yanıyor 330ohm wattli sönümleme direnci var seri bağlardan yanmıyor Parelel bağlardan yanıyor sebebi nedir

acemi-usta

ee sonuç ne oldu çalışan armı yokmu başarı durumu nedir  O0
bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

Karain

onur600

LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious