Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

TeknolojiEkibi Rezistivite Paylaşımı (EPE Resistiviteyi medifiye ediyoruz)

Başlatan beyazkuvvet, 02 Kasım 2014, 20:27:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

quentus

sevgili arkadaşlar.. bir konuyu özellikle açıklığa kavuşturmalıyım.. şunu altını çizerek belirteyimki buradaki hiçbir kardeşimizin bu konuda şüpheci yada ard niyetle yaklaşmadığını düşünüyor, düşündüğüm gibi olduğunuda biliyorum..

burada dikkat çekmek istediğim konu üreten.. çalışan insanımıza her türlü desteği vermemizdi..

zira daha büyük rakamlara bir ekipman almayı planlarkan imdadımıza ercan ustam yetişti.. en az bir 5.000 tl miz ailemize kaldı.. bakın hiç fenada olmadı:)

kaldıki bu konuda neden bir açıklama yapma gereği duydum? cihazımı biraz kullanmayı öğrendiğim an bu forumda firmanın kendi cihazları ile yapılacak 3D çekim yarışmasında o heyecan ve şevkle görseller paylaştım..

karşılığında sn. karadağ 'dan aldığım yorum aynen şu oldu..

-GÜZEL İŞ ÇIKARMIŞSINIZ ARKADAŞLAR.. ELİNİZE SAĞLIK.. BENİDE HEVESLENDİRDİNİZ.. İLK FIRSATTA BENDE BİR TANE TASARLAYACAĞIM (vurgu için büyük yazdım yanlış anlaşılmasın)

bugüne kadar zırnık almamış biri olarak dışlanmayışımızı.. ve yukarıdaki destek dolu cümleyi şahsıma unutmam..

saygılarımla..

Linkback: Ynt: TeknolojiEkibi Rezistivite Paylaşımı (EPE Resistiviteyi medifiye ediyoruz)

quentus

Alıntı yapılan: spradon - 25 Eylül 2015, 22:33:21
Bir kaç gündür siteye girmiyordum, cihaın derinliği konusunda bayağı bir tartışma olmuş, Arkadaşlar bence cihazın derinlik kısmına çok fazla takılmayın, bazı cihaz gönderdiğim arkadaşlar vede kendi yapmış olduğum testler sonucunda cihazın yeteri kadar derinlikleri gördüğünü söyleyebilirim. Yüksek voltaj uygulayıp 80-100 metrelerde ne aradığınızı sorabilirmiyim, yoksa bu işi maden arama işlerinde kullanmak isteyenlermi var. Cihaz şu haliyle bence fazlasıyla yeterli.
  Şimdi bizim ihtiyacımız olan nedir ona bakalım. Bu cihazın öncelikli olarak derinliği gösterecek iyi bir 3D programına ihtiyaç var. Ben bu konuda AGİ firmasıyla görüştüm. Cevap bekliyorum. Deiğim gibi öncelikli olarak bize iyi bir 3d program lazım.
   İyi bayramlar, İyi çalışmalar.. /aynen öyle sevgili ustam.. makul seviyelerde zaten fazlası ile yeterli.. lakin kodları çok uyuşmasada voxlerde girilen x y ve z değerlerine göre DERİNLİKTE 2.25 mt İçerisinde 5 cm yanılma payı ile sonuç verdiğini bizzat yaşadım.  bence bu konu üzerindede bir araştırma yapmalı..

kripto55

Alıntı yapılan: onur600 - 25 Eylül 2015, 22:11:22
Aynen öyle quentus...
Bu devirde emek verip para kazanmanın adı 3 kağıtçılık olmuş.
Ticaret yapmak suç olmuş.Keşke aynı suçlamalar yerli yabancı tüm firmalara da yapılsa.
Birde şu anda bu konuyu okuyan arkadaşlardan bir çoğuna Karadağ hiç bir karşılık görmeden bir çok ekipman göndermiştir.Bende içerisinde olmak üzere.Bakın nasıl, olmuş mu olmamış mı veya daha ne yaparız diye.
Bu arkadaşların sayısı bir hayli fazla.Ama kimsenin ağzını bıçak  :-X
Velasılı kelam ne şiş yansın ne kebap :-*

Onur ustam iyilikler pek söylenmez ama karadağ usta,banada test için olmusmu diye gradio gönderdi allah razi olsun ondan.... Her ticaretci karadağ gibi olsa ülke su an çok ilerde olurdu. Karadağ dan ben yardim için ücretsiz kaç kişiye direnç di vs malzeme aldım..5 kuruştan istemedi çünkü kiminin duası kiminin parası misali ...

Ha sadece sunu düşünelim alin bir tane okm yada başka bur yabancı firmadan ürünümüz arizalansin bakmayı bırak dünya fiyat çıkarıyorlar. Ama karadağ kaç kişiye ücretsiz cihaz verdi ve teknik destek sağladı. Eğer ticaret buysa sonuna kadar destekliyorum .. Keşke herkesin ticareti boyle olsa ....

sahbaylar

Alıntı yapılan: kripto55 - 25 Eylül 2015, 22:45:38
Alıntı yapılan: onur600 - 25 Eylül 2015, 22:11:22
Aynen öyle quentus...
Bu devirde emek verip para kazanmanın adı 3 kağıtçılık olmuş.
Ticaret yapmak suç olmuş.Keşke aynı suçlamalar yerli yabancı tüm firmalara da yapılsa.
Birde şu anda bu konuyu okuyan arkadaşlardan bir çoğuna Karadağ hiç bir karşılık görmeden bir çok ekipman göndermiştir.Bende içerisinde olmak üzere.Bakın nasıl, olmuş mu olmamış mı veya daha ne yaparız diye.
Bu arkadaşların sayısı bir hayli fazla.Ama kimsenin ağzını bıçak  :-X
Velasılı kelam ne şiş yansın ne kebap :-*

Onur ustam iyilikler pek söylenmez ama karadağ usta,banada test için olmusmu diye gradio gönderdi allah razi olsun ondan.... Her ticaretci karadağ gibi olsa ülke su an çok ilerde olurdu. Karadağ dan ben yardim için ücretsiz kaç kişiye direnç di vs malzeme aldım..5 kuruştan istemedi çünkü kiminin duası kiminin parası misali ...

Ha sadece sunu düşünelim alin bir tane okm yada başka bur yabancı firmadan ürünümüz arizalansin bakmayı bırak dünya fiyat çıkarıyorlar. Ama karadağ kaç kişiye ücretsiz cihaz verdi ve teknik destek sağladı. Eğer ticaret buysa sonuna kadar destekliyorum .. Keşke herkesin ticareti boyle olsa ....
Evet kripro55 ustam size katılıyorum.
Olduğu kadar , Olmadığı da kader.( mevlana)

Karadağ

Bir kaç gündür siteye girmiyordum, cihaın derinliği konusunda bayağı bir tartışma olmuş, Arkadaşlar bence cihazın derinlik kısmına çok fazla takılmayın, bazı cihaz gönderdiğim arkadaşlar vede kendi yapmış olduğum testler sonucunda cihazın yeteri kadar derinlikleri gördüğünü söyleyebilirim. Yüksek voltaj uygulayıp 80-100 metrelerde ne aradığınızı sorabilirmiyim, yoksa bu işi maden arama işlerinde kullanmak isteyenlermi var. Cihaz şu haliyle bence fazlasıyla yeterli.
  Şimdi bizim ihtiyacımız olan nedir ona bakalım. Bu cihazın öncelikli olarak derinliği gösterecek iyi bir 3D programına ihtiyaç var. Ben bu konuda AGİ firmasıyla görüştüm. Cevap bekliyorum. Deiğim gibi öncelikli olarak bize iyi bir 3d program lazım.
   İyi bayramlar, İyi çalışmalar..

Spradon okuduğum dokümanlar maksimum mesafenin iki prob arası mesafenin üçte birininden fazla olamayacağını belirtiyor. Ben 3 metreden net bilgi alabilmek için 200V gerektiğini okudum 100 metre için değil. Zaten bana da kızdıkları yer burada. Ben adamların 200V gerilim, 300W güç ile ancak iki çubuk arası mesafenin üçte birini ölçülebilineceğini yazdıklarını burada belirtince bana tepki oluştu. Yani ya bu makaleleri yazan hocalar yada 5V ile birkaç metreden veri alımı lafızından biri hatalı. Ben bu konuya daha fazla katkıda bulunamayacağım çünkü işler mantık dışına doğru gidiyor ve ben mantıklı olanı yazınca kötü oluyorum. Oysaki amacım bu devre ile uğraşanlara yardım etmek sonuçta iyisinin elde edilmesi herkese faydalı. Yarın unutmazsam işin aslının nasıl olduğunu yazıldığı makalelerden birkaç adet eklerim. Keşke 100 metre gibi bir şey algılaması mümkün olsa da işi gücü bırakdak 100metre algılayan rezistvite yapsak. Adamlar 128 kazıkla yarım metreden net veri alma derdindeler. Umarım doğru anlaşılır.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

onur600

İş de arkadaşlar aslında hepimizin ortak olduğu payda daha iyisini nasıl yaparız.Konunun son bölümünden itibaren belirtmeye çalıştığım şahsen bu.
Evet bu ürün çalışıyor kısmen data programı da iş yapıyor ama yeterli mi?
5v muhhabbetine de yapılan yorum şu evet ölçüm yapar ama kısıtlı kalır.Eee çoğumuz iki üç metrelere kafamızı çevirmiyoruz.Neden zaten bu derinlikteki anomolileri elimizdeki cihazlarla zaten alıyoruz.5v luk bir gerilim değeri bakır kablo üzerindeyken dahi ne kadar bir  mesafede düşüme uğrayacağını bir çok arkadaş tahmin eder umarım...

Bu arada verilen bu derinlikleri ispat için video isterim.Neden mi?Benden çok isteyen oldu.Yoksa buraya yazıp cihaz var demekle olmuyor benimde elimde hala hazırda ürünler var.Hemen sipariş geçin...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

pro-TR

arkadaşlar;
şimdi bir karar verelim, üzüm mü yiyeceğiz? bağcı mı döveceğiz. bağcı dövülecekse ben yokum, kusura bakmayın. üzüm yiyecekseniz çekirdeksiz üzümü severim ikram edeceğiniz üzümü ona göre sunun...
bu sitede en başarısız insan benim her bezde tarağım vardır ama hiç elle tutulur bişeyim yok. ben memnunum rahatsız olan varsa söylesin.
ayrıca hiç kimse bildiğinide paylaşmak zorunda değildir. bu noktada karadağa katılıyorum.
ayrıca bu site hiç kimsenin sitesi değildir. site hepimizin sitesidir. belki kaptan karadağ ustadır, eyvALLAH. ama site hepimizin sitesidir. kavgayada gerek yok.
ayrıca epe rezistivmeter yeterli geliyorsa arkadaşlara sözümüzde yoktur. yetersiz görenlerde benim gibi arayış içine girmesinde bir sakınca yoktur umarım.
@beyazkuvvet usta; unun var, yağın var,şekerin var, ben biliyorum ki helvayı güzel yaparsın. ama lütfen başkasının helvasına karışma... araştırmacı bir insansın. vaktin yok belki ama sende bu cihazın kralını yapacak kaabiliyetin var ve lütfen kavga etmeden tartışalım....
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

wtrk

Alıntı yapılan: Karadağ - 25 Eylül 2015, 21:09:41
Anladım ki benim bu konuya müdahil olarak fayda sağlama şansım yok. Kendim tasarımımı yaparım. Test ederim. Bittiğinde 3s deki gibi gerekli tüm dokümanları ile yayınlarım.

Ustam senin ve diğer arkadaşların karşılıksız yaptığı işler, pcb gönderme, işlemci gönderme, cihaz tamiri vs vs hepsi takdire şayan, kimse o konuda buradaki arkadaşların hakkını yiyemez, yememelidir..

Konumuza dönersek yukardaki alıntına istinaden elbette yap ustam diyorum.
Yap yayınla dokümanları vs..
Gradiometre için İngiltereden 2 tane sensör getirttim sonra devreye baktım TL071 var bilmem TL072 var vs.
Adamlar ücret karşılığı satıyorlar, bir nevi herkes uygun fiyata manyometre veya gradiometre sahibi olabilir.
Yani insanlar kendi manyometresi ve gradiometresi sahibi olsun ancak işlemci ve yazılımı sizden alsın,.
Sayfalarca yabancı forumlarda yazılsın, Türkler bu işi biliyor, çıtayı biraz daha yükselttiler desinler. Delta Pulse için açılmış forum bölümleri var bunlar gurur verici şeyler.

Rezistivitede durum aynı ustam , senden bir beklenti içindeyiz, inşallah cihazın tasarımından yazılımına kadar güzel bir ürün ortaya koyarsın da bizleri gururlandırırsın..
NoBodY CaN StoP Me.!!!

ercan

Arkadaşlar alınganlığa ve gerginliğe hiç gerek yok.Kırıcı olmadan tartışacağız elbette..
Karadağın dediği de doğrudur.Rezistivite yönteminde derinlik AB/3 dür.Yani dışta kalan akım elektrodları arasındaki mesafenin 3 te biridir.
Wenner metoduna göre basitçe ptonsiyel elektrodları arasındaki mesafe kadar diyelim.Bu mesafe 1 metreyse derinlikde 1 metre,1000 metreyse derinlikde 1000 metre olacaktır.
Rezistivite yöntemiyle yüzlerce metre derinden veri almak mümkündür.Tabi bunun için çok uzun,yüzlerce metre elektrod açılımları ve bir kaç ampere kadar yüksek akımlar sağlayabilen güçlü cihazlar gerekir.

ercan

Yani derinlik ve voltaj konusunda Karadağ la hem fikir değilim ama kendi takdiridir kendi tasarımını isterse binlerce voltla yapar.mesela asenkron usta 30.000 çıkışlı bir rezistivite yapmıştı.dünyada örneği varmı yok! ama adam öyle istemiş öyle yapmış.bende 48 voltu yeterli gördüm.
Düşünür ne demiş?
"O,o şekil yapar,bu bu şekil yapar,ben şu şekil yaparım.herkes kimsenin yaptığına karışamaz!"

ercan

Derinlik konusunda şüphesi olanlar linki incelesin.Burda yeraltı su araştırması için 300 metrelerden bahsediliyor.Bir yerde 700 metreleri okumuştum ama bulamadım şu an.
http://www.nuveforum.net/159-homojen-heterojen-rezistivite-egri-tipleri/7797-heterojen-akiferler-uzerinde-elde-edilen-rezistivite-egri-yorumlamalari/

pro-TR

ercan abi; derdim tartışmak değil, ben tx katının gücünü tartışmak istemiyorum. bu bölümde bahsettim aslında gradiometre ile çektiğim bir alanda epe rezistiv ilede bir çekim yaptım. her ikisinden de aldığım verileri 2D görüntüsü aynı çıktı. ancak sorunumu çözemedim. zira her ikiside derinlik bilgisi vermedi. benim rezistivden beklediğim performans görüntüde 3d yi yakalamak yani aşağıdan aldığım bir boşluğun ne kadar derinde olduğunu o boşluğun yüksekliğinin tespiti ile oda mı? geçit mi? yoksa başka bir nedenle oluşmuş doğal bir boşluk mu olduğunu öğrenmek. yoksa ben madenci değilim.

ercan

Alıntı yapılan: pro-TR - 26 Eylül 2015, 00:31:54
ercan abi; derdim tartışmak değil, ben tx katının gücünü tartışmak istemiyorum. bu bölümde bahsettim aslında gradiometre ile çektiğim bir alanda epe rezistiv ilede bir çekim yaptım. her ikisinden de aldığım verileri 2D görüntüsü aynı çıktı. ancak sorunumu çözemedim. zira her ikiside derinlik bilgisi vermedi. benim rezistivden beklediğim performans görüntüde 3d yi yakalamak yani aşağıdan aldığım bir boşluğun ne kadar derinde olduğunu o boşluğun yüksekliğinin tespiti ile oda mı? geçit mi? yoksa başka bir nedenle oluşmuş doğal bir boşluk mu olduğunu öğrenmek. yoksa ben madenci değilim.

Az kaldı 2023'e senin dediğin cihaz bu tarihte çıkacak.

pro-TR

Alıntı yapılan: ercan - 26 Eylül 2015, 00:51:03

acelemiz yok be usta...

wtrk

Alıntı yapılan: pro-TR - 26 Eylül 2015, 10:02:45
Alıntı yapılan: ercan - 26 Eylül 2015, 00:51:03

acelemiz yok be usta...

Senin belki emeklilik gelir o zamana ustam daha rahat iş yaparsın :P ::) :P
NoBodY CaN StoP Me.!!!

spradon

Alıntı yapılan: Karadağ - 25 Eylül 2015, 23:02:09
   İyi bayramlar, İyi çalışmalar..

Spradon okuduğum dokümanlar maksimum mesafenin iki prob arası mesafenin üçte birininden fazla olamayacağını belirtiyor. Ben 3 metreden net bilgi alabilmek için 200V gerektiğini okudum 100 metre için değil. Zaten bana da kızdıkları yer burada. Ben adamların 200V gerilim, 300W güç ile ancak iki çubuk arası mesafenin üçte birini ölçülebilineceğini yazdıklarını burada belirtince bana tepki oluştu. Yani ya bu makaleleri yazan hocalar yada 5V ile birkaç metreden veri alımı lafızından biri hatalı. Ben bu konuya daha fazla katkıda bulunamayacağım çünkü işler mantık dışına doğru gidiyor ve ben mantıklı olanı yazınca kötü oluyorum. Oysaki amacım bu devre ile uğraşanlara yardım etmek sonuçta iyisinin elde edilmesi herkese faydalı. Yarın unutmazsam işin aslının nasıl olduğunu yazıldığı makalelerden birkaç adet eklerim. Keşke 100 metre gibi bir şey algılaması mümkün olsa da işi gücü bırakdak 100metre algılayan rezistvite yapsak. Adamlar 128 kazıkla yarım metreden net veri alma derdindeler. Umarım doğru anlaşılır.

Hüseyin ustam dökümanları bende çok araştırdım o konuda haklısınız, ama bazen yazılanlarla uygulama arasında fark olabiliyor. Bence cihazı engin tecrübenizle sizin deneyip test etmenizde yarar var. Eksisini artısını bilgileriniz ışığında burada bizimle paylaşırsanız çok memnun oluruz.
   Elbetteki burada tartışmalar olacak bu tabi birşey. Zaten bir proje ortaya konduğu zaman herkesin bir katkısı mutlaka olacak doğru yada yanlış, sonuçta hepimiz insanız, mutlaka hatalırımız vardır. Şahsım olarak ne kadar bildiğim birşey varsa burada paylaşmaya çalışıyorum. Eksilerimiz olursa arkadaşlarımız tamamlamaya çalışıyor.
   Allah herkesten razı olsun.

spradon

spradon

Alıntı yapılan: walkman - 26 Eylül 2015, 16:57:34
spradon teşekkürler.
Eyvallah walkman.

Hex'i yüklerken sigortalardan sadece powr açık olsun, diğerlerini kapatın. Osilatör XT. Kolay gelsin

Mustafa-

Çoruminatör Resistive
850Watt, 2000Volt p-p, 5Ah.
Transmitter for all Multi-Electrode and Manual Modes

To Be 2023...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious