Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Dp3s 3d manyometre çekimi

Başlatan karahasan35, 18 Ağustos 2014, 22:16:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tivos

Mavi renk boşluk verir diye bir durum yok. Bu konuda yanılırsınız. 5 - 6 metrede su damarı olan bir yerde çekim yaparsın. Üzerindeki tabakada kul yada türevi bir yapı vardır. Masmavi bir görüntü alırsın. Renkler sadece farklılıkları yakalamak için. Birazda ölçüm değerlerine de bakmak lazım .
Linkback: Ynt: Dp3s 3d manyometre çekimi

tivos

Alıntı yapılan: sleperd - 22 Nisan 2016, 11:37:36
Poliksi ve tivos kardeşim benim başka bi sorum var.Normalde boşlukta mavi renk verirken burda kırmızı renk vermesi neden.Bu değilken olabiliyormu buna etken kaya mezarı olmasımıdır.

Dediğim gibi kaya mezarın duvarları horasan ile sıvanmış olabilir. İçindeki malzeme oksitlenme yapmış olabilir. Ama bunu yorumlamak için biraz daha geniş çekim gerekli. Kenarlardaki toprak yapısını da renklendirmesini görmek lazım.  Belki de kırık ve dağılmış bir küp parçasıdır ve minerali yüksek olduğundan bize böyle görünür. Tavsiyem imkan varsa 4x4 yada 6x6 gibi bir çekim yap ki yorum yapması kolay olsun. Belki de aradığın yer burasıdır kim bilebilir....

poliksi

üsdatım bende nerde oldugunu bilmiyorum  ama metal bir parca küp tarzı her.gi bir sey olabilir 50 cm ile 75 cm arasında artık neyse  ama çekinde  irili ufaklı simetrik  birşeyler var gibi dediğim gibi olduğun yeri en az iki kere çek aynı datayı vermezse hiç bakma bile

Ankebut

Sevgili sleperd;  tivos ustam ve poliksi arkadaşımın açıklamalarına kesinliklikle katılıyorum, açıklamaları yerinde ve isabetli, başarılar dilerim.

Ankebut

Alıntı yapılan: tivos - 22 Nisan 2016, 12:54:39
Mavi renk boşluk verir diye bir durum yok. Bu konuda yanılırsınız. 5 - 6 metrede su damarı olan bir yerde çekim yaparsın. Üzerindeki tabakada kul yada türevi bir yapı vardır. Masmavi bir görüntü alırsın. Renkler sadece farklılıkları yakalamak için. Birazda ölçüm değerlerine de bakmak lazım .

Tivos ustam da bu konuda haklı ancak şöyle bir durum söz konusu genelde bu tür programlar yapılırken firmalar,(eskiden öyle yapılırdı ) manyetik alan yoğun olan yerleri kırmızı ve tonları, manyetik alan en düşük olan yerleri mavi ve tonları olacak şekilde manyetik alan şiddeti orta olan  bölümleride yeşil ve tonları olacak şekilde  ayarlama yaparlardı, bu renklerde bizde alışkanlık haline gelmişti, artık mavi gördükmü boşluk, kırmızı gördükmü metal veya kaya diyorduk..ama tabii şimdiki programlarda manuel olarak fabrikasyon yapılan bu sisteme müdahele söz konusu olabiliyor ve renkleri kendiniz atayabiliyorsunuz. Ama sistem sanırım gene ayınıdır, manyetik olan şiddetine  görede  renkler ne olursa olsun yapıyı ele verecektir, ama tivos ustanın dediği gibi mavi görüpte boşluk olarak algılamak yanıltabilir, manyetik alan yoğunluğu çok düşük bir kaya parçasıda çıkabilir...nadir de olsa bu tür karşılaşmalar mutlaka çıkacaktır.

poliksi

poliksi

arkadaslar cekimler tek değil aynı yer iki defa çekilmiştir

okantex

İyi guzel resimler , ama bunlar test numuneleri mi ,neyin cekimi yapıldıgına dair bir iki satır acıklamada olsa...
supheli alan cekimi degil sanırım.. ama demir mi bakır mı  gumus mu ,kursun mu
numuneler ve derinlikleri ne

poliksi üstatta tam takım set olarak tum cihazlar var ama gradiometre cekimleri agırlıklı yayınlıyor ,ellerine saglık..

resimleri ilgili cihazların baslıgında degilde , o gun gundemde ne varsa orada yayınlıyoruz. en azından bir format olustursak ,resim yuklerken  ,kullanılan cihazı belirtsek..test numune ise derinlik boyut..malzeme cinsi..
ustatlar daha iyi birsey dusunecektir  uygulama icin

poliksi

okan henuz burası acılmadı. en kısa zamanda açılacak o zaman ne oldugunu paylaşırım.

ankebut usta linki atıgım yer burası  arduç ağaçı dibi  fikrin nedir ne çıkar karşıma

http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php/topic,6714.0.html

Ankebut

Sevgili poliksi ağacın olduğu yer eğimli eğer tek bir anomaliyi görecek şekilde çekim yapmadınsa üç ayrı nesne söz konusu, üçüde birbirine simetrik olarak benzeyen ve  ara mesafeleri doğal olmayacak şekilde birbirine eşit,buda yapay bir oluşum olma ihtimalini yükseltiyor,[/size] küp çıkma ihtimali yüksek gibi geliyor bana..Veya demir türevi nesnelerde olabilir..Saygılarımla

Ankebut

Sevgili poliksi ağacın olduğu yer eğimli eğer tek bir anomaliyi görecek şekilde çekim yapmadınsa üç ayrı nesne söz konusu, üçüde birbirine simetrik olarak benzeyen ve  ara mesafeleri doğal olmayacak şekilde birbirine eşit,buda yapay bir oluşum olma ihtimalini yükseltiyor,küp çıkma ihtimali yüksek gibi geliyor bana..Veya demir türevi nesnelerde olabilir..Saygılarımla

Ankebut

Alıntı yapılan: poliksi - 23 Nisan 2016, 18:22:11
okan henuz burası acılmadı. en kısa zamanda açılacak o zaman ne oldugunu paylaşırım.

ankebut usta linki atıgım yer burası  arduç ağaçı dibi  fikrin nedir ne çıkar karşıma

http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php/topic,6714.0.html

Kayadaki üçgen işaretde yoksa arduç ağacınımı gösteriyor?

poliksi

ustam yok agacın orayı gostermıyor  bende ilk baktım uc nesne gördüm ikici çekimi yaptım yine aynısı çıkına artık tamam dedim  ve bu bölgede tek arduç ağaç bu şüpheleniyordum  ortadaki  nesne yaklaşınca 6 gen çıkıyor ustam

Ankebut

Sanırım açmaya niyetin var ;D

Ankebut

Alıntı yapılan: poliksi - 23 Nisan 2016, 18:47:53
ustam yok agacın orayı gostermıyor  bende ilk baktım uc nesne gördüm ikici çekimi yaptım yine aynısı çıkına artık tamam dedim  ve bu bölgede tek arduç ağaç bu şüpheleniyordum  ortadaki  nesne yaklaşınca 6 gen çıkıyor ustam
Belki ortadaki nesne diğerlerinden biraz daha derin olabilir.

mehdi06

Poliksi ustam dedektörle kontrol ettinizmi doğal olamıyacak kadar simetrik cisimler çalışmaya değer bi nokta gibime geldi sonuçları merakla bekliyoruz
Saygılar

poliksi

Ustam derinli 4 ile 5 metre veriyor  onun icin dedektorle denemedim

mehdi06

Orası daha da ilginç 4 metrede ne olabilirki ustam doğalda değil alenen ortada sonuçlandıracaksanız merakla bekliyorum
Saygılar

Ankebut

Alıntı yapılan: poliksi - 23 Nisan 2016, 20:46:28
Ustam derinli 4 ile 5 metre veriyor  onun icin dedektorle denemedim

Dostum genede bir sağlama için yer ve zamanda müsaitse, hem küçük hem büyük başlıkla metal dedektörü ile taraman uygun olur, en azından bazı durumları veya olasılıkları elemiş olursun..İçin daha rahat olur ..

onur600

4-5m derinlikler bir anda kazılmaz 1m civarı geniş bir şekilde kazılır.Tekrar ölçüm yapılır.Devam eden anormallik varsa.Aynı işleme devam ederek kazı yapılır.
Poliksi, bir zamanlar sana bir nokta vermiştim.Az kazın tekrar ölçerim diye.Siz dibinece dalmıştınız.Böyle yaparak yorulmayın

Kolay gelsin.Başarılar...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious