Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

TeknolojiEkibi Rezistivite Paylaşımı (EPE Resistiviteyi medifiye ediyoruz)

Başlatan beyazkuvvet, 02 Kasım 2014, 20:27:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nişancı

Şimdi arkadaşlar benimkisi gerçekten hayel kırıklıgı oldu on sefer oc biç boş, sizde diyorsunuz ki her cihaz yanılır gün gelir doğru çıkar  8) iyde bu cihazları al bi dünya emek harca gün gelir bulur evet doğru ama kara düzen çalişanlarda gün geliyor buluyor değilmi  8) demek istediğim cihazlara çok fazla guvenmemek gerek neticede kısmet işi  :D
İnşallah sizlerin kısmeti bol olur .
Linkback: Ynt: TeknolojiEkibi Rezistivite Paylaşımı (EPE Resistiviteyi medifiye ediyoruz)

beyazkuvvet

Alıntı yapılan: snaypır - 22 Eylül 2015, 20:57:41
Şimdi arkadaşlar benimkisi gerçekten hayel kırıklıgı oldu on sefer oc biç boş, sizde diyorsunuz ki her cihaz yanılır gün gelir doğru çıkar  8) iyde bu cihazları al bi dünya emek harca gün gelir bulur evet doğru ama kara düzen çalişanlarda gün geliyor buluyor değilmi  8) demek istediğim cihazlara çok fazla guvenmemek gerek neticede kısmet işi  :D
İnşallah sizlerin kısmeti bol olur .

kimi ömrünü verir bu işe bi halt bulamaz servetini bitirir kimi tarlasında sınır boyunda gezerken ayağına takılır :) bu işler böyle

beyazkuvvet

Alıntı yapılan: spradon - 22 Eylül 2015, 01:20:43
Bende tekzenden aldım ustam, daha iyileri Macrofoto'da  var, ama biraz pahalı. zevkine kalmış artık.

kanıma girdin usta yarın tekzene gideceğim bitane çanta alayım :)

Karadağ

Arkadaşlar bu konuda yani sistemlerin ne kadar işe yaradığı, ne kadar işe yaramadığı konusunda ben de biraz bişeyler yazmak istiyorum.

Öncelikle bilinen teknolojileri yazalım, manyetometre, gradiometre, rezistivite, emfad ve gpr. Sırası ile bunlar hakkındaki tecrübelerim ve fikirlerimi yazayım.

Bunlardan manyetometre, gradiometre ve emfadı tasarladım. Özellikle gradiometre şu anda kendisini yapı tesbiti konusunda bence baya kanıtladı. Benim aralarında en favori teknolojim şu anda gradiometre. Eksikleri olabilir ama iş gördüğü aşikar.

Rezistivite, arazide hiç kullanmadım ama bilimsel makaleler doğru yapılan bir rezistivitenin büyük boşluk ve su konusunda iş gördüğünü yazıyor ama emin olun bu makalelerdeki iş görüyor denilen rezistivite ile epenin uzaktan yakından alakası yok. Adamlar 200V dan aşağı 200-300W dan aşağı bir işe yaramaz, derinlik de maksimum 2 kazık arası mesafe/3 yazmışlar ve bunu yazanlar koca koca proflar. Epe ile toprağa 5V uygulayıp birkaç metre iş görmesini bekliyoruz. Öte yandan tahmin ediyorum ki herkes kare formlu kazık çakıyor ama makalelerde düz çakılması gerektiği yazıyor. Tüm bu yazdıklarım bilimsel makalelerden alıntıdır. Benim iddiam yada tecrübem şu anda neredeyse yok bu konuda ama yakında olacak. Eğer ki bu makaleleri baz alırsak epe ile iş görmek çok uzak. Adam akıllı bir iş için en az 220V 200-300W lazım.

Emfad, ben emfadı tasarlayalı ve prototipini yapalı baya zaman oldu. Gereksiz gördüğümden piyasaya çıkarmadım. Aslında çok da güzel oldu bazen piyasaya çıkarsammı diye düşünmüyor da değilim :) Gerek görürsem piyasaya çıkarırım. Emfadın da anlatılan ile uzaktan yakından alakası yok.. Aynı zamanında gradiometreyi bize nasıl şişire şişire anlattılarsa emfad da aynı anlatıyorlar. Ne zaman tasarladım, o zaman işin aslını gördüm..Emfad satıcıları boşluk bulucu diyorlar bilmem kaç metreden boşluk bulur diyorlar ama aletin en iyi bulduğu şey metal boru.. Evet alet en iyi metal boruyu tesbit ediyor :) Boru bulacaksanız işinizi görür ama haricinde yeteneği gradiometreyi geçmiyor. Zaten beklediğim gibi çalışan bir teknoloji olsaydı ben aylar önce piyasaya çıkarmıştım :) Bulduğu şey sadece manyetik iletkenliği yüksek ve çok büyük şeyler. Bu nedenle boruyu çok seviyor :) Bir de çok büyük bir tuğlalı yapı varsa onu bulabiliyor. O da anca iyi bir kısa dalga yayını şansınıza varsa.. Yayın yoksa onu da bulamıyor. Kendi vericisi falan demeyin o işe yaramıyor çünkü vericiye yakınlık sinyal gücünü değiştiriyor ve siz algılamayı seçemiyorsunuz.. Sonuç, gradiometre varken gereksiz hatta yayın yoksa yeteneksiz bir teknoloji.

GPR, bu sistemi senelerdir profesyonel manada kullanan çok kişi ile tanıştım. Eğer sert kayaç yapıda boşluğa bakacaksanız iş görüyor diyorlar bu işin gerçek manada erbabları. Toprakta hele birde ıslak toprakta tırt.. Zaten gerçek manada çalışan bir GPR nin fiyatını gördükten sonra bulsa da bana gelmez diyeceksiniz :)

Arkadaşlar kendi tecrübelerimi ve bilgilerimi paylaşmaya çalıştım. Yazdıklarımı okuyan ve bana kızan kişiler olabilir. Bunun için malesef elimden bişey gelemez çünkü işin aslını yazmak gerekli.

Arkadaşlar ben açıkcası şu anda metal bulmak için dedektör diyorum başka da bişey demiyorum. Bu görüntülü sistemler genelde çok para ettiği için üzerine düşülen sistemler. Satıcısı da tasarımcısı da ekseriyette bu nedenle uğraşıyor.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

nişancı

pro-TR

karadağ ustam yukarıda benim yazılarımı umarım okumuşsunuzdur. bahsedilen tüm sistemlerin başarı oranları %10-%20 yi geçmiyor. bu hepsi için geçerli, yani aynı fikirleri paylaşıyoruz. benim üzerinde durduğum konu ise bu sistemlerin tamamından elde edip, %10-%20 lik kısmı garantilemek. rezistiv konusunda bahsettiğim olay şu, prof. rezistiv cihazları 8-16-32-64 ve hatta 128 kazıklı ve bu kadar kazıkla adamlar daha geniş alanın rezistiv değerini ölçmek değil, aksine ölçülen rezistiv alanı sabittir. burada amaç derinliğin rezistiv değerini ölçmeye çalışmak, zira amacımız dikey 1m lik bir kesitin direnç değeri bize aşağıdaki boşluğun varlığının veya yokluğunun tespitini sağlamak. sonuç olarak işin içine derinliğin rezistivini ölçmek girince otomatik olarak güç faktörü ortaya çıkıyor. haa burda bizler su veya maden aramıyoruz. 200-400w lık bir güçte de bize 0,500 ile 1A lık akım fazlasıyla yeter diye düşünüyorum. bu maksatla 1 adet 12v to 220v 200W lık power inverter sipariş etmiştim sanalpazar.com dan adamlar beni 20 gün salladıktan sonra elimizde kalmamış diye siparişimi iptal ettiler. bakalım yenisini sipariş ettim ama araya bayram girdi.
emfad için söylediklerinize gelince kısmen sizi haklı görüyorum. bakalım zaman bize neyi gösterecek...
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Karadağ

Alıntı yapılan: pro-TR - 23 Eylül 2015, 11:25:53
karadağ ustam yukarıda benim yazılarımı umarım okumuşsunuzdur. bahsedilen tüm sistemlerin başarı oranları %10-%20 yi geçmiyor. bu hepsi için geçerli, yani aynı fikirleri paylaşıyoruz. benim üzerinde durduğum konu ise bu sistemlerin tamamından elde edip, %10-%20 lik kısmı garantilemek. rezistiv konusunda bahsettiğim olay şu, prof. rezistiv cihazları 8-16-32-64 ve hatta 128 kazıklı ve bu kadar kazıkla adamlar daha geniş alanın rezistiv değerini ölçmek değil, aksine ölçülen rezistiv alanı sabittir. burada amaç derinliğin rezistiv değerini ölçmeye çalışmak, zira amacımız dikey 1m lik bir kesitin direnç değeri bize aşağıdaki boşluğun varlığının veya yokluğunun tespitini sağlamak. sonuç olarak işin içine derinliğin rezistivini ölçmek girince otomatik olarak güç faktörü ortaya çıkıyor. haa burda bizler su veya maden aramıyoruz. 200-400w lık bir güçte de bize 0,500 ile 1A lık akım fazlasıyla yeter diye düşünüyorum. bu maksatla 1 adet 12v to 220v 200W lık power inverter sipariş etmiştim sanalpazar.com dan adamlar beni 20 gün salladıktan sonra elimizde kalmamış diye siparişimi iptal ettiler. bakalım yenisini sipariş ettim ama araya bayram girdi.
emfad için söylediklerinize gelince kısmen sizi haklı görüyorum. bakalım zaman bize neyi gösterecek...

Ben genel amaçlı bilgi için yazdım. Maksat tecrübemi paylaşmak.

Şunu artık iyi anladım. Bir teknoloji gündeme geliyorsa mutlaka birileri o teknolojiyi ticari amaçlı kullanmak istiyor ve bu nedenle gündeme getiriyor. Yoksa bunların hepsi çok süredir zaten vardı ama adını anan kimse yoktu. Rezistivite geliştirme işini kendi adıma siteden gelen istek üzerine başlattım. Emfadı da bir firmanın isteği üzerine yapmıştım. Ben aslen dedektörcüyüm :)

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

quentus

Alıntı yapılan: wtrk - 22 Eylül 2015, 18:30:20
Alıntı yapılan: snaypır - 22 Eylül 2015, 13:52:55
Arkadaşlar bence pek bulaşmayın bu cihaza, olcum alıp kesin boşluk diye bişiler paylaşiyoruz , bende açıkçası harika bir cihaz olarak goruyordum .
geçenlerde bir boşluk tespitimiz vardı , alan tarama,manyetometre , resiztivite epenin, hepsi anomal gorup boşluk alğiladi ,kepçeyle 5m kazıldı yapı taşi bile cıkmadı  8) bence yazık edersiniz fazla guvenmeyin .
Malesef veri alıp paylaşiyoruz ama iş icrata gelince bu cihazlar cortluyor .

Usta senin mantıkla gidersek hepsini toplayıp kent meydanında yakalım..
Bütün cihazlarla boşluk aldık ama birsey çıkmadı dedin.
Gladiator alan taramaya çok iyi demiştin, keza epe ve manyometreye de.
Bir tane yerde yanılman hepsinin işe yaramadığı anlamına gelmemesi gerek..

Bence epe anomaliyi algılıyor hatta @pro-TR ustam senden ricam cumartesi gece bana gösterdiğin datayı mahsuru yoksa paylaşabilirmisin ? Nerede çekim aldığını söyleme , buradaki arkadaşlar bir tahminde bulunsunlar bakalım.

Derinlik verisi alıp almadığını bilmiyorum ama 3d uygulaması var , data aldıklarını ve kullandıklarını biliyorum.
Güzellikle vermezlerse 5 kurus ödemeden yine de alacağım o uygulamayı ve kendim bizzat test edeceğim..

@pro-TR ustam sen cihazı epe ile aynı mantık tasarla , uygulama işini er yada geç ben halledeceğim
/ ölçüm sırasında bende oradaydım.. öncelikle belirteyimki 3 cihaz aynı noktada BOŞLUK anomalisi.. minelap dedektörde zayıf demir sinyali verdi.. TEST amaçlı ölçüm yaptığımız yer eski akarsu yatağı.. önce bu konuyu aydınlığa kavuşturalım.. yani zamanla dolmuş zeminde anomali algılanır.. zira manyetik yapısı bozulmuştur.. epe'yi bende kullanıyorum.. iş çıkarmak amacıyla üç kez ölçüm yaptım birisinde boş temel şeklinde bir yapı.. diğer ikisindede ALLAH bereket versin madde verdi.. snaypıra durumu izah ettik ama hırsını alamamışki burayada yazmış.. 4 cihazında aynı noktayı işaret edip yanılması tesadüf sınırlarını mutlak aşar:)) ve benden naçizane bir tesbit.. bir yerde boşluk anomalisi tesbit etmeniz için içinin boş olması gerekmiyor.. açılıp içinin toprakla dolmuş olması bile kafi.. bu arada forumda kaya altında mezar çekimi paylaşmıştım.. derinlik voxler'de 2:25'te görünüyordu 2m. 10 cm de mezar ve emtiaya rastlandı..

quentus

gradiometre, manyetometre, epe vs.. doğru noktada doğru sonuç analizi sizleri başarıya götürür.. bence uygun ekipman %20-50'lik başarı demektir.. kalan yüzdeyi arazi bulgularını ve ölçüm sonuçlarını iyi etüd etmeniz belirler..

saygılarımla..

nişancı

Alıntı yapılan: quentus - 24 Eylül 2015, 16:49:37
Alıntı yapılan: wtrk - 22 Eylül 2015, 18:30:20
Alıntı yapılan: snaypır - 22 Eylül 2015, 13:52:55
Arkadaşlar bence pek bulaşmayın bu cihaza, olcum alıp kesin boşluk diye bişiler paylaşiyoruz , bende açıkçası harika bir cihaz olarak goruyordum .
geçenlerde bir boşluk tespitimiz vardı , alan tarama,manyetometre , resiztivite epenin, hepsi anomal gorup boşluk alğiladi ,kepçeyle 5m kazıldı yapı taşi bile cıkmadı  8) bence yazık edersiniz fazla guvenmeyin .
Malesef veri alıp paylaşiyoruz ama iş icrata gelince bu cihazlar cortluyor .

Usta senin mantıkla gidersek hepsini toplayıp kent meydanında yakalım..
Bütün cihazlarla boşluk aldık ama birsey çıkmadı dedin.
Gladiator alan taramaya çok iyi demiştin, keza epe ve manyometreye de.
Bir tane yerde yanılman hepsinin işe yaramadığı anlamına gelmemesi gerek..

Bence epe anomaliyi algılıyor hatta @pro-TR ustam senden ricam cumartesi gece bana gösterdiğin datayı mahsuru yoksa paylaşabilirmisin ? Nerede çekim aldığını söyleme , buradaki arkadaşlar bir tahminde bulunsunlar bakalım.

Derinlik verisi alıp almadığını bilmiyorum ama 3d uygulaması var , data aldıklarını ve kullandıklarını biliyorum.
Güzellikle vermezlerse 5 kurus ödemeden yine de alacağım o uygulamayı ve kendim bizzat test edeceğim..

@pro-TR ustam sen cihazı epe ile aynı mantık tasarla , uygulama işini er yada geç ben halledeceğim
/ ölçüm sırasında bende oradaydım.. öncelikle belirteyimki 3 cihaz aynı noktada BOŞLUK anomalisi.. minelap dedektörde zayıf demir sinyali verdi.. TEST amaçlı ölçüm yaptığımız yer eski akarsu yatağı.. önce bu konuyu aydınlığa kavuşturalım.. yani zamanla dolmuş zeminde anomali algılanır.. zira manyetik yapısı bozulmuştur.. epe'yi bende kullanıyorum.. iş çıkarmak amacıyla üç kez ölçüm yaptım birisinde boş temel şeklinde bir yapı.. diğer ikisindede ALLAH bereket versin madde verdi.. snaypıra durumu izah ettik ama hırsını alamamışki burayada yazmış.. 4 cihazında aynı noktayı işaret edip yanılması tesadüf sınırlarını mutlak aşar:)) ve benden naçizane bir tesbit.. bir yerde boşluk anomalisi tesbit etmeniz için içinin boş olması gerekmiyor.. açılıp içinin toprakla dolmuş olması bile kafi.. bu arada forumda kaya altında mezar çekimi paylaşmıştım.. derinlik voxler'de 2:25'te görünüyordu 2m. 10 cm de mezar ve emtiaya rastlandı..

Canım gardaşim olculun yer 3*4 m bunun yarısında anomal alğiliyor, ama normal ve anormal olan noktalarda toprak yapısı tamamen aynı biz test amaçlı acalim dedik hazıır kepceci arkadaşta ordayken cihaz doğrumu soyluyor diye ,bendekiler yalan söyledi   , şimdi senden aldığım kartı diziyom birde onla deneyim belki o doğruyu söyler.
Sen halen çıkmadınmı dünya turuna

quentus

sonuç doğruydu bence sen biraz farklı algıladın..:) orada anomali mevcuttu.. ama hepsi bu! dediğim gibi.. eşilip sonradan doldurulmuş toprakta bile anomali verir.. manyetometren rezistiviten alan taraman hepsi iyi ekipmanlar.. yoksa seninle benim farkım ne?

- damat tarafından müzeye iki adet sandıka laht:)) (aynı ekipmanla)

kawizen

Karadağ

Arkadaşlar yukarıda yazdım tekrar yazıyorum. Epe dediğiniz devre toprağa 5V uyguluyor. Biraz konuyu araştırın. Bütün bilimsel yayınlar 5V ile sonuç olmayacağını yönünde. Eğer işe yaramasını istiyorsanız toprak voltajını en az 200V olacak şekilde yükseltmelisiniz. Yoksa boşu boşuna uğraşırsınız. Eğer rezistivite üzerine çalışacaksak yapılan işin biraz ayaklarının yere basması lazım. 5V ile bu iş olmaz...

kripto55

Alıntı yapılan: Karadağ - 25 Eylül 2015, 09:41:08
Arkadaşlar yukarıda yazdım tekrar yazıyorum. Epe dediğiniz devre toprağa 5V uyguluyor. Biraz konuyu araştırın. Bütün bilimsel yayınlar 5V ile sonuç olmayacağını yönünde. Eğer işe yaramasını istiyorsanız toprak voltajını en az 200V olacak şekilde yükseltmelisiniz. Yoksa boşu boşuna uğraşırsınız. Eğer rezistivite üzerine çalışacaksak yapılan işin biraz ayaklarının yere basması lazım. 5V ile bu iş olmaz...

Karadağ ustaya katılıyorum 5v gibi düşük bir özdirenç ölçümü pek sağlıklı olmayabilir.

Tabiki bolca test ve arge gözlem ile tecrübe edinmek gerek.

wtrk

Çok ilginç bu cihazı yayınlayan John Becker acaba sizin bu yazDıklarınızdan bi habermiydi acaba yoksa maksat manüpülasyon olsun diyemi yayınladı bu cihazın yapımını.
Adamdan snuffler dışında başka programla data alabilirmiyiz diye soracaktım, kontak kurmaya çalıştım biraz, baktımki ölmüş ☺☺☺
Çalışmıyor diyen insan daha iyisini yapsın, millete paylaşsın ve o iş öyle olmaz böyle olur deyip bilimsel olarak kanıtlasın o zaman..
Ben cihazı bizzat test ettim, kanalizayon çukurunu kusursuz gösterdi..
Daha iyisini yapana buyursun meydan.
NoBodY CaN StoP Me.!!!

onur600

Alıntı yapılan: wtrk - 25 Eylül 2015, 11:52:34
Çok ilginç bu cihazı yayınlayan John Becker acaba sizin bu yazDıklarınızdan bi habermiydi acaba yoksa maksat manüpülasyon olsun diyemi yayınladı bu cihazın yapımını.
Adamdan snuffler dışında başka programla data alabilirmiyiz diye soracaktım, kontak kurmaya çalıştım biraz, baktımki ölmüş ☺☺☺
Çalışmıyor diyen insan daha iyisini yapsın, millete paylaşsın ve o iş öyle olmaz böyle olur deyip bilimsel olarak kanıtlasın o zaman..
Cihaz çalışmaz boşa uğraşmayın diye bir yazı yok ki.Sanırım yanlış anladığınız bir duru var.
Son cümlenizdeki ve konu başlığındaki gibi daha iyisini yapmayı nasıl başarırız o tartışılıyor.
5v lada ölçüm yaparsınız 200-500v lada.Ancak şunu belirteyim voltajın yüksek olması her bakımdan iyidir.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

pro-TR

Sa arkadaslar, ortada bir fotograf var ve herkes bu fotografi kendi penceresinden gordugu kadar algilar, epe -+5v luk tx i calismaz diyen kanitlasin, calisiyor ama neyi ne kadardan derseniz onun cevabi yok, epeye bir ivertorle 220v uygulasaniz calisir, ancak ortak sorunu algilayamayan arkadaslar var..
Simdi benim penceremden yansimalari ele alalim, elimde ywraltindaki tum animalleri goren bir cihaz var gradiometre, peki bosluk nerde ne kadar bulamiyorum, bu noktada yardimci olmasi icin epe rezist. Yaptim oda goruyor boslugu ama nerde ne kadar derinde belirsiz. Bu amacla resiztiv cihazini gelismis yapmak lazim. 8-10 m den itibaren her 1m de nominal toprak yapisini incelemek icin guzel bir tx katina ihtiyac var, tabi bununla birlikte saglikli olcumler alabilmekte srt, mesela topraga akimi uyguladin yuksek voltajla 1sn ile 5 sn arasinda sizce uygulanan Akim ayni mi kalacak? Anlayacaginiz herkesin penceresinde ayni resim yok, farkli resimleride tek elden tartismak anlamsiz...
Neyse herkese hayirli bayram ve cumalar...
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

kripto55

Alıntı yapılan: wtrk - 25 Eylül 2015, 11:52:34

Burada birbirimize cephe almaktansa olumlu sonuçlar üzerine konusulur ve arge vs yapılır.
He su durumda karadağ usta fikrini sundu çünkü bu isler üzerine en iyi tecrübe  donanımsal ve yazılımsal bilgisi olan sayılı kişilerden bir şeyde olumsuz fikri varsa şahsen ben vurdum duymazlik yapmam bir şeyleri kanitlamsinida istemem zaten kendini kanıtlamış bir kişi.

Konunun diğer parcasida epe çalışıyor bunda hem fikiriz ama daha yuksek sonuçlar almak için özdirenç de voltajı yükseltmek şart. Toprakda bir çok element bulunuyor bu voltajda her toprakda ayni etkiyi alamayabiliriz konu bu.
Zaten karadağ ve pro tr ustatlarim bu konuda ciddi adımlar attı. Merakla bekliyoruz.

wtrk

Arkadaşlar benim kimseye cephe aldığım filan yok, aksine
Ben lehim yapmayı dahi yeni öğrenen birisiyim, kaliteli lehim olduğunu 1 liralık lehimle iş yapılamayacağını buradaki ustalardan öğrendim ancak
Selami usta dışında somut birşeyler yazan olmadı bu konuya 25 sayfa olmuş.
Çeyrek bilgi veren gidiyor, devamını getiremiyor. Elimizdeki cihazın bu haliyle mantıken çalışmayacağı söyleniyor.
Geotech te thuntingte yapanlar test edenler, test sonucunu yayınlayanlar var.
Md4u da manyometresinin test ve uygulama görüntüleri var.
Neticede cihazlar çalışıyor ama derinlik ve belki biraz daha ölçüm yöntemi geliştirlebikir, daha iyi olabilir mi evet olabilir.
O zaman burada inverterle 5v akım yerine 200v verirsek ve bu cihaz daha iyi ölçüm yapacaksa gönüllü bir arkadaşımız eğer inverteri nereye nasıl bağlanacaksa çizim üzerinde güncellerse birkaç kişi daha test edersek sonuca ulaşabiliriz.
Ben işin ticari tarafında değilim kendime kullanacak bir cihaz peşindeyim.
Ticari olarak yapanlar elbette paylaşmayacaktır ama ticari kaygısı olmayan arkadaşların desteği ricasıyla.
NoBodY CaN StoP Me.!!!

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious