Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

basit fakat iyi bir dedektör

Başlatan asahin58, 13 Haziran 2016, 22:21:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wtrk

Alıntı yapılan: asahin58 - 24 Mayıs 2020, 18:01:32
Hatda 20k sabit direnc takip varsa 10k pot yerine de 5k pot takip daha hassas ayar yaparsin
Ustam tavsiyeniz üzere potansa giden 47k'yı söküp direk 1mohm'dan bağlantı almıştım.
47k takılı kalsa ilk yolladığınız şemadaki gibi 50k ve 10k yeterli olacak herhalde.

Artık kutuladım buna dokunmayacağım ancak bir sonraki yapacağım cihazda kaldırdığım 47k yerine 100k direnç taksam daha düşük potlarla ayar yapılır değil mi
Linkback: Ynt: basit fakat iyi bir dedektör
NoBodY CaN StoP Me.!!!

asahin58

47k dirence bobine ve kullanilan sönümleme direncine göre ihtiyaç duyulur ya da duyulmaz
Yani bobin ve sönumleme direncine gore potların ayar konumu degisiklik gösterir
Örnegin 47k takili olsun
Sonumleme direnci de 330 ohm olsun
Potlat 100k ve 20k iken 20k pot A noktasinda ayarda kalirken
Sonum direnci 390 iken B noktasinda ayarlanabilir
Ya da bobin tur cap tel kalinligi da bu ayar yerletini degistirir

asahin58

Onun icin once yuksek potlar ornegin 200k gibi takilip ayari yapinca potu olcup kac kiloohm geliyorsa 47k yi buna gore degistirmek takmak ya da takmamak belkide 47k yerine 100k takip potlari 50k ve 10k yapabilirsin sana kalmis

Çagdaş

Ustalar  bu  cihazin  derinlik  konusunda  hicbi  bilgisi  olan  yok  kac  defa  konu  actim  ustune  dusen  yok  demekki  ustası  simdilik  yok  olabilir  herkeste  usta  degil  neyapalim  bbeklicez  bi  delikanli  cikana  kadar

asahin58

1TL max 25cm
Çay tabagi 30 35 cm
20cm capli metal tabak max 70cm dir

asahin58

Yanliz derinlik dediginiz sey bobin capi ve metal yuzey genisligine göre değisir
Buna 1x1 baslik dahi baglanabilir ben denemedim ama tepsiyi 1m den görebilir

Çagdaş

Asahin58 ustam  eyvallah yazdiklarin icin ama bu  yazdiklarini  zaten aşikar  mesela  1 tl  25 cm  demissin  bu  senin  algilama  max  mesafesi  degilmi  tik   tik  bastigu  yer  aslinda  orda  normal  otse  sikinti  yok  ben  bunu  basarmak  istiyorum  bi  el  atin  bence  hepberabwr  konuyu  genisletek  usta

asahin58

bu devreye vumetre devresi ekleyerek hem led hem de buzzer ile tepkiyi alabilirsin hoparlürle tık tık sesinin hızlandığı yerde buzzer sürekli ötmeye ve led sürekli yanmaya başlıyor.

AYBEYAN

Öncelikle selamlar foruma yeni üye oldum bu konu başlığı altında yazılmış tüm mesajları tek tek okudum (tasarımdaki değişiklikler kafa karıştırıcı olsa da :) ) elektronik konusunda baskı devreler konusunda teorik olarak biraz bilgim var ancak hiç pratik yapmadım umarım bu proje başlangıç olur. Şahin hocam sizden tek ricam olacak devre için kullanılacak elemanları sipariş vereceğim liste olarak foruma yazmanız mümkün mü ? (veya pirate dedektör videosunda belirtilenleri alsam yeterli mi ?) Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

BuLutBey

Alıntı yapılan: AYBEYAN - 26 Ağustos 2020, 17:01:22
Öncelikle selamlar foruma yeni üye oldum bu konu başlığı altında yazılmış tüm mesajları tek tek okudum (tasarımdaki değişiklikler kafa karıştırıcı olsa da :) ) elektronik konusunda baskı devreler konusunda teorik olarak biraz bilgim var ancak hiç pratik yapmadım umarım bu proje başlangıç olur. Şahin hocam sizden tek ricam olacak devre için kullanılacak elemanları sipariş vereceğim liste olarak foruma yazmanız mümkün mü ? (veya pirate dedektör videosunda belirtilenleri alsam yeterli mi ?) Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

resimdeki pcb üzerinde dahi malzeme listesi var   sanırım ihtiyacınız olanda bu
Eğer İnanıyorsanız Galip Olan sizlersiniz

asahin58

Alıntı yapılan: AYBEYAN - 26 Ağustos 2020, 17:01:22
Yukarıdaki resimde bulunan malzemeler bunlardan 150-250k bu aralıkta bir direnç olabilir ayrıca sönümleme direnci en uygunu 390 ohm dur ve tabi bobin sarmak için yaklaşık 20m tel 100k ve 10k olarak da iki adet pot buzzer ve 12 volt 1.3 ah akü gerekli

MrJuke

Şahin bey merhabalar, atlatmaların olduğu şemayı kaydedip baskı alıp montaj aşamasına geldikten sonra farkettim ki sizin üzerinden diğer postlarda yürüdüğünüz şema farklı..
Sanırsam atlatma kısımları yok geri kalan parçalar vs aynı, lakin soracağım şu ki kullandığım alttaki şema üzerine led ve buzzer ekleme şansımız varmı ?
Bir de 2200uf 1000uf farklı olması neyi değiştiriyor baya acemiyim de teşekkürler..

Alıntı yapılan: asahin58 - 26 Mayıs 2020, 02:52:00
bu devreye vumetre devresi ekleyerek hem led hem de buzzer ile tepkiyi alabilirsin hoparlürle tık tık sesinin hızlandığı yerde buzzer sürekli ötmeye ve led sürekli yanmaya başlıyor.

asahin58

Öncelikle montaj yaptıysanız once bu devreyi calisir hale getirin sonra vumetre kisminiekleyelim
Vumetre kısmı [size=78%]icin ayri bir pcb yapmaniz [/size]

MrJuke

Alıntı yapılan: asahin58 - 16 Eylül 2020, 08:24:49
Öncelikle montaj yaptıysanız once bu devreyi calisir hale getirin sonra vumetre kisminiekleyelim
Vumetre kısmı [size=78%]icin ayri bir pcb yapmaniz [/size]

Tamamdır ozaman onu 2. aşamada halledelim.
Bu arada benim bu şema için hangi parçayı nereye takacağım konusunda ayrıntılı bir görsel içerik bulamadım. Bazı resimlerden tahmini olarak yürüyorum.. Yanlız takıldıgım bir kaç nokta var kırmızı ile işaretlediğim yerlerdeki kısımlara ne gelecek acaba kablolar gördüm diğer resimlerden ama net yazılmış birşey yok ortada...
Yapan arkadaşlar nasıl yaptı bilmiyorum sanırsam videolardan yaptı ama tüm videolar silinmiş gibi...
Şöyle adam akıllı bu şema için bir görsel ya da video varmı acaba eliniz de ?

asahin58

MrJuke

Şimdi oldu tamamdır adaşım :)
+ Olarak şuanlık son sorum NE555E ile NE555P arasında bi fark varmı ?

Alıntı yapılan: asahin58 - 16 Eylül 2020, 22:23:32
Bu sekilde

MrJuke

Birde önceden sormuştum 2200uF yapsak nolur 1000uF yapsak nolur ne farkeder bir bilgilendirirsen şık olur benim için..

asahin58

1000mf kafi fakat 2200 de olabilir sorun olmaz saddce ebat olarak buyuk olur

MrJuke

NE555P ile NE555E arasında fark yoktu değil mi ?
Son olarak onu takacağım şuan böyle harf farklılıgı farkettim.

asahin58

Sanirim ısı vs. Simgesi fark etmez calistirir

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious