Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

basit fakat iyi bir dedektör

Başlatan asahin58, 13 Haziran 2016, 22:21:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asahin58

Tum pulse dedektörler gibi bu da amperi yuksek aku ile calistirilmalidir. 9 volt pil yetersiz dolayisiyla dusuk mesafe verir.
Linkback: Ynt: basit fakat iyi bir dedektör

MrJuke

Alıntı yapılan: asahin58 - 18 Eylül 2020, 02:05:22
Potlarla ayar yapamazsaniz algilama cok dusuk olur bu yuzden potu islevsel yapmaya ugrastim ben bunlari yaparken sizin potlarla sesi ayarliyorum demeniz bunun icin mi ugrastim demeniz asil tuhaf olan seydi. Oysa bobin bost havada iken bunu potlarla yapamiyorsunuz. Onemli olan bunu yapabilmek benim amacim da buydu
Ayrica size dedigimi yaptiniz mi
Bobine metal yaklastirip potla susturun o metal orda sabit kalsin badka bir metali bobine tutarak test edin
Eger potlari bobin bosta iken ayarlayabilseydiniz böyle bir sonuc verirdi.

Cismi hoparlorden ses geldiği noktada bırakıp pot ile ayar kapamaya calısınca ses kesilmiyor ki.
18V ile besliyorum şuan..

MrJuke

Alıntı yapılan: asahin58 - 18 Eylül 2020, 02:18:16
Tum pulse dedektörler gibi bu da amperi yuksek aku ile calistirilmalidir. 9 volt pil yetersiz dolayisiyla dusuk mesafe verir.

Bu arada pottan kabloları cıkardım bu sefer ses hiç kesilmiyor yanlız şunu farketttim daha uzaktan cisimlere farklı sesten tepki veriyor... Örnegin 10cm se 15-20cm'e cıkıyor tepki yeri. Ama sesi nasıl kesecez o var işte..
220k 50k 100k 10k hertürlü pot denedim bir randıman yakalayamadım..

47k iptal etmiştim. üstüne 1m ohm da cıkarıp yerine 470K taktım sadece 470k dan aldım yine aynı sonucu verdi..

Farklı bir yerde sıkıntı var üstad. Aklına gelen farklı bir nokta varmı oraya yogunlasayım...

Çagdaş

. Arkadaşlar. Bunu inceleyin

Radar

Güzel  1 tl kaç cm 10 kurs kaç cm

Radar

Deneyimlerinizi paylaşırmısınız

gs78

bu teste göre toprakta 10 cm de görürse iyi 1 tl yi

asahin58

Arkadaslar 1 TL toprakta 15 cm garanti cok hassas ayar yaparsaniz 20cm den de görüyor Ayrica metal çaytabağını toprakta 30 cm den net görüyor

Çagdaş

Toprakta 20 25 cm den görüyor bizzat denedim 10.15cm  bir beton parcasinin altından aliyor yalnız toorak ayarı iyi değil başka bir toprak ayarlı entegre kullanıp tasarlamak lazım

studiobitaguai

does anyone have the gerber files for this pcb? ^-^

asahin58

layout pcb
[color=rgb(32, 33, 36) !important]download here [/color]
[/color]https://www.dosya.tc/server31/hc263l/pirat_vumetre_ekli.rar.html[color=rgb(32, 33, 36) !important]

asahin58

studiobitaguai

De acordo com o site da pcbway que projeta as placas, esse arquivo Gerber que você disponibilizou é inútil. Entrei no site deles e realmente não abre todas as camadas para fazer as placas
https://www.pcbway.com/project/OnlineGerberViewer.html
Verifique se possível ... Só consegui abrir o arquivo Lay no o Sprint layout 6 programas. terei que fazer todo o diagrama de circuito novamente?

zbyrchdr

merhabalar vu metreli devreyi yaptım calıştırdım her şey güzel sonra kutulayım dedim kutuladım algılamamaya başladı tekrar kutudan çıkarttım bu defada sürkli ötmeye başladı şimdi onu çözdüm açılışta 1 2 saniye ötüyor sonra duruyor bobin bağlı bobinde ufak bi inleme mevcut ama potlarla ne kadar ugrastım yinede ne ötüyor nede metal algılıyor hangi parçaya zarar vermiş olabilirim aacba iyi çalışmalar.

asahin58

TL072 veya BD 140 arızalanmış olabilir

asahin58

Sırasıyla BC547 yi TL072 yi ve Sag üstteki BD140 ı kontrol etmeni tavsiye ederim

zbyrchdr

Merhaba arkadaşlar vu metreli devre çok şükür çalıştı problem benim yazicimin toner i bitik olduğu için baskı devre soluk çıkmıştı ondan kaynaklanmış. Yani bu devrede malzeme kalitesi çok önemli akımın tam geçmesi gerekiyor. Deneyimlere gelince ;
Kaliteli cat 6 kablo ile 25 cm 4 tur başlık yaptım yaklaşık 2.2 ohm hava testinde ;
1 tl 23 cm
25 krş 10 cm
5 krş 4.5 cm civarı
Toprak testinde ;
1tl 33 cm
25krs 17 cm
5krs 10 cm
Yani toprakta daha kararlı çalışıyor kendi bahçemde yaklaşık 250 gram civi topladım bu arada :)
Takıldıgım yerlerde sıkılmadan cevap verip destekleyen asahin58 ustaya TEŞEKKÜR EDİYORUM.
HERKESE IYI CALISMALAR.

asahin58

Baskı deveyi çıkartınca yakın yollar arası ve yolların bir ucundan diger uçları arasında kısadevre kontrolü yapsaydın daha en başından hatayı görürdün bir daha bu şekilde devre yapmanı tavsiye ederim yardımım dokunduysa ne mutlu bana teşekkür ederim iyi çalışmalar

zbyrchdr

ASLINDA YAPTIM AMA ÖLÇÜ ALETİ İLE SIKINTI YOK GÖZÜKÜYORDU AMA ÖLÇÜ ALETİ GÖSTERSE BİLE DEVRE KURULUNCA GEÇEN AKIMA YETERSİZ KALDI YOKSA KISA DEVRE KONTROLÜDE YOLLAR ARASI KONTROLÜDE YAPMİŞTIM.

MrJuke

Güzel değer alan kişilerin bobin kaç ohm çıkıyor ? Bu devreyi 4 kere topladım nedense 1TL en fazla 2-3 cm den alıyor. K157ud ile de topladım aynı bobinle zorlasam parayı 30cm den görecek.. Bu TL072 için nerede hata yapıyorum bi çözemedim halbuki aynı devre.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious