Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Dp3s 3d manyometre çekimi

Başlatan karahasan35, 18 Ağustos 2014, 22:16:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ankebut

Görüntünü gönderdim haber bekliyorum.... :D
Linkback: Ynt: Dp3s 3d manyometre çekimi

quentus

Bu voxlerdi.. dediğim yazılım archeosurveyor ve terra surveyor software.. benzer bir data ikisinden birinde var.. kayıtlı örnek datalarda.. bu gece yazılımı tekrar yükleyeceğim..

Ankebut

Eyvallah dostum senin png yi gönderdim gerçi data+png gerikiyor dedi ama genede bir çalışma yapmış..Ancak bu kadar çıkar dedi..

quentus

Data olmadan screenshoot'la nasıl çalışmış?

Ankebut

poliksi

quentus üsdat voxler bilgin nasıl   ben bir yerde takılıyorum yardım arıyorum

poliksi

quentus

Alıntı yapılan: poliksi - 31 Mayıs 2016, 10:42:38

Kardeşim Voxlerde pek yok.. ama wtrk ustaya bir sormanı öneririm, bildiğim kadarı ile voxler (golden software) analistleri ile yakın diyaloğuda var..

wtrk

Alıntı yapılan: quentus - 30 Mayıs 2016, 21:25:25
Rezistivitede ve manyetometredede uyumlu ama 30 günlük deneme sürümünden sonra surfer'e yönelmiştim..  gradyometre ve manyetometre datalarını bizdeki gibi text dosyası yada direk grid formatı haline getirmek mümkünse madden daha pozitif sonuç alınması amacıyla denemekte fayda var..

Quentus ustam yukardaki ölçüm metodunu ben yazmıştım , daha doğrusu rezistivite ile alınan veriyi golden software firmasına yollamıstım oradaki arkadaş yazmıştı bende Türkçeye çevirdim..
NoBodY CaN StoP Me.!!!

wtrk

Alıntı yapılan: quentus - 30 Mayıs 2016, 21:46:01
Bu voxlerdi.. dediğim yazılım archeosurveyor ve terra surveyor software.. benzer bir data ikisinden birinde var.. kayıtlı örnek datalarda.. bu gece yazılımı tekrar yükleyeceğim..

Ayrıca üstadım geosurveyorların fişini çekmişler şimdi yerine Terrasurveyor yapıyorlar..
Terrasurveyor çok daha kolay kullanımı olan bana göre daha işlevsel bir program ancak ben rezistiviteden data almayı beceremedim..
Manyometreden aldığını videolarda gördüm. Yani epe manyometre ve gradiometre ile uyumlu olması gerekiyor.
NoBodY CaN StoP Me.!!!

poliksi

wtrk usta voxlerde bir yardımcı olma şansın var mı bana

extremesss

Arkadaşlar Kayseri'de olup Gradiometre kullanımı konusunda bilgisi olan arkadaşa ihtiyacım var. Bana bu konuda yardımcı olabilecek birisi var mı ? Hüseyin usta yoğun olduğu için onu çok rahatsız etmek istemiyorum.

Ankebut

Alıntı yapılan: extremesss - 04 Haziran 2016, 16:21:10
Arkadaşlar Kayseri'de olup Gradiometre kullanımı konusunda bilgisi olan arkadaşa ihtiyacım var. Bana bu konuda yardımcı olabilecek birisi var mı ? Hüseyin usta yoğun olduğu için onu çok rahatsız etmek istemiyorum.
sayın extremesss bu bölümdende yazabilirsiniz kullanan bir çok arkadaş tecrübelerini iletebilir. Böylece daha çok bilgi elde edersiniz.

poliksi

Ankebut

poliksi

61 sayfa 7 sıradaki data görüntüsü  anomaliyi bulamadım sende bor bakar misin ankebut ustam

Ankebut

Ankebut

Poliksi teyit etmedin görüntü bu mu?

Ankebut

Dostum şöyle bir durum var eğer ki; bu görüntü ise;
Fondaki manyetik alanı yok ettiğimiz zaman filtrede soldaki kırmızı anomalide yok oluyor, ve altta yer şekli görünmüyor yani tamamen siyah bir boşluk meydana geliyor. Bu normal değil.. Görüşüm şu ki; yüzeye yakın bir yerlerde yoğun mineral içeren bir kaya veya toprak yapısı veya manyetik alan içeren bir cisimde olabilir hatta yüzeyde kalmış veya üzerinizde kalmış her.gi bir şeyde olabilir. Bunun görüntüsün algılandığını düşünüyorum ve bu algı altta kalan tüm şekilleri perdelemiş sanırım. Yani aslında altta boşluk yok. Yüzey temizlendikten sonra mesela yarım veya bir metre sonra tarama yapılsaydı bu şekilde görüntü çıkacağını sanmıyorum.

poliksi

anekbut ustam 3 metrede  kesme sekide oda var sankı kaya oyması gibi tas veya baska bir katmala cevrili değil bunu ıkı metre yanında  ve toprakda  yaglı gibi cumartesi numune aldım halen ayı nemliliği ve yağlılığını koruyor

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious