Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

basit fakat iyi bir dedektör

Başlatan asahin58, 13 Haziran 2016, 22:21:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asahin58

Yaptığin devredeki parçaların dizilişini ve değerlerini buradan kontrol et

Linkback: Ynt: basit fakat iyi bir dedektör

MrJuke

Tüm parçalar birebir şef. Hatta parçalarda sıkıntı vardır diye her defasında değiştirdim de %99 benim bobinle alakalı sıkıntı var. Birazdan vumetreli olanı da toplarım onu denemedim.

Senin stabil olarak kullandıgın bobinin ohm, çap ve tur bilgisini verebilirsin?

MrJuke

Bu arada 4001 yerine 1N4007 oluyor değil mi sadece karşılayacağı volt farkı vardı sanırsam?

asahin58

Alıntı yapılan: MrJuke - 30 Mart 2021, 22:40:22
Bu arada 4001 yerine 1N4007 oluyor değil mi sadece karşılayacağı volt farkı vardı sanırsam?
Olur farketmez

asahin58

Yukardaki pcb den kontrol et senin paylaştığın resimlerdeki pcb de parçaların yerleşimleri farklı

zbyrchdr

Mr juke bobin çapını küçük tutmani öneririm aynı ohmajda 3 farklı bobin yaptım 0.50 lik telden de bobin yaptım ama en sagliklisini cat 6 dan 4 tur sardığım 25 cm lik bobinle aldım 1 tl 30 cm net toprakta daha güzel 2 gün önce arazide 5 bin liralık makinalarla beraber gezdim onların görmediği en küçük metali dahi buldum daha cihazın öttüğü hiç bir yer boş çıkmadı. Ah bide ayrım yapabilsek bu devreye inan makinanın kralı olur. Bobin verilerim 2.7 ohm 4.7 mh.

MrJuke

Eyw @zbyrchdr Çok sağol bilgiler için dediğim gibi k157 olanıda aynı parçalarla yapılıyor bende 30cm'i zorlasam görüyorum ama bobin 2ohm. 2,7 ohm cıkınca cihazım susturamıyorsun. Aynı bobinle tl702li bu devre niye sıkıntılı onu çözemedim.
Şahin ustam pcb ler farklı ama ben buna bakarsam kafa karışmazmı ben direk senin verdiğin şemaya ve eskiki dizilime göre yaptım.

MrJuke

Vumetreli tamam. led full yanıyor potlarla kapatılmıyor.. Buzzer da ses seda yok.

zbyrchdr

Devrenin önlü arkalı bi fotoğrafını yukleyebilirmisin dostum bi bakalım ona göre hareket edelim.

asahin58

MrJuke

Ben 3-4 devreden bakıp ona göre takmıştım üst inişine göre . Düzelteyim hemen

zbyrchdr

ledin sürekli yanması onun habercisiydi zaten :)

asahin58

Entegrenin ustunde bir egim var o taraftaki ayak 1 nolu ayaktir

asahin58

Buzzerin cikisinin orda bir diyot var onun da çizgili tarafı direnç tarafında olmalı fotodan net görünmüyor ama galiba o da ters gibi

zbyrchdr

şu devrenin bakırlı tarafını görünce benim devrem nasıl çalışmış hayret ettim doğrusu gayet temiz ve net çıkmış baskı.

MrJuke

Alıntı yapılan: zbyrchdr - 01 Nisan 2021, 22:03:14
şu devrenin bakırlı tarafını görünce benim devrem nasıl çalışmış hayret ettim doğrusu gayet temiz ve net çıkmış baskı.

:) Baskıdan sonra + edding kalem ile 2 kere üstünden geçiyorum yoksa eskiden benimde öyle kötü cıkıyordu .

Diyot tersti onu önceden düzelttim Şahin ustam. LB çeviricem şimdi.

MrJuke

Parçayı çevirdim enerji verdiğim de ışık yan sön yapıyor bi daha da metale karşıda yanmıyor. Bobinde cızırtı var. Buzzer potlarla bile hiç faliyete geçmiyor. Led önünde 750ohm var. 150-250k yazan yere de 220 ohm taktım. Diğer yazan tüm parçalar sıfır ve birebir.. 

asahin58

ilk açılısta buzzerden ses yok mu buzzerin de artı ve eksi yönleri vardır ters olmasın
Ayrica LB ters takildigindan arızalanmış olabilir
Onun için devreyi sadece hoparlörle çalıstırdıgımız kısmindan hoparlör bağlayarak test edin bunun içon 10 ohm fa bağlamanız gerekecek buradan hoparlör sesi ve metale tepki varsa o zaman LB arizali diyebiliriz

asahin58

Kullandıginız buzzer devreli olan buzzer mi yoksa normal buzzer mi bu devreli buzzer

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious